moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Χωρίς τρεις στο Μιλάνο ο Ολυμπιακος

Χωρίς τρεις στο Μιλάνο ο Ολυμπιακος



Δίχως τους Μπρεντ Πέτγουεϊ, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Δημήτρη Κατσίβελη θα ταξιδέψει στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση της Παρασκευής ((6/3, 21:45, Novasports 2)) απέναντι στην Εμπόριο Αρμάνι.


Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του Τοπ-16, με τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Μιχάλη Τσαϊρέλη να μην παίρνουν μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης (04/03), καθώς ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στον ώμο και στους προσαγωγούς αντίστοιχα. Ετσι Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλη δεν θα βρίσκονται στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το ματς της Παρασκευής.

 Χωρίς τρεις στο Μιλάνο

Εκτός από την «ερυθρόλευκη» αποστολή θα μείνουν και ο Δημήτρης Κατσίβελης (θλάση στα πλευρά) και ο ανέτοιμος Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ στην Ιταλία θα ταξιδέψουν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ανδρέας Χριστοδούλου.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο Γιώργος Πρίντεζης. Παρά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε, την οποία και έχει ξεπεράσει, πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις κόντρα σε ΑΕΚ (11π), Μάλαγα (13π) και Τρίκαλα (22π). Παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, ειδικά σε στιγμές που η ομάδα δείχνει στατική και είναι αποτελεσματικός στο κομμάτι του σκορ, όντας σημείο αναφοράς και εγγύησης για τους ερυθρόλευκους στο "ζωγραφιστό". Βγάζει στο παρκέ μία περισσότερο ηγετική συμπεριφορά, στα δύσκολα φωνάζει "παρών" και μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη αποτελούν τους δύο πιο φορμαρισμένους παίκτες των Πειραιωτών αυτή τη περίοδο.

 Πρίντεζης, ένας… μοναχικός καουμπόι

Είναι δεδομένο πως στο Μιλάνο ο Γιώργος Πρίντεζης θα πάρει μπόλικα λεπτά συμμετοχής, αντιμετωπίζοντας στη θέση "4" τους Λίνας Κλέιζα και Νικόλο Μέλι. Δεν γίνεται όμως να παίξει για... 40 λεπτά. Λύση, λοιπόν, θα βρεθεί εκ των έσω. Και το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι διαθέτει ένα ρόστερ με βάθος, διαθέτοντας πολλούς παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε δύο θέσεις. Ένας από αυτούς είναι και ο Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος και θα αναλάβει (και) τον ρόλο του πάουερ-φόργουορντ στην αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι. Θα παίξει και στη θέση του, στο "3", αλλά όταν θα χρειαστεί να πάρει ανάσες ο υπαρχηγός των Πειραιωτών, ο Αμερικανός θα είναι ο παίκτης που ουσιαστικά θα καλύψει το κενό του Μπρεντ Πέτγουεϊ. Είναι κάτι που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το δοκίμασε και στο περασμένο ματς στα Τρίκαλα. Υστερεί σε ύψος ο Ντάρντεν (1.95), αλλά πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν σκληροτράχηλο και δυνατό παίκτη, με αθλητικά προσόντα, ο οποίος μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Μπορεί να μαρκάρει στο low-post (άλλωστε πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες της ομάδας), ενώ και στην επίθεση διαθέτει παιχνίδι με πλάτη.

Στο πρόσφατο παρελθόν, πάλι λόγω έλλειψης "4αριών", ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε δοκιμάσει να παίξει στην πεντάδα του με τους Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, αλλά δύσκολα θα δούμε αυτό το σενάριο στο παρκέ, εκτός και αν υπάρξει πρόβλημα με τα φάουλ. Οι δύο Αμερικανοί σέντερ του Ολυμπιακού μπορούν να παίξουν και στο "4" αν χρειαστεί, καθώς έχουν την ικανότητα να μαρκάρουν και μακριά από το "ζωγραφιστό", αλλά αυτό είναι ένα εναλλακτικό πλάνο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μοναχά σε περίπτωση ανάγκης. Εφόσον, λοιπόν, ο Τρεμέλ Ντάρντεν θα πάρει λεπτά συμμετοχής σαν πάουερ-φόργουορντ, αυτό σημαίνει πως θα αυξηθεί και ο χρόνος παρουσίας του Ματ Λοτζέσκι στο "3", ενώ για ορισμένα λεπτά είναι πιθανό να δούμε και σχήμα με τρία γκαρντ, με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Σπανούλη.

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε»

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε»
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με προορισμό το Μιλάνο και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Όλιβερ Λάφαγετ μίλησε για το σημαντικό ματς με την Εμπόριο Αρμάνι . Τι είπε ο coach του Ολυμπιακού για τις απουσίες…
Ο head coach του Ολυμπιακού αρχικά τόνισε πως «η Αρμάνι είναι μια ομάδα πολύ μαχητική σε άμυνα και επίθεση. Παίζουν με ενέργεια, βάζουν τα κορμιά τους στη φωτιά, πρέπει να είμαστε μαχητικοί σε άμυνα και επίθεση. Είναι ομάδα με σκαμπανεβάσματα σε άμυνα και επίθεση και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε, θα πρέπει να εξουδετερώσουμε τα ατού τους και να κάνουμε τη δική μας δουλειά σε άμυνα και επίθεση».
Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το εάν κάποιες κακές αμυντικές βραδιές της ομάδας οφείλονται στην κούραση όπως στο ματς κόντρα στα Τρίκαλα. «Αμυντική κούραση δεν υπάρχει, όποιος παίζει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κουράζεται. Όποιος κουράζεται να πάει σπίτι του. Δεν προέρχεται από κούραση, είναι θέμα συγκέντρωσης, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε κάποια κομμάτια της άμυνας αυτές τις δύο ημέρες και νομίζω θα είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα μας»., απάντησε.
Τέλος για τις απουσίες που υπάρχουν ιδιαίτερα στη θέση “4” στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε πως «έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε εκ των έσω την απώλεια στη θέση αυτή. Και σε αυτό το κομμάτι αμυντικά και επιθετικά έχουμε σχεδιάσει κάποια άλλα σχήματα που θα είναι έτοιμα να αποδώσουν και στο παιχνίδι».
Από τη μεριά του ο Όλιβερ Λαφαγέτ υπογράμμισε πως  «είναι δύσκολος αντίπαλος η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, έχουν πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, να παίξουμε καλή άμυνα και να δώσουμε όλη μας την ενέργεια. Είναι σε φόρμα, βελτιώνονται συνέχεια, οπότε εμείς πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα».

Λαφαγιέτ: "Nα παίξουμε το δικό μας μπάσκετ" 

Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Μιλάνο όπου την Παρασκευή (6/3, 21:45) θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι, για την 9η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών, Όλιβερ Λαφαγιέτ, μίλησε για την αναμέτρηση.


Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: "Είναι δύσκολος αντίπαλος η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, έχουν πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. 
Πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, να παίξουμε καλή άμυνα και να δώσουμε όλη μας την ενέργεια. Είναι σε φόρμα, βελτιώνονται συνέχεια, οπότε εμείς πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα".

Μπάνκι: «Ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας »

Μπάνκι: «Ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας » Οι Λούκα Μπάνκι και Νίκολο Μέλι μίλησαν για το σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και τον Ολυμπιακό (6/3, 21:45/Novasports 2), που θα κρίνει πολλά στο TOP 16…
«Αντιμετωπίζουμε τον πρωτοπόρο του ομίλου μας. Για μας είναι ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή και αθλητική, με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη που έχει σπουδαίες ικανότητες. Απέναντι σε τέτοιες αρετές, θα χρειαστεί εμείς να έχουμε συνέπεια και ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», ανέφερε ο προπονητής της ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο, Λούκα Μπάνκι.
Ο Νικολό Μέλι, είπε με τη σειρά του: «Δεν ξέρω αν είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να πετύχουμε κάτι στο Top 16, καθώς εξαρτόμαστε κι από άλλες ομάδες και ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Σίγουρα πάντως ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ συμπαγής και ταλαντούχα ομάδα, με έναν μεγάλο κορμό Ελλήνων παικτών. Θα είναι σπουδαία υπόθεση να τους νικήσουμε». 

Ο στατιστικός πίνακας για το Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός

Ο στατιστικός πίνακας των δύο αντιπάλων, με τους Σπανούλη και Σάμουελς να ξεχωρίζουν από κάθε ομάδα.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα από την Αρμάνι Μιλάνο, την οποία και κέρδισε στον πρώτο γύρο του TOP-16 στο ΣΕΦ με 81-58. Οι Ιταλοί υστερούν σε χημεία και ομοιογένεια. Έχουν ορισμένους παίκτες με ταλέντο και ικανότητα, με τους Σαμάρντο Σάμουελς (σέντερ) και Ντάνιελ Χάκετ (γκαρντ) να ξεχωρίζουν, αλλά πρόκειται για μία ομάδα ψυχολογίας.
  Αν τους μπουν τα σουτ και τους βγει το παιχνίδι στην επίθεση, καταφέρνοντας να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, αποκτούν αυτοπεποίθηση. Αν το ματς δεν κυλήσει όπως επιθυμούν, συνήθως το... παρατάνε. Δεν έχουν την αυταπάρνηση και την ικανότητα να γυρνούν τους αγώνες, στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζει τους Πειραιώτες.

Οι Ιταλοί παρουσιάζουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και εκεί θα πρέπει να χτυπήσουν οι ερυθρόλευκοι. Αν οι Πειραιώτες παρουσιαστούν σοβαροί, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους, παίζοντας την καλή άμυνα που ξέρουν και μπορούν, περιορίζοντας τα "όπλα" των Ιταλών, αποκτώντας παράλληλα ένα γρήγορο προβάδισμα στο σκορ, τότε θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να φτάσουν στη νίκη. Ο Ολυμπιακός Διαθέτει καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο (το κενό του Πέτγουεϊ θα το καλύψει ο Ντάρντεν), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο του. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η Αρμάνι Μιλάνο δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει στην έδρα της στο TOP-16.



Δεν υπάρχουν σχόλια: