moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η επόμενη μέρα και τα συμβόλαια

Η επόμενη μέρα και τα συμβόλαια

Στον Ολυμπιακό βλέπουν την επόμενη μέρα. Προτεραιότητα τους να κρατήσουν τον Σλούκα, θα αποφασίσουν για Ντάνστον, η ευπάθεια στους τραυματισμούς ίσως κοστίσει στον Πέτγουεϊ και ο Κατσίβελης.
Η σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την ομάδα να αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 3-0 νίκες στους τελικούς, με τους Πειραιώτες παράλληλα να είναι φιναλίστ στη Euroleague. Η χρονιά χαρακτηρίζεται πετυχημένη και υπάρχει ικανοποίηση. Υπάρχει όμως και το αύριο.

Τα τέσσερα συμβόλαια

Πλέον, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο κοιτάζουν την επόμενη μέρα και στρέφουν την προσοχή τους στα συμβόλαια των παικτών τους τα οποία και λήγουν φέτος. Τέσσερα είναι αυτά: εκείνα των Κώστα Σλούκα, Μπράιαντ Ντάνστον, Μπρεντ Πέτγουεϊ και Δημήτρη Κατσίβελη. Γενικότερα, πάντως, υπάρχει η διάθεση να μην γίνουν μεγάλες αλλαγές και να διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού της συγκεκριμένης ομάδας. Ζητούμενο να υπάρξει ενίσχυση, αλλά και να γίνουν προσεγμένες προσθαφαιρέσεις, με τον προπονητή να παίρνει αποφάσεις σε συνεννόηση με την διοίκηση.

Το θέμα με τον Σλούκα δεν είναι τόσο το οικονομικό, όσο το αγωνιστικό

Στον Ολυμπιακό θα δώσουν προτεραιότητα στη περίπτωση του Κώστα Σλούκα. Διάθεση της διοίκησης είναι να του ανανεώσει το συμβόλαιο, επεκτείνοντας την συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια, κάνοντας μία προσφορά στον παίκτη με αυξημένες οικονομικές απολαβές. Τον θεωρούν... δικό τους παιδί και έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, τόσο το ταλέντο του 25χρονου γκαρντ, όσο και τον χαρακτήρα του. Αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία επανέφερε τους Πειραιώτες στη κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, και δεν θέλουν να υπάρξει άλλη απώλεια.

Επιθυμία και του παίκτη είναι το να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες και έχει αρκετούς λόγους. Ξεκάθαρη προτεραιότητα του ήταν και είναι οι ερυθρόλευκοι. Έχει "δεθεί" τόσο με την ομάδα, όσο και με τους συμπαίκτες του, αναγνωρίζει το γεγονός πως η διοίκηση του έδωσε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο, έχει ζήσει με τον σύλλογο μεγάλες στιγμές, έχει σε εκτίμηση τους Προέδρους της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός με το προπονητικό-τιμ και νιώθει τον Ολυμπιακό "σπίτι" του. Άλλωστε, στον σύλλογο βρίσκεται από το 2008, με την διοίκηση να επενδύει και να πιστεύει σε εκείνον όταν ήταν μόλις 18 ετών.

Το θέμα ανανέωσης συμβολαίου του Κώστα Σλούκα δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο κυρίως αγωνιστικό. Θέλει να έχει μία περισσότερο ενεργή παρουσία στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Θα ήθελε να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής και για αυτόν τον λόγο, όπως μας τόνισε και ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Spor24.gr, θέλει πρώτα να συζητήσει πρώτα με τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο για τον ρόλο του στην ομάδα ενόψει της ερχόμενης χρονιάς. Προφανώς και θα ζητήσει μία συμφωνία με καλύτερες οικονομικές απολαβές, κάτι που η διοίκηση είναι πρόθυμη να κάνει (θα είναι το τρίτο του συμβόλαιο με την ομάδα), αλλά τα λεφτά δεν θα παίξουν βασικό ρόλο στην απόφαση του.

Ο Ντάνστον και ο Χάινς

Ο Μπράιαντ Ντάνστον μένει ελεύθερος και έχει επίσης την διάθεση να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνεννόηση με την διοίκηση, θα αποφασίσουν για το ενδεχόμενο παραμονής του Αμερικανού σέντερ στο μεγάλο λιμάνι.

Υπήρξε η σκέψη αντικατάστασης του, καθώς προέκυψε η δυνατότητα επιστροφής του Κάιλ Χάινς στο μεγάλο λιμάνι, κάτι που το ήθελε τόσο ο παίκτης, όσο και η ομάδα, αλλά από τη στιγμή που ο Σάσα Καούν γνωστοποίησε πως αποσύρεται από την αγωνιστική δράση, οι Μοσχοβίτες εξέφρασαν την διάθεση να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, δίνοντας του καλά χρήματα, γεγονός που φέρνει τον παίκτη περισσότερο κοντά στην ανανέωση.

Ο Ντάνστον ήταν εξαιρετικός στη πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, αλλά είχε σκαμπανεβάσματα στη χρονιά που ολοκληρώθηκε, προπονητές και διοίκηση έχουν καλή άποψη για τον παίκτη, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο για το μέλλον του στον Πειραιά.

O τίμιος, αλλά και ευπαθής στους τραυματισμούς Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν αποτελεί ένα από τα κορυφαία "4άρια" στη Euroleague, αλλά είναι φιλότιμος, πιστός στον ρόλο του σαν "δεύτερος" πίσω από τον βασικό Γιώργο Πρίντεζη, προσφέρει ικανότητα στο παιχνίδι από τη στεφάνη, είναι πολύτιμος στο κομμάτι της άμυνας, είναι ήσυχος, δεν δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα και για τα λεφτά που παίρνει βοήθησε αρκετά την ομάδα. Το πρόβλημα, όμως, είναι η κατάσταση της υγείας του.

Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ έχει εδώ και χρόνια ευπάθεια σε τραυματισμούς, βγάζοντας συχνά προβλήματα σε μέση, πλάτη και ώμο, με αποτέλεσμα κάθε σεζόν να απουσιάζει από αρκετά παιχνίδια τη ομάδας. Υπάρχει σκέψη για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, εφόσον προκύψει κάποια αξιόλογη περίπτωση, αλλά στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι αυτός ο βασικός λόγος θα είναι πως είναι... γυάλινος.

Δύσκολα θα ανανεώσει ο Κατσίβελης

Ο Δημήτρης Κατσίβελης βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το 2010. Έχει πάρει κάποιες ευκαιρίες (όχι πολλές) αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν κατάφερε να κάνει ένα αγωνιστικό ξέσπασμα με τα ερυθρόλευκα όλα αυτά τα χρόνια, αποκτώντας διάρκεια στην απόδοση του, ώστε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ και στη δωδεκάδα της ομάδας. Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και όλα αυτά του κόστισαν, συν ότι είχε να... ανταγωνιστεί σπουδαίους γκαρντ.

Δύσκολα θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες, καθώς έχει στο μυαλό του να συνεχίσει την καριέρα του σε μία ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες είναι σκεπτικοί στο αν θα ήταν σωστό να τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι, αν και θεωρούν πως αποτελεί και εκείνος μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών, όντας και Έλληνας παίκτης. Σίγουρα θα γίνει κουβέντα και για τον ρόλο του στην ομάδα τη νέα σεζόν και μόνο εφόσον υπάρξει ταύτιση απόψεων θα παραμείνει στην ομάδα.

Οι Ντάρντεν, Χάντερ και Λαφαγιέτ

Οι Τρεμέλ Ντάρντεν, Οθέλο Χάντερ και Όλιβερ Λαφαγιέτ, έχουν 1+1 συμβόλαια, με τους Πειραιώτες να έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν για την αυτόματη ενεργοποίηση συνέχισης της συνεργασίας τους. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν εξαιρετικός ως δεύτερος σέντερ, πραγματοποίησε ισάξιες εμφανίσεις με τον Μπράιαντ Ντάνστον και η παραμονή του θεωρείται δεδομένη.

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν κέρδισε πόντους με τις καλές εμφανίσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και το γεγονός πως είναι... ήσυχος, μένοντας πιστός στον ρόλο του, βοηθά στη καλή χημεία της ομάδας, καθώς την επόμενη σεζόν υπάρχει η διάθεση να αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής του Ιωάννη Παπαπέτρου. Όσον αφορά τον Αμερικανό γκαρντ, δείχνει να έχει ταιριάξει δίπλα στους Βασίλη Σπανούλη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Σλούκα και υπάρχει η διάθεση να παραμείνει στο ρόστερ, όντας και εκείνος ένας παίκτης χαμηλών τόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: