moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η πρωτη ηχογραφημενη ερυθρολευκη ραδιοφωνικη εκπομπη του Piraeus Planet (audio)

Η πρωτη ηχογραφημενη ερυθρολευκη ραδιοφωνικη εκπομπη του Piraeus Planet (audio)

Πραγματικος χαμος εγινε χτες στην ερυθρολευκη ραδιοφωνικη εκπομπη του Piraeus Planet οπου χτες βαφτιστηκε και της δοθηκε το ονομα της.
Ενα ονομα συμβολικο,το ονομα της παλιας και πρωτης ερυθρολευκης ραδιοτηλεοπτικης ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ.

Τι δουλεια εχει η αλεπου στο παζαρι?Καφεδάκι με τον Βαρούχα ο ανακριτής?

Τι δουλεια εχει η αλεπου στο παζαρι?Καφεδάκι με τον Βαρούχα ο ανακριτής?

 
 


Μια μικρή είδηση, από την Ευελπίδων, πού σίγουρα πρέπει να μας κάνει όλους να προβληματιζόμαστε για τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Σήμερα το πρωί, λοιπόν, γύρω στις 08:45, παρουσιάστηκε στο γραφείο του ανακριτή κ. Ανδρεάδη, απ’ τον οποίο είχε κληθεί να απολογηθεί, ο διεθνής διαιτητής Θανάσης Γιάχος.
Η γραμματέας του ανακριτή τον παρακάλεσε ευγενικά να περιμένει λίγο, διότι ο ανακριτής είχε μία πολύ σοβαρή συνάντηση.
Ο Γιάχος περίμενε υπομονετικά κανένα δεκάλεπτο, μέχρι πού είχε την πόρτα του γραφείου του ανακριτή να ανοίγει και από μέσα να βγαίνει ο … Παναγιώτης Βαρούχας !
Ο πρώην διαιτητής και νυν τηλεκριτικός στο κανάλι του Αλαφούζου, με το πού είδε τον Γιάχο μπροστά του έδειξε ταραγμένος και αμέσως έσπευσε να του «εξηγήσει»: «Ο Ανδρεάδης είναι παλιό φιλαράκι μου και είπα να έρθω να πιούμε ένα καφεδάκι»!
Αυτή είναι η είδηση και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Προσωπικά, πάντως, ένα έχω να πω: Ότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ! Αυτό και δεν λέω κάτι περισσότερο, για να μην έχω τίποτα... τρεχάματα τώρα στα γεράματα...

Στις 29 Απριλίου η ρεβάνς με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Στις 29 Απριλίου η ρεβάνς με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής των ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ολυμπιακός, Απόλλων Σμύρνης, Skoda Ξάνθη και Ηρακλής είναι οι τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες της Super League να έχουν το πάνω χέρι για πρόκριση στον τελικό μετά τα πρώτα παιχνίδια που διεξήχθησαν σε Ριζούπολη και Καυτανζόγλειο.
Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την Τετάρτη 29 Απριλίου όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΕΠΟ:

Τετάρτη 29/4

Ολυμπιακός ­- Απόλλων Σμύρνης (18:30 OTE TV, "Γ. Καραϊσκάκης")

Skoda Ξάνθη ­- Ηρακλής (21:30 ΟΤΕ ΤV, Skoda Ξάνθη Arena)

Συγχαρητήρια και από τον Αμπιντάλ

Συγχαρητήρια και από τον Αμπιντάλ

Ο Ερικ Αμπιντάλ έστειλε μέσω του Twitter τα θερμά του συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια και από τον Αμπιντάλ
Ο Ερικ Αμπιντάλ έστειλε μέσω του Twitter τα θερμά του συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Πολύ χαρούμενος για την ομάδα και τους παίκτες», έγραψε «ανεβάζοντας» μια φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς των πρώην συμπαικτών του.

«Όχι απλός κίνδυνος, αλλά πραγματικότητα…»


«Όχι απλός κίνδυνος, αλλά πραγματικότητα…»

Για επιμονή σε ένα νομοσχέδιο που οδηγεί σε ευρωπαϊκό αποκλεισμό την Ελλάδα κατηγόρησε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τον υφυπουργό κ. Κοντονή ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θ.Γιαννίκος.

«Όχι απλός κίνδυνος, αλλά πραγματικότητα…»
Ορατό και μάλλον δεδομένο, αν η κυβέρνηση επιμείνει στο νομοσχέδιο που έρχεται σε ρήξη με τις επιταγές FIFA και UEFA θεωρεί τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων ο Θεόδωρος Γιαννίκος.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είναι παράλληλα μέλος επιτροπών των δύο υπερεθνικών ποδοσφαιρικών οργανισμών, κατηγόρησε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή για επιμονή σε ορισμένα ζητήματα που βρίσκουν κάθετα αντίθετες FIFA και UEFA, αλλά και για επικοινωνιακό παιχνίδι που δεν λύνει ουσιαστικά τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά, ο Θεόδωρος Γιαννίκος μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»

Στον τρίτο και πολύ δύσκολο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα έχει το μυαλό του ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»

Προσηλωμένοι στο τρίτο παιχνίδι, χωρίς να σκέφτονται καν την εκπληκτική εμφάνιση του δεύτερου είναι άπαντες στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου του αυριανού (21/04, 20:00 ΣΠΟΡ FM και sport-fm.gr) αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. «Περιμένουμε αλλαγές από την αντίπαλό μας, αλλά έχουμε τις λύσεις για να τις αντιμετωπίσουμε», επεσήμανε.
Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε:

Βγήκαν τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα

Βγήκαν τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση των φίλων του Ολυμπιακού βρίσκονται από τη Δευτέρα (20/4) τα εισιτήρια για τον τέταρτο προημιτελικό στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπαρτσελόνα (23/4, 22:00).

Βγήκαν τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα
Σε κυκλοφορία τέθηκαν από τη Δευτέρα (20/4) τα εισιτήρια του τέταρτου προημιτελικού της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, που θα γίνει την Πέμπτη (23/4, 22:00). Οι τιμές ξεκινούν από τα 10 και φτάνουν μέχρι τα 35 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Xωρίς προβλήματα η προετοιμασία,ετοιμος για το προβάδισμα ο Θρυλος

Xωρίς προβλήματα η προετοιμασία,ετοιμος για το προβάδισμα ο Θρυλος

Έτοιμος για το προβάδισμα! (video)
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, για τον τρίτο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να ήταν παρόντες στο ΣΕΦ!
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για την… τιτανομαχία με την Μπαρτσελόνα κόντρα στην οποία θα επιδιώξει να πάρει το προβάδισμα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας!

Προπονήθηκε η Μπαρτσελόνα

Προπονήθηκε η Μπαρτσελόνα

 Προπονήθηκε η Μπαρτσελόνα (vid)
Με τον Μπραντ Όλεσον να συμμετέχει στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και αισιοδοξία για… απάντηση στο «break» του Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.
Με ένα ευχάριστο νέο ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, ενόψει του αυριανού τρίτου προημιτελικού της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό.

Tην Πέμπτη ξεκινούν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Tην Πέμπτη ξεκινούν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Την Πέμπτη ξεκινούν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Την ερχόμενη Πέμπτη στις 19:00 στην Πυλαία θα ξεκινήσουν οι τελικοί της Volley League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΣΑΠ.
Η Λίγκα ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, οπότε αν χρειαστούν τρεις αγώνες, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 29 του μήνα, ενώ αν χρειαστεί το μάξιμουμ των πέντε αναμετρήσεων, αυτές θα ολοκληρωθούν στις 6 Μαΐου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Τα αποτελεσματα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων
ΑΓΓΛΙΑ 

Premier League - 33η αγωνιστική 

07/04
Άστον Βίλα - ΚΠΡ 3-3 (10', 33' και 83' Μπεντέκ / 7' Φίλιπς, 55' Χιλ, 78' Όστιν)
Σάββατο
Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ
Έβερτον - Μπέρνλι
Λέστερ - Σουόνσι
Στόουκ - Σαουθάμπτον
Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κυριακή
Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ
Νιούκαστλ - Τότεναμ
28/04
Χαλ - Λίβερπουλ
20/05
Άρσεναλ - Σάντερλαντ 

*Ημιτελικά FA Cup 
Η Άστον Βίλα νίκησε 2-1 με ανατροπή την Λίβερπουλ και θα είναι αυτή που θα παίξει κόντρα στην Άρσεναλ στον τελικό του FA Cup (videos)
Το όνειρο του Στίβεν Τζέραρντ να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Λίβερπουλ με τελικό στο FA Cup στις 30 Μαΐου δεν θα γίνει πραγματικότητα, καθώς η Άστον Βίλα νίκησε 2-1 τους "κόκκινους" και είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

  Οι "χωριάτες" μάλιστα έκαναν ανατροπή, καθώς ο Κοουτίνιο είχε ανοίξει το σκορ στο 30', όμως ισοφάρισε ο Κριστιάν Μπεντέκ στο 36', ενώ το τελικό 2-1 για την ομάδα του Τιμ Σέργουντ διαμόρφωσε ο Φάμπιαν Ντελφ στο 54'.
Ο Τζεραρντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά, πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Ρίτσαρντσον με το κεφάλι έδιωξε πάνω στην γραμμή.

  Αυτή θα είναι η 11η φορά που η Άστον Βίλα θα παίξει στον τελικό. Τις 10 πρώτες έχει 7 τρόπαια και τρεις αποτυχίες, με τελευταία το 2000, όμως το τελευταίο τρόπαιο το έχει πάρει το 1957!

 
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκίβεν, Μπακούνα, Φλάαρ, Μπέικερ (26' Οκόρε), Ρίτσαρντσον, Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ντελφ, Εν'Ζογκμπιά (75' Σινκλέρ), Γκρίλις (84' Τζο Κόουλ), Μπεντέκ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (3-6-1): Μινιολέ, Εμρέ Τζαν, Σκτρελ, Λόβρεν, Χέντερσον, Τζο Άλεν (78' Γκλεν Τζόνσον), Μάρκοβιτς (46' Μπαλοτέλι), Αλμπέρτο Μορένο (91' Λάμπερτ), Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:


Σάββατο
Ρέντινγκ - Άρσεναλ

Κυριακή
Άστον Βίλα - Λίβερπουλ

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A - 31 αγωνιστική

Ίντερ και Μίλαν αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο ντέρμπι του Μιλάνο, με τους "νερατζούρι" να είναι ανώτεροι, αφού οι "ροσονέρι" επιθετικά ήταν απογοητευτικοί (videos)
Ισόπαλες χωρίς σκορ αναδείχθηκαν στο "Τζουζέπε Μεάτσα" Ίντερ και Μίλαν, έτσι αμφότερες θα πρέπει να ξεχάσουν την διεκδίκηση θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.
Η μόνη ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες ήταν η Ίντερ, έχασε αρκετές, με τον ισπανό τερματοφύλακα, Ντιέγκο Λόπεθ, να είναι ο κορυφαίος για τους "ροσονέρι".
Τρεις φορές μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, αλλά και τις τρεις σωστά δεν μέτρησε το τέρμα (2 για την Ίντερ και μία για τη Μίλαν).
 Την τρίτη υπήρξαν πιο έντονες διαμαρτυρίες στο αυτογκόλ του Μεξές, όμως είχε καθαρά κάνει επιθετικό φάουλ ο Παλάσιο.
Δύο φορές ζήτησε πέναλτι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για χέρι στην περιοχή, όμως και στις δύο περιπτώσεις σωστά δεν το έδωσε ο Λούκα Μπάντι, ο οποίος μαζί με τους βοηθούς του δεν έκαναν λάθη και ας "φωνάζουν" οι (τυπικά) γηπεδούχοι.
Ο Φιλίπο Ιντσάγκι ξεκίνησε χωρίς επιθετικό, έτσι δύο φορές που η Μίλαν απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο (με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Σούσο) ο Μενέζ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν ήταν κάποιος παίκτης εκεί που έπρεπε για την στείλει στα δίχτυα.
Χαρακτηριστικό είναι πως πιο κοντά για να πλασάρει σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ήταν ο Μάρκο φαν Χίνκελ, ο Ολλανδός κεντρικός μέσος, που έκανε πολύ καλό ματς, ενώ ο Ιταλός σκηνοθέτης αφού έδειξε το replay σε μία από αυτές τις δύο φάσεις έκανε κοντινό στον Τζαμπάολο Πατσίνι που ήταν στον πάγκο.
Και στον πάγκο έμεινε τελικά ο "Πάτσο", αφού ο Ιντσάγκι... δεν τον πάει, ενώ μπήκε αλλαγή ο Ματία Ντέστρο και ας προερχόταν από τραυματισμό!
Στην 11άδα της Ίντερ ήταν για πρώτη φορά ο Ασάν Νιουγκουρί, 18άχρονο Ιβοριανός μέσος που μόλις την προηγούμνη εβδομάδα είναι κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Βερόνα (αλλαγή).
Το δημιούργημα οπαδών της Ίντερ...

  ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ρανόκια, Βίντιτς, Ζουάν Ζεζούς, Μεδέλ, Νιουκουρί (67' Τζον Όμπι), Κόβατσιτς (77' Σατσίρι), Ερνάνες, Παλάσιο, Ικάρντι.
ΜΙΛΑΝ: Ντιέγκο Λόπεθ, Αμπάτε, Αλέξ (70' Παλέτα), Μεξές, Αντονέλι, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Πόλι (81' Τσέρτσι), Φαν Χίνκελ, Σούσο (73' Ντέστρο), Μποναβεντούρα, Μενέζ.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Σαμπντόρια - Τσεζένα 0-0
Γιουβέντους - Λάτσιο 2-0 (17' Τέβες, 28' Μπονούτσι)

Κυριακή
Σασουόλο - Τορίνο 1-1 (45' πέν. Μπεράρντι / 58' πέν. Κουαλιαρέλα)
Ρόμα - Αταλάντα 1-1 (3' πέν. Τότι / 23' πέν. Ντένις)
Παλέρμο - Τζένοα 2-1 (9' και 30' Τσότσεφ / 52' Ιάγο Φαλκέ)
Έμπολι - Πάρμα 2-2 (32' Μακαρόνε, 45' Τονέλι / 19' Λόντι, 73' Μπελφοντίλ)
Κιέβο - Ουντινέζε 1-1 (39' Πελισιέ / 71' αυτ. Μπόστιαν Σέζαρ)
Κάλιαρι - Νάπολι 0-3 (24' Καγιεχόν, 45' αυτ. Μπαλτζάνο, 59' Γκαμπιαντίνι)
Ίντερ - Μίλαν 0-0

Δευτέρα
Φιορεντίνα - Βερόνα (21:45)



ΙΣΠΑΝΙΑ

Primera División - 32η αγωνιστική

Αποτυχίες για Σεβίλλη & Βιγιαρεάλ

Η Σεβίλλη απέτυχε να νικήσει την Γρανάδα και να πιάσει την Βαλένθια στην 4η θέση, ενώ η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 με την ουραγό, Κόρδοβα
Η Σεβίλλη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Γρανάδα, έτσι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πιάσει την Βαλένθια στην 4η θέση.
Βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ στο 16' από το γκολ του Μάινθ και η ισοφάριση ήρθε από τον ίδιο με αυτογκόλ στο 69'!
Απέτυχε και η Βιγιαρεάλ αργότερα, καθώς έμεινε στο 0-0 με την ουραγό, Κόρδοβα, στο "Μαδριγάλ", ενώ η Ράγιο Βαγιεκάνο δεν πρόκειται να κινδυνέψει με υποβιβασμό, καθώς νίκησε 2-0 την Αλμερία και "σκαρφάλωσε" στην 11η θέση.
Η Θέλτα έπιασε την Εσπανιόλ στην 9η θέση, καθώς με το πέναλτι του Νολίτο νίκησε 1-0 στην έδρα της Έιμπαρ.

Οι συνθέσεις

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ, Χουάν Κάλα, Μάινθ, Εμανουέλ Ινσούα, Φραν Ρίκο, Ιτούρα, Ρουμπέν Πέρεθ (84' Πίτι), Ρόμπερτ Ιμπάνιεθ (74' Αλασάν Μπανγκουρά), Καντέιας (77' Χουάν Κάρλος), Άιζακ.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Ντιόγκο Φιγκέρας, Παρέχα, Κολοτζιετσάκ, Φερνάντο Ναβάρο, Κριχόβιακ, Φερνάντο Ναβάρο (59' Μπανέγα), Ντένις Σουάρεθ, ΧΑ Ρέγες, Βιτόλο (58' Αλέις Βιδάλ), Μπάκα (81' Γκαμεϊρό).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μπελί, Βίκτορ Ρουίθ, Χάουμε Κόστα, Τριγκέρος (66' Ζόναταν ντος Σάντος), Πίνα, Τζόελ Κάμπελ, Τσέρισεβ (76' Μόι Γκόμεθ), Ικετσούκου Ούτσε (60' Βιέτο), Ζεράρ Μορένο.
ΚΟΡΔΟΒΑ: Χουάν Κάρλος, Γκουνίνο, Χοσέ Κρέσπο, Ντέιβιντ, Εντιμάρ Φράγκα, Κρχιν, Αμπέλ Γκόμεθ, Καρτάμπια (59' Λούσο), Μπεμπέ, Φιντέλ (76' Έλντον), Αντόνε (81' Γκιλάς).

ΡΑΓΙΟ: Τόνιο, Τίτο, Ζε Κάστρο, Αμάγια, Νάτσο Μαρτίνεθ, Φατάου (51' Χοθαμπέντ), Τρασόρας, Κακουτά, Εμπάρμπα (77' Ποθουέλο), Μπουένο (66' Φεδόρ), Μανούτσο Γκονσάλβες.
ΑΛΜΕΡΙΑ: Ρουμπέν, Τσίμο Ναβάρο, Μάουρο ντος Σάντος, Τρουχίλο, Ντουμπαρμπιέρ (74' Χεμέντ), Κορόνα, Αζίζ (67' Έντγκαρ Μέντεθ), Ουέλινγκτον Σίλβα (49' Ζόνγκο), Χαβιέρ Εσπινόσα, Πάρτεϊ, Μπιφουμά.

ΕΪΜΠΑΡ: Ιρουρέτα, Μπόβεδα, Καστεγιάνο, Ραούλ Νάβας, Ντίντακ Βιλά, Μπόρχα Φερνάντεθ, Ντάνι Γκαρθία (69' Λέκιτς), Μίκελ Αρουαμπαρένα, Αντέρ Κάπα (46' Μάνου ντελ Μοράλ), Χάβι Λάρα (46' Πιοβακάρι), Σαούλ Μπερχόν.
ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Φοντάς, Χόνι Κάστρο, Κρον-Ντέλι (87' Ραντόγια), Αουγκούστο Φερνάντες, Ορεγιάνα, Σάντι Μίνα (71' Πάμπλο Ερνάντες), Νολίτο (92' Τσάρλες), Λαριβέι. 

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Λεβάντε - Εσπανιόλ 2-2 (21' Σιμάο, 88' Κασαδεσούς / 18' Λούκας, 45+1' Καϊσέδο)

Σάββατο
Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-0 (1' Λουίς Σουάρες, 94' Μέσι)
Ντεπορτίβο - Ατλέτικο 1-2 (78' Οριόλ Ριέρα / 5' και 22' Γκριεζμάν)
Ρεάλ - Μάλαγα 3-1 (24' Σέρχιο Ράμος, 69' Χάμες Ροντρίγκες, 92' Κριστιάνο Ρονάλντο / 71' Χουάνμι)
Μπιλμπάο - Χετάφε 4-0 (45' πέν. και 46' Αντούριθ, 79' Ιμπάι Γκόμεθ, 87' Σουσαέτα)

Κυριακή
Ράγιο Βαγιεκάνο - Αλμερία 2-0 (23' Αμάγια, 90' Φεντόρ)
Γρανάδα - Σεβίλλη 1-1 (16' αυτ. Μάινθ / 69' αυτ. Μάινθ)
Βιγιαρεάλ - Κόρδοβα 0-0
Έιμπαρ - Θέλτα 0-1 (40 πέν. Νολίτο)

Δευτέρα
Έλτσε - Σοθιεδάδ (21:30)
 


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga - 29η αγωνιστική

Βαθμό με Ντε Μπράινε η Βόλφσμπουργκ

Η Σάλκε προηγήθηκε με Σανέ στο Βόλφσμπουργκ, αλλά ο Ντε Μπράινε δεν της επέτρεψε να πάρει το "διπλό". Ίσως πρωταθλήτρια η Μπάγερν σε μία εβδομάδα
Χάρη στο 10ο φετινό γκολ του Κέβιν Ντε Μπράινε η Βόλφσμπουργκ γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε, τρεις μέρες μετά την ήττα με 1-4 από τη Νάπολι.
Με γκολ του Λερουά Σανέ άνοιξαν το σκορ οι φιλοξενούμενοι στο 53', αλλά απάντησε ο Βέλγος στο 78', ενώ η Μπάγερν είναι πλέον στο +12, έτσι την επόμενη εβδομάδα ίσως αναδειχθεί πρωταθλήτρια και μαθηματικά.
Στο άλλο ματς της Κυριακής, με εκτέλεση πέναλτι του Φράνκο Ντι Σάντο η Βέρντερ νίκησε με 1-0 το Αμβούργο στην Βρέμη.

Οι συνθέσεις

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Τρες (63' Ντάνιελ Καλιτζούρι), Νάλντο, Τιμ Κλόζε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Άρνολντ (86' Γκιλαβονγκί), Λουίζ Γκουστάβο, Ντε Μπράινε, Βιεϊρίνια, Πέρισιτς, Σέρλε (81' Ντοστ).
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χέβεντες, Φρίντριχ, Ματίπ, Κολάσινατς (78' Μπαρνέτα), Νόιστεντερ, Αόγκο, Μάιερ (84' Ντράξλερ), Φαρφάν, Σανέ (73' Γκορέτσκα), Χούντελααρ.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Κάστιλς, Γκέμπρε Σελάσιε, Γκάλβεθ, Βέστεργκααρντ (23' Λουκίμια), Πρεντλ, Μπάργκφρεντε, Φριτς, Γιουνούζοβιτς (88' Φέλιξ Κρόος), Γιλντιρίμ (59' Εζτουναλί), Σέλκε, Ντι Σάντο.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Άντλερ, Βέστερμαν, Κλέμπερ Ρέις, Ράικοβιτς, Όστρτσολεκ, Μπεχράμι, Χόλτμπι, Φαν ντερ Φάαρτ (86' Ρούντνεβς), Στίμπερ (70' Νίκολαϊ Μίλερ), Όλιτς, Λασογκά.
*κόκκινη 82' Μπεχράμι

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής: 

Παρασκευή
Φρανκφούρτη - Γκλάντμπαχ 0-0

Σάββατο
Ντόρτμουντ - Πάντερμπορν 3-0 (48' Μχιταριάν, 55' Ομπαμεγιάνγκ, 80' Καγκάουα)
Λεβερκούζεν - Ανόβερο 4-0 (20' Τοπράκ, 40' Μπραντ, 49' Κυριάκος Παπαδόπουλος, 70' Κίσλινγκ)
Χόφενχαϊμ - Μπάγερν 0-2 (38' Ρόντε, 93' αυτ. Μπεκ)
Χέρτα - Κολωνία 0-0
Φράιμπουργκ - Μάιντς 2-3 (81' Μεχμέντι, 91' Σμιντ / 39' και 45' Οκαζάκι, 83' Μαλί)
Άουγκσμπουργκ - Στουτγκάρδη 2-1 (7' Βέρνερ, 73' Μπομπαντίγια / 22' Γκίντσεκ)

Κυριακή
Βέρντερ - Αμβούργο 1-0 (84' πέν. Ντι Σάντο)
Βόλφσμπουργκ - Σάλκε 1-1 (78' Ντε Μπράινε / 53' Σανέ)



 ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1 - 33η αγωνιστική

Χαμένες Λιόν και Σεντ-Ετιέν

Λιόν και Σεντ-Ετιέν αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο "Ζερλάν", αμφότερες έχασαν έδαφος για τους στόχους του και με την εξέλιξη αμφότερες νιώθουν πίκρα
Η Λιόν δεν κατάφερε να περάσει ξανά μόνη στην κορυφή, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Σεντ-Ετιέν στο "Ζερλάν", όμως δεν μπορεί να είναι απολύτως απογοητευμένοι με την εξέλιξη του αγώνα.
Οι "λιονέ" μπορεί να άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Εν'Ζι, όμως στο 29' έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ροζ.
Οι "στεφανουά" κατάφεραν να κάνουν ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Γκραντέλ (πέναλτι που έφερε την αποβολή) και Αμουμά, όμως ο Ζαλέ στο 48' διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Η Παρί έχει ματς λιγότερο, έτσι έχει την δυνατότητα για +3 στην κορυφή, ενώ η Σεντ-Ετιέν αν είχε πάρει το "διπλό" θα είχε προσπεράσει την Μαρσέιγ και θα είχε πιάσει τη Μονακό στην 3η θέση.

Οι συνθέσεις

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ, Ροζ, Ουμτιτί, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Φερί (70' Γκρενιέ), Τολισό, Φεκίρ (79' Γιαταρά), Λακαζέτ, Εν'Ζι (87' Γκεζάλ).
ΣΕΝΤ-ΕΤΙΕΝ (5-3-2): Ρουφιέ, Κλερκ, Μπαΐς (28' Αμουμά), Περέν, Τεοφίλ-Κατρίν, Ταμπανού, Κλεμέν, Εν'Γκουεμό (72' Ντιομαντέ), Κορνιέ (83' Μονέ-Πακέ), Γκραντέλ, Μεβλιούτ Ερντίντς.
*κόκκινη 29' Ροζ

ΛΙΛ: Ενιεάμα, Κορσιά (71' Παβάρ), Κιερ, Μπάσα, Σιντιμπέ, Μαβουμπά (77' Οριζί), Μπαλμόν, Γκουέγ, Μάρκος Λόπες (63' Ανταμά Τραορέ), Ρου, Μπουφάλ.
ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Μαριάνο, Τιάγκο Ιλόρι, Σανέ, Παλουά, Γιαμπερέ (32' Σεβέ), Μπιγιοκό-Ποκό, Σαντόμ, Πλάσιλ, Κχαζρί (84' Κοντέντο), Ρολάν (71' Μορίς-Μπελέ).

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Ζουρντρέν, Ντεπλάν, Ίλτον, Ελ Καουταρί, Κορνιέ, Σαϊχί, Μαρτέν (77' Λασν), Νταμπό (80' Σουλεϊμάν Καμαρά), Αντονί Μουνιέ, Μπεριγκό (67' Μαρβό), Μπάριος.
ΚΑΕΝ: Βερκούτρ, Απιά, Γιαχιά, Νταμιάν Ντα Σίλβα, Ιμορού, Σεμπ, Καντέ, Φερέ (39' Λεμάρ), Νανζίς (62' Μπαζίλ), Κοϊτά (71' Πριβά), Σάλα.

Τα αποτελέσματα της 33ής αγωνιστικής:

Παρασκευή
Ναντ - Μαρσέιγ 1-0 (20' Γκακπέ)

Σάββατο
Νις - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-3 (45'+1 Μποντμέρ / 39' και 63' Παστόρε, 69' πέν. Καβάνι)
Μπαστιά - Ρεμς 1-2 (47' Σιό / 5' Εν'Γκογκ, 45' Μαντί)
Γκινγκάμπ - Εβιάν 1-1 (44' Μποβού / 50' Μπλάντι)
Λοριάν - Τουλούζ 0-1 (28' Μπρέθγουεϊτ)
Μετς - Λανς 3-1 (13' Μαλουντά, 57' πέν. Σαρ, 79' Μαϊγκά / 89' Μαντιανί)
Μονακό - Ρεν 1-1 (28' Μπερνάρντο Σίλβα / 87' Αμπιμπού)

Κυριακή
Λιλ - Μπορντό 2-0 (13' Ρου, 94' Ανταμά Τραορέ)
Μονπελιέ - Καέν 1-0 (4' Ίλτον)
Λιόν - Σεντ-Ετιέν 2-2 (24' Εν'Ζι, 48' Ζαλέ / 31' πέν. Γκραντέλ, 45' Αμουμά)


 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie - 31η αγωνιστική

Ούτε γκολ Άγιαξ και Φέγενοορντ

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αϊντχόφεν, οι Φέγενοορντ και Άγιαξ δεν πέτυχαν ούτε γκολ στην έδρα τους
Η Φέγενοορντ ηττήθηκε στο Ρότερνταμ με 0-1 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς και ο Άγιαξ έμεινε στο 0-0 με την Μπρέντα στο Άμστερνταμ.
Όλα αυτά μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αϊντχόφεν, ενώ η Φέγενοορντ κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση, αφού Φιτέσε και Άλκμααρ ελπίζουν με -4 και -5, αντίστοιχα, με 3 αγωνιστικές να απομένουν.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Κάμπουρ - Εξέλσιορ 1-1 (90' Κάμπουρ / 53' Αουασάρ)

Σάββατο
Άλκμααρ - Ντεν Χάαχ 3-1 (29' και 65' Γκούντελ, 60' Λούκασεν / 55' Γουίλσον Εντουάρντο)
Αϊντχόφεν - Χέρενφέν 4-1 (3' και 41' Λουκ ντε Γιόνγκ, 23' Ντεπάι, 88' Νάρσινχ / 27' Φαν ντεν Μπερχ)
Φιτέσε - Ντόρντρεχτ 3-0 (52' και 65' Καζαϊσβίλι, 68' Ιμπάρα)
Βίλεμ - Χρόνινχεν 1-4 (67' Μεσαούντ / 8' Αντόνια, 22' και 94' Τσέρι, 62' Ντε Λέου)

Κυριακή
Φέγενοορντ - Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0-1 (71' Ράιμερικ)
Χεράκλες - Τσβόλε 2-0 (14' Μπρουνς, 47' Λίνσεν)
Άγιαξ - Μπρέντα 0-0
Ουτρέχτη - Τβέντε 1-0 (55' Σεμπαστιάν Αλέ)

Η βαθμολογία

1. Αϊντχόφεν 79
2. Άγιαξ 67
3. Φέγενοορντ 58
4. Φιτέσε 54
5. Άλκμααρ 53
6. Χέρενφέν 48
7. Τσβόλε 46
8. Χρόνινχεν 42
9. Κάμπουρ 40
10. Βίλεμ 39
11. Τβέντε 37*
12. Ουτρέχτη 36
13. Ντεν Χάαχ 34
14. Εξέλσιορ 31
15. Χεράκλες 31
16. Μπρέντα 28
17. Γκόου Αχέντ Ιγκλς 26
18. Ντόρντρεχτ 16

*-6 η Τβέντε

**οι 2 πρώτοι Champions League (2ος προκριματικά)
***ο 3ος στο Europa League και ο νικητής των play-offs (4ος-7ος) (όπως και ο κάτοχος του KNVB Cup)
****υποβιβάζεται ο τελευταίος, 16ος και 17ος play-offs με τους 8 πρώτους της Β' κατηγορίας για 2 θέσεις στην Α' κατηγορία



ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga - 29η αγωνιστική


"Κλείδωσε" την 3άδα η Σπόρτινγκ

Η Σπόρτινγκ νίκησε 2-1 την Μποαβίστα στην Λισαβόνα, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League φαντάζει σίγουρη (videos)
Χάρη στο 11ο φετινό γκολ του Ισλάμ Σλιμανί η Σπόρτινγκ νίκησε 2-1 την Μποαβίστα στην Λισαβόνα, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημιχρόνο.
Ο Τόμπιας Φιγκεϊρέδο αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45αλέπτου, με το σκορ στο 1-1, καθώς ο Ζε Μανουέλ απάντησε στο 7' στο τέρμα του Άντριεν Σίλβα από το 1'.
Ο Σλιμανί λύτρωση το κοινό στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" στο 66', ενώ η Μποαβίστα έμεινε με 10 παίκτες και αυτή στο 89' με αποβολή του Φελίπε.
Η Σπόρτινγκ άφησε 10 βαθμούς πίσω της την Μπράγκα, έτσι με 5 αγωνιστικές να απομένουν δεν πρόκειται να χάσει την 3η θέση και θα παίξει στα προκριματικά του Champions League.
Η σύνθεση της Σπόρτινγκ...
Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Τόμπιας Φιγκεϊρέδο, Πάουλο Ολιβέιρα, Ζέφερσον, Άντριεν Σίλβα (80' Κάρλος Μανέ), Οριόλ Ροσέλ (33' Σλιμανί), Ζοάο Μάριο, Καρίγιο, Νανί, Τανάκα (46' Ουίλιαμ Καρβάλιο). 

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Γκιμαράες - Μπράγκα 1-0 (66' Βαλέντε)

Σάββατο
Πόρτο - Ακαντέμικα 1-0 (12' Ερνάνι)
Μπελενένσες - Μπενφίκα 0-2 (5' και 60' Ζόνας)

Κυριακή
Πάσος Φερέιρα - Μορεϊρένσε 0-0
Πεναφιέλ - Αρόουκα 0-2 (16' Ούγκο Μπάστο, 88' Ρομπέρτο)
Ζιλ Βισέντε - Ρίο Άβε 0-0
Σετούμπαλ - Εστορίλ 1-2 (35' Σουκ Χιούν-Γιουν / 47' Κλέμπερ, 58' Σεμπά)
Σπόρτινγκ - Μποαβίστα 2-1 (1' Άντριεν Σίλβα, 66' Σλιμανί / 7' Ζε Μανουέλ)

Δευτέρα
Μαρίτιμο - Νασιονάλ (22:00)



ΤΟΥΡΚΙΑ

SüperLig -

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής: 

Παρασκευή
Γκαζιάντεπσπορ - Κόνιασπορ 1-1 (11' Τσίκο / 73' Ρανγκέλοφ)

Σάββατο
Καράμπιουκσπορ - Γκεντσλέρσμπιρλιγί 2-1 (16' Τζαντάν, 66' πέν. Οζκάλ / 26' Τζελίκ)
Κασίμπασα - Μπεσίκτας 1-5 (41' Τουνάι Τορούν / 3' Πεκτεμέκ, 38' Ντεμπά Μπα, 50' Ραμόν, 75' Σαχάν, 86' Σόσα)

Κυριακή
Ερτζίγεσπορ - Εσκισέχιρσπορ 0-1 (45' Τζοσκούν)
Σίβασπορ - Μπελικέσιρσπορ 1-1 (78' Καραντεμίζ / 72' Εμίρ)
Ιστανμπούλ - Ρίζεσπορ 3-1 (27' Τακντεμίρ, 75' Βίστσα, 88' Αγκτσάι / 69' Κουέκ)
Τράμπζονσπορ - Γαλατάσαράι 2-1 (20' Εζέρ Χουρματζί, 85' Μετζανί / 67' Εμρέ Τσολάκ)

Δευτέρα
Φενέρμπαχτσε - Μπούρσασπορ (20:00)
Μερσίν - Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ

 

 

 ΒΕΛΓΙΟ

Pro League - 33η αγωνιστική (3η των play-offs)

Η Άντερλεχτ προηγήθηκε με Μίτροβιτς στο ντέρμπι, αλλά η Μπριζ με τέρματα στα τελευταία λεπτά έκανε ανατροπή και νίκησε με 2-1
Μεγάλη νίκη για την Μπριζ στο βελγικό ντέρμπι, καθώς επικράτησε με 2-1 της Άντερλεχτ στο "Γιαν Μπρέιντελσταντιον", κάνοντας μάλιστα ανατροπή στα τελευταία λεπτά.
Ο Μίτροβιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 26', απάντησε ο Ουλαρέ στο 74' και ο Φόρμερ στο 86' χάρισε στην Μπριζ τη νίκη, η οποία την έφερε στο +2 από την Άντερλεχτ και την κράτησε στην κορυφή με +2 από την Γάνδη.
ΜΠΡΙΖ: Ράιαν, Ντε Φάου, Σίμονς, Μέχελε, Ντε Μποκ, Κλαουντεμίρ, Φόρμερ, Βίκτορ Βάθκεθ, Ρεφαέλοβ (81' Ντιρκξ), Ισκιέρδο (67' Ουλαρέ), Ντε Σούτερ.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βάντεν Μπόρε (87' Σιριάκ), Εμ'Μπεμπά, Ντεσχάχτ, Εν'Σακαλά, Ντεφούρ, Τίλεμανς (87' Λεγιά), Πρατ (79' Ντέντονκερ), Ναχάρ, Ατσεαμπόνγκ, Μίτροβιτς.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής (3η play-offs):

Παρασκευή
Σταντάρ Λιέγης - Γάνδη 1-3 (66' πέν. Μουζανζί Μπιά / 23' και 52' Πέντερσεν, 90' Τεμπεκού)

Κυριακή
Μπριζ - Άντερλεχτ 2-1 (74' Ουλαρέ, 86' Φόρμερ / 26' Μίτροβιτς)
Κόρτραϊκ - Σαρλερουά 1-1 (66' Σάντινι / 78' Κουλιμπαλί)

Βαθμολογία play-offs τίτλου

1. Μπριζ 37
2. Γάνδη 35
3. Άντερλεχτ 32
4. Σταντάρ Λιέγης 30
5. Κόρτραϊκ 30
6. Σαρλερουά 29

*οι 2 πρώτοι Champions League (2ος προκριματικά)
**ο 3ος στο Europa League, όπως και ο κάτοχος του Κυπέλλου, όπως και ο νικητής των play-offs των θέσεων 7-14
***Άντερλεχτ και Μπριζ είναι στον τελικό του Κυπέλλου, έτσι αν τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις θα βγει στο Europa League ο 4ος (των play-offs τίτλου)


 

Κύπρος - 27η αγωνιστική (5η των play-offs)

Επέστρεψε κορυφή το ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ νίκησε 3-0 τον Ερμή και επέστρεψε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενο την ήττα του Απόλλωνα από την Ομόνοια
Το τέλος του πρώτου γύρου των play-offs βρήκε στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ, καθώς νίκησε 3-0 τον Ερμή και προσπέρασε τον Απόλλωνα, ο οποίος είχε χάσει το Σάββατο από την Ομόνοια.
Το σκορ άνοιξε ο Μάρτιν Λάνιγκ και τα άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ενώ θυμίζουμε πως απομένουν 5 αγωνιστικές για το τέλος.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής (5η των play-offs):

Σάββατο
Ομόνοια - Απόλλων 1-0 (17' Σκέμπρι)
Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0 (31' Έντε, 63' Εσμαέλ Γκονσάλβες, 87' Αβραάμ)

Κυριακή
Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ 1-1 (24' Γκλέιζον / 2' Σταύρου)
Εθνικός - Δόξα 0-2 (66' και 76' Ντιόγκο Ράμος)
Οθέλλος - Αγία Νάπα 2-2 (27' Τιάγκο Σάντος, 76' Γκριν / 12' Χάμπερ, 58' Μάρτσεφ)
ΑΠΟΕΛ - Ερμής 3-0 (24' Λάνιγκ, 37' και 47' Τζεμπούρ) 

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 54
2. Απόλλων 52
3. Ομόνοια 49
4. ΑΕΚ 48
5. Ανόρθωση 47
6. Ερμής 38
7. ΑΕΛ 36
8. Νέα Σαλαμίνα 27
9. Εθνικός 26
10. Αγιά Νάπα 25
11. Δόξα 23
12. Οθέλλος 20
*οι 6 πρώτοι play-offs τίτλου, οι 6 τελευταίοι play-offs παραμονής
*ο πρώτος προκριματικά Champions League
**2ος και 3ος Europa League (όπως και ο κυπελλούχος)
***υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι

ΣΚΩΤΙΑ

Scottish FA Cup - Ημιτελικά

Σάββατο
Χιμπέρνιαν - Φόλκερκ



Κυριακή
Ινβερνές - Σέλτικ