moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Oι δηλωσεις των πρωταγωνιστων

Oι δηλωσεις των πρωταγωνιστων


Διαβαστε τις δηλωσεις των πρωταγωνιστων της κατακτησης του τιτλου

Σφαιρόπουλος: «Η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»

Ως επιβεβαίωση της ανωτερότητας του Ολυμπιακού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Ιστορικές στιγμές, νωρίς να συζητάμε για το μέλλον».

Σφαιρόπουλος: «Η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»
Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ελλάδας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς ευχαρίστησε κυρίως τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ (που τον εμπιστεύτηκαν σε μια δύσκολη στιγμή), αλλά και όλους όσους εργάζονται στην ομάδα.
Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην βγάλει το… καπέλο στους παίκτες του, στους οποίους απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο του 11ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σφαιρόπουλος στην κάμερα του OTE TV:
«Είχα μια κρυφή ελπίδα στην αρχή πως θα τα καταφέρναμε. Ήτα δύσκολα τα πράγματα. Είναι τιμή να ‘σαι προπονητής του Ολυμπιακού, τους ευχαριστώ τους κύριους Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν δύσκολη απόφαση και γι αυτούς όταν με εμπιστεύτηκαν. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα, ήμασταν αήττητοι στην Ευρώπη, κάναμε μια πορεία που είναι άκρως επιτυχημένη. Πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Δικαιούμασταν όλα όσα πετύχαμε φέτος. Φτάσαμε στο πρωτάθλημα και ως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Δείξαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας, περάσαμε μια περίοδο κρίσης με τους τραυματισμούς, αλλά αντέξαμε. Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, κάναμε τρομερή προσπάθεια, παίξαμε αρκετές φορές στα… κόκκινα όλη τη χρονιά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, πραγματικά τους βγάζω το καπέλο».

«Ο χαρακτήρας που χτίζουμε είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν γίνεται πάντα αυτό, αλλά θέλω να πολεμάμε ως το τέλος. Να μην χαλαρώνουμε στιγμή, να κρατάμε τη διαφορά. Αυτό τους ζήτησα κι απόψε. Στο μπάσκετ πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι ως το τέλος και πήραμε μια δίκαιη και 100% άνετη νίκη. Παίξαμε καλύτερα απ’ τον Παναθηναϊκό καθ’ όλη τη διάρκεια, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια φτάσαμε στον τίτλο».

Όσον αφορά το… αύριο: «Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον. Είναι ιστορικές στιγμές αυτές που ζούμε, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής μετά από 3 χρόνια. Είναι σημαντικό που όλη η ομάδα, ο οργανισμός δουλεύει με συνέπεια, οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως, όσους δουλεύουν. Ευχαριστώ τη διοίκηση και αφιερώνουμε όλοι αυτό τον τίτλο στους προέδρους και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλους και στους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα στα γραφεία. Όλοι έχουν μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία. Το μεγαλύτερο σίγουρα αξίζει στους παίκτες, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά».

Πρίντεζης: «Tο αξίζαμε»

Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης στις δηλώσεις του μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε αξιοσέβαστο αντίπαλο.

Πρίντεζης: «Tο αξίζαμε»
Στη δουλειά που έχει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στη συγκέντρωση που έπαιξε σημαντικό ρόλο μετά το 2-0 της σειράς των τελικών στάθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος απ’ τον Ολυμπιακό.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Από την αρχή της σεζόν, βασικός μας στόχος ήταν αυτός. Ήταν κάτι που μας λείπει πολύ. Η χρονιά ήταν καταπληκτική. Ασχέτως ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, δουλέψαμε πολύ και πήραμε δίκαια το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε πάρα πολύ και το αξίζαμε», σχολίασε στη μικτή ζώνη αρχικά και συνέχισε:
«Ο Παναθηναϊκός είναι αξιοσέβαστος αντίπαλος. Οι τελικοί κάθε χρόνο είναι πολύ δύσκολοι. Θέλω να λέω για την ομάδα μου. Ήμασταν πολύ καλοί. Είχαμε προετοιμαστεί καλά και γι’ αυτό πήραμε το πρωτάθλημα».
Σχετικά με το που κρίθηκε η σειρά, είπε: «Μια σειρά αγώνων δεν μπορεί να κριθεί από κάτι συγκεκριμένο. Χρειάζονται πολλά πράγματα. Καθαρό μυαλό, συγκέντρωση, να μπουν τα σουτ, να πάρεις ριμπάουντ. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα και δεν επαναπαυθήκαμε μετά το 2-0 κάτι που ήταν πολύ σημαντικό».

Σπανούλης: «Εκπληκτική σεζόν, έτσι να συνεχίσουμε»

Ευτυχής με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σίγουρος πως συνεχίζοντας με την ίδια φιλοσοφία ο Ολυμπιακός θα έχει κι άλλες επιτυχίες, παρουσιάστηκε ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Βασίλης Σπανούλης.

Σπανούλης: «Εκπληκτική σεζόν, έτσι να συνεχίσουμε»
Χαρούμενος για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή, αλλά και βέβαιος πως η ομάδα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και την τωρινή της αγωνιστική φιλοσοφία θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τον νικηφόρο τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ TV, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τίτλο, απένειμε τα εύσημα στον Έλληνα κόουτς κι έστειλε μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας:

«Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο και ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια εκπληκτική σεζόν. Μια σεζόν που δεν ξεκίνησε καλά, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και τα καταφέρναμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός. Χαίρομαι που δείξαμε σωστή νοοτροπία μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Εύχομαι τα παιχνίδια να γίνονται σε τέτοιες συνθήκες όπως και φέτος. Δεν μας αξίζει να γίνονται διάφορα. Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια που χτίστηκε μια νέα ομάδα και κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα και δύο Ευρωλίγκες ενώ για 15 χρόνια δεν παίρναμε τίποτα. Αυτό που θέλουμε είναι βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο.

Παίζουμε ένα μπάσκετ που φέρνει τις νίκες. Όταν ήρθε ο κύριος Σφαιρόπουλος έδωσε έμφαση στα βασικά: Να είμαστε ομάδα, να παίζουμε άμυνα, μοίρασε σωστά τους ρόλους και είδαμε τα αποτελέσματα. Πλέον η ομάδα έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Δεν χρειάζονται αλλαγές στο ρόστερ, χρειάζεται να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε τα τελευταία χρόνια»


«Μπορούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών»

«Ολοκληρώσαμε μια φοβερή χρονιά με τον τρόπο που μας άρμοζε κι αξίζαμε, επί ενός σπουδαίου αντιπάλου. Η χρονιά δεν άρχισε καλά, αλλά τελείωσε φανταστικά. Έτσι είναι ο αθλητισμός, μικρογραφία της ζωής. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στα άσχημα και να μην ενθουσιαζόμαστε στα καλά. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ, φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας, πήραμε το δεύτερο πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με τους υπάρχοντες προπονητές, τους παίκτες κι όλο το σταφ πιστεύω πως μπορούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών», ήταν τα πρώτα του λόγια στην αίθουσα Τύπου.

Όσο για το τι άλλαξε φέτος και ο Ολυμπιακός πήρε τον… αέρα του Παναθηναϊκού, είπε: «Ο κόουτς άλλαξε το τσιπ στο μυαλό μας, του αξίζουν συγχαρητήρια. Μας έκανε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και στηριχθήκαμε πολύ στην άμυνά μας. Και στις άσχημες μέρες αντλούσαμε δύναμη από την άμυνά μας και σε όλη τη σειρά ήμασταν μια σταθερή ομάδα, που ήξερε τι θέλει στο γήπεδο. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο σκληρά δουλέψαμε και ανταμείφθηκαν οι κόποι μας». Για τα αποθέματα ενέργειας που είχε ο Ολυμπιακός τόνισε: «Ήταν θέμα θέλησης και αποφασιστικότητας. Όλο το χρόνο ετοιμαζόμασταν για τους τελικούς. Θα μπορούσαμε να είμαστε και πρωταθλητές Ευρώπης. Φαντάζεστε να παίζαμε στο ΣΕΦ τον τελικό; Δουλέψαμε σκληρά, δεν μας χρίστηκε τίποτα και μέσα από τραυματισμούς και δυσκολίες τώρα χαιρόμαστε το νέκταρ της επιτυχίας».

Ερωτηθείς αν η σεζόν είναι εξίσου πετυχημένη με του 2012, απάντησε: «Είναι εξίσου πετυχημένη, ίσως και καλύτερη. Το θέμα είναι να είσαι εκεί πέρα, σε έναν τελικό, κι ο Ολυμπιακός ήταν εκεί. Στην Ελλάδα ήμασταν κυρίαρχοι και αυτή θα είναι η βάση μας και για του χρόνου, με σεμνότητα, ταπεινότητα και σκληρή δουλειά». Μιλώντας για το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού είπε: «Είναι η χημεία μας, έχουμε βάλει το εγώ μας κάτω από εμείς. Όλοι αποδέχονται το ρόλο τους και δεν είναι εύκολο. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, έχουμε μια διοίκηση που είναι πάντα δίπλα μας και είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους στο πλευρό μας. Έχουμε ένα προπονητικό σταφ που με έχει κάνει καλύτερο σαν άνθρωπο και με ωθεί στα όριά μου. Δουλεύουμε όλοι σαν οικογένεια».

Παπαπέτρου: «Όσο τρως, πεινάς παραπάνω»

Έτοιμος να σηκώσει κι άλλες κούπες είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όπως φάνηκε στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. «Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη σειρά», τόνισε.

Παπαπέτρου: «Όσο τρως, πεινάς παραπάνω»
Στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να σηκώσουν το πρωτάθλημα στάθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις του μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας την ικανοποίηση που προσέφερε η εκπλήρωση του στόχου.

«Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για όλους. Κάναμε φοβερή προσπάθεια και όλοι συνέβαλλαν σ’ αυτό. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, που ήταν ο κύριος στόχος μας και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι».

Όσο για το αν κατακτήθηκε εύκολα το πρωτάθλημα, είπε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν αντιξοότητες και για τους δύο. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη στη σειρά, κερδίσαμε δίκαια. Αυτό μετράει. Το τι κάνει ο Ολυμπιακός».

Σχετικά με τη συνέχεια και τους προσωπικούς τους στόχους, είπε: «Καμιά φορά όσο τρως δεν χορταίνεις, πεινάς παραπάνω. Αυτό ισχύει και στον Ολυμπιακό. Είμαι μικρός ακόμα. Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν άτομα με μεγάλη εμπειρία στο παρκέ και παλεύουν σαν να είναι η πρώτη τους μέρα στον αθλητισμό, σου δίνουν ώθηση να παλέψεις κι εσύ».

Σλούκας: «Ελπίζω να μείνω στον Ολυμπιακό»

Τάσεις παραμονής στον Ολυμπιακό απ' τον Κώστα Σλούκα, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Το χρηματικό δεν είναι πρόβλημα, πέντε πάνω, πέντε κάτω...», πρόσθεσε ο πανευτυχής γκαρντ.

Σλούκας: «Ελπίζω να μείνω στον Ολυμπιακό»
Πανευτυχής που έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Κώστας Σλούκας, χαρακτηρίζοντας αυτό το αποτέλεσμα ως δικαίωση των προσπαθειών που κάνουν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ερωτηθείς για το μέλλον του (λήγει το συμβόλαιο) εξέφρασε την αισιοδοξία του να παραμείνει στο λιμάνι και να συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα!

Οι δηλώσεις του Σλούκα στον OTE TV

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς τίτλους, αλλά φέτος αξίζαμε εμείς να το πάρουμε. Είμαι χαρούμενος που ήμουν κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πλήρης φέτος, πιο έμπειροι σε σχέση με την περσινή αποτυχία. Φάνηκε αυτό απόψε στον τελικό. Εν αντιθέσει με πέρσι, σήμερα δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν βλέπω σαν εκδίκηση τον φετινό τίτλο. Είναι περισσότερο δικαίωση της σκληρής δουλειάς που κάναμε φέτος, όλοι στην ομάδα, παίκτες, τιμ, υπάλληλοι. Νομίζω είναι μια συνολική επιτυχία και κάνουμε ένα παραπάνω βήμα».

Όσον αφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Δεν έχουμε πει κάτι ακόμα. Είμαι δεμένος με την ομάδα. Θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσω με τον προπονητή να δω τι ρόλο έχει στο μυαλό του για μένα. Το χρηματικό δεν είναι πρόβλημα, πέντε πάνω πέντε κάτω… Θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου, είμαι επαγγελματίες και ελπίζω να ‘ναι στον Ολυμπιακό».

Αγραβάνης: «Να το ζω κάθε χρόνο»

Τα μοναδικά συναισθήματα που του προσέφερε η κατάκτηση του πρωταθλήματος σχολίασε ο Δημήτρης Αγραβάνης, τονίζοντας πως θέλει να σηκώνει κούπες κάθε χρόνο.

Αγραβάνης: «Να το ζω κάθε χρόνο»
Πολλές ακόμα κούπες θέλει να σηκώσει ο Δημήτρης Αγραβάνης, όπως τόνισε μετά τον τρίτο τελικό επί του Παναθηναϊκού.

«Είναι ένα συναίσθημα εύχομαι σε κάθε αθλητή να το ζήσει. Είναι μοναδικό συναίσθημα, δεν περιγράφεται. Οι κόποι όλης της σεζόν δικαιώνονται. Είμαι περήφανος για όλους που τα καταφέραμε», σχολίασε αρχικά και συνέχισε: «Είναι τρομερό. Θέλω να το ζω κάθε χρόνο. Εύχομαι να κατακτήσω πολλές τέτοιες κούπες».

Όσο για το αν επηρεάστηκε απ’ το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, είπε: «Σε μια άσχημη στιγμή αντέδρασα λάθος. Δεν υπήρχε συνέχεια στο επεισόδιο. Με εμπιστεύεται πολύ ο προπονητής κι εγώ αυτός. Είμαι πανέτοιμος όποτε με χρειαστεί. Δεν δόθηκε στο επεισόδιο η έκταση που φάνηκε. Όλα είναι σούπερ». 

Πέτγουεϊ: «Τώρα θα τραγουδήσω πολύ»

Έτοιμος να δείξει τις ικανότητές του μετά το παρκέ και στο τραγούδι δήλωσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ!

Πέτγουεϊ: «Τώρα θα τραγουδήσω πολύ»
Χαρούμενος για την κατάκτηση του τίτλου, ο Μπρεν Πέτγουεϊ έδωσε… υποσχέσεις για πολύ τραγούδι στο γλέντι που θα ακολουθήσει μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού!

«Άξιζε τον κόπο όλη η προσπάθεια. Δουλέψαμε σκληρά. Θέλαμε και το ευρωπαϊκό, αλλά σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα το θέλαμε εξίσου πολύ. Σύνθημά μας είναι όχι απλά να νικάμε κάποιον, αλλά να παλεύουμε και να αποτελειώνουμε τον αντίπαλό μας. Έτσι πρέπει να κάνει η ομάδα αυτή συνέχεια. Θα τραγουδήσω πολύ τώρα, αν και ο λαιμός έχει κλείσει, θα βγάλω και τα βέλη του τοξοβόλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος των «ερυθρολεύκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: