moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Oλοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ολυμπιακος

Oλοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ολυμπιακος
 
Έτοιμος για την …αλλαγή (vid)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα, κάνοντας προπόνηση στο γήπεδο της Μπανταλόνα. 
Το πάθημα του πρώτου αγώνα τους έγινε μάθημα και πλέον ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να παλέψουν για το break. 
Ο Τόμιτς θυμήθηκε τον τελικό του 1994 στο Τελ Αβίβ.
Ύστερα από απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες επέλεξαν να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο γήπεδο της Μπανταλόνα.

Στην έδρα μιας ομάδας που στέρησε από τους ερυθρόλευκους το πρώτο τους Ευρωπαϊκό τρόπαιο στον αλησμόνητο τελικό του Final-Four του 1994.
Η Μπανταλόνα, μάλιστα, έχει και ένα τεράστιο πόστερ με τον... δήμιο εκείνης της αναμέτρησης, του Κορνίλιους Τόμπσον, ο οποίος τότε με εκείνο το τρίποντο-μαχαιριά λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Μιλώντας με τον Μίλαν Τόμιτς, λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, μας χαμογέλασε κάνοντας του κουβέντα για εκείνο το παιχνίδι. Τότε, ήταν μόλις 21 ετών, είχε αγωνιστεί και τα θυμάται όλα.

"Δεν βάζαμε καλάθι θυμάμαι για έξι-εφτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Και μας έβαλε το τρίποντο ο Τόμπσον, ο οποίος δεν ήταν και σουτέρ. Τι να πεις; Δεν ήταν γραφτό να το πάρουμε τότε, αλλά ήταν γραφτό να το πάρουμε στις επόμενες χρονιές".

Οι Πειραιώτες ανέλυσαν εντατικά στο βίντεο τα λάθη τους, αναγνώρισαν τι δεν έκαναν σωστά στο πρώτο ματς και θα επιδιώξουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο κομμάτι της τακτικής. Ζητούμενο να ασφαλίσουν τα ριμπάουντ στην άμυνα, να τρέξουν περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, να παίξουν σκληρή άμυνα και να λειτουργήσουν περισσότερο ομαδικά στην επίθεση, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Οι Βασίλης Σπανούλης και Οθέλο Χάντερ προπονήθηκαν κανονικά μαζί με την ομάδα και οι ερυθρόλευκοι αισιοδοξούν πως θα τους έχουν σε καλύτερη κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ (22:00, NEΡΙΤ) της Παρασκευής (17/4) στο "Παλαού Μπλαουκράνα".
Επίσης, κανονικά πήραν μέρος στην προπόνηση οι Γιώργος Πρίντεζης και Μπράιαντ Ντάνστον. Οι τραυματισμοί τους στο πρώτο ματς της σειράς δεν ήταν σοβαροί, αλλά περισσότερο επιπόλαιοι.
 Το παρών στην προπόνηση έδωσε και ο εκ των προέδρων της ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος, που θέλησε έτσι να εμψυχώσει τους παίκτες και να τους δείξει πως είναι δίπλα τους.
Αρκετές ευχές για τα γενέθλιά του δέχθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που έκλεισε τα 25 του χρόνια.

Πριν από την προπόνηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση λέγοντας τα εξής:

«Σίγουρα δεν ήμασταν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε στο TOP-16 εκτός, αλλά και εντός έδρας. Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν κάναμε καλό παιχνίδι.
Αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Αρχίσαμε καλά στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά στη συνέχεια βραχυκυκλώσαμε, κυρίως επιθετικά
 Έφυγε η διαφορά νωρίς στους 12 πόντους, αυτό ήταν ένα χάντικαπ μεγάλο που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε, παλέψαμε, φέραμε το παιχνίδι δύο φορές στους 8-9 πόντους, αλλά δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε περισσότερο.
Είχαμε κάποια άστοχα τρίποντα σε εκείνο το σημείο και κάποιες λάθος αποφάσεις που μας στοίχισαν. Θεωρώ πως εμείς χάσαμε το παιχνίδι, δεν μας κέρδισε η Μπαρτσελόνα και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε.
Θέλουμε να είμαστε πιο μαχητικοί, να παλέψουμε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη μάχη στα ριμπάουντ, να παλέψουμε για κάθε μπάλα. Τους δώσαμε 12 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο μόνο τρία ριμπάουντ. Αυτό ήταν μια απόδειξη πως μπορούσαμε να είμαστε πιο μαχητικοί.

Η άμυνα ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο πιστεύω, το θέμα είναι να λειτουργήσουμε καλύτερα στην επίθεση. Αυτό μας στοίχισε στο πρώτο παιχνίδι, δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, δεν γυρίσαμε καλύτερα τη μπάλα, δεν είχαμε το “μυαλό” να γυρίσουμε σωστά τη μπάλα. Είδαμε το βίντεο, είδαμε τα λάθη μας, θα δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες σήμερα και αύριο και θεωρώ πως αύριο θα είμαστε έτοιμοι.
 Η άμυνα με αλλαγές δεν μας έφερε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, μόνο δύο από τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν είναι από τις αλλαγές, τα άλλα ήταν θέμα συγκέντρωσης και προσπάθειας. Ο Λάμπε μας έκανε ζημιά μεγάλη σε αυτό τον τομέα. Πρέπει να παλέψουμε να δώσουμε μεγαλύτερη μάχη στα ριμπάουντ για να τα καταφέρουμε».»

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι, επεσήμανε:
«Ήταν πολλά που δεν κάναμε σωστά, κυρίως επιθετικά. Δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και αυτό μας στοίχισε. Δεν είναι αυτή η εικόνα μας, αλλιώς έχουμε παίξει όλη τη σεζόν και πρέπει να διορθώσουμε αυτή την κακή μας εικόνα.
 Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλα τα λεπτά της αναμέτρησης. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορίας της μπάλας, παίξαμε κάπως ατομικά θεωρώ και δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό.
Δεν έγινε επίτηδες αυτό, αλλά ορισμένες φορές είχαμε λάθος αποφάσεις. Πρέπει όλοι να έχουμε καλύτερη εικόνα, να γυρίσουμε τον διακόπτη και να βελτιώσουμε την εικόνα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: