moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η Ελλαδα, η Ευρωπη και...το δημοψηφισμα.

Η Ελλαδα, η Ευρωπη και...το δημοψηφισμα.


Επειδη κι εγω τυχαινει να ειμαι Ελλην πολιτης αλλα και...Ευρωπαιος εταιρος θα ηθελα να τοποθετηθω επι του θεματος μονο αντικειμενικα και αναλυωντας τοα οσα εχουν συμβει.
Ειδαμε οτι ο Πρωθυπουργος κ Τσιπρας ανακοινωσε Δημοψηφισμα.
Προκειται για Δημοκρατικη διαδικασια προβλεπομενη απο το Συνταγμα της Ελλαδος.
Απο εκει και υστερα επικειται στον καθε πολιτικο ανδρα να αποφασισει πως θα χρησιμοποιησει την προβλεπομενη δημοκρατικη διαδικασια απο το Ελληνικο Συνταγμα.

Το Συνταγμα της Ελλαδος δεν προβλεπει Δημοψηφισμα για δημοσιονομικο θεμα.
Εδω ομως το δημοσιονομικο θεμα ειναι για το αν αποδεχεται ο Ελληνικος λαος την προταση της Ευρωπης..ποιας Ευρωπης δλδ...της Γερμανιας που κανει κουμαντο αυτοματα το ερωτημα γινεται αν θα μεινει η θα φυγει η Ελλαδα απο την Ευρωπη και απο την νομισματικη μοναδα του Ευρωκαι θα επιστρεψει στην Δραχμη.

Για να γινει Δημοψηφισμα η Δημοκρατικη διαδικασια εχει ως εξης...
Θα πρεπει να παρει την ψηφο 151 Βουλευτων στο Ελληνικο Κοινοβουλιο.
Μονο ετσι θα γινει Δημοψηφισμα.
Επισης,αν γινει θα πρεπει να συγκεντρωνει τουλαχιστον το 40% του Ελληνικου λαου,αλλιως θεωρειται ακυρο.
Τι ειδαμε απο την στιγμη της ανακοινωσης του Δημοψηφισματος μεχρι τωρα?
ΠΑΝΙΚΟΣ...
Ο Ελληνας εχει στο DNA του την Κατοχη τον πολεμο ,την πεινα,ολα οσα του εχουν μεταφερει οι γιαγιαδες και οι παπουδες ,κατι το οποιο δεν ειναι και ψεματα ετσι?
Ειδαμε στι 3 παρα τεταρτο στα ΑΤΜ Ελληνες πολιτες να σηκωνουν τα χρηματα τους.
Εγω που πριν 41 χρονια εζησα το Δημοψηφισμα θελω να σας μεταφερω οτι οι λογοι ηταν τελειως διαφορετικοι τοτε ,ηταν καθαρα πολιτικοι και αφορουσαν την ομαλη πορεια της χωρας μετα την Χουντα.
Καμμια σχεση με το σημερα...

 Πριν συνεχισω...θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε ενα πραγμα...δυστυχως η ευτυχως η Ελλαδα σαν μικρη χωρα πρεπει να ειναι κολημενη διπλα σε καποιου ειδους συμαχια οπως η Ευρωπαικη Ενωση η αν θελετε την Ρωσσια επι παραδειγματι.
Και αν δεν υπηρχε η κυριαρχη γεωγραφικη θεση-κλειδι της Ελλαδος θα μας ειχαν εξαφανισει απο τον χαρτη.
Γιαυτο και η Τουρκια θελει εμεσα η αμεσα να μας κατακτησει γιαυτο και η Ρωσσια λεει οτι θα μας βοηθησει...αν φυγουμε απο την Ευρωπη οχι επειδη μας αγαπησε.

 Εχει δικιο ο Τσιπρας η οχι?
Ο Ελληνικος λαος τον ψηφισε για να συγκρουστει η να διαπραγματευτει αν θελετε μια νεα και πιο δικαιη συμφωνια με τους δανειστες και οχι να λεει ΝΑΙ οπως εκανε η προηγουμενη Κυβερνηση.
Για μενα καλα εκανε και τους ταρακουνησε ασχετως αποτελεσματος αλλα....
Εχασε το δικιο του και συγχρονως του Ελληνικου λαου με την ανακοινωση του Δημοψηφισματος.

Φανηκε δλδ οτι εριξε το μπαλακι στον Ελληνικο λαο να αποφασισει για την μοιρα του αντι να παρει αυτος σαν Πρωθυπουργος την αποφαση και να πει δεν δεχομαστε την προταση σας γιατι ειναι αντιιδεολογικη,παραλογη η δεν ξερω κι εγω τι αλλο και ετσι ανακοινωνοντας το Δημοψηφισμα ριχνει το μπαλακι στον Ελληνικο λαο να π[αρει την ευθυνη για την τυχη του .
Αλλοι λενε οτι η ανακοινωση Εκλογων θα ηταν καλυτερα..
Και οπως ηταν αναμενομενο ολα τα αλλα κομματα εσπευσαν να το...εκμεταλευτουν.
 Ετσι κι αλλιως ομως ολη αυτη η ιστορια αν θα γινει Δημοψηφισμα θα παμε μετα και σε Εκλογες.

Το ερωτημα ειναι...
Μπλοφαρει και παιζει το τελευταιο του χαρτι ο Τσιπρας η βγαζει την ευθυνη της αποφασης απο πανω του?
Αυτο μονο ο Τσιπρας το γνωριζει η καποιο πολυ δυνατο ...μεντιουμ
 Πρεπει να του αναγνωρισουμε ομως οτι παρεμεινε σταθερος στις προεκλογικες θεσεις του αλλα και εμεις ας μην κανουμε κωλοτουμπα...γιατο τον ψηφισε ο Ελληνικος λαος...για να συγκουστει με τις παραλογες απαιτησεις των δανειστων.

Επαναλαμβανω..σιγουρα η προταση των δανειστων ειναι παραλογη και θα επρεπε η Ευρωπη να ειναι πολυ πιο διαλακτικη σε οσα εχει πει και εχει κανει...δλδ η Γερμανια,που ξεχασε οτι ακομη και η μικρη και κατεστραμενη Ελλαδα αλλα και ολοι αυτοι οι...Ευρωπαιοι που πληγηκαν απο την Γερμανια στον Β Παγκοσμιο Πολεμο δεχτηκαν να κουρευτει το χρεος της και ετσι ανορθωθηκε ξανα η χωρα.
Θαπρεπε λοιπον στο ονομα ολων αυτων που καταστρεψε ως χωρα να ειναι πολυ πιο διαλακτικη.
Τι αντιδραση εφερε τωρα η ανακοινωση του Δγμοψηφισματος στην Ευρωπη?

Μπορει στην Ελλαδα να ειδαμε πανικο και πολιτες στα ΑΤΜ στην Ευρωπη ομως η ζημια θα ειναι πολυ μεγαλυτερη και για ολους τους λαους μαλιστα.
Ηδη βλεπουμε οτι η Γερμανια ανακοινωνει PLAN B για την Ελλαδα και οτι αν γινει Δημοψηφισμα θα ειναι ακυρο γιατι εχει ηδη αποσυρει την τελευταια προταση που εκανε στην Ελλαδα ...αρα για ποια προταση να κανει Δημοψηφισμα η Ελλαδα απο την στιγμη που εχει αποσυρθει η...προταση?
Για μενα αυτο δειχνει και λιγο...Γερμανικο πανικο στην ανακοινωση Δημοψηφισματος και πανω απολα...μια μικρη υπαναχωρηση των Γερμανικων θεσεων

Εδω θα μπορουσαμε να πουμε οτι ο Τσιπρας εκανε μια μικρη νικη...εαν και εφοσον βεβαια επανελθουν στο τραπεζι των διαπραγματευσεων σιγουρα θα επαναδιαπραγματευτει η προταση στην Ελλαδα.
Γιαυτο πριν εθεσα το ερωτημα...μπλοφαρει ο Τσιπρας η ριχνει το μπαλακι στον Ελληνικο λαο? ολα θα κριθουν βεβαια εκ του αποτελεσματος.
Τις κραυγαλεες φωνες των YES MAN πολιτικων ανδτων και κομματων και των Ελληνικων και ξενων MEDIA τις εχω γραμενες εκει που πρεπει,για μενα δεν δικαιουνται να μιλανε αυτοι που ελεγαν ναι σε ολα ,αλλα και αυτοι που εφεραν την Ελλαδα στο ΔΝΤ.
Μην μας το παιζουν και πατριωτες τωρα...
Ενταξει σιγουρα υπαρχουν και οι Βουλευτες-εξαιρεσεις δεν λεω αλλα στη πλειοψηφια ειναι...αστα να πανε.

Κλεινοντας να προσθεσω οτι επιθυμω να παραμεινει η Ελλαδα στην Ευρωπη για το καλο και το δικο μας αλλα και της Ευρωπης ,αλλα σε μια δικαιη οικονομικη κοινοτητα που δεν θα κανει κουμαντο η Σοιμπλε και η Μερκελ ,ο Ολαντ ,οι Αυστριακοι και οι...Λιθουανοι αλλα τις αποφασεις θα τις παιρνουν ολοι ,οπως παλαιωτερα.

Αυτο σημαινει Δικαιοσυνη και Δημοκρατια..και αν μην τι αλλο..μαθηματα Δημοκρατιας οι Ελληνες δεν δεχομαστε απο ΚΑΝΕΝΑΝ αντιθετα εκεις προσφερουμε εδω και χιλιαδες χρονια μαθηματα Δημοκρατιας σε αυτους που δεν ηξεραν ουτε να γραψουν το ονομα τους...τελεια και παυλα.
Οσον αφορα ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες στο εσωτερικο,ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
Η Ελλαδα ειναι ενας ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ τοπος και δεν χανεται ποτε...

Ειτε μενει στην Ευρωπη ειτε φυγει...σιγουρα τα πραγματα θα γινουν ακομη πιο δυσκολα αν φυγει αλλα απο την αλλη εχουν πατησει και το κουμπι της Εθνικης μας αξιοπρεπειας με τα οσα εχουν πει και εχουν κανει πολλοι απο τους Ευρωπαιους ηγετες.

Δεν αποποιουμαι ομως τα δικα μας λαθη..ουτε των πολιτικων αντιπροσωπων μας σε Ελλαδα και Ευρωπη αλλα ουτε και του Ελληνικου λαου και του Ωχ-αδελφισμου του,κι εγω μεσα σε αυτους ειμαι.

Πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια και σχεδιο πλευσης για να ευημερησουμε γιατι εχουμε ολα οσα μας χρειαζονται για να ειμαστε καλυτεροι απο ολουε αυτους που μας κατακρινουν για τα ελατωματα μας.
Και σιγουρα απο ολη αυτην αναμπουμπουλα θα βγει κατι καλο.
Ουδεν κακον αμιγες καλου και το αντιθετο...

Καλη δυναμη Ελληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: