moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Στόχος μας οι νίκες, αλλά και ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο»

«Στόχος μας οι νίκες, αλλά και ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο»

«Στόχος μας οι νίκες, αλλά και ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο»
 Ελκυστικό ποδόσφαιρο, τίτλοι και καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο Μάρκο Σίλβα «συστήθηκε» στον κόσμο των Πειραιωτών αναλύοντας το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον δικό του (και δικό τους) Ολυμπιακό.
Σοβαρός, μετρημένος κι έτοιμος να πιάσει δουλειά για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε επιτυχίες εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα κατά την παρουσίασή του.
«Στόχος μας δεν είναι μόνο οι νίκες και να κατακτήσουμε τίτλους, αλλά να τελειώσουμε τη σεζόν προσφέροντας ελκυστικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, που έδειξε ανεπηρέαστος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
«Είμαι περήφανος που με επέλεξε ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, όπως ο Ολυμπιακός. Θα προσπαθήσω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη», ανέφερε ο 37χρονος.
Αναλυτικά, όσα είπε:

«Θα ήθελα να απολογηθώ που δεν μιλάω στα ελληνικά. Δεν ξέρω ακόμα οπότε θα μιλήσω στη γλώσσα μου τα πορτογαλικά. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ήρθα να εργαστώ εδώ. είναι σπουδαίο κλαμπ ο Ολυμπιακός. Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και όλους όσους μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Θέλω να ανταποδώσω με τη δουλειά μου και τα αποτελέσματα στο γήπεδο.

Γνωρίζω ότι αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη, ότι έχουμε πολύ θερμό κοινό, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο για να βελτιωθεί ο σύλλογος. Θα δουλεύουμε καθημερινά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και να έχουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη.


Επίσης γνωρίζω ότι το σημαντικό δεν είναι να κλείσουμε τη χρονιά κατακτώντας μόνο τίτλους. Αλλά παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να βλέπει όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσουμε τους φίλους του Ολυμπιακού».

Για την μεταγραφική πολιτική της ομάδας: «Πιστεύω πως όσοι εργάζονται και αγαπάνε τον Ολυμπιακό, δηλαδή και οι φίλαθλοι, θέλουν να βλέπουν μεγάλους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Αλλά και καλούς παίκτες που θα είναι ακόμη πιο διάσημοι όταν φύγουν από την ομάδα».

Για το δικό του πλάνο και τον αριθμό παικτών με τους οποίους θα δουλέψει στη διάρκεια της σεζόν: «Αυτό που έχω σκοπό να κάνω δεν είναι κάτι διαφορετικό από τη νοοτροπία του συλλόγου. Θέλω κι εγώ να βγαίνω νικητής από το γήπεδο έχοντας προσφέρει γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε. Όσον αφορά τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα δουλέψουμε είναι κάτι που θα το δούμε και με τους συνεργάτες μου, αλλά και έχοντας μια εικόνα από την δεύτερη ομάδα. Δεν μπορώ να σας πω τώρα με πόσους παίκτες. Σίγουρα με τους καλύτερους. Αυτό που θα ζητήσω από τους παίκτες είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν με ένταση καθημερινά, να τα δίνουν όλα. Νιώθω τυχερός που έρχομαι σε μια ομάδα που έχει νοοτροπία νικητή. Για να τελειώσουμε με θετικό τρόπο τη χρονιά αυτή».

Για τη νέα πρόκληση στην προπονητική του καριέρα: «Ένας προπονητής πάντα προσπαθεί να βελτιώνεται, να πηγαίνει μπροστά. Τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Έχω τις κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσω ανοδικά την καριέρα μου».

Για την κατάσταση στη χώρα μας: «Καταλαβαίνω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Ελπίζω να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το θέμα για τη χώρα σας. Νιώθω περήφανος που ήρθα να δουλέψω σε αυτό τον σύλλογο, δεν με επηρέασε η συγκεκριμένη κατάσταση. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν θα αποτελέσει πρόβλημα».

Για τη δεύτερη ομάδα και αν αποτελεί στοίχημα να «βγάλει» παίκτες από τις ακαδημίες: «Είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ την δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Τις προπονήσεις, τη δουλειά που γίνεται, παίκτες που ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Είναι κάτι το οποίο θέλω να κάνω. Είναι υποχρέωση κάθε συλλόγου να κοιτάει τα παιδιά της, τις ακαδημίες της, να προσέχει παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν επαγγελματικά. Είναι ένα στοίχημα που είχα στην Σπόρτινγκ και φυσικά θα το έχω και εδώ. Φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη».

Για τους προκατόχους και συμπατριώτες του, Ζαρντίμ και Περέιρα: «Οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά και με τον δικό τους τρόπο. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα τη νίκη, αλλά και αυτό που απαιτεί ο κόσμος -να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

Γιάννης Βρέντζος (διευθύνων σύμβουλος ΠΑΕ Ολυμπιακός): «Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην Πορτογαλία και ένας από τους πλέον ανερχόμενους στην Ευρώπη. Ήταν εξ αρχής η πρώτη μας επιλογή. Η μέχρι τώρα καριέρα του, οι επιτυχίες του, το προφίλ του, οι φιλοδοξίες του, ταιριάζουν απόλυτα στο πρότζεκτ του Ολυμπιακού.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια δυσκολία στις συζητήσεις, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει. Η πιο τρανή απόδειξη είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα βρίσκεται εδώ μαζί μας.

Η κρίση, ειδικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, αλλά και η κρίση των υπολοίπων ομάδων κάνει λιγότερο ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα. Η μικρότερη αγγλική ομάδα έχει μεγαλύτερα έσοδα από όλες στη χώρα μας. Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της φορολογίας.

Πλέον φτάνει στο 50%. Το μισό αγωνιστικό μπάτζετ πηγαίνει στους φόρους. Δεν είναι η ίδια κατάσταση με πριν από πέντε χρόνια. Τότε ήταν 20%. Ο Ολυμπιακός και είναι περήφανος γι’ αυτό έχει πληρώσει 90 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Και καλό είναι κάποια στιγμή οι αρχές να ψάξουν πόσα πληρώνουν οι άλλες ομάδες…».



Δεν υπάρχουν σχόλια: