moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Στην Πράγα στρέφουν την προσοχή τους οι λάτρεις του κλασσικού αθλητισμού

Στην Πράγα στρέφουν την προσοχή τους οι λάτρεις του κλασσικού αθλητισμού


 Ποια μεγάλα ονόματα θα λάβουν μέρος αλλά και ποιες είναι οι μεγάλες «μάχες» για τα μετάλλια.
 Οι ελπίδες των Ελλήνων αθλητών για διάκριση.


Το 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα ανοίγει τις πύλες και αναμένονται σπουδαίες μάχες σε όλα τα αγωνίσματα.
Συνολικά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας θα πάρουν μέρος 643 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός-ρεκόρ, αφού είναι μεγαλύτερος από εκείνον του Μπέρμιγχαμ που ήταν 587.
 Στην Πράγα αναμένονται Παγκόσμιοι πρωταθλητές και κάτοχοι Παγκόσμιων ρεκόρ και η διοργάνωση αναμένεται να ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην διοργάνωση υπερασπίζονται τον τίτλο τους δέκα αθλητές. Πρόκειται για τους Πάβελ Μάσλακ (Τσεχία) στα 400 μέτρα, την ομάδα 4Χ400 της Μεγάλης Βρετανίας, τον Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) στο επί κοντώ, τον Ασμίρ Κολασίνατς (Σερβία) στην σφαιροβολία και τον Έλκο Σιντικόλας (Ολλανδιά) έπταθλο.
 Όσον αφορά τις γυναίκες τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης υπερασπίζονται οι Ναταλία Λούπου (Ουκρανία) στα 800 μέτρα, η ομάδα σκυταλοδρομίας της Μεγάλης Βρετανίας στα 4Χ400, η Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία) στο ύψος και η Ιντά Ναναά Ντζιμού (Γαλλία) στο πένταθλο. Πρώτος και καλύτερος ο Παγκόσμιος ρέκορντμαν και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 6.02 και στην Πράγα κυνηγά μια ακόμα μεγάλη επίδοση.

 Από κοντά ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ με 5.90 φέτος αλλά και ο «δικός» μας Κώστας Φιλιππίδης που είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου και ο αθλητής με την έκτη καλύτερη επίδοση. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στα 60 μέτρα, Κίτι Ρίτσαρντ είναι το μεγάλο φαβορί στο αγώνισμα. Ο Βρέτανος με 6.54 φέτος απειλείται από τον συμπατριώτη του Ουζά Κριζντού με 6.53 φέτος, τον Γερμανό Κριστιάν Μπλουμ με 6.56 και τον επίσης Γερμανό Τζούλιαν Ρόις με 6.58.

Σπουδαία μάχη αναμένεται να γίνει και στο ύψος των ανδρών με εννέα συνολικά αθλητές να έχουν περάσει το 2.30 μέτρα. Καλύτερος από όλους ο Ιταλός Μάρκο Φασινότι με 2.34 ενώ ξεχωρίζει και ο Αλεξέι Ντμίτρικ με ατομικό ρεκόρ 2.40.
 Ανάμεσά τους και ο Έλληνας Αντώνης Μάστορας με 2.30 μέτρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες θα αναμετρηθούν οι τρεις πρώτες στο περσινό Παγκόσμιο κλειστού στο Σόποτ. Ο λόγος για τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες (είχαν μοιραστεί το χρυσό λόγω ίδιας επίδοσης) Μαρίγια Κούτσινα από την Ρώσια με 1.99 φέτος και Καμίλα Λίβτσκο από την Πολωνία με 2.02. Από κοντά η κάτοχος του τίτλου στον κλειστό και Τρίτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ρουθ Μπεϊτία από την Ισπανία με 1.96 φέτος.
Για τον τίτλο στο πένταθλο θα αναμετρηθούν η Παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου, Ναντίν Μπερσέν από την Ολλανδία αλλά και η κάτοχος του τίτλου Νανά Ντζιμού από την Γαλλία.
 Οι Νικόλ Κυριακοπούλου (4,80 μ.) και Κατερίνα Στεφανίδη (4,77 μ.) βρίσκονται στην Πράγα ως οι δύο με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη φέτος στο επί κοντώ.
Εκεί θα βρουν τρεις ακόμη άλτριες που έχουν περάσει τα 4,70 φέτος. Την Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντίροβα (4,75) που έχει τον τίτλο στον ανοιχτό στίβο, την Λίζα Ρίσιχ από την Γερμανία (4,72) και την Μάριον Φλάκ από την Γαλλία με 4.71 φέτος.
 O Λούης Τσάτουμας θα πάει στην Πράγα με την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε εκείνους που έχουν δηλωθεί στο αγώνισμα του μήκους.
Ο Έλληνας αθλητής με 8.05 που έχει σημειώσει βρίσκεται πίσω από τον Καφετιέν Γκομίς από την Γαλλία (8.18) και τον Μιχέλ Τορνέους από την Σουηδία με 8.07 φέτος. Το «φράγμα» των οκτώ μέτρων έχουν περάσει οι Γερμανοί Τζούλιαν Χάουαρντ (8.04) και Μαξ Χες (8.03).
 Ο Κώστας Δουβαλίδης έχει την έκτη καλύτερη επιδόσεις ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν στα 60 μέτρα με εμπόδια.
Ο αθλητής από την Δράμα, με το 7.63 έχει σημειώσει την ίδια επίδοση με τους Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ και τον Ντιμινίκ Μποκενέκ.
Την καλύτερη επίδοση έχει ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασού με 7.48 ενώ δεύτερος ταχύτερος είναι ο συμπατριώτης του Βιλχέμ Μπελοσιάν με 7.53
Για τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές την 17η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες έχουν οι Μάκης Στεργιούλης και Γεωργία Κοκλώνη στα 60 μέτρα ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Η Ελένη Φιλάνδρα στα 800 μέτρα είναι η 19η ταχύτερη αθλήτρια ενώ 26η ταχύτερη είναι η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μέτρα με εμπόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: