moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συναγερμός στο Αγρίνιο για το f4 βόλεϊ γυναικών

Συναγερμός στο Αγρίνιο για το f4 βόλεϊ γυναικών

Η πιθανότητα «συνύπαρξης» οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, για το f4 βόλεϊ γυναικών, προκαλεί τρόμο στην πόλη και κινητοποίηση στην αστυνομία!
Πρωτοφανή μέτρα και προβληματισμός για το γήπεδο! 

Συναγερμός στο Αγρίνιο! (vid)

Η νέα δημοτική αρχή που προέκυψε στο Αγρίνιο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου, είχε μεταξύ άλλων και ως στόχο την προβολή της πόλης μέσα από την διοργάνωση αθλητικών γεγονότων. Άλλωστε πλην του Παναιτωλικού, δεν υπήρχε ως τώρα άλλος λόγος να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στην μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.
Πριν από περίπου 1.5 μήνα, ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Παπαναστασίου ανακοίνωσε την ανάληψη της διοργάνωσης του final four βόλεϊ γυναικών κι από τότε... το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο! Το αρχικά ενδεχόμενο κοινής παρουσίας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και στην συνέχεια η βεβαιότητα για παρουσία τους στο Αγρίνιο σήμανε συναγερμό όχι μόνο σε όλη την πόλη, αλλά παράλληλα και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.
Ο λόγος φυσικά είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν ότι οπαδοί και των δύο συλλόγων θα βρεθούν (ή θα προσπαθήσουν) στην πόλη το προσεχές Σαββατοκύριακο που διεξάγεται το f4, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Τόσο στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, όσο και στις γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις καθημερινά φτάνουν πληροφορίες για... ραντεβού, για ξεκαθάρισμα, για επεισόδια. Άλλες έχουν βάση και άλλες όχι. Πάντως το γεγονός ότι οι... αιώνιοι αντίπαλοι δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες να βρεθούν «απέναντι» στην εξέδρα σε οποιοδήποτε άθλημα ενισχύει τα σενάρια των ημερών.
Όλες όμως εξετάζονται, ενώ ο προβληματισμός είναι έντονος τόσο στην ΓΑΔΑ, όσο και στο ίδιο το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Άλλωστε όλο αυτό τον καιρό ο αρμόδιος Υπουργός Σταύρος Κοντονής κάνει συνεχή ραντεβού με ανθρώπους του αθλητισμού για τα φαινόμενα της βίας και πως αυτά θα εξαλειφθούν ή θα περιοριστούν.
Το τελευταίο που θα ήθελε είναι να δει το Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο εκτεταμένα επεισόδια. Μάλιστα για τον λόγο αυτό, πιθανότατα αύριο, Τρίτη, να υπάρξει και απόφαση που θα λέει ότι τα εισιτήρια των αγώνων θα πάνε σε σχολεία της περιοχής, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν με ανάλογες διοργανώσεις.
Πρωτοφανή μέτρα για την πόλη!
Είναι όμως αυτό αρκετό; Για την αστυνομία όχι και γι' αυτό όλο το τελευταίο διάστημα οι συσκέψεις είναι συνεχόμενες. Τα μέτρα, που πιθανότατα θα ανακοινωθούν (αύριο) θα είναι δρακόντεια και όπως λένε αξιωματικοί της Α.Δ Ακαρνανίας και πρωτοφανή για αθλητικό γεγονός στην περιοχή!
Ήδη οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε διαταγή για να κοπούν όλα τα ρεπό και οι άδειες του τριημέρου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), ότι καθημερινά 60-70 άτομα δύναμη (πλην διμοιριών) θα ασχολείται με τις αποστολές των ομάδων και την προστασία του γηπέδου, ενώ διμοιρίες εκτός από το Αγρίνιο, θα... επιστρατευτούν από Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο.
Μάλιστα υπάρχει σκέψη (κάτι που θα ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα) να ζητηθεί και βοήθεια από την Αθήνα, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας σε γεγονότα υψηλού κινδύνου. Με όλα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το Αγρίνιο από το πρωί της Παρασκευής έως και το βράδυ της Κυριακής θα θυμίζει μια πόλη... αστακό.
Ερωτηματικά για το γήπεδο!
Πάντως αυτό που εγείρει τις μεγαλύτερες ενστάσεις είναι το γήπεδο όπου θα γίνει το final four όπου εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα συμμετάσχουν ακόμη οι ομάδες του Πανναξιακού και του Ηρακλή Κηφισιάς. Το κλειστό του Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) είναι ένα μικρό γήπεδο, μιας μόλις εξέδρας και με χωρητικότητα όχι μεγαλύτερη των 500 θεατών! Πρόκειται για ένα πολύ παλιό κλειστό, με μία μόλις είσοδο (!!!) για τους θεατές και που ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έμοιαζε με... ανοιχτό όταν τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία! Κουβάδες και λιμνούλες σε διάφορα μέρη του παρκέ συνέθεταν το σκηνικό.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αν και η πόλη είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες της Ελλάδας, με πληθυσμό άνω των 100.000, ουδέποτε στο πρόσφατο ή και πιο μακρινό παρελθόν δεν φιλοξένησε στο συγκεκριμένο κλειστό μια διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας. Οι διοργανωτές, δήμος Αγρινίου και ΕΟΠΕ θεωρούν ότι όλα θα πάνε καλά ώστε και η πόλη να προβληθεί και να γίνει μια γιορτή για το άθλημα...
Η αστυνομία, παρά τις αρχικές ενστάσεις της, τελικά... άναψε πράσινο για το συγκεκριμένο γήπεδο και πλέον είναι σε ετοιμότητα αφού έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» και οι πάντες θέλουν να μην επιβεβαιωθούν οι φήμες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: