moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77 (pics&video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77 (pics&video)

Ερυθρολευκη επιδειξη δυναμης στο ΟΑΚΑ


Ο Ολυμπιακός "ισοπέδωσε" τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ με σκορ 77-66 και εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς. Διακοπή στο ματς στο 38:30, όταν ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε τα αυτιά του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και οι πράσινοι χούλιγκανς έκαναν "ντου" μέσα στο παρκέ. Πρίντεζης, Σπανούλης και Ντάρντεν οι κορυφαίοι του Θρύλου.

 
Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε τρίποντο και έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους, ενάμιση περίπου λεπτό πριν από τη λήξη (64-77)!

 Έδειξε τα αυτιά του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και οι χούλιγκανς μπήκαν μέσα στο γήπεδο! Απίστευτη εμφάνιση από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι έδειξαν σε ολόκληρη την Ελλάδα ποια είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας.

Πήρε διαφορά από τα τρίποντα του ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον Ντάρντεν να ανοίγει το σκορ και να μαρκάρει τον Διαμαντίδη. Αυτό όμως δημιουργούσε ένα μις-ματς μεταξύ Γιάνκοβιτς-Σπανούλη, με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να βρίσκει αρκετά ελεύθερα σουτ, κάνοντας το σκορ 8-4. Όταν ο Πρίντεζης είχε τη μπάλα στα χέρια του έπεφταν πάνω του δύο παίκτες, ο Σπανούλης ήταν άστοχος στις πρώτες του προσπάθειες, αλλά στη συνέχεια οι Μάντζαρης και Πρίντεζης ευστόχησαν από τη περιφέρεια, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 5’ με σκορ 9-10.

Ο Ντάνστον με δεύτερη προσπάθεια «έγραψε» το 9-12, βγαίνοντας δυναμικά στην άμυνα στα χετζ-άουτ, αλλά έχανε τα ριμπάουντ στα μετόπισθεν από τον Μπατίστα, φτάνοντας από νωρίς τα δύο φάουλ, με αποτέλεσμα ο Χάντερ να παίρνει θέση στο παρκέ. Ο Σπανούλης με ένα εντυπωσιακό ντράιβ διαμόρφωσε το 10-14, αλλά στη συνέχεια οι πράσινοι με σερί έφεραν το σκορ στα ίσα (16-16), χάρη σε ντράιβ του Παππά στον αιφνιδιασμό. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων είχε αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του και ντρίμπλαρε αρκετά, ψάχνοντας χώρο είτε για ντράιβ, είτε για πάσα, με τον Μάντζαρη να ευστοχεί σε ένα ακόμα τρίποντο, ενώ ο Χάντερ από το low-post διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (18-22).


Τον έλεγχο και το προβάδισμα ο Ολυμπιακός έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στη δεύτερη περίοδο με τους Σλούκα, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ  και Χάντερ, με τον Πέτγουεϊ με alley-oop να «γράφει» το 18-24. Οι Πειραιώτες έπαιζαν καλή άμυνα, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, με τους γηπεδούχους να είναι στατικοί στην επίθεση. Μετά το αμυντικό ριμπάουντ, σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, ο Σπανούλης έδωσε υπέροχη ασίστ στον Πρίντεζη, ο οποίος από κοντά έφερε τους φιλοξενούμενους στο +8 (18-26) στο 13’, μετρώντας ένα σερί 9-0. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 5-0 και με τρίποντο του Σλότερ το «τριφύλλι» μείωσε σε 23-26, με τους ερυθρόλευκους στη συνέχεια να αναλώνονται σε λάθη και σε κακές πάσες στην επίθεση. Ο Λοτζέσκι όμως έδωσε… ανάσα με ελεύθερο τρίποντο, ενώ ακολούθως ο Ντάνστον με βολές διαμόρφωσε το 23-30 στο 15’.



Οι Πειραιώτες συνέχισαν με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Χάντερ στο παρκέ, καθώς ο Ντάνστον έφτασε τα τρία φάουλ στο 16’. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν στην άμυνα να παίζουν με αλλαγές, έχοντας τον σέντερ τους να βγαίνει πάντα δυναμικά στα χετζ-άουτ, αλλά στην επίθεση άρχισαν να χάνουν σουτ, με τον Παναθηναϊκό με τον Μπλούμς από την περιφέρεια να μειώνει σε 30-32 στο 19’. Ο δημιουργικός Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ δίνοντας την 6η του ασίστ στον Χάντερ (30-34), ο οποίος στην άμυνα χρεώθηκε και εκείνος με τρίτο φάουλ, με τον Μπατίστα να αξιοποιεί το γκολ-φάουλ που κέρδισε (33-34), φτάνοντας τους 11 πόντους στο ματς.

 Ο Ολυμπιακός είχε χάσει το +7 που είχε στο προβάδισμα στο σκορ, με τον Ντάρντεν να δίνει… ανάσα στην ομάδα του με ένα δύσκολο καλάθι (33-36), ενώ στα 4’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Πέτγουεϊ κέρδισε φάουλ σε σουτ από τα 6.75 μέτρα. Ευστόχησε στις δύο, με το πρώτο εικοσάλεπτο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 34-38, οι οποίοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς είχαν σκοράρει εννέα παίκτες τους.

 
Στο +14 ο Ολυμπιακός, εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο από τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τη βασική του πεντάδα, με τον Ντάρντεν να ευστοχεί από μέση απόσταση, ενώ ακολούθως ο Μάντζαρης έδωσε ασίστ στον ελεύθερο Πρίντεζη, ο οποίος και ευστόχησε από την περιφέρεια. Οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό, έβγαζαν άμυνες και έπαιρναν τα ριμπάουντ, με τον Ντάνστον να μην αξιοποιεί το γκολ-φάουλ που κέρδισε στην επίθεση από τον Μπατίστα, καθώς έχασε την βολή, αλλά έφερε την ομάδα του στο +11 (34-45) στο 22’. Το «τριφύλλι» έψαχνε συνεχώς μέσα στη ρακέτα τον Μπατίστα, ο οποίος κέρδιζε φάουλ, με τον Πρίντεζη να συνεχίζει να «εκτελεί» τον Παναθηναϊκό από τις γωνίες με τρίποντα, ενώ ακολούθως ο Σπανούλης πρώτα με σουτ από μέση απόσταση και ακολούθως με μεγάλο τρίποντο από τα 7.5 μέτρα, έφερε και πάλι στο +11 (42-53) τον Ολυμπιακό στο 26’.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάνοντας εκείνοι κουμάντο στο ματς, με τον Αγραβάνη να παίζει και πάλι στο «5», καθώς οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν φορτωθεί με φάουλ. Οι πράσινοι μείωσαν σε 46-53, σε ένα σημείο που οι ερυθρόλευκοι είχαν «κολλήσει» στο σκορ, αλλά εκεί έδειξε χαρακτήρα ο Σπανούλης, ο οποίος σκόραρε με ένα δύσκολο ντράιβ, «χορεύοντας» στον αέρα, ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης έφερε την ομάδα του στο +12 (46-58) στο 28’. Οι ερυθρόλευκοι όλο και ανέβαζαν το προβάδισμα τους, με τον Αγραβάνη με βολές να φέρνει τους φιλοξενούμενους στο +14 (46-60) στο 29’, με τους πράσινους να δείχνουν να τα έχουν… χαμένα στο παρκέ, αδυνατώντας να αντιδράσουν. Το… κερασάκι στη τούρτα, σε αυτό το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο για τους ερυθρόλευκους, το έβαλε ο Λοτζέσκι με τρίποντο από τη γωνία, «γράφοντας» το 48-62 στο 30’.

Πανάξια νίκη και 20λεπτη διακοπή λόγω πανηγυρισμού του Σπανούλη

Με βολές του Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός έφτασε στο +16 (48-64), παίζοντας στη 4η περίοδο με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Αγραβάνη, με τον Παππά να δίνει σκορ για τον Παναθηναϊκό ύστερα από ώρα, ενώ ακολούθως ο Σλότερ με μακρινό σουτ μείωσε σε 52-64 στο 33’. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα, αλλά έκαναν ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση, σπαταλώντας ευκαιρίες ώστε να ξεφύγουν στο σκορ, με το «τριφύλλι» να σκοράρει κυρίως με βολές (57-66). Ο Πρίντεζης ήταν «καυτός» από τα 6.75 μέτρα, καθώς με ένα ακόμη τρίποντο εκτέλεσε τους γηπεδούχους, αυξάνοντας την διαφορά και πάλι στο +12 (57-69) στο 35’.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Σπανούλη, Σλούκα, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον Αμερικανό σέντερ να αποβάλλεται με πέντε φάουλ και τον Χάντερ να τον αντικαθιστά. Ο Μπατίστα ήταν το κύριο πρόβλημα των ερυθρολεύκων στην άμυνα, καθώς με σερί προσωπικούς πόντους μείωσε σε 60-69, με τον Ντάρντεν στη συνέχεια να «εκτελεί» από την περιφέρεια, κάνοντας το σκορ 60-72 στο 37’.
Το «τριφύλλι» με ένα μικρό σερί μείωσε σε 64-72, με τους Πειραιώτες να χάνουν ορισμένα εύκολα λέι-απ, αλλά στη συνέχεια ο καταπληκτικός στην αναμέτρηση Ντάρντεν, με μία εντυπωσιακή προσπάθεια, έδωσε και πάλι λύση για την ομάδα του.
 Ακολούθως ο Σπανούλης με ένα μεγάλο τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό στο +13 (64-77) στο 1’30’’ πριν το τέλος.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού όντας εκστασιασμένος και μετα τα τοσα μπινελικια που ετρωγε σε ολη την διαρκεια του αγωνα έδειξε τα αυτιά του με νόημα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος εξαγριώθηκε.
 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν στο παρκέ εκατοντάδες αντικείμενα, ενώ ακολούθως ορισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η αποστολή των ερυθρολεύκων να φύγει γρήγορα στα αποδυτήρια, καθώς κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα.




Με διακοπή περίπου 20 λεπτών το ματς συνεχίστηκε.
Ο Σπανούλης δέχθηκε τεχνική ποινή για τη κίνηση του, ο Διαμαντίδης πήγε στις βολές (65-77), ενώ ακολούθως ο Σπανούλης έδωσε κακή πάσα.
 Στο τελευταίο λεπτό οι Πειραιώτες κατανάλωναν τον χρόνο, με τις δύο ομάδες απλά να αναμένουν την λήξη της αναμέτρησης.
Τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 66-77, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν πανάξια, κατακτώντας το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-38, 48-62, 66-77.

Ανά δεκάλεπτο: 18-22, 16-16, 14-24, 18-15.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2τριπ., 7ασ.), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3 (5ασ), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4τριπ., 9ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2).

Δειτε το τριποντο του Βασιλη Σπανουλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: