moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (pics&videos)

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (pics&videos)

Ρεάλ - Σάλκε 3-4


Τον... χάρο με τα μάτια της είδε η Ρεάλ, καθώς έχασε με 3-4 από την Σάλκε στην Μαδρίτη, όμως προκρίθηκε στους "8" της Ευρώπης, καθώς είχε νικήσει με 2-0 στην Γερμανία
Για 32η φορά στην ιστορία της και 5η συνεχόμενη, η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, παρά την ήττα της με 3-4 από την Σάλκε στην ρεβάνς του "Σαντιάγο Μπερναμπέου".
Οι Γερμανοί έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, προηγήθηκαν δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και μετά την ανατροπή της Ρεάλ, έκαναν και αυτοί ανατροπή με το δεύτερο γκολ του Χούντελααρ στο 84'.
Ένα γκολ ακόμη ήθελε η Σάλκε για να προκριθεί και έχασε στα τελευταία λεπτά δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τους οπαδούς της "βασίλισσας" να αποδοκιμάσουν έντονα και να κουνούν άσπρα μαντήλια στον Αντσελότι μετά το τελευταίο σφύριγμα.
Αποκάλυψη ήταν ο 19άχρονος Γερμανός από την Σενεγάλη, Λερουά Σανέ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και έκανε εκπληκτική εμφάνιση, πέτυχε ένα όμορφο γκολ και λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά στα τελευταία λεπτά για το γκολ της πρόκρισης.

 

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο έγινε η πρώτη που πετυχαίνει πάνω από 2 γκολ στην έδρα της Ρεάλ σε νοκ-άουτ ματς του Champions League, ενώ έβαλε τέλος στο αήττητο 21 αγώνων των Μαδριλένων στην διοργάνωση.


 


Ρεάλ - Σάλκε 3-4



Σκόρερς: 25' και 45' Κρ. Ρονάλντο, 52' Μπενζεμά / 20' Φουχς, 40' και 84' Χούντελααρ, 57' Σανέ
Γήπεδο: "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόπινα (Σλοβενία)
Η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ χαλαρά το ματς, επηρεασμένη από την κατάσταση των τελευταίων ημερών μετά τις γκέλες με Βιγιαρεάλ και Μπιλμπάο, έτσι το πλήρωσε.
Στο 20ό λεπτό και αφού είχε 2-3 καλές στιγμές, η Σάλκε άνοιξε το σκορ με τον Φουχς να κάνει το 0-1 με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή στην κλειστή γωνία του Κασίγιας, έπειτα από την σέντρα του Μπαρνέτα από δεξιά (τα δύο μπακ-χαφ πρωταγωνιστές σε αυτήν την φάση).


Το κοινό στο "Μπερναμπέου" αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες της Ρεάλ και στο 25' από κόρνερ του Τόνι Κρόος ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1, αντιδρώντας με βρισιές αντί να πανηγυρίσει και ο συμπατριώτης του, Φάμπιο Κοεντράο, προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Το γκολ δεν "ξύπνησε" τους παίκτες της βασίλισσας, η Σάλκε συνέχισε να είναι καλύτερη στο 40' ο Χούντελααρ έκανε το 1-2 στο 40', έχοντας μάλιστα δοκάρι σε σουτ του λίγα δευτερόλεπτα πριν.
Και πάλι 5 λεπτά χρειάστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να ισοφαρίσει, καθώς στο 45' έκανε το 2-2 με νέα εξαιρετική κεφαλιά, αυτήν την φορά στο δεύτερο δοκάρι από την σέντρα του Φάμπιο Κοεντράο από αριστερά.


Δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καρίμ Μπενζεμά στο 52' να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στην Ρεάλ, όμως στο 57' ισοφάρισε ο Σανέ με εξαιρετικό αριστερό πλασέ.
Η ανατροπή... στην ανατροπή για την Σάλκε ολοκληρώθηκε με τον Χούντελααρ να κάνει το 3-4 στο 84' με το δεύτερο γκολ του στο ματς και οι Γερμανοί ήθελαν ένα ακόμη γκολ για την πρόκριση.
Έχασαν μάλιστα δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Κασίγιας να αποκρούσει το πλασέ εκπληκτικού 19άχρονου, Λερουά Σανέ και στο 90 να μπλοκάρει το πλασέ του Χέβεντες!

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα (83' Νάτσο), Πέπε, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο (58' Μαρσέλο), Κεντίρα (58' Μόντριτς), Κρόος, Ίσκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
ΣΑΛΚΕ: Βέλενροϊτερ, Μπαρνέτα (81' Ουτσίντα), Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Φουχς, Νόιστεντερ, Χέγκερ (57' Γκορέτσκα), Μάιερ, Τσουπό-Μοτίνγκ (29' Σανέ), Χούντελααρ.

Η αποκάλυψη του ματς, ο 19άχρονος, Λερουά Σανέ, μόλις έχει πετύχει το όμορφο γκολ του...

 
Ρεάλ - Σάλκε 3-4 (highlights)


 

Πόρτο-Βασιλεία 4-0

Μεγάλη νίκη πρόκριση με 4-0 επί των Ελβετών για την Πόρτο

Με περίπατο προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League η Πόρτο, η οποία όντας ανώτερη και σεληνιασμένη νίκησε με 4-0 στο «Ντραγκάο» τη Βασιλεία και με συνολικό σκορ 5-1 επί των Ελβετών συνεχίζει στο θεσμό.

Στο α’ ημίχρονο η Πόρτο ήταν καλύτερη και δικαίως προηγήθηκε στο σκορ. Στο 14′, οι «δράκοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με φάουλ του Μπραχίμι, ενώ είχαν και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 16′ ο Κασεμίρο, στ 33′ ο Αμπουμπακάρ και στο 40′ ο Τέγιο απείλησαν τους Ελβετούς, οι οποίοι είχαν τη μία καλή τους στιγμή στο 32′ με τον Στρέλερ.
Οσο για το μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης, ήταν, βέβαια, ο τραυματισμός του Ντανίλο στο 20′ που αποχώρησε από το γήπεδο με ασθενοφόρο.

1024 (1)

Με την έναρξη του β’ μέρους, η Πόρτο πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Στο 47′ ο Ερέρα έκανε το τέλειο τεχνικό σουτ και έδωσε αέρα δυο τερμάτων στους «δράκους». Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι… Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 56′ έφθασαν στο 3-0 με εξαιρετικό φάουλ του Κασεμίρο.

2219999_w1

Πλέον, η Βασιλεία είχε γίνει έρμαιο των διαθέσεων των Ιβήρων που ήταν σεληνιασμένοι. Ετσι στο 76′ ήρθε και το 4-0 από τον παίκτη που αντικατέστησε τον μεγάλο απόντα, Τζάκσον Μαρτίνεζ. Ο λόγος για τον Αμπουμπακάρ, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ στο «παραθυράκι» έβαλε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Το 4-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς, το οποίο οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σάμουελ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο (22′ λ.τρ. Μάρτινς Ιντι), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Σάντρο (79′ Κουαρέσμα), Ερέρα, Κασεμίρο, Εβάντρο, Τέγιο, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι (74′ Νέβες).
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Χάκα, Σαρ (58′ Εμπολό), Σάμουελ, Σαφάρι, Ελνενί, Φράι (63′ Κακιτανί), Ζούφι, Γκονζάλες, Στρέλερ, Γκάσι (77′ Κάλα).

 

Μεγάλα ματς ανάμεσα σε Τσέλσι-Παρί (1-1) και Μπάγερν - Σαχτάρ (0-0)



Αν στα ματς της Τρίτης (10/3) υπήρχαν έστω θεωρητικά δυο φαβορί και δη η Ρεάλ με την Πόρτο για πρόκριση στους «8» του Champions League, στα σημερινά παιχνίδια μπορεί να πει κανείς πως τα πάντα είναι ανοικτά.
Η Μπάγερν να φιλοξενεί τη σκληροτράχηλη Σαχτάρ που στο πρώτο ματς έπαιξε με δύναμη και με το 0-0 του Λβιβ έμεινε «ζωντανή» στην πρόκριση, την ίδια στιγμή που η Τσέλσι υποδέχεται την Παρί έχοντας ναι μεν το 1-1 του Παρισιού, αλλά και μία ομάδα που θέλει φέτος την υπέρβαση στο Champions League.
Ας πάμε, όμως, πρώτα στο ζευγάρι του Λονδίνου. Ο Μουρίνιο έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα. Ο μόνος απών είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας και πρόσφατα εγχειρισμένος, Ομπι Μίκελ. Από την άλλη, ο τεχνικός της Παρί, Λοράν Μπλαν έχει συμβιβαστεί στην ιδέα της απουσίας του Λούκας, ενώ εκτός παραμένει και ο Οριέρ.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ, Κόστα.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ:
Σιρίγκου, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βαν Ντερ Βιλ, Λουίζ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραϊμοβιτς.

Η Μπάγερν μπορεί να φαντάζει το φαβορί κόντρα στη Σαχτάρ με δεδομένο το 0-0 του πρώτου ματς, όμως ο Γκουαρντιόλα προσέχει για να έχει… Ναι μεν δήλωσε σίγουρος για πρόκριση της ομάδας, όμως ταυτοχρόνα επεσήμανε πως ξέρει ότι σε κάθε άλλο αποτέλεσμα ίσως ακόμα και να απολυθεί… Και γιατί το ‘πε αυτό; Διότι πολύ απλά οι Βαυαροί δεν πείθουν ακόμα με την απόδοση τους και οι Ουκρανοί είναι κίνδυνος-θάνατος, όταν τους αφήσει και την παραμικρή ευκαιρία.
Στα αγωνιστικά, το μεγάλο πρόβλημα του Γκουαρντιόλα για το σημερινό ματς είναι ο Τσάμπι Αλόνσο που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς και θα απουσιάσει. Από κει και πέρα, εκτός παραμένουν εδώ και καιρό οι Μαρτίνεθ, Λαμ και Αλκάνταρα. Οσο για τη Σαχτάρ, ο εκ των σταρ της ομάδας, Μπερνάρ είναι εκτός λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ, Σβάινσταϊγκερ, Αλάμπα, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρατκίτσκι, Σέβτσουκ, Στεπανένκο, Ντούγκλας Κόστα, Φερνάντο, Τεξέιρα, Τάισον, Λουίζ Αντριάνο.


Οι ρεβάνς των "16":


Τρίτη (10/03)
Ρεάλ - Σάλκε 3-4 [2-0]
Πόρτο - Βασιλεία 4-0 [1-1]

Τετάρτη (11/02)
Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν [1-1]
Μπάγερν - Σαχτάρ [0-0]

Τρίτη (17/03)
Ατλέτικο - Λεβερκούζεν [0-1]
Μονακό - Άρσεναλ [3-1]

Τετάρτη (18/03)
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι [2-1]
Ντόρτμουντ - Γιουβέντους [1-2]

*ώρα έναρξης 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ
Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ
Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)
Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)
Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

4 γκολ
Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)
Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: