moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Oλυμπιακός - ΚΑΟΔ 72-62 (pics&video)

Oλυμπιακός - ΚΑΟΔ 72-62 (pics&video)

 
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον ανταγωνιστικό ΚΑΟΔ, αλλά στο τέλος έφτασε εύκολα στη νίκη στο ΣΕΦ με 72-62, αγωνιζόμενος δίχως τους Σπανούλη, Σλούκα και Πέτγουεϊ. Πλέον, στρέφει την προσοχή του στο σημαντικό ματς της Πέμπτης (26/3) κόντρα στην Εφές. Ξεχώρισαν οι Λοτζέσκι (13π, 6ασ, 32 λεπτά), Λαφαγιέτ (11π, 4ασ) και Πρίντεζης (10π, 6ρ). Χάθηκε ξανά η "μάχη" στα ριμπάουντ (24-32).
Για την 21η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον ανταγωνιστικό ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ, αλλά στο τέλος τον κέρδισε εύκολα με 72-62, παίζοντας αρκετά καλή άμυνα, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να κάνει 23 (!) λάθη. Οι Πειραιώτες παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη σημαντική αναμέτρηση της Πέμπτης (26/3) κόντρα στην Εφές στο Φάληρο για το TOP-16 της Euroleague. Στο 28' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 44-41, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, βελτιώθηκαν στην άμυνα, βρήκαν ρυθμό και εκτόξευσαν την διαφορά στο +17 (70-53) στο 38'. Οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με τρεις βασικές απουσίες, δίχως τους Σπανούλη, Σλούκα και Πέτγουεϊ, όντας ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια (16/31δ, 6/25τρ, 22/25β). Είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (15/9), αλλά έχασαν για ακόμη μία φορά την μάχη στα ριμπάουντ με 24-32, με τους πράσινους να παίρνουν 11 επιθετικά.


Ελλείψει Σπανούλη-Σλούκα στο "2", ο Λοτζέσκι έπαιξε για 32 λεπτά στο ματς, καθώς χρησιμοποιήθηκε τόσο σαν σούτινγκ-γκαρντ, όσο και στο "3", όντας ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού, αν και ήταν άστοχος από τη περιφέρεια (13π, 6ασ, 3ρ, 2/4, 9/11β). Μαζί του ξεχώρισαν τόσο ο Λαφαγιέτ (11π, 4ασ), όσο και ο Πρίντεζης (10π, 6ρ), ενώ στο "2" για κάποια λεπτά χρησιμοποιήθηκε και ο Ντάρντεν (9π, 3ρ, 2ασ). Είχαν καλές στιγμές οι Μάντζαρης (8π, 4ασ) και Ντάνστον (8π, 4ρ), με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί και τους δώδεκα παίκτες του, με τον Κατσίβελη να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, αγωνιζόμενος για 15 λεπτά, έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.


  Ανταγωνιστικός ο ΚΑΟΔ, στο «2» ο Λοτζέσκι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Λοτζέσκι στο «2», Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν σκορ μέσα στο καλάθι, δοκιμάζοντας και ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια σε κάθε ευκαιρία. Οι Πειραιώτες στην άμυνα συνέχιζαν να χάνουν τα ριμπάουντ, αλλά ο ΚΑΟΔ ήταν άστοχος. Ο Ντάνστον με δικούς του πόντους έκανε το σκορ 4-0, ύστερα από πέντε άστοχα ερυθρόλευκα τρίποντα οι Πειραιώτες βρήκαν στόχο, ενώ ακολούθως στον αιφνιδιασμό έδωσε ασίστ στον Ντάρντεν (9-2).  Οι γηπεδούχοι στην άμυνα έπαιζαν με χετζ-άουτ (ο σέντερ έβγαινε πάνω στον περιφερειακό), ο Λοτζέσκι πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο ματς με ατομική ενέργεια (11-4), ο Λαφαγιέτ  πέρασε στο ματς, με τον «Βέλγο» με βολές να «γράφει» το 13-7 στο 5’.

Ο ΚΑΟΔ με τον Μισέλ μείωσε σε 13-9, στη συνέχεια ο Πρίντεζης από τη γωνία έφερε τον Ολυμπιακό στο +7 (16-9), με τον Κατσίβελη να παίρνει θέση στο παρκέ και τον Λοτζέσκι να περνάει στο «3». Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να μαζεύουν επιθετικά ριμπάουντ, σκοράροντας με δεύτερες προσπάθειες (16-13), με τους πράσινους να χρησιμοποιούν άμυνα ζώνης για να σταματήσουν τους ερυθρόλευκους. Η άμυνα αυτή έφερνε αποτέλεσμα, καθώς οι Πειραιώτες δυσκολευόντουσαν να σκοράρουν, με τον Παπαπέτρου να περνάει στο «3» και τον Λοτζέσκι να επιστρέφει στο «2», με το 19-14 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.


  Πήρε διαφορά με σερί τρίποντα

Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο μπήκε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Ντάρντεν στο «2», Λοτζέσκι, Αγραβάνη και Χάντερ, ο οποίος με alley-oop κάρφωμα «έγραψε» το 21-14. Ο Λο με τρεις σερί βολές μείωσε σε 21-17, ο Μάντζαρης αντικατέστησε τον Κατσίβελη που δεν πάταγε καλά στο παρκέ, με τους Περαιώτες να αναλώνονται σε λάθη και σε άστοχα σουτ, με τον Λοτζέσκι να επιστρέφει στο παρκέ, δίνοντας… ανάσα με ωραία ασίστ στον Ντάρντεν (23-19). Ο ΚΑΟΔ έπαιζε καλή άμυνα, έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους και ήταν ανταγωνιστικός.

Ο Πρίντεζης επέστρεψε στο παρκέ, έχοντας δίπλα του τους Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Ντάρντεν και Ντάνστον, με τον πασέρ Λοτζέσκι (5 ασίστ στο πρώτο μέρος) να συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Ντάνστον, ο οποίος με κάρφωμα διαμόρφωσε το 28-19 στο 17’. Ο Κατσίβελης με τρίποντο έφερε την διαφορά στο +10 (31-21), ο ΚΑΟΔ επέστρεψε στην άμυνα ζώνης, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν «καυτός» από τα 6.75 μέτρα, καθώς με νέο τρίποντο του Ντάρντεν ξέφυγε με +13 (34-21). Ο Ντάνστον τα έβαζε και από μέση απόσταση (36-25), με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με 36-27, έχοντας 4/17 τρίποντα.


  Νεύρα από Σφαιρόπουλο, πλησίασε ο ΚΑΟΔ και το τρίποντο του Κατσίβελη

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τους Πειραιώτες να βγάζουν εξαιρετικό αιφνιδιασμό με τους Μάντζαρη-Λοτζέσκι-Πρίντεζη, κάνοντας το σκορ 38-29. Ο Σφαιρόπουλος στον πάγκο έβαζε συνεχώς φωνές στους διαιτητές, έχοντας παράπονα για τις αποφάσεις τους, με τον Πρίντεζη να παίζει εξαιρετική άμνα και να μαζεύει τα ριμπάουντ. Ο Ντάρντεν με ατομική προσπάθεια βρήκε στόχο, με τον Όντομ να μειώνει σε 40-33 στο 25’.

Ο καοδ στη συνέχεια αντέδρασε, μειώνοντας σε 40-36 χάρη σε τρίποντο του Ζάρα στο 27’, παραμένοντας ανταγωνιστικοί μέσα στο παιχνίδι, με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να φωνάζει στους παίκτες του ώστε να παίξουν καλή άμυνα. Ο Λαφαγιέτ επέστρεψε στο παιχνίδι και με τζαμπ-σουτ «έγραψε» το 44-37, αλλά ο Όντομ με τρίποντο κράτησε ζωντανούς τους πράσινους (44-40). Ακολούθως ο Αγραβάνης χρεώθηκε με φάουλ, με τον ΚΑΟΔ να πλησιάζει στο τρίποντο (44-41) και να χάνει την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Λαφαγιέτ ακολούθως να σημειώνει ένα δύσκολο καλάθι. Στην εκπνοή της περιόδου ο Κατσίβελης σημείωσε ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό, κερδίζοντας και το φάουλ το οποίο και αξιοποίησε, διαμορφώνοντας το 51-41.


 
Βρήκε ρυθμό, έπαιξε άμυνα, ανέβασε τη διαφορά και "καθάρισε" το ματς

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Λαφαγιέτ, Ντάρντεν, Αγραβάνη και Χάντερ, με τον Χρυσικόπουλο να βάζει τρίποντο και ο Τρότερ αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, μειώνοντας σε 53-47. Οι Πειραιώτες άρχισαν να πιέζουν περισσότερο στην άμυνα, έγιναν πιο σκληροί, καταφέρνοντας να κλέψουν μπάλες, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να υποπίπτουν σε λάθη. Στην επίθεση όμως δεν έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι, με τον Όντομ να μειώνει σε 55-49. Ακολούθως ο Λαφαγιέτ αντέδρασε, συνεισφέροντας σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση, δίνοντας στον αιφνιδιασμό ωραία ασίστ στον Λοτζέσκι που με έμμεσο τρίποντο έφερε τους γηπεδούχους στο +11 (60-49) στο 35'.

Ο Χάντερ με βολές έφερε τον Ολυμπιακό στο +13 (64-51), ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης με έμμεσο τρίποντο έφερε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της (67-53) στο 38΄. Οι Πειραιώτες πίεζαν στην άμυνα, αναγκάζοντας τον ΚΟΑΔ να κάνει λάθη, κερδίζοντας κατοχές, με τον Μάντζαρη με τρίποντο να εκτοξεύει την διαφορά στο +17 (70-53) δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Καββαδάς ακολούθως πέρασε για πρώτη φορά στο ματς, όπως και ο Χριστοδούλου, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν τους πράσινους με σκορ 72-62, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να πραγματοποιούν μία αξιόλογη εμφάνιση, ρίχνοντας την διαφορά στο τέλος βάζοντας μεγάλα σουτ.


            
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-27, 51-41, 72-62
Ανά δεκάλεπτο: 19-14, 17-13, 15-14, 19-21

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Ντάρντεν 9 (1), Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ 11, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 7 (2).

ΚΑΟΔ (Μέξας): Τρότερ 3, Χάρις 4, Γεωργάκης, Άτκινς 11 (1), Όντομ 12 (2), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 7, Ζάρας 11 (1), Λο 4, Χρυσικόπουλος 3 (1), Παπαμακάριος 7.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:



Αναλυτικά τα στατιστικά του ΚΑΟΔ στο ματς:


 
Τα highlights της αναμετρησης

Σε λιγο....

 Συνέντευξη Τύπου Ολυμπιακός - ΚΑΟΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: