moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ολα τα σενάρια και οι υπολογισμοί για την πρώτη θέση

 Ολα τα σενάρια και οι υπολογισμοί για την πρώτη θέση


Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο κρίνεται πρακτικά και ίσως μαθηματικά το βράδυ στο ΟΑΚΑ (7μ.μ., Novasports2)!
Μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι «αιωνίων» είναι πάρα πολύ πιθανό να γνωρίζουμε ποια ομάδα από τις δύο θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς και ποια θα τερματίσει δεύτερη.
Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο ντέρμπι με αβαντάζ μίας νίκης διαφοράς και έξι πόντων από τον αγώνα του ΣΕΦ που έληξε 81-75 (Σπανούλης 20- Σλότερ 18). Έτσι λοιπόν, αναγκαία συνθήκη για να τον ξεπεράσει η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι να κερδίσει με επτά πόντους και πάνω!

ΝΙΚΗ ΠΑΟ ΜΕ +7:
Σε αυτήν την περίπτωση και με δεδομένο πως θα κερδίσει την Ελευσίνα και τον Απόλλωνα (εντός), ο Παναθηναϊκός θα πάρει και φέτος το αβαντάζ έδρας.
ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ή ΝΙΚΗ ΠΑΟ ΜΕ 1-5 ΠΟΝΤΟΥΣ:
Αν νικήσει ο Ολυμπιακός όλα τελειώνουν και πιστεύουμε πως λογικό το ίδιο θα συμβεί αν χάσει έως και πέντε πόντους.
Θα ισοβαθμούνε μεν, ωστόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει το διπλό στο Παλέ ντε Σπορ για να κρατήσει την πρώτη θέση.
Δεν είναι όμως και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να κερδίσεις τον Άρη στο γήπεδο του, αν και ο Παναθηναϊκός το έπραξε με περίσσια ευκολία προ ημερών. Κρατάμε λοιπόν μία πισινή σε αυτό το σενάριο.
ΝΙΚΗ ΠΑΟ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΙ ΠΟΝΤΟΥΣ
Σε αυτό το (αρκετά πιθανό) σενάριο, τα πράγματα έχουν ως εξής: αμφότεροι θα έχουν τους ίδιους βαθμούς και το ίδιο γκολ-αβερέιτζ στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ποια είναι αυτή τη στιγμή το γενικό τους ενεργητικό-παθητικό και πως θα διαμορφωθεί με το +6 του Παναθηναϊκού;
Ο Ολυμπιακός έχει +400 πόντους (1.910-1.510 επίθεση-άμυνα), ενώ οι «πράσινοι» απέχουν 18 πόντους (1.874-1.492).
Εφόσον όμως νικήσουν με έξι πόντους αυτή η διαφορά θα αλλάξει δραματικά αφού ο ΠΑΟ θα ανέβει στους +388 και ο Ολυμπιακός θα πέσει στους +394.
Άρα στα τελευταία δύο ματς ο Ολυμπιακός θα κληθεί να υπερασπιστεί αυτή τη διαφορά των έξι πόντων νικώντας με τις μεγαλύτερες δυνατές διαφορές και ο ΠΑΟ αντίστοιχα να καλύψει αυτό το χάντικαπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: