moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Sold out με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Sold out με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ


Ένα ΣΕΦ-κόλαση την Παρασκευή! Δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα για τον αγώνα με την ομάδα του Ομπράντοβιτς, τρεις ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ!
Σε κατάμεστο ΣΕΦ θα υποδεχτεί τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (13/3, 21:45) ο Ολυμπιακός, καθώς η διοίκηση των Πειραιωτών ανακοίνωσε πως υπάρχει sold out! Αυτό είναι το τρίτο φετινό ευρωπαϊκό sold out των ερυθρόλευκων, μετά τα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας για κανονική περίοδο και Top 16, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει οτι διατέθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε".

Ετσι γιορταζει ο Πειραιας για τον Ολυμπιακο του (pics&videos)

Ετσι γιορταζει ο Πειραιας για τον Ολυμπιακο του (pics&videos)



 Ο Πειραιας γιορταζε ολη την ημερα,απο το πρωι με διαφορα event που ειχε προαναγγειλει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνεργασια με τον Δημο Πειραια και με το Καναλι 1 που φορεσε και αυτο τα ερυθρολευκα γιορτινα του


Animaters με στολες του Ολυμπιακου δημιουργησαν ενα υπεροχο κλιμα στο κεντρο του Πειραια δινοντας ενα εντονο εορταστικο κλιμα στην Πειραικη καθημερινοτητα.
Οταν γιορταζει ο Ολυμπιακος γιορταζει ολοκληρος ο Πειραιας.



Ολα αυτα συνεβησαν το πρωι μεχρι το απογευμα,το βραδυ ειχε ηδη διοργανωθει μια οπαδικη εκδηλωση απο τους μαχιμους οπαδους του Θρυλου.
Μια ανθρώπινη αλυσίδα με βεγγαλικά δημιουργήθηκε από την πλατεία Αλεξάνδρας στην Καστέλλα και σε όλη την ακτή μέχρι την Μαρίνα Ζέας!



Ο λαός του Θρύλου γιόρτασε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα γενέθλια του Ολυμπιακού, ο οποίος συμπληρωσε την Τρίτη (10/3) 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας.


Ανήμερα της συμπλήρωσης 90 χρόνων ζωής του Ολυμπιακού, περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν την παραλιακή περιοχή της Καστέλλας και της Μαρίνας Ζέας, σχηματίζοντας ένα… δαχτυλίδι, από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέχρι την Ιστορική Λέσχη του Ερασιτέχνη!


Οι φίλοι του Ολυμπιακού άρχισαν συμβολικά να συγκεντρώνονται από τις 19:25, συμβολικά, για τη χρονολογία ίδρυσης του συλλόγου.



 Σιγά-σιγά μαζεύονταν ολοένα και περισσότεροι, με αποτέλεσμα γύρω στις 21:00 να έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 5.000!



Όταν το σύνθημα δόθηκε, άναψαν περιμετρικά της Καστέλλας και της Μαρίνας Ζέας, από την Ιστορική Λέσχη του Ερασιτέχνη μέχρι τα γραφεία της ΠΑΕ, 90 πυρσοί, οι οποίοι φώτισαν όλη την περιοχή!



Μαζί τους άναψαν και εκατοντάδες καπνογόνα, ενώ στον πειραϊκό ουρανό εκτοξεύθηκαν, από δύο σημεία, πολλά πυροτεχνήματα, λευκά και κόκκινα, στα χρώματα του Ολυμπιακού!



Ο κόσμος τραγουδούσε τον ύμνο του Θρύλου, με ένα στόμα, μια φωνή! Τραγούδησαν δυνατά "Ολυμπιακός! Ολυμπιακός!" και "Θρύλε γερά, γερά και χρόνια σου πολλά".



Μαζί με άλλα συνθήματα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν την ιστορική βραδιά ιδιαίτερα θερμή και... απόλυτα Ολυμπιακή!



Η ενέργειά τους δημιούργησε μία υπέροχη ατμόσφαιρα και στα 90ά γενέθλια του Ολυμπιακού έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αγάπης για τον Θρύλο!
 

Βίντεο από τη γιορτή του λαού του Ολυμπιακού:



Χωρίς σύσκεψη με ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ ανακοινώνει ο Κοντονής την απόφασή του

Χωρίς σύσκεψη με ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ ανακοινώνει ο Κοντονής την απόφασή του


 Χωρίς οπαδούς θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν και η 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
 Μέχρι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για το αν θα ανοίξουν τα γήπεδα ή όχι, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αγωνιστική κεκλεισμένων.

Όλα δείχνουν… κλειστό!

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  μπορεί να διαρρέουν πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού περιμένει τις εισηγήσεις της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του για την επόμενη αγωνιστική, χωρίς να γίνει συνάντηση με ΕΠΟ και Σουπερ Λιγκ, όμως πρόθεση του κ. Κοντονή ήταν  να διεξαχθούν και η 27η αλλά και η 28η αγωνιστική χωρίς κόσμο στις εξέδρες των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ.
Η απόφαση του Υφυπουργού  Αθλητισμού θα ανακοινωθεί μάλλον την Τετάρτη το πολυ μεχρι την Πεμπτη με πληροφορίες να αναφέρουν πως ίσως γίνει πριν το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ έτσι ώστε να μην συνδεθεί η απόφαση του με τον προημιτελικό Κυπέλλου.
Θυμίζουμε πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει δώσει εντολή να δώσουν το παρών στο ΟΑΚΑ τρεις παρατηρητές της ΔΕΑΒ, ενώ δεν αποκλείεται η συμπεριφορά των φίλων της ΑΕΚ να παίξει ρόλο και στην απόφαση Κοντονή εφ όσον φυσικά δεν ανακοινωθεί πριν τον αγώνα αλλά γίνει γνωστή το βράδυ της Τετάρτης (11/3) ή το πρωί της Πέμπτης (12/3).

Το μήνυμα των αδελφών Αγγελόπουλων για τα 90α γενέθλια του συλλόγου

Το μήνυμα των αδελφών Αγγελόπουλων για τα 90α γενέθλια του συλλόγου 

Οι πρόεδροι του μπασκετικού Ολυμπιακού Πανγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τα 90ά γενέθλια του συλλόγου.
“Τέτοια μέρα πριν από 90 χρόνια στα σοκάκια του Πειραιά γεννιόταν ο μεγαλύτερος ΘΡΥΛΟΣ του ελληνικού αθλητισμού.
O Πειραιάς απέκτησε τον ΘΡΥΛΟ του και ο ΘΡΥΛΟΣ το λιμάνι του. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι. Από τη θάλασσα του Πειραιά στα νερά της δόξας. Ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, μοναδικές στιγμές που αποτελούν τα θεμέλια και την εξέλιξη της υπέρλαμπρης ιστορίας του λαοφιλέστερου συλλόγου της Ελλάδας.
Ο δαφνοστεφανομένος κάθε χρόνο αποκτούσε όλο μεγαλύτερη αίγλη και λάμψη. Αλλά πάντα παρέμενε αιώνιος έφηβος. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, μετάλλια και κορυφαίες διακρίσεις άρχισαν  να γεμίζουν την τροπαιοθήκη του συλλόγου και η μια χρυσή σελίδα γραφόταν μετά την άλλη.
Το χρώμα που κυριαρχούσε σε όλα τα αθλήματα ήταν το «ερυθρόλευκο». Το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
Από τα ανοιχτά γηπεδάκια στο Πασαλιμάνι, στο Παπαστράτειο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην κορυφή της Ευρωπής, στο πρώτο Τriple Crown, στις Back to Back Ευρωλίγκες και η ένδοξη ιστορία μας θα συνεχίσει να γράφεται…
Με τον Ολυμπιακό μεγαλώσαμε. Για τον Θρύλο έχουμε πανηγυρίσει, έχουμε ονειρευτεί κι έχουμε δακρύσει. Για τον Ολυμπιακό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με τον δικό μας τρόπο.
Μια ζωή Θρύλος!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”

Ευχές της Μπαρτσελόνα για τον Ολυμπιακό

Ευχές της Μπαρτσελόνα για τον Ολυμπιακό

Ένα θερμότατο μήνυμα για τα σημερινά του γενέθλια έλαβε ο Ολυμπιακός από την Μπαρτσελόνα.

Ευχές της Μπαρτσελόνα για τον Ολυμπιακό
Ένα θερμότατο μήνυμα για τα σημερινά του γενέθλια έλαβε ο Ολυμπιακός από την Μπαρτσελόνα.
Η Καταλανική ομάδα μέσω του προφίλ που διατηρεί στο twitter ευχήθηκε στους ερυθρόλευκους ποστάροντας και τη φωτογραφία με το επετειακό λογότυπο των πειραιωτών.


«Ευχες» απο όλη την Ευρώπη για τον Ολυμπιακο

«Ευχες» απο όλη την Ευρώπη για τον Ολυμπιακο


«Πανικός» σε όλη την Ευρώπη για τις ευχές που δέχεται η ομάδα του Ολυμπιακού για τα 90 της χρόνια. Λίβερπουλ, Ερυθρός Αστέρας, Ρεάλ Μ., Μάντσεστερ Γ., Τσέλσι, Μπιλμπάο, Άγιαξ, Τράμπζονσπορ, Γαλατά, Μπαστιά, Ουντινέζε, Σαμπντόρια, είναι μόνο μερικές από αυτές που έστειλαν τις ευχές τους στην ομαδάρα με τα «ερυθρόλευκα». Σήμερα γιορτάζει ο κορυφαίος σύλλογος της Ελλάδας, ένας εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και στον κόσμο και πραγματικά αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα να εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό.

Ο Θρύλος των γηπέδων γιορτάζει σήμερα και παρακάτω ακολουθούν τα tweets των ομάδων που ευχήθηκαν τα καλύτερα στον Ολυμπιακό.

Μήνυμα του Μιχάλη Κουντούρη, προέδρου του Ερασιτεχνη Ολυμπιακού

Μήνυμα του Μιχάλη Κουντούρη, προέδρου του Ερασιτεχνη Ολυμπιακού

Μήνυμα του Μιχάλη Κουντούρη, προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.

"Η σημερινή ημερομηνία είναι ξεχωριστή και ιστορική για εκατομμύρια ανθρώπους, για εκατομμύρια Ολυμπιακούς σε όλη την γη. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιορτάζει σήμερα 90 χρόνια ζωής, δύναμης και κυριαρχίας. Στην πορεία του αυτή, κατάφερε μέσα από προσπάθειες, αγώνες και νίκες να καταστεί ως ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της Ελλάδας και ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο, με την κατάκτηση των περισσότερων ευρωπαϊκών τροπαίων από όλους τους συλλόγους της χώρας. Όλοι μαζί, με το ίδιο πάθος, ζήλο και κοινές προσπάθειες θα διατηρήσουμε και τα επόμενα χρόνια τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ εκεί που του αρμόζει, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. "

Η αποστολή με ΑΕΚ

Η αποστολή με ΑΕΚ

pereira-leoforos-pektes

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει ΑΕΚ και μετά το τέλος της ο Βίτορ Περέιρα ανακοίνωσε την αποστολή. Όπως ήταν αναμενόμενο έμειναν εκτός οι Μήτρογλου , Ελαμπντελαουΐ.  εκτός έμεινε ο Φελίπε Σαντάνα και ο Αυλωνίτης!
Στην προπόνηση οι παίκτες δούλεψαν στην τακτική, ενώ παράλληλα έριξαν το βάρος τους στην αμυντική και επιθετική λειτουργία. Ο κ. Περέιρα δούλεψε πολύ με τους αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, τόσο στην σωστή αμυντική αντίδρασή τους, όσο και στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν. Στο δίτερμα που ακολούθησε δουλεύτηκε πολύ η επιθετική στρατηγική και το πρόγραμμα έκλεισε με στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ).
Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε θεραπεία, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ. Ευχάριστα νέα έρχονται από τον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος έκανε ατομικό στο γήπεδο, ανεβάζοντας ρυθμό. Κανονικά γυμνάστηκε εκ νέου ο Γιαννιώτης, ενώ ατομικό έκανε και ο Στρέζος.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την ΑΕΚ: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χάρα, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Μποτία, Μανιάτης, Μαζουακού, Σαλίνο, Ντοσεβί, Κασάμι, Γιαννούλης, Σιόβας, Σάλιακας, Βούρος.

«Ευχαριστώ» από UNICEF σε Ολυμπιακό

«Ευχαριστώ» από UNICEF σε Ολυμπιακό

Η UNICEF Greece υπενθύμισε ότι ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 90 του χρόνια, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στο έργο της.

«Ευχαριστώ» από UNICEF σε Ολυμπιακό
Δεν ξέχασε τον Ολυμπιακό η UNICEF Greece και μέσω σχετικού ποσταρίσματος στο twitter με αφορμή τα 90α του γενέθλια τον ευχαρίστησε για την υπερπολύτιμη προσφορά του.

Λεμονής: «Εκείνο το βράδυ στη Βρέμη…»

Λεμονής: «Εκείνο το βράδυ στη Βρέμη…»

Πολλές οι χαρές που έχει ζήσει με τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής και αναφέρθηκε σε αυτές ανήμερα των ενενηκοστών γενεθλίων μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, αλλά ξεχώρισε μια. «Ξεκινάει από το 50-50 το ντέρμπι».

Λεμονής: «Εκείνο το βράδυ στη Βρέμη…»

Ένας από τους ανθρώπους που έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής είναι ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για τις αναμνήσεις που έχει και τις πιο έντονες στιγμές που έχει ζήσει στη θητεία του τους «ερυθρόλευκους». Ο 55χρονος τεχνικός ξεχωρίζει το «διπλό» των Πειραιωτών επί της Βέρντερ τη σεζόν 2007-08.

«Στην ουσία είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου», απάντησε στην ερώτηση το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για τον ίδιο.

Αναλυτικά μίλησε για:

Champions League Preview: Ρεάλ - Σάλκε, Πόρτο - Βασιλεία

Champions League Preview: Ρεάλ - Σάλκε, Πόρτο - Βασιλεία


Η Ρεάλ ψάχνει τόνωση ηθικού με εύκολη πρόκριση επί της Σάλκε στα προημιτελικά του Champions League, ενώ o Πάουλο Σόουζα πάει με την Βασιλεία να γράψει ιστορία στην έδρα της μισητής, Πόρτο. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Το μήνυμα του Φουστέρ για τα γενέθλια του Ολυμπιακού

Το μήνυμα του Φουστέρ για τα γενέθλια του Ολυμπιακού

 

Το δικό του μήνυμα για τα σημερινά γενέθλια του Ολυμπιακού δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού του «λογαριασμού» στο Facebook ο Νταβίντ Φουστέρ.
«O Ολυμπιακός γιορτάζει σήμερα 90 χρόνια απο την ίδρυση του το 1925. Σπουδαίοι αθλητές, άντρες και οπαδοί έχουν κάνει αυτόν τον Σύλλογο έναν αληθινό “θρύλσε ΟΛΑ τα αθλήματα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με μεγάλη ΤΙΜΗ και ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, αυτής της οικογένειας, συνεισφέροντας με όλη μου την ΚΑΡΔΙΑ, στο παρελθόν της, το παρόν και το μέλλον της! #olympiacos90».

Το μήνυμα του Βίτορ Περέιρα για τα 90α γενέθλια

Το μήνυμα του Βίτορ Περέιρα για τα 90α γενέθλια


Περήφανο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού δηλώνει ο Βίτορ Περέιρα με αφορμή τα σημερινά γενέθλια της ομάδας και μέσω του προσωπικού του «λογαριασμού» στο Facebook.
«Ο Ολυμπιακός γιορτάζει σήμερα 90 χρόνια περήφανης ιστορίας. 90 χρόνια επιτυχιών και μεγάλων θρύλων που έχουν κάνει αυτόν τον σύλλογο ότι είναι σήμερα, έναν νικητή, έναν πρωταθλητή! Είναι καθήκον μας να δουλεύουμε σκληρά, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια ο σύλλογος να συνεχίσει να μεγαλώνει, να λάμπει. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. ‪#‎olympiacos90», έγραψε.

"Σάρωσε" μετάλλια, όρια και ατομικά ρεκόρ ο Παγιαύλας

"Σάρωσε" μετάλλια, όρια και ατομικά ρεκόρ ο Παγιαύλας

Με τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο και πέντε επιτεύξεις ορίων για το Παγκόσμιο του Καζάν, επέστρεψε από την Ιρλανδία ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος ξένος αθλητής της διοργάνωσης.
Κάτι παραπάνω από εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός του Ισίδωρου Παγιαύλα που έλαβε μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Λίμερικ της Ιρλανδίας.


Ο κολυμβητής της κατηγορίας Μasters του Ολυμπιακού μετείχε στο "LIMERICK MASTERS IRISH OPEN LONG COURSE CHAMPIONSHIPS" και με τις επιδόσεις του αναδείχθηκε καλύτερος ξένος κολυμβητής της διοργάνωσης.
Ο Ισίδωρος Παγιαύλας σάρωσε τα μετάλλια αφού κατέκτησε τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο και το κυριότερο είναι ότι έπιασε πέντε όρια για το Παγκόσμιο του Καζάν, ενώ πραγματοποίησε και επτά ατομικά ρεκόρ!
 Αναλυτικά οι επιδόσεις του Ισίδωρου Παγιαύλα:

Δηλωσεις Ρομπερτο,Μεγιερι,Πριντεζη,Ιλμπαγασα και...Τζορτζεβιτς για τα γενεθλια του Θρυλου

Δηλωσεις Ρομπερτο,Μεγιερι,Πριντεζη,Ιλμπαγασα και...Τζορτζεβιτς για τα γενεθλια του Θρυλου



«Τιμή να είσαι μέλος του Ολυμπιακού»
Ο Ρομπέρτο και ο Μέγιερι έστειλαν τις ευχές τους για τα 90α γενέθλια του Ολυμπιακού με ξεχωριστά μηνύματα μέσω διαδικτύου.

«Τιμή να είσαι μέλος του Ολυμπιακού»
Περήφανος που ανήκει στον Ολυμπιακό και μάλιστα ως αρχηγός του δηλώνει ο Ρομπέρτο.
«Τις ευχές μου στον Ολυμπιακό! Είναι τιμή μου να αποτελώ μέλος του και να είμαι ένας από τους αρχηγούς της», ανέφερε το μήνυμά του.



Χρονια πολλα Ολυμπιακε




Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος γκολκίπερ της ομάδας, Μπάλας Μέγιερι. «Tα τελευταία χρόνια, είμαι ένα πιστό μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού, μαθαίνοντας και καταλαβαίνοντας την μεγάλη του ιστορία και παράδοση. Σήμερα ο Σύλλογος μας γιορτάζει τα 90 του χρόνια. Είμαστε εδώ για να δείξουμε τον σεβασμό μας σε όλους αυτούς που έχουν κάνει αυτό τον Σύλλογο πρωταθλητή σε τόσα πολλά αθλήματα. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το παρελθόν αλλά και για να δημιουργήσουμε το μελλόν μέσα απο την καθημερινή μας προσπάθεια και δέσμευση», ανέφερε.

                     

Πρίντεζης: «Πάντα χρυσές σελίδες στον Ολυμπιακό»

Προέρχεται από τα σπλάχνα του, είναι οπαδός του και «υπέγραψε» την ίσως κορυφαία στιγμή στην 90χρονη ιστορία του. Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλά στη SportDay για τα γενέθλια του Ολυμπιακού.
Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι ένας ακόμη αθλητής που φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι δηλωμένος οπαδός του, πρωταγωνιστής στο τμήμα μπάσκετ και ο άνθρωπος που με το νικητήριο καλάθι του στον τελικό της Πόλης το 2012 «υπέγραψε» την ίσως κορυφαία στιγμή στην 90χρονη ιστορία του. Έτσι είναι ο καταλληλότερος για να μιλήσει για τη σημερινή γιορτή του.
«Εύχομαι πρώτα απ’ όλα χρόνια πολλά και αυτός ο ιστορικός σύλλογος να συνεχίσει να έχει επιτυχίες. Να κάνει χαρούμενους τους φιλάθλους του και να διαπρέπει για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Έχει αποδείξει πως έχει τη δυναμική, την οντότητα και την υποστήριξη για να παραμείνει στην κορυφή σε όλα τα σπορ», δήλωσε στη SportDay ο 30χρονος φόργουορντ.
Ερωτηθείς το πώς νιώθει ένας παίκτης που είναι μέρος αυτής της ομάδας, απάντησε: «Είναι τιμή μου που φοράω αυτή τη φανέλα. Όλοι όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε πως είμαστε σε ένα πολύ μεγάλο σωματείο. Από τα κορυφαία στην Ευρώπη με τίτλους σε όλα τα αθλήματα και τις διοργανώσεις. Αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό πρόσημο για την καριέρα του κάθε παίκτη, που θα έχει να θυμάται ότι έπαιξε σε αυτό τον σύλλογο».
Όσο για το δώρο που θα προσπαθήσει να κάνει στην ομάδα του, είπε: «Σε ατομικό επίπεδο το δώρο που θέλω να κάνω στον σύλλογο είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τόσα χρόνια. Να δίνω το 100% και να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να αυξάνω όσο περισσότερο γίνεται τις πιθανότητες που έχει για να κατακτήσει τίτλους και να γραφτούν ακόμα περισσότερες “χρυσές” σελίδες στην ιστορία του».

Ιμπαγάσα: «Ευγνώμων που ήμουν στον Ολυμπιακό»

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, αν και  αντίπαλος πλέον, δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό και του εύχεται για τα 90α του γενέθλια.

Ιμπαγάσα: «Ευγνώμων που ήμουν στον Ολυμπιακό»
Τελευταία ενημέρωση 10/03/2015, 12:22
Μπορεί πλέον να μην ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν ξεχνά όσα πέρασε ως ερυθρόλευκους. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην στείλει τις δέουσες ευχές στο σύλλογο για τα 90α του γενέθλια.

«Συγχαρητήρια στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα 90 χρόνια ιστορίας. Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να φορώ για πάνω από τέσσερα χρόνια αυτή τη φανέλα», έγραψε στο Instagram.

Τζόρτζεβιτς: «Ευλογημένος που φόρεσα την ερυθρόλευκη»

Ένας από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Εμβληματικός αρχηγός, παίκτης -σημαία. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε στη «SportDay» με αφορμή τα 90α γενέθλια των Πειραιωτών.

Τζόρτζεβιτς: «Ευλογημένος που φόρεσα την ερυθρόλευκη»

Δώδεκα πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αγωνίστηκε από το 1996 έως το 2009 στον Ολυμπιακό, κατέκτησε πολλούς τίτλους με τους «ερυθρόλευκους» και ήταν από τους παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να επιστρέψει και πάλι η ομάδα του Πειραιά στις επιτυχίες, μετά από εννέα χρόνια… φαγούρας. Ο πρώην αρχηγός του «Αιώνιου Έφηβου» παραχώρησε συνέντευξη στη «SportDay» και αναφέρθηκε στα 90α γενέθλια της ομάδας και όχι μόνο….

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Τι είναι για σένα αυτός ο σύλλογος;


«Είναι η δεύτερη οικογένεια. Μαζί με την ομάδα στου Ρέντη περνούσα πιο πολλές ώρες απ' ό,τι με την οικογένειά μου. Αυτό λέει πολλά. Ηταν επίσης σημαντικό ότι όλη αυτή η διαδρομή συνδυάστηκε με επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Είναι σαν θρησκεία».

Τι σημαίνει για σένα ότι σ' αυτήν τη διαδρομή είχες και το περιβραχιόνιο του αρχηγού;


«Το να είσαι αρχηγός σε ένα τεράστιο σύλλογο που έχει μεγάλες απαιτήσεις, σημαίνει ευθύνες, που πρέπει να τις αναλαμβάνεις. Ειδικά όταν σε επιλέγουν οι συμπαίκτες σου για να τους εκπροσωπείς, όπως και το να εκπροσωπείς έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Τι αισθάνεσαι μετά από μία τέτοια καριέρα σε έναν τέτοιο σύλλογο; Τυχερός; Ευλογημένος;

«Ναι, είμαι ευλογημένος που ήμουν στον Ολυμπιακό και ήμουν και αρχηγός του. Αισθάνομαι τυχερός που όχι μόνον βρέθηκα σ' αυτήν την ομάδα, αλλά είχα κι αυτό το δέσιμο μαζί της. Σίγουρα έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για όλα όσα έζησα. Και ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν μετάνιωσα που δεν έφυγα για το εξωτερικό, που έμεινα για πάντα στον Ολυμπιακό».

Η ευχή σου για τη φετινή σεζόν;

«Η ευχή μου είναι να πάρει το νταμπλ. Ο Ολυμπιακός πάντα στο ξεκίνημα της χρονιάς θέλει να κατακτήσει τους τίτλους και η ομάδα είναι μέσα και στους δύο στόχους της».

Τι κρατάς περισσότερο απ' όλη αυτήν τη διαδρομή;


«Κρατάω πολλά. Τη συνεργασία μας, τις επιτυχίες. Κρατάω τη συνεργασία μου με τον πρόεδρο τον κύριο Κόκκαλη, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Είχαμε πολλές καλές στιγμές. 13 χρόνια είναι αυτά».

Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;


«Ο κόσμος πάντα είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, τη στηρίζει. Και πρέπει πάντα να είναι δίπλα της και στις καλές στιγμές και στις δύσκολες. Η ομάδα χρειάζεται πάντα περισσότερο τη στήριξη στα δύσκολα».

«Ένα ευρωπαϊκό»!

Ο Τζόρτζεβιτς σάρωσε τα πάντα με τον Ολυμπιακό εντός συνόρων. Η ευχή του για τον σύλλογο με τη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής δεν θα μπορούσε να είναι η επίτευξη ενός ακόμη μεγαλύτερου στόχου. «Η ευχή μου είναι να πάρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Στην Ελλάδα έχει πετύχει τα πάντα, αυτός ο σύλλογος χρειάζεται και κάτι ακόμη, που είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος».

Είναι εφικτός ένας τέτοιος στόχος;

«Γιατί να μην το πετύχει; Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια έχει πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη, παίζει με άλλον αέρα. Γιατί να μην ελπίζουμε; Και η νέα διοίκηση που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, τα πάει καλά. Η ομάδα όπως είπα πάει καλά και στην Ευρώπη, γιατί να μην ελπίζει και σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο; Οπως η Εθνική ομάδα με το Euro το 2004. Και οι ελληνικές ομάδες μπορούν κάποια στιγμή να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο».

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις απ' όλη αυτήν τη μεγάλη διαδρομή με την ερυθρόλευκη φανέλα;

«Καλύτερη στιγμή; Είναι τόσα πολλά που έζησα αυτά τα 13 χρόνια, είναι πολλές οι επιτυχίες για να μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Σίγουρα όμως το ότι καταφέραμε να σπάσουμε το αρνητικό σερί, στην πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, κατακτώντας τον τίτλο στο παλιό Καραϊσκάκη ήταν μία ξεχωριστή στιγμή. Ηταν το ξεκίνημα για όσα ακολούθησαν. Και η ιστορία συνεχίζει να γράφεται».

«Χρονιά Πολλά» και από Κύπρο σε Ολυμπιακό

«Χρονιά Πολλά» και από Κύπρο σε Ολυμπιακό

Τις δικές του ευχές στον Ολυμπιακό για τα 90α του γενέθλια έστειλε ο ΑΠΟΕΛ.

«Χρονιά Πολλά» και από Κύπρο σε Ολυμπιακό
«Ο ΑΠΟΕΛ εύχεται χρόνια πολλά και γεμάτα επιτυχίες για τα 90 χρόνια ζωής του #olympiacos90», αναφέρει στον λογαριασμό των νταμπλούχων Κύπρου, για τα σημερινά γενέθλια του Ολυμπιακού.


Με Χάρα και Μποτία…

Με Χάρα και Μποτία…

Η απώλεια του Μήτρογλου (που χάνει και άλλα τρία ματς) οδηγεί τον Περέιρα σε σχήμα με φορ τον Χάρα απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Προβάδισμα σε Μποτία δίνει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Με Χάρα και Μποτία…
Αλλιώς τα σχεδίαζε στο μυαλό του ο Βίτορ Περέιρα κι αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, καθώς είδε δύο βασικότατα στελέχη του Ολυμπιακού να τίθενται νοκ άουτ για τον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη.

Ο Κώστας Μήτρογλου υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο (σε μια προσπάθεια για σουτ στην προπόνηση) και πέραν από το ντέρμπι θα χάσει και τα ματς με Ξάνθη, Αστέρα και Κέρκυρα, που θα γίνουν όλα στο «Καραϊσκάκη». Νοκ άουτ με αντίστοιχο πρόβλημα τέθηκε και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ευχές FIFA στον Ολυμπιακό

Ευχές FIFA στον Ολυμπιακό

Η FIFA έστειλε ευχές στον Ολυμπιακό για τα σημερινά 90α γενέθλιά του.

«Χρόνια Πολλά στον Ολυμπιακό. Να απολαύσετε την ημέρα των εορτασμών σας».

Με αυτό το λιτό μήνυμα η FIFA ευχήθηκε στον Ολυμπιακό για τη σημερινή συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυσή του.