moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Φωναζαν οι κλεφτες να φοβηθει ο...νοικοκυρης

Φωναζαν οι κλεφτες να φοβηθει ο...νοικοκυρης


Μετα μας μιλαγαν για...αδικια της ΑΕΚ και του Ηρακλη αλλα και καποιων ομαδων που ηταν τα τσιρακια του βαζελα οπως η Νίκη Βόλου για παραδειγμα.οπου ειχε πεντε δανεικους ποδοσφαιριστες απο τον ΠΑΟ αλλα πειραζαν μονο οι δανεικοι του Ολυμπιακου σε αλλες Ελληυνικες ομαδες
Τωρα το σπυρι εσπασε...και η μποχα που αναδυεται ειναι...αποπνικτικη.Παντα βλεπεις φταιει ο Μαρινακης και η εγκληματικη οργανωση εδω στην Ελλαδα και ολοι χορευουν στον σκοπο που βαρανε τα νταουλια τους τα λαμογια και οι απατεωνες.
Κατα τα αλλα τοσο καιρο η ΕΠΟ και η Super League με τον Πατερα προεδρο λειτουργουσε με το γραμμα του νομου και επετρεπε σε ομαδες που δεν πληρουσαν τις προυποθεσεις να συμετεχουν στην διοργανωση.
Ακομα βεβαια δεν εχει βγει τιποτε για τον βαζελα,που χρωσταει ακομα στους φουρνους της Παιανιας τα κουλουρια και τους καφεδες.
Δεν εφτανε που συμετειχαν με πλαστες ενημερωτητες αλλα εισεπραταν και τις επιδοτησεις του ΟΠΑΠ...αν αυτο δεν λεγεται απατη κτ εξακολουθησιν τοτε πως λεγεται?
Επιτελους...θα τους βαλετε χειροπεδες να τους κλεισετε στην μπουζου,ναι η ου?
Ιδου και η ειδηση..

Η προκαταρκτική έρευνα για τις πλαστές ενημερότητες των ΠΑΕ ολοκληρώθηκε. Μετά από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε βάρος των προέδρων 27 ομάδων που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», προς την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία κακουργήματα οδεύει μια πολύ βαριά δικογραφία που αφορά το σκάνδαλο με τις πλαστές, ή μη έγκυρες, ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, τις οποίες κατέθεταν ποδοσφαιρικές ομάδες στην ΕΠΟ, προκειμένου να κάνουν μεταγραφές και να αποκομίζουν οφέλη, τα οποία μόνο από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 2,615,760 ευρώ.
 Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνά του και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης του συνταρακτικού αποδεικτικού υλικού που έχει στα χέρια του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε βάρος των προέδρων 27 ομάδων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Στο κάδρο των ευθυνών, εκτός από τους προέδρους των 27 ΠΑΕ, θα βρεθούν και πρόσωπα που συμμετείχαν στη διακίνηση των πλαστών φορολογικών ενημεροτήτων, όπως δικηγόροι κ.α.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας και ενδεχομένως ένα σκαλί πριν από την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους βρίσκονται ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, κατά κόσμον Αντώνης Πασχαλίδης, ο οποίος ήταν ένα χρονικό διάστημα πρόεδρος της ομάδας του Ηρακλή, και ο Ντέμης Νικολαΐδης, κατά κόσμον Θεμιστοκλής Νικολαΐδης, ο οποίος επίσης διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ.

Τόσο ο Αντώνης Ρέμος, όσο και ο Ντέμης Νικολαΐδης, όπως και ακόμη 25 πρόσωπα που ήταν ή είναι ακόμα πρόεδροι των 27 ΠΑΕ, οι οποίες εμπλέκονται στο σκάνδαλο, κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τα διερευνώμενα αδικήματα, γεγονός που σύμφωνα με δικαστικές πηγές δείχνει την πορεία της δικαστικής έρευνας προς την άσκηση κακουργηματικών διώξεων.

Οι υπόλοιπες ΠΑΕ, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η εισαγγελική έρευνα, είναι οι:
Νίκη Βόλου, Νέα ΠΑΕ Καβάλας, ΤΑΠ Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός ΣΦ Χερσονήσου, ΠΑΕ Ιωνικός, Αθλητικός Σύλλογος Σαλαμίνας ο Αίας, ΠΑΟ Αγ. Δημητρίου, ΠΑΕ Ένωση ΑΟ, Πανασπροπυργιακός ΑΟ, Δόξα Απροπυργιακού, Προοδευτική Ένωση Νίκαιας Κορυδαλλού Πειραιώς Ποδοσφαιρική ΑΕ, Εθνικός Μάνης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας η Αναγέννηση, Αθλητικός Σύλλογος Κασσάνδρα – Ολυμπιακός, Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμαριάς ο Απόλλων 1926, Αθλητικός Όμιλος ΠΑΕ Χαϊδαρίου, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος ΓΑΣ Βέροια, ΠΑΣ Κόρινθος, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΑΠΣ Μακεδονικός Νεαπόλεως, Πατραϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος – ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005, Αιολικός, ΠΑΕΕ Ναυπακτιακός Αστέρας, ΠΑΕ Αχαρναϊκός, Αθλητικός Σύλλογος Λαμία και Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πανθρακικός.

Η υπόθεση κατέληξε στη δικαιοσύνη μετά την αιφνιδιαστική έφοδο που είχαν κάνει στα γραφεία της ΕΠΟ, στις 4 Νοεμβρίου του 2013, οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης και Αριστείδης Κορέας, όπου είχαν κατασχεθεί φάκελοι και σκληροί δίσκοι με στοιχεία για ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, που αφορούσαν τα έτη 2006-2007 και 2011-2013. Ο Εισαγγελέας κ. Λακαφώσης στη συνέχεια επέκτεινε την έρευνα σε βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν τελικά 162 Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες και 5,000 ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες που προσκομίστηκαν από τις ΠΑΕ.

Εκατό σελίδες πόρισμα

Όπως αναφέρεται στο 100σέλιδο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία διενήργησε την έρευνα με παραγγελία του εισαγγελέα, εντοπίστηκαν 57 πλαστές ή νοθευμένες ενημερότητες, εκ των οποίων οι 14 ήταν αποδεικτικά ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο και 43 βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας. Επιπλέον στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι προσκομίστηκαν ως δικαιολογητικά συνολικά 9 γνήσιες ενημερότητες, οι οποίες όμως δεν ήταν έγκυρες, καθώς είχαν χορηγηθεί για άλλον εργοδότη (αφορούσαν ερασιτεχνικά σωματεία), είτε επρόκειτο για υπηρεσιακά σημειώματα ενδοϋπηρεσιακής χρήσης είτε για βεβαιώσεις οφειλής.

Με πολύ ξεκάθαρο τρόπο περιγράφονται στο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας τα οφέλη που αποκόμιζαν οι ποινικά ελεγχόμενες ομάδες. «Μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου», αναφέρεται, «εξασφάλιζαν τη συμμετοχή και παραμονή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, τις αντίστοιχες αγωνιστικές περιόδους, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος, καθώς εισέπρατταν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή χορηγιών από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Συγκεκριμένα, κατά τα έτη των μεταγραφικών περιόδων, που προσκομίστηκαν οι πλαστές ενημερότητες, όπως προκύπτει από το 23/05/14 έγγραφο της ΟΠΑΠ ΑΕ και το υπ' αριθμόν 96036 από 1/06/14 έγγραφο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' Εθνικής Κατηγορίας, τα νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 102 του Ν. 2725/99 “Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και άλλες διατάξεις”, όπως τροποποιήθηκε, με άρθρο του Ν. 3057/02 “Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις”, λόγω της συμμετοχής τους στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, εισέπραξαν ως χορηγίες από την ΟΠΑΠ ΑΕ χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου υπερβαίνει τα 2,615,760 ευρώ».

Για την ομάδα του Ηρακλή, στην οποία ηγείτο τότε ο Αντώνης Ρέμος, το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η υπ' αριθμόν 4835 από 29/12/09 βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας φερόμενη ως εκδοθείσα από το Ικα Καλαμαριάς, με επωνυμία εργοδότη Ηρακλής ΠΑΕ, ΑΦΜ... και με ημερομηνία λήξης ισχύος 29/01/10 δεν είναι γνήσια. Ειδικότερα, αναφορικά με την τεκμηρίωση της πλαστότητας του εν λόγω εγγράφου επισημαίνεται ότι την 30/09/09 από την ανωτέρω υπηρεσία εκδόθηκε η 4535 βεβαίωση στον ίδιο εργοδότη, της οποίας το περιεχόμενο νοθεύτηκε ως προς τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία έκδοσης και λήξης».

Και σε άλλο σημείο: «Το ανωτέρω νομικό πρόσωπο, όπως αναλυτικά τεκμηριώθηκε, ως εργοδότης δεν κατέβαλλε τις απαιτητές ασφαλιστικές εισφορές μηνών 8/9, 9/9, 10/9 και 11/9, οι οποίες ανέρχονταν στο ποσό των 79.956,74 ευρώ, παρά ταύτα, εν γνώσει των νόμιμων εκπροσώπων αυτού, προσκομίστηκε η εν λόγω πλαστή βεβαίωση, με το περιεχόμενο της οποίας ισχυριζόταν ψευδώς ότι είχε εκπληρώσει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Συνέπεια αυτού πέτυχε την έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για λογαριασμό του. Η ανωτέρω ΠΑΕ, μη τηρώντας τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενίσχυσε την αγωνιστική δυναμικότητά της , προσπορίζοντας όφελος και ταυτόχρονα απέκτησε συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι των ομάδων, που την ίδια περίοδο ανταγωνίζονται στο αντίστοιχο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Κατηγορίας, καθώς οι τελευταίες κατέβαλλαν σημαντικά ποσά, στο πλαίσιο εκπληρώσεως των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα το διαθέσιμο από μέρους τους κεφάλαιο, για μετεγγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, είχε μειωθεί κατά το ύψος των ποσών αυτών και κατά συνέπεια η αγωνιστική ενίσχυσή τους επιτυγχάνονταν σε ήσσονα βαθμό. Μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου η ανωτέρω ΠΑΕ εξασφάλισε τη συμμετοχή και παραμονή της στο παραπάνω επαγγελματικό πρωτάθλημα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος, καθώς έλαβε χορηγία από την ΟΠΑΠ ΑΕ συνολικού ποσού 160.000...»

Πρόσωπα και στοιχεία

Για την ΑΕΚ το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με ευκρινές αποτύπωμα τηλεομοιοτυπίας, που φέρει το ανωτέρω έγγραφο, μέσω της οποίας απεστάλη, προκύπτουν οι ακόλουθες συνθήκες εσωτερικής διακίνησης στην ΕΠΟ, ημερομηνία και ώρα αποστολής: 28/06/07 - 13.55, αποστολέας: ΕΡΟ και αριθμός κλήσης τηλεομοιοτυπικής συσκευής (αποστολέα): +3021093... Η εν λόγω πλαστή βεβαίωση εστάλη για λογαριασμό της «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» με το υπ' αριθ. 19014 από 27/06/07 συνοδευτικό έγγραφο, με θέμα «Ασφαλιστική και Φορολογική Ενημερότητα» και στοπ περιεχόμενό του διατυπώνονται τα ακόλουθα: Με την παρούσα σας αποστέλλουμε 1 Φορολογική και 1 Ασφαλιστική Ενημερότητα προς γνώση για τις έννομες συνέπειες και υπογράφεται από φυσικό πρόσωπο με στοιχεία «Κωνσταντίνος Σφαιρόπουλος» με σημείωση «Με τιμή για την ΠΑΕ ΑΕΚ - Γενικός Διευθυντής. Τα στοιχεία ταυτότητας του φερόμενου φυσικού προσώπου , που φέρεται ως υπογράφων στο προαναφερόμενο κείμενο, δεν διακριβώθηκαν από την Υπηρεσία μας».

Σε άλλο σημείο αναφέρει το πόρισμα: «Σύμφωνα με ευκρινές αποτύπωμα τηλεομοιοτυπίας, που φέρει το ανωτέρω έγγραφο, μέσω της οποίας απεστάλη , προκύπτουν οι ακόλουθες συνθήκες διακίνησης με παραλήπτη την ΕΠΟ, ημερομηνία και ώρα αποστολής: 11/05/07 - 15.31, αποστολέας: ΕΡΟ και αριθμός κλήσης τηλεομοιοτυπικής συσκευής (αποστολέα): Η εν λόγω πλαστή βεβαίωση εστάλη για λογαριασμό της «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Επισημαίνεται ότι το συνοδευτικό έγγραφο του εν λόγω πλαστού αποδεικτικού εστάλη το από 11/05/2007, με αποδέκτη «ΕΠΟ, Υπ' όψιν κου Καραγκιόζη», θέμα «πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας», στο περιεχόμενο του οποίου διατυπώνονται τα ακόλουθα: «Κε Καραγκιόζη, σας υποβάλλουμε το από 30/04/2007 Αποδεικτικό - πιστοποιητικό ενημερότητας, γα χρέη προς το δημόσιο - φορολογικής της ΠΑΕ ΑΕΚ, με λήξη την 30/04/2007» και υπογράφεται από φυσικό πρόσωπο με στοιχεία «Χάρης Γρηγορίου» και ιδιότητα «Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος».
Από την έρευνα της υπηρεσίας μας, αναφορικά με τα στοιχεία ταυτότητας του φυσικού προσώπου, που φέρεται ως υπογράφων στο ως άνω συνοδευτικό έγγραφο, διακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον Γρηγορίου Θεοχάρη του [...] και της [...] Και συμπληρώνεται: «Επίσης όπως επισημάνθηκε προηγούμενα, το φυσικό πρόσωπο στο ποίο απευθύνεται το προαναφερόμενο έγγραφο είναι ο Καράς Ανδρέας του Νικολάου».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: