moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Εuropa League: Τα αποτελεσματα των πρωτων ημιτελικων (pics&videos)

Εuropa League: Τα αποτελεσματα των πρωτων ημιτελικων (pics&videos)

Η Νάπολι νίκησε 4-1 την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία και δύσκολα δεν θα είναι στα ημιτελικά του Europa League. Η Σεβίλλη έκανε ανατροπή στο 88' με Ζενίτ, η Φιορεντίνα ισοφάρισε στο 92' 

 
Θρίαμβος για τη Νάπολι ανήμερα των γενεθλίων του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς νίκησε με 4-1 την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία, έτσι βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.
Το 7ο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην φετινή διοργάνωση δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς κοντρόλαρε με το χέρι και άνοιξε το σκορ, ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα του Μάρεκ Χάμσικ.

Ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι έκανε το 0-4 και μείωσε για το τελικό 1-4 ο Νίκλας Μπέντνερ.
Η Ζενίτ προηγήθηκε στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν" με τον Ριαζάντσεβ στο 29', αλλά με σκόρερς δύο αλλαγές του Ουνάι Έμερι η Σεβίλλη επικράτησε με 2-1. Ο Κάρλος Μπάκα ισοφάρισε στο 73' και την ανατροπή για την κάτοχο του τροπαίου ολοκλήρωσε ο Ντένις Σουάρεθ στο 87' με τρομερό σουτ.


 
Με εντυπωσιακό, αλλά τυχερό γκολ του Γέρεμαϊν Λενς η Ντινάμο προηγήθηκε με 1-0 της Φιορεντίνα στο Κίεβο, αλλά οι "βιόλα" με γυριστό του Μπαμπακάρ στο 92' πήραν ισοπαλία με 1-1.


 Μικρό προβάδισμα για την άλλη ουκρανική ομάδα, τη Ντνίπρο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Μπριζ στο Βέλγιο.

 

Τα αποτελέσματα των 1ων προημιτελικών:

Πέμπτη
Σεβίλλη - Ζενίτ 2-1 (73' Μπάκα, 87' Ντένις Σουάρεθ / 29' Ριαζάντσεβ)
Μπριζ - Ντνίπρο 0-0
Ντινάμο Κιέβου - Φιορεντίνα 1-1 (36' Λενς / 92' Μπαμπακάρ)
Βόλφσμπουργκ - Νάπολι 1-4 (80' Μπέντνερ / 15' Ιγκουαΐν, 23' και 64' Χάμσικ, 77' Γκαμπιαντίνι)

Οι συνθέσεις

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Κόκε (46' Ντένις Σουάρεθ), Παρέχα, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (46' Εμ'Μπιά), Μπανέγκα, Αλέις Βιντάλ, ΧΑ Ρέγιες, Γκαμεϊρό (64' Μπάκα).
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Νέτο, Γκαράι, Λόμπαρτς, Ανιουκόβ, Βιτσέλ, Χάβι Γκαρθία, Ριαζάντσεβ (82' Τιμοστσούκ), Σατόβ (75' Χοτζανιγιάζοβ), Ρόντιτς (65' Μογκιλέβετς), Ροντόν.

ΜΠΡΙΖ: Ράιαν, Ντε Φάου, Σίμονς, Μέχελε, Ντε Μποκ, Φρανσίσκο Σίλβα, Φόρμερ, Βίκτορ Βάθκεθ, Ρεφαέλοβ (89' Κούπμαν), Ισκιέρδο (79' Ντιρκξ), Ουλαρέ (72' Ντε Σούτερ).
ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φέντετσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (80' Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Ροτάν (89' Μπέζους), Κάλινιτς (78' Σελέζνιοβ).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα, Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Αντούνες (24' Βίντα), Σιντορτσούκ (68' Μπελχαντά), Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι (80' Τσουμάκ), Γιαρμόλενκο, Λενς, Τεοντόρσικ.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Αλόνσο, Μπάντελ, Ματίας Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο (83' Ακουιλάνι), Σαλάχ, Χοακίν (68' ΧΜ Βάργκας), Μάριο Γκόμεθ (77' Μπαμπακάρ).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κνόχε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί (70' Άρνολντ), Λουίζ Γκουστάβο, Ντε Μπράινε, Ντάνιελ Καλιτζούρι, Σέρλε (64' Πέρισιτς), Ντοστ (57' Μπέντνερ).
ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Νταβίντ Λόπεθ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Χάμσικ (75' Γκαμπιαντίνι), Καγιεχόν, Μέρτενς (60' Ινσίνιε), Ιγκουαΐν (86' Ενρίκε).

Βόλφσμπουργκ - Νάπολι 1-4

Εποχές του ένδοξου παρελθόντος ζει η Νάπολι! Με μαγική εμφάνιση, οι «παρτενοπέι» διέλυσαν την εντυπωσιακή φέτος Βόλφσμπουργκ και φεύγοντας με το 4-1 απ’ την Γερμανία, είναι… ήδη στους «4» του Europa!

Θα ζήλευε κι ο... Μαραντόνα!
Την μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα θύμισε η... φετινή έκδοσή της μέσα στη Γερμανία.

Ανήμερα των γενεθλίων του Ράφα Μπενίτεθ, οι παρτενοπέι πέρασαν σαν σίφουνας απ' το «σπίτι» της Βόλφμπουργκ, την οποία ισοπέδωσαν με σκορ 4-1 και θα χρειαστεί να... αυτοκτονήσουν για να μην περάσουν στα ημιτελικά του Europa League. Κι όπως είναι φυσικό άπαντες πλέον στον ιταλικό σύλλογο ζουν μέρες '89 (όταν σήκωσαν τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο τους)...

Οι λύκοι είναι δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Πριν ένα γύρο πέταξαν έξω για πλάκα την Ίντερ. Παίζουν... μπαλάρα. Αλλά το αποψινό τους... πτώμα παραδόθηκε άνευ όρων στην φοβερή τριπλέτα των Ιγκουαΐν-Χάμσικ-Καγεχόν, οι οποίοι βρίσκονταν στο γήπεδο όπως κι όποτε ήθελαν.

inner

Η κατηφόρα είχε ξεκινήσει από νωρίς. Κι αφού ο Μέρτενς έβγαλε… μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ιγκουαΐν την υποδέχθηκε εξαιρετικά - με τη βοήθεια του χεριού- και πλάσαρε για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (16’). Αμ, δε που θα σταματούσαν εκεί.

Λίγο αργότερα (23’), ο Αργεντινός φορ από εκτελεστής… ντύθηκε «σερβιτόρος» και ο Χάμσικ με υποδειγματικό τελείωμα δεν έχασε την ευκαιρία να παγώσει εκ νέου τους Γερμανούς στις εξέδρες.

Η ομάδα του Χέκινγκ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο κόλπο. Να... γλιτώσει, αλλά ο Σίρλε σημάδεψε δοκάρι στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Και τελικά στο 64’ ήρθε νέα... τιμωρία! Όταν ο Γκιλαβογκί... χάρισε αβίαστα την κατοχή στον Καγεχόν κι αυτός έδωσε στον Σλοβάκο που δεν δίστασε να δώσει -με το δεύτερο τέρμα του- θριαμβευτικό νότο στο διαφαινόμενο διπλό της ομάδας του Μπενίτεθ (με τον Ιγκουαΐν λίγο πριν να 'χει χαμένο τετ-α-τετ).

Ήταν η βραδιά και του Ισπανού κόουτς. Όχι μόνο γιατί είχε γενέθλια -και πήρε το καλύτερο δώρο- αλλά γιατί με το που έβαλε στον αγώνα τον Γκαμπιαντίνι, εκείνος χρίστηκε σκόρερ -με κεφαλιά, συμμετέχοντας εξίσου στο… σκόρπισμα της ανήμπορης να αντιδράσει Βόλφσμπουργκ.

inner

Και το μόνο που κατάφεραν εν τέλει οι λύκοι, ήταν να μετριάσουν το εύρος του διασυρμού τους -κι όχι να διατηρήσουν ελπίδες ανατροπής. Με τον Μπέντνερ να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (στο 80’) μετά από ωραία ενέργεια του Πέρισιτς και να διαμορφώνει ο… λόρδος (πλέον) το τελικό 1-4 υπέρ της φοβερής Νάπολι που προκάλεσε… τρόμο και για τις άλλες ομάδες ενόψει… ημιτελικών
Βόλφσμπουργκ - Νάπολι 1-4


Σεβίλλη-Ζενιτ 2-1

Σε ομάδα που μπορεί να κάνει θρύψαλα κάθε αντίπαλο μεταμορφώθηκε η Σεβίλλη! Οι Ανδαλουσιανοί θίχτηκαν απ’ το προβάδισμα της Ζενίτ και με αδιανόητη πίεση, την ανάγκασαν στο τέλος να παραδοθεί (2-1).

Δεν ήταν Σεβίλλη, ήταν… τορπίλη!

Όχι απλά έβγαλε μέταλλο πρωταθλήτριας, αλλά η Σεβίλλη το… κοπάνησε και στο κεφάλι της Ζενίτ!
Παρόλο που οι Ρώσοι πάγωσαν την Ανδαλουσία, η κάτοχος του Europa League τους υπέβαλε σε αδιανόητη πίεση, πριν τους λυγίσει στο τέλος με 2-1.
Οι πολλές απουσίες της ομάδας του Αντρέ Βίλας Μπόας (σ.σ. έπαιζε χωρίς τους Χουλκ, Ντάνι και Κρισίτο) δεν την εμπόδισαν απ’ το να πάρει προβάδισμα στο 29’.
Αυτό το γκολ του Ριαζάντσεφ όμως (με κοντινό σουτ έπειτα από απόκρουση του Ρίκο σε δική του προσπάθεια) έγειρε για τα καλά το «Σαντσέθ Πιθχουάν». Μετέτρεψε σε μονό το παιχνίδι. Σε σημείο που να μοιάζει ότι δεν θα… τελείωνε, αν δεν το έπαιρναν οι γηπεδούχοι.
Κάτι που για να συμβεί βέβαια, χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ο Ουνάι Έμερι. Γιατί ο Μπάκα -που τον έριξε στο παιχνίδι στο 64’- χρειάστηκε δέκα μόλις λεπτά για να εξαργυρώσει την πίεση (και σέντρα του Βιδάλ) και να ισοφαρίσει. Και ο Σουάρεθ -που τον έβαλε στο ημίχρονο- έμελε να γίνει ο ήρωας του αγώνα.
Μετά λοιπόν την εκτέλεση και του 22ου κόρνερ (!) που κέρδισε η Σεβίλλη (κι ενώ είχε φτάσει τις 18 τελικές προσπάθειες) το βολέ του νεαρού αποδείχθηκε άπιαστο για τον Λοντίγκιν (88'). Και σφραγίζοντας την όγδοη σερί νίκη των Ανδαλουσιανών σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα τους, έδωσε προβάδισμα για να συνεχίζουν και στον επόμενο γύρο να υπερασπίζονται τον τίτλο τους.


Σεβίλλη - Ζενίτ 2-1


 

Ντινάμο Κιέβου - Φιορεντίνα 1-1

Ο Μπαμπακάρ μπήκε αλλαγή στη θέση του Γκόμεζ στο 77’ και στις καθυστερήσεις ισοφάρισε σε 1-1 το ματς με την Ντιναμό Κιέβου, σκορ που δίνει προβάδισμα για τη ρεβάνς στους Ιταλούς

Γκολ «χρυσάφι» στο 92΄ για Φιορεντίνα
Θα ήταν άδικο η Φιορεντίνα να ηττηθεί σε ένα ματς που ήταν συνολικά καλύτερη και είχε τις κορυφαίες στιγμές. Η Ντιναμό Κιέβου προηγήθηκε στο 36’ με ένα γκολ του Λενς που είχε αρκετή δόση τύχης. Η ομάδα του Μοντέλα είχε δοκάρι στην επανάληψη και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με τον Μπαμπακάρ.

Το ματς

H Φιορεντίνα ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση με τον Γκόμεζ να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 18ο λεπτό με ένα σουτ του που βρήκε την εξωτερική πλευρά των γκολπόστ, ενώ στο 27ο λεπτό ο Σαλάχ είχε την δική του καλή στιγμή, με την προσπάθεια του, ωστόσο να καταλήγει στην αγκαλιά του Σοβκόφσκι. Η Ντιναμό, που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, με τον Βίντα να παίρνει την θέση του Αντούνιες, άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 30ο λεπτό και κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ, με αρκετή δόση τύχης. Ο Ζερμέν Λενς έκανε κίνηση από αριστερά προς τα μέσα, το εξαπέλυσε σουτ που κόντραρε στον Ματίας Φερνάντες με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και να καταλήξει στα δίχτυα.

Οι «βιόλα» ανέβασαν την πίεση τους στην επανάληψη προκειμένου να βρουν το ένα γκολ που θα τους έδινε άλλον αέρα για την ρεβάνς, όμως στάθηκαν άτυχοι και βρήκαν απέναντι τους έναν πολύ καλό Σοβκόφσκι. Στο 74΄ο Σαλάχ νικήθηκε από τον Ουκρανό πορτιέρο, ενώ ο Μπόρχα Βαλέρο στο 77’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Η Φιορεντίνα δικαιώθηκε για την επιμονή της στο φινάλε, με το γκολ του Μπαμπακάρ, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Φερνάντεζ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ακουιλάνι με τον Μπαμπακάρ πήγαν για την κεφαλιά και όπως η μπάλα έπεφτε, ο Σενεγαλέζος με γυριστό έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ντινάμο Κιέβου - Φιορεντίνα 1-1



Μπριζ - Ντνίπρο 0-0
Με το ύπουλο 0-0 έφυγε η Νντίπρο από το Βέλγιο, αποκτώντας μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League εις βάρος της Κλαμπ Μπριζ.

Όρθια η Ντνίπρο!

Μικρό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League έκανε η Ντντίπρο, καθώς βγήκε… στεγνή (0-0) από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Βέλγιο.

Οπότε, η ομάδα που απέκλεισε στους «32» τον Ολυμπιακό και στους «16» τον Άγιαξ (στην παράταση) έχει το πάνω χέρι για να σφραγίσει εισιτήριο για τους «4» στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (23/04, 22:05), αλλά αρκετές φορές τα ματς σε νοκ άουτ φάσεις που λήγουν χωρίς σκορ κρύβουν... εκπλήξεις.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πάρουν «κάβα» καλό αποτέλεσμα ενόψει της δεύτερης «μάχης», όμως από την άλλη διατήρησαν αλώβητο το σπίτι στο φετινό Europa League. Δεν έχει περάσει κανείς από εκεί φέτος, ενώ έχουν υποδεχθεί οι Βέλγοι μεταξύ άλλων Μπεσίκτας, Τορίνο, Κοπεγχάγη και Άαλμποργκ.

Μέτριο ποιοτικά το ματς, με τους φιλοξενούμενους σε κάποια μικρά ξεσπάσματα να προσπαθούν να «κλέψουν» το ματς, ενώ γενικότερα οι δύο αντίπαλοι δεν πήραν πολλά ρίσκα στο παιχνίδι.

Μπριζ - Ντνίπρο 0-0


Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ
Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)
Ρομελού Λουκακού (Έβερτον) 
7 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
6 γκολ
Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)
Γκιγιόμ Οαρό (Γιούνγκ Μπόις)
Λίορ Ρεφαέλοβ (Μπριζ)
Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)
Λουσιάνο Βιέτο (Βιγιαρεάλ) 
5 γκολ
Ραούλ Ρουσέσκου (Στεάουα)
Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)
Αντρέι Κράμαριτς (Ριέκα)
Κλαουντιό Μποβού (Γκινγκάμπ)
Ντεμπά Μπα (Μπεσίκτας)
Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: