moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Football League,Κυπελλο Ελλαδος και...Ευρωπη

 Football League,Κυπελλο Ελλαδος και...Ευρωπη

Η Football League με δύο ομάδες στους "4" του Κυπέλλου, με τρεις αν περάσει η ΑΕΚ.. Οι πιθανότητες για κατάκτηση και τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη

Οι «μικροί» έκαναν την υπέρβασή τους στο Κύπελλο Ελλάδας, ίσως μέχρι την επόμενη. Η Football League έχει σίγουρα 2 ομάδες στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Μετά τον Ηρακλή που απέκλεισε τον Πανιώνιο στο θρίλερ των πέναλτι, πέρασε κι ο Απόλλων Σμύρνης σε βάρος του ΑΟ Χανιά.

Δεν αποτελεί έκπληξη η συμμετοχή του «γηραιού» στους «4», γεγονός που συνέβη για 18η φορά, ούτε φυσικά και η πρόκριση της «ελαφράς ταξιαρχίας», που θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά για 12η φορά.
Λογίζονται, όμως, ως εκπλήξεις με δεδομένο ότι αγωνίζονται στη Football League. Ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι παρόμοιο στο Κύπελλο Ελλάδας. Τη σεζόν 1946-47, που πέρασαν στους «4» ο Αχιλλέας Πατρών και η Νίκη Βόλου δεν είχαν θεσπιστεί οι εθνικές κατηγορίες.
Η 2η κατηγορία κυνηγάει και την… αυτοδυναμία. Να έχει δηλαδή και τρίτη εκπρόσωπο στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και να αφήσει τη Super League με μία!. Αυτό θα συμβεί εφόσον η ΑΕΚ υπερκεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στις 11 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 1-1.
Είναι δε η πρώτη φορά από τη σεζόν 2007-08 που ομάδα της Football League πέρασε στα ημιτελικά. Ηταν ο Θρασύβουλος, ο οποίος αποκλείστηκε από το μετέπειτα κυπελλούχο Ολυμπιακό.

Οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου
Αν οι ομάδες της Football League στους ημιτελικούς παραμείνουν 2, τότε 2 θα είναι κι οι εκπρόσωποι της Super League. Οι πιθανότητες για κατάκτηση του τροπαίου για τους «μικρούς» εξαρτώνται από την κλήρωση. 

Αν κληρωθούν μαζί Ηρακλής κι Απόλλων Σμύρνης η Football League θα έχει σίγουρα ομάδα στον τελικό και 50% πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο.
Αν οι ομάδες των δύο κατηγοριών διασταυρωθούν τότε οι πιθανότητες για πρόκρισης στον τελικό των ομάδων της Football League θα είναι 50-50 ανά ζευγάρι αγώνων και για κατάκτηση του τροπαίου 0% εφόσον αποκλειστούν και οι δύο, 50% εφόσον προκριθεί η μία και 100% εφόσον περάσουν κι οι δύο.

Σε περίπτωση, όμως, πρόκρισης και της ΑΕΚ, η 2η κατηγορία θα έχει τουλάχιστον μία ομάδα στον τελικό, αφού από τις 3 της Football League οι 2 θα κληρωθούν υποχρεωτικά μαζί.
Ετσι, πολλαπλασιάζονται κι οι πιθανότητες να δούμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τελικό με ομάδες από τη 2η κατηγορία.

Η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και δεν ανήκε στην πρώτη κατηγορία ήταν η Δόξα Δράμας το 1954. Οι «μαυραετοί» αναφέρονται καταχρηστικά έτσι, επειδή δεν μετείχαν στην τελική φάση του πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη
Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι οι 4 χώρες που δεν έχουν αναδείξει κυπελλούχο από μικρότερη κατηγορία. Στην Ολλανδία 12 ομάδες σήκωσαν την κούπα κι άλλες 25 ήταν φιναλίστ στον τελικό, χωρίς να προέρχονται από τους «μεγάλους». Ως κι η Ιταλία ανέδειξε τροπαιούχο από τη 2η κατηγορία, το 1962 τη Νάπολι που αγωνιζόταν στη Serie B.

Χώρα                     Κύπελλα            Φιναλίστ
Ολλανδία                  12                         25
Αγγλία                       7                           17
Αυστρία                    5                            8
Γερμανία*                3                            11
Γαλλία                       2                           12
Ελβετία                     2                           12
Σκωτία                      2                           11
Ρωσία**                    2                           6
Βέλγιο                       1                            5
Ιταλία                        1                           5
Τουρκία                    1                            –
Πορτογαλία             –                            7
Ισπανία                     –                           3
Ελλάδα                     –                            1
Ουκρανία                 –                            –
*Κι ως Δυτική Γερμανία
**Κι ως Σοβιετική Ενωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: