moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Πιερ Ισα εφολης της υλης....

Ο Πιερ Ισα εφ ολης της υλης....


Αναφέρθηκε στην καθυστέρηση απόκτησης στόπερ τον Γενάρη, ανέλαβε την ευθύνη των προτάσεων για παίκτη (τη μοιράστηκε με τον Χουάνχο Λορένθο), ωστόσο υπογράμμισε πως ΠΑΝΤΑ τις τελικές επιλογές τις κάνει ο εκάστοτε προπονητής.
Επίσης αναφέρθηκε και σε σχόλια που αφορούν προσωπικά τον ίδιο όπως μερικά που γίνονται και τον χαρακτηρίζουν, ακόμα και τώρα, μάνατζερ παικτών άλλων ομάδων.
 Ο Πιέρ Ισά άρχισε λέγοντας τα εξής:

«Είναι καλό να συζητήσουμε πρωτίστως για τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτουμε ως ομάδα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που θα είναι πολύ καλό αφού έρχεται και μετά τον εορτασμό των 90 χρόνων από τη γέννηση του συλλόγου. Φυσικά θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατάκτηση του νταμπλ. Στο πρωτάθλημα υπάρχει το ματς που απομένει με τον Πανθρακικό, στο οποίο μπορούμε να αυξήσουμε τη διαφορά μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως. Υπάρχουν κι άλλα ματς. Όλοι είναι ενήμεροι για το τί πρέπει να κάνουν. Όταν γυρίσουν οι διεθνείς παίκτες να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη την προσπάθειά μας για τους στόχους μας». Ακολούθως δέχθηκε ερωτήσεις ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών για όλα τα θέματα.

-Να κάνουμε έναν απολογισμό της σεζόν ως τώρα; Μπορείτε να μας πείτε τα κατά τη γνώμη σας πάνω της και κάτω της; Τί κρατάμε;
«Καλή ερώτηση. Ως τώρα είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και είμαστε ακόμα στη διεκδίκηση του κυπέλλου. Είναι καλή η σεζόν. Ωστόσο πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Κάναμε σπουδαίες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα βέβαια. Να μάθουμε από τα πράγματα που δεν κάναμε σωστά. Το καλοκαίρι μπορούμε ν’ αλλάξουμε αρκετά».

-Πόσες αλλαγές θα γίνουν δηλαδή το καλοκαίρι; Υπάρχει η αίσθηση ότι θα γίνουν πολλές…
«Η ομάδα είναι υγιής οικονομικά. Υπήρξαν και οι πωλήσεις το καλοκαίρι. Αντικαταστήσαμε παίκτες που έφυγαν με νεαρούς που έχουν αξία. Υπάρχει βάση στην οποία πρέπει να πατήσουμε. Προφανώς και θα γίνουν προσθήκες. Το καλοκαίρι θέλουμε να πάρουμε 4-5 κορυφαίας κλάσης παίκτες με εμπειρία. Να μας ανεβάσουν επίπεδο. Να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο για τους οπαδούς μας και για μας. Να πάμε καλύτερα και στην Ευρώπη και φυσικά να κατακτάμε τους στόχους μας στην Ελλάδα».

-Είναι οι θέσεις των Μανωλά, Κάμπελ βασικές για ενίσχυση ενόψει καλοκαιριού;
«Προσωπικά θέλω να πω πως προσωπικά εγώ και ο Λορένθο δώσαμε λίστα με παίκτες στον προπονητή με αρκετούς παίκτες σε κάθε θέση. Ο προπονητής πήρε τις αποφάσεις. Αυτός πρέπει να έχει πάντα την τελευταία επιλογή. Έτσι λειτουργήσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα δούμε τις θέσεις που θέλουμε παίκτες. Θέλουμε σίγουρα 4-5 τοπ παίκτες να βοηθήσουν τους πιο νέους».

-Σε τί θέσεις;
«Θα τις κρατήσω για μένα. Ελπίζω να ελκύσουμε παίκτες κορυφαίας κλάσης. Ο Κριστιάν δεν είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές. Δεν ήταν υπεύθυνος για καμία μεταγραφή. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του. Εγώ και ο κ.Λορένθο είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό».

***Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, λέγοντας: «Υπάρχει δομή. Επιλέγουν αυτοί που ξέρουν».

-Και ο πρόεδρος είχε παράπονα και γι’ αυτό πήγε στο Ρέντη…
«Φυσικά δεν πήγαν καλά κάποια πράγματα. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις σε τέτοιες καταστάσεις και να βρεις τρόπους να τα αλλάξεις. Ο πρώτος που αποφασίζει είναι ο πρόεδρος. Είναι αυτός που θα επιβραβεύσει στα καλά και θα δώσει το παράδειγμα στη δυσκολία. Μετά το 1ο ματς με την ΑΕΚ αρκετοί μας είχαν ξεγράψει. Αποδείξαμε με τη παρουσία μας ότι ο Ολυμπιακός έχει δύναμη, έχει ώθηση. ο πρόεδρος έδειξε το παράδειγμα ακόμα και βγαίνοντας στο γήπεδο μαζί με τους παίκτες σε δύσκολα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει δύναμη με τους οπαδούς του και τους παίκτες του. Δουλέψαμε ως οικογένεια εκείνη την περίοδο. Επιστρέψαμε στην 1η θέση. Είμαστε φιλόδοξοι να πάμε ως το τέλος και στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο που είμαι στον σύλλογο. Νομίζω πως στο διάστημα που είμαι στην ομάδα πιο πολλά μπόνους δόθηκαν, παρά πρόστιμα. Συζήτησα γι ‘αυτό το θέμα με τους αρχηγούς. Δεν υπήρξε αντίδραση. όλοι κατάλαβαν γιατί υπήρξε πρόστιμο. Μετά η ομάδα πήγε αποφασισμένη για την πρόκριση».

-Είστε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας με την Ντνίπρο;
«Όχι φυσικά. Ειδικά μετά την εικόνα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν απογοήτευση. Μην ξεχνάμε όμως πόσο μεγάλα άλλα τα άλλα μπάτζετ. Οι παίκτες τους είναι από… άλλο πλανήτη. Είμαστε λυπημένοι από τον αποκλεισμό από την Ντνίπρο παρότι έχουν προχωρήσει κι άλλο και έχουν προκριθεί και εις βάρος του Άγιαξ αποδεικνύοντας ότι είναι καλή ομάδα. Και πριν από χρόνια είχαμε αποκλειστεί από την Λεβάντε στο Γιουρόπα και ίσως ο αποκλεισμός από την Ντνίπρο θύμισε εκείνον τον αποκλεισμό. Ας μάθουμε απ’ αυτό και να επικεντρωθούμε στο καλό τέλος της σεζόν. Μεγαλώνουμε συνεχώς. Κερδίζουμε τον σεβασμό. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε πιο δυνατοί στην Ευρώπη και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε».

-Πολύς κόσμος δεν βλέπει με καλό μάτι την συνεργασία με μεγάλους μάνατζερ. Θεωρεί ότι φέρνουν παίκτες στην ομάδα και την χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να πάνε σε μεγαλύτερους συλλόγους στο εξωτερικό. Μήπως πρέπει ο Ολυμπιακός ν’ αναζητήσει παίκτες που να δένονται με την ομάδα;
«Είναι δύσκολο να βρεις παίκτες που δένονται. έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα γενικότερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να βρεις νέους… Μαλντίνι. Είναι σημαντικό όμως ότι παίκτες επιλέγουν τον Ολυμπιακό αντί της Μαρσέιγ ή της Μίλαν όπως συνέβη με τον Μαζουακού. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Ομάρ. Γιατί τον διαλέγουν; Επειδή είναι ελκυστικός σύλλογος και δίνει προοπτική μεγαλύτερη του ενός έτους. Η επιλογή του Μαζουάκου για παράδειγμα είναι σημαντική για τον Ολυμπιακό. Βλέπεις παίκτες όπως ο Φουστέρ, ο Τσόρι και ο Μανιάτης που ανανέωσαν το συμβόλαιο έχουν συναισθήματα για τον σύλλογο. Ο Μέγερι έκανε το ίδιο με τις δηλώσεις του απαντώντας στις φήμες. Δείχνει κάτι. Υπάρχει δέσιμο. Όλοι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά να δώσουν το πνεύμα του Ολυμπιακού. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό υπάρχουν εκεί άνθρωποι που έχουν παίξει στην ομάδα και έχουν προσφέρει. Η Ακαδημία τα πάει καλά γιατί τους δίνουμε το αίσθημα και το πνεύμα που πρέπει να έχουν στον Ολυμπιακό. Τους πείθουμε ότι αν συνεχίσουν τη δουλειά μπορούν να είναι στην πρώτη ομάδα».

-Τα τελευταία χρόνια που είστε στο πόστο αυτό η ομάδα έχει ένα ρόστερ 50 παικτών. Θεωρείτε ότι είναι αστοχία ή είναι μια πολιτική της ομάδας να παίρνει ό,τι καλύτερο υπάρχει κι ας «βγαίνει» 1 στους 10 παίκτες; Θα συνεχιστεί αυτό;
«Είμαστε δύο που ασχολούμαστε με τις μεταγραφές όπως προείπα, εγώ κι ο Λορένθο. Εξαρτάται και από τον προπονητή που κάνει τις τελικές επιλογές. Άλλος προπονητής θέλει 30 παίκτες στο ρόστερ, άλλος θέλει 24-25. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι έτοιμοι, εκεινη τη στιγμή, για τον Ολυμπιακό. Όμως με δανεισμό έξι μηνών ή ενός έτους γίνονται πιο δυνατοί και ώριμοι για τον Ολυμπιακό. Π.χ. ο Κολοβός που φέτος βελτιώνεται. Υπάρχουν και πολλά ματς σε μια χρονιά. Είναι ανάγκη να υπάρχει μεγάλο ρόστερ για ν’ αντέξεις τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπάρχουν και διεθνή ματς. Μπορεί τώρα λοιπόν κάποιοι να μην είναι καλοί για την ομάδα, ωστόσο να είναι στο μέλλον. Τους τσεκάρουμε και αποφασίζουμε. Δεν θέλουμε να χάνουμε καλούς παίκτες».

-Υπάρχει ένα θέμα από τον περασμένο Μάιο που προκάλεσε κακή εικόνα στο ίματζ του συλλόγου. Μιλάμε για το θέμα του Πουλίδο. Ποιός πήρε την απόφαση για τον Πουλίδο και αν πρέπει κατά τη γνώμη σας ν’ αναζητηθούν ευθύνες για την υπόθεση.
«Είναι μια απόφαση που βρίσκεται στη FIFA».

-Για να είναι εκεί κάτι έγινε λάθος, έτσι δεν είναι;
***Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, που είπε: «Αυτός που πλαστογράφησε το συμβόλαιό του στο Μεξικό…»

-Τί θα γίνει με τους Μέγερι και Ρομπέρτο; Το συμβόλαιο του Μέγερι τελειώνει ενώ ο Ρομπέρτο προσελκύει ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού.
«Ο Ρομπέρτο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σ’ αυτό που έλεγαν νωρίτερα. Αισθάνεται το πνεύμα του συλλόγου. Είναι ένας από τους αρχηγούς. Παίζει πολύ καλά. Δίνει το παράδειγμα σε όλους τους παίκτες και τους τερματοφύλακες. Όταν ήρθε δεν ήταν σ’ αυτό το επίπεδο. Με την πολύ καλή προπόνηση κάθε μέρα είναι σε φανταστικό επίπεδο. Είναι χαρούμενος μ’ εμάς. Δεν συζητήσαμε για φήμες. Με τον Μέγερι είμαστε σε συζητήσεις. Για μένα θα πρέπει να ανταμοιφθεί για όσα έχει προσφέρει. Υπάρχουν και οι άλλοι νεαροί τερματοφύλακες από πίσω που είναι και πολύ εξελίξιμοι. Ο Γιαννιώτης είναι ένας απ’ αυτούς. Έχει πολύ ταλέντο. Και ο Χουτεσιώτης έχει βελτιωθεί. Είμαστε τυχεροί που έχουμε νεαρούς τερματοφύλακες που έρχονται. Είμαστε χαρούμενοι με τον Ρομπέρτο. Έχει συμβόλαιο μ’ εμάς. Είμαστε χαρούμενοι μαζί του και χαρούμενος αυτός μαζί μας. Σε ότι αφορά ομάδες από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για ‘κείνον, σίγουρα μας τιμάει ως σύλλογο ότι τον παρακολουθούν. Θα δούμε τί θα γίνει. Επαναλαμβάνω, είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε, είναι χαρούμενος που είναι εδώ».

-Είχατε πει πέρσι ότι δεν πρέπει ν’ αλλάζει κάθε χρόνο πολύ η ομάδα. Αντιθέτως, άλλαξε σχεδόν το μισό ρόστερ. Το να γίνεται κάθε χρόνο μια νέα ομάδα δεν είναι μειονέκτημα; Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος σ’ αυτό;
«Όλοι κάνουμε λάθη. και οι παίκτες και οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές. Ο βασικός στόχος για μας τη νέα σεζόν είναι ο προπονητής να είναι χαρούμενος με την ομάδα που έχει. Θέλουμε 3-4 κορυφαίους παίκτες. Έχουμε και βάση. Αυτός είναι ο στόχος και η ευχή όλων για τη νέα σεζόν».

-Είναι λογικό να μη θέλετε να μπείτε σε λεπτομέρειες για τις θέσεις που θέλει η ομάδα ενίσχυση. Για τον βασικό επιθετικό όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μήτρογλου είναι δανεικός. Υπάρχει πρόθεση να μείνει κι αν ναι, υπό ποιές προϋποθέσεις;
«Δεν θέλω να συζητήσω για ονόματα και θέσεις. Για τους δανεικούς, φυσικά, υπάρχει dead line. Θα δούμε τί πιθανότητες υπάρχουν για να τους κρατήσουμε ή όχι. Ο Κώστας είναι στην ομάδα χρόνια. Είναι το σπίτι του εδώ. Μπορεί να είναι πρώτος σκόρερ και φέτος. Έχει βάλει σημαντικά γκολ και φέτος. Έχει κάνει σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Ήμασταν οι πρώτοι δίπλα του όταν είχε πρόβλημα στην Αγγλία. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Είναι μέρος της οικογένειας ο Μήτρογλου εδώ».

-Είναι ρεαλιστικό να μείνει ο Μήτρογλου; Επίσης, πώς είναι δυνατό να έρθουν προτάσεις 6-7 εκατ. ευρώ για τους Ομάρ και Ρομπέρτο, π.χ. και να μην πωληθούν;
«Θα δούμε τι πιθανότητες υπάρχουν για τον Κώστα και όλους τους δανεικούς. Αν μπορεί να μείνει, έχει καλώς».

-Θα προσπαθήσει η ομάδα ν’ αποκτήσει 4-5 top class παίκτες. Μπορείτε να πείτε κάποια στοιχεία; Θα είναι έμπειροι; Θα είναι παίκτες από την Ευρώπη;
«Ονόματα δεν μπορώ να δώσω. Π.χ. υπήρχαν παίκτες στη λίστα ματς όπως ο Ετό και ο Ρομπίνιο που ήταν στη λίστα αλλά δεν επελέγησαν τελικά. Αυτό δείχνει πολλά. Όταν λέμε για 3-4 παίκτες εννοούμε που να έχουν εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ και να λείπει από το υπάρχον ρόστερ».

-Ο Ρομπίνιο ήταν όντως στη λίστα;
«Κοιτάξτε. Υπάρχουν ονόματα όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ρομπίνιο που ανήκουν στην κατηγορία που έχουμε προαναφέρει. Το αν ήταν όντως στη λίστα μας το καλοκαίρι… Ο Ολυμπιακός μην ξεχνάτε πως και στο παρελθόν έφερε παίκτες τέτοιας κλάσης όπως ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ και ο Ζιοβάνι».

-Πότε έμαθε η διοίκηση ότι ο Αμπιντάλ θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τί συνέβη με τον Νέτο και πώς φτάσατε στην επιλογή του Σαντάνα;
«Όταν ένας παίκτης όπως ο Αμπιντάλ σού λέει ότι θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο είναι δύσκολα. Όμως, ο σύλλογος σεβάστηκε την απόφασή του. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα. Έμεινε όμως ένα θέμα μόνο για την ομάδα. Η πληροφορία δεν… βγήκε έξω. Τού δώσαμε χρόνο να είναι με την οικογένειά του. Έτσι έμεινε σ’ εμάς και απολαύσαμε αυτό το αντίο στην Καλλονή. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια που σέβεται τους παίκτες. Είχαμε χρόνο. Υπήρχαν ονόματα που ο προπονητής ήθελε. Υπήρξε συζήτηση μαζί του. Αλλάξαμε και προπονητή στο μεσοδιάστημα της αναζήτησης παίκτη για τη θέση του Αμπιντάλ. Γι’ αυτό και υπήρχαν νέοι παίκτες. Θέλαμε, μην ξεχνάτε, παίκτη που να μη πάει στο Κόπα Άφρικα. Επίσης να μην έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ για να έχει δικαίωμα συμμετοχής μαζί μας. Γι’ αυτό και πήραμε δανεικό παίκτη. Ήταν λιγότερο το ρίσκο. Επέστρεφε και ο Μποτία. Γι’ αυτό επιλέξαμε τον Σαντάνα. θα καθίσουμε στο τραπέζι και θ’ αποφασίσουμε. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Αμπιντάλ επέλεξε να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό και όχι με την Μπαρτσελόνα. Δείχνει πόσο σεβάστηκε τον τρόπο που τού φερθήκαμε. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ήταν γεμάτη παγίδες. Υπήρχε και το Κόπα Αφρικα όπως είπα. Θέλαμε να έχει δικαίωμα συμμετοχή στην Ευρώπη μαζί μας ο στόπερ που θα παίρναμε. Ο Μποτία έδειξε ότι επέστρεψε δυνατός. Εδώ θέλω να πω επίσης πως ο Σιόβας δείχνει ότι είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Έχει και τον χαρακτήρα που μπορεί να ηγηθεί του Ολυμπιακού».

-Επειδή υπάρχει μια ασάφεια στο ρόστερ, ποιοί είναι δανεικοί και ποιοί μένουν ελεύθεροι;
«Ελεύθερος μένει ο Μέγερι ενώ δανεικοί είναι οι Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Σαντάνα και Αφελάι. θα δούμε πως θα εξελιχθούν».

-Το καλοκαίρι συμμετείχε ο Ολυμπιακός σε τουρνουά στην Αμερική. Αγωνιστικά, βοήθησε τον Ολυμπιακό η παρουσία στο τουρνουά; Θα συνεχίσει ο ολυμπιακός σ’ αυτή τη λογική;
«Ήταν μεγάλη τιμή για τον σύλλογο. Είχαμε ενημέρωση μετά απ’ αυτούς τους τεράστιους συλλόγους. Βελτιώθηκε η εικόνα μας και φάνηκε από τις ευχές που λάβαμε για τα 90 χρόνια της ομάδας. Αν θες να είσαι στους κορυφαίους 25 συλλόγους της Ευρώπης πρέπει να συμμετέχεις για να ανοίξεις κι άλλες αγορές, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και την Ασία. Και στο παρελθόν η ομάδα συμμετείχε σε τουρνουά και αγώνες στην Αμερική και στην Αυστραλία. Μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματιστεί κάτι. Είναι καλό για το όνομα του Ολυμπιακού. Θα συνεχίσουμε, ναι, αν μπορούμε. Πρέπει φυσικά να ρωτήσουμε και τη γνώμη του προπονητή. Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα το εξετάσουμε. Δεν βλέπω το λόγο να μην συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Όλες οι μεγάλες ομάδες συμμετέχουν. Δυναμώνουν το όνομά τους και διαφημίζονται. Είναι πολύ καλό αυτό γιατί προβάλλονται και οι παίκτες. Ρωτήστε ακόμα και παίκτες όπως ο Μπουχαλάκης και ο Διαμαντάκος πως αισθάνονται που συμμετέχουν. Εμείς πέρυσι δεν συμμετείχαμε απλά αλλά πήγαμε και καλά. Υπάρχουν τέτοια τουρνουά και στην Ευρώπη όπως το Emirates cup και το Audi cup».

-Με τους δανεικούς που μας είπατε πριν, υπάρχει για κάποιον συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο;
«Έχουμε χρόνο για άλλους. Δεν θα σας δώσω ημερομηνία. Τα ελέγχουμε. Ο Μιλιβόγεβιτς είναι χαρούμενος. Είμαστε χαρούμενοι κι εμείς μαζί του. Κλήθηκε και στην Εθνική του ομάδα. Θα συζητήσουμε το μέλλον του. Πρέπει να ρωτήσουμε και τον προπονητή».

-Με τον Φουστέρ είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν ανακοινώσεις;
«Ναι. Είναι μέρος της οικογένειας. Θέλει να μείνει. Και οι δύο πλευρές θέλουμε να συνεχίσουμε. Ελπίζω πως είναι θέμα χρόνου να συμφωνήσουμε και μείνει».

-Θα γίνει κάτι ανάλογο που έγινε με τους Μανιάτη και Τσόρι; Θα ανανεώσει για δύο χρόνια για να κλείσει την καριέρα του εδώ;
«Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για χρονική διάρκεια και ποσά. Είναι δική του απόφαση αν θα τελειώσει την καριέρα του εδώ. Τα χρόνια δεν είναι θέμα. Είναι καιρό μαζί μας. Είναι σχεδόν αυτοματοποιημένα τα πράγματα με τον Νταβίντ».

-Η λογική παίρνουμε ό,τι καλύτερο από την Ελλάδα είναι προτεραιότητα και φέτος; Έχουν εντοπιστεί τέτοιες περιπτώσεις και γι’ αυτό το καλοκαίρι;
«Φυσικά η προτεραιότητά μας είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά οι Έλληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι ελληνική ομάδα. Στόχος είναι να έχουμε τους καλύτερους Έλληνες. Θα ψάξουμε και γι’ άλλους. Και ξένους φυσικά που εκτιμούμε ότι μπορούν να βοηθήσουν, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε. Και πάλι βέβαια είναι θέμα του προπονητή. Αυτός θ’ αποφασίσει. Έχουμε πάει σε αρκετά γήπεδα ήδη να δούμε παίκτες και θα συνεχίσουμε ως το τέλος. Και ο προπονητής το έχει κάνει πολλάκις. Θα έχουμε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα και θα καταλήξουμε σε αποφάσεις».

-Είναι ο ατζέντης του Ρομπέρτο εδώ. Έχετε συζητήσει για επέκταση συμβολαίου;
«Έρχεται συχνά ο ατζέντης του Ρομπέρτο εδώ. Πάντα κάνουμε συναντήσεις με τους μάνατζερ των παικτών. Ήρθε να δει τον Ρομπέρτο και τον Μποτία τον οποίο επίσης εκπροσωπεί. Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ανοίξει. Είναι ικανοποιημένος ο Ρομπέρτο, κι εμείς μαζί του. Είναι φυσιολογικό ότι έρχεται και ο ατζέντης του Μαζουακού και του Ομάρ κατά καιρούς. Είναι λογικό να γίνονται τέτοια ταξίδια. Συχνά πυκνά έρχονται και ομάδες και βλέπουν παίκτες μας. Είναι φυσιολογικό».

-Μπορείτε να μας επιβεβαιώσετε αν έχει κλείσει κάποιος άλλος παίκτης από την εγχώρια αγορά πλην του Μπεν; Έχουν κλείσει ο Χαλκιαδάκης, ο Γιαννιώτας και ο Μαρτίνεζ ή έστω παρακολουθούνται;
«Αυτοί που αναφέρατε είναι όντως οι καλύτεροι στις ομάδες τους. Τα πάνε καλά. Δεν είναι διάσημοι παίκτες του εξωτερικού αλλά παρακολουθούμε όλο το πρωτάθλημα. Ξέρουν τη Σούπερ Λίγκα κι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο προπονητής θ’ αποφασίσει. Έχουμε πολλούς παίκτες στη λίστα. Δεν πρόκειται να δώσω ονόματα για το ποιός έρχεται ή όχι. Υπάρχουν και τα παραδείγματα των Ολαϊτάν ή Σάμαρη. Πάντα είναι προτεραιότητα να κοιτάζουμε τους καλούς παίκτες της Ελάλδας».

-Ο προπονητής έχει 2,5 χρόνια συμβόλαιο. Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσετε τη συνεργασία σας μαζί του;
«Όταν μιλάμε για το ρόστερ της ομάδας ο προπονητής είναι σημαντικό να έχει δυνατότητα να δουλεύει στον Ολυμπιακό. Κάθε προπονητής που αναλαμβάνει ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν τη θέση του. Το ιδανικό είναι να υπάρχει αρμονική συνεργασία. Σίγουρα όταν αναφερόμαστε στο ρόστερ ο προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός είναι χαρούμενος. Πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι στη θέση του εκάστοτε προπονητή του Ολυμπιακού. Φυσικά θα συνεχίσει μαζί μας. Μόλις ήρθε. Κάνει καλή δουλειά. Ήμασταν πίσω στη βαθμολογία και τώρα έχουμε αβαντάζ. Έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Όταν έρχεσαι στη μέση της σεζόν με την ομάδα να μην είναι στα καλύτερά της. Προσωπικά εξεπλάγην με το πρώτο ματς στην Ξάνθη που ήταν τόσο δύσκολο. Είναι δύσκολο να γίνεις μέλος και να συνηθίσεις αμέσως το νέο περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε με τους στόχους που προαναφέραμε. Ο πρόεδρος και όλοι θέλουμε να πάμε καλά και στην Ευρώπη. Έχουμε τους ίδιους και καλύτερους στόχους. Η δουλειά μου είναι να δώσω τις καλύτερες συνθήκες στον προπονητή. Το έκανα και με τον Μίτσελ, το κάνω και τώρα με τον Περέιρα. Να προσφέρω ό,τι βοήθεια μπορώ σκοπεύω. Βοηθάω και στην τεχνική ανάλυση των παικτών και του ρόστερ. Βλέπω κάθε μέρα τις προπονήσεις. Όταν ο κ. Περέιρα ήρθε στον ολυμπιακό όλοι στην ομάδα τον βοήθησαν να προσαρμοστεί και να προσφέρει».

-Υπάρχει κατηγορία παικτών από το εξωτερικό που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι όπως π.χ. ο Ντιόπ στον οποίο έχετε κάνει πρόταση. Έχει… τρέξει κάτι με κάποιον ή με τον Ντιόπ ενόψει καλοκαιριού; Έχετε ασχοληθεί ή θ’ ασχοληθείτε; Αν είναι 100 τον Γενάρη οι ελεύθεροι, τον Μάιο θα είναι 20…
«Ναι. Αρκετοί είναι οι ελεύθεροι. Όπως είπα, τα ονόματα δεν θ’αναφερθούν εδώ. Παίκτες που είναι ελεύθεροι είναι προτεραιότητα. Αρκεί βεβαίως να είναι και καλοί. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς ελεύθερους. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί καλοί παίκτες. Υπάρχουν περιπτώσεις που εξετάζουμε».

-Υπάρχει ημερομηνία γι’ αυτό; Πότε θα μιλήσετε για τους ελεύθερους; Ή μήπως έχει γίνει ήδη προεργασία;
«Έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις. Σχεδόν κάθε μέρα. Είναι καλή στιγμή να συναντηθούμε ξανά. Λόγω και των εθνικών ομάδων. Κάθε μέρα μιλάμε για τη βελτίωση της ομάδας. Υπάρχουν και παίκτες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν και να μη είναι ελεύθεροι. Οι ελεύθεροι παίκτες μας εξοικονομούν χρήματα για μια άλλη μεταγραφή που θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχουν στη λίστα μας και ελεύθεροι και μη».

***Στο φινάλε ο Πιέρ Ισά, μόνος του, πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει για ένα δημοσίευμα που, προφανώς, αισθάνθηκε ότι τον προσβάλλει. Κι αυτό τον… θέλει να λειτουργεί, ακόμα, ανεπίσημα, ως ατζέντης προς συμφέρον παικτών που μπορεί να βρίσκονται και σε άλλες ομάδες. «Ξέρετε πως ήμουν ατζέντης. Από τη μέρα που πάτησα όμως το πόδι μου στον Ολυμπιακό δεν έχω δουλέψει ως μάνατζερ.
Όπως όλοι στον σύλλογο δουλεύω 16 ώρες. Δουλειά μου είναι να τηλεφωνώ για παίκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να βρίσκω συλλόγους για παίκτες μας. Δεν έχω χρόνο. Έχω δώσει όλη την ενέργειά μου.
Το κίνητρό μου. Για τον πρόεδρο, τους οπαδούς και τον σύλλογο. Δεν μιλάω για άλλους παίκτες και άλλες ομάδες. Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω. Είμαι χαρούμενος για την δουλειά μου. Είμαι υπεύθυνος για τη δουλειά μου με καλό ή κακό τρόπο.
 Δεν κρύβομαι πίσω από το συμβόλαιό μου. Δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτείς σ’ αυτή την ομάδα. Κανείς δεν κρύβεται εδώ. Δεν είχα κακή σχέση με τον πρώην προπονητή. Ούτε έχω κακή με τον νυν προπονητή. Προσπαθώ να είμαι δίπλα τους κάθε μέρα και να βοηθώ. Αγαπώ τη δουλειά μου και τον σύλλογο.
 Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο γι’ αυτό. Το έχω πει ξανά και το ξαναλέω. Αν αντιληφθώ ότι η παρουσία μου ζημιώνει την ομάδα θα κάνω πίσω και γι ‘αυτό να είστε σίγουροι».

***Στο φινάλε μίλησε ξανά ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, λέγοντας: «Επειδή φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε δημοσιεύματα που αφορούν τον κ. Ισά και για σχέσεις και συνεργασίες με παίκτες άλλων ομάδων και γενικώς άλλες ομάδες, να ξεκαθαρίσω ότι προφανώς εμείς δεν το εκλαμβάνουμε ως αρνητικό για τον κ. Ισά.
Ξέρουμε τί δουλειά κάνει.
Ενα τέτοιο δημοσίευμα πάντως δεν παύει να είναι προσβλητικό για τον Σύλλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: