moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ολυμπιακός «Σφαιρο-λατημένος»

Ολυμπιακός «Σφαιρο-λατημένος»

Ολυμπιακός «Σφαιρο-λατημένος» «Αυτό που έκανε, αυτός ο άνθρωπος είναι εκπληκτικό.
Με το ρόστερ άλλου προπονητή, χωρίς ν’ αλλάξει τίποτα, πήρε το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας» δήλωσε, μεταξύ άλλων,  ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά τον τρίτο τελικό.

Η αλήθεια είναι ότι  ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «έδεσε» τόσο πολύ με το υπάρχον ρόστερ, σε σημείο να λεχθεί σε μπασκετική παρέα το αστείο « να δείτε που ο «μελαχρινός» πήρε πέρυσι το καλοκαίρι τηλέφωνο τον Μπαρτζώκα, του παρήγγειλε το ρόστερ, ψηλούς αθλητικούς –καλούς αμυντικούς, γρήγορα πόδια και  του είπε – ξεκίνα  και κάποια στιγμή έρχομαι και συνεχίζω εγώ !»  Ούτε παραγγελία να είχε κάνει τους παίκτες…..
Το δεδομένο είναι ότι ο Θεσσαλονικιός τεχνικός αποδείχθηκε πιο «πονηρός» από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Εκτίμησε διαφορετικά το ρόστερ και ξεκίνησε να χτίσει το αγωνιστικό προφίλ των πρωταθλητών από άλλη βάση.
Ο Μπαρτζώκας  ίσως είχε υπερεκτιμήσει  το ταλέντο των παικτών.  Μολονότι σε σχέση με την ομάδα του  2013 υστερούσε σε επιθετικό ταλέντο. 
Σπανούλης  και Πρίντεζης   υπήρχαν αλλά ο Ντάνστον δεν είναι Χάινς και ο Λαφαγιέτ δεν είναι  Λο.  Απόδειξη είναι το ότι όταν κολλούσε επιθετικά η ομάδα και έπαιζε μονότονα το pick n roll με τον Σπανούλη, γινόταν πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη.
 Δεν υπήρχε ο Χάινς να πάρει τη μπάλα στην κορυφή της ρακέτας και με ντρίπλα να περάσει στα πόδια τον αντίπαλο σέντερ και να σκοράρει.
Ούτε ο Λο , που όταν έπαιζε μαζί με τον Σπανούλη γινόταν « Μάντζαρης» και όταν καθόταν στον πάγκο ο αρχηγός του Ολυμπιακού ντυνόταν « Kill Bill” στη θέση του Σπανούλη.
Όμως και ο Ντάνστον και ο Λαφαγιέτ,  έχουν άλλα καλά. Έτσι λοιπόν ο Σφαιρόπουλος έχτισε προφίλ του Ολυμπιακού βασισμένο στην άμυνα. 
Την οποία όμως δε τη χρησιμοποίησε ως στείρα καταστροφή του αντιπάλου,  αλλά ως «σταθερά» του αγωνιστικού ρυθμού. Κράταγε δηλαδή τον αντίπαλο χαμηλά αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσε να κτυπήσει στον πρώτο χρόνο στην επίθεση , γιατί άμυνα μεν αλλά λόγω αθλητικών προσόντων επιδιώκει  το transition δε.
Παράλληλα, προσπάθησε να βάλει και κάποια επιπλέον στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι. Είδαμε για παράδειγμα στους τελικούς να γίνονται κάποια staged screens και να βγαίνει μέσα απ’ αυτά ο Λοτζέσκι να σουτάρει αμαρκάριστος.
 Προσπάθησαν να ποστάρουν  στο low post, τόσο ο Ντάνστον σε κάποιες φορές όσο και Χάντερ κάποιες λιγότερες.
 Ο Αγραβάνης επίσης. Θυμηθείτε πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου πόσταρε στο παιχνίδι στο ΣΕΦ  τον Περπέρογλου  στο  παιχνίδι  στις 26/3 για την Ευρωλίγκα  εναντίον της Εφές.
Είδαμε πόντους από τον Ντάνστον με παιχνίδι στην base line και άλλα από τους υπόλοιπους παίκτες.
Στη άμυνα πάλι , ενώ έπαιζε βασικά με αλλαγές στα screens, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει το δυναμικό heads out που χρησιμοποιούσε ο Μπαρτζώκας  το 2013 όποτε βόλευε καλύτερα (παιχνίδια με Μπαρτσελόνα).
Κοντολογίς  ο Σφαιρόπουλος εκμεταλλεύθηκε  στο έπακρο τις  δεδομένες ικανότητες των παικτών του. Έβαλε την υπογραφή του στο αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού  και έκανε τον Βασίλη Σπανούλη για πρώτη φορά να μιλήσει έτσι, δημόσια,  για προπονητή του.
Υποθέτω ότι επαγγελματικά περνάει  το ωραιότερο καλοκαίρι της ζωής του.
Μέχρι το επόμενο (όπως είχε πει κι ο Γκάλης)…

Δεν υπάρχουν σχόλια: