moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πρώτα ο Σλούκας, μετά ο Ντάνστον

Πρώτα ο Σλούκας, μετά ο Ντάνστον

Προτεραιότητα ο Σλούκας
Ο Ολυμπιακός από βδομάδα θα μιλήσει πρώτα με τον Σλούκα και μετά θα πλησιάσει τον Ντάνστον. Ο λόγος που οι Πειραιώτες δεν επιχείρησαν νωρίτερα ανανεώσουν το συμβόλαιο του Αμερικανού σέντερ. Κοντά στην ΑΕΚ ο Κατσίβελης.
Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Από το Σάββατο και μετά οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων θα ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται, δίνοντας προτεραιότητα στην ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Σλούκα, ενώ ακολούθως θα επιδιώξουν να έχουν επικοινωνία με τον Μπράιαντ Ντάνστον.

Δεν έχει αλλάξει κάτι στα δεδομένα με την υπόθεση του Κώστα Σλούκα: το θέμα, όπως έχουμε πει, είναι περισσότερο αγωνιστικό και λιγότερο οικονομικό. Ο 25χρονος γκαρντ επιθυμεί έναν περισσότερο ενεργό ρόλο ενόψει της νέας σεζόν, θέλει να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής και σύντομα θα έχει συνάντηση τόσο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όσο και με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, συζητώντας με τον κόουτς τον ρόλο του στην ομάδα και με τους Προέδρους την διάρκεια και το οικονομικό σκέλος του συμβολαίου.

Ξεκάθαρη προτεραιότητα του αθλητή είναι το να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλει. Την ίδια επιθυμία έχει τόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δείχνει πρόθυμος να πλησιάσει τα "θέλω" του παίκτη, όσο και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν το κάτι παραπάνω, κάνοντας την δική τους υπέρβαση στο οικονομικό σκέλος, ώστε να "δέσουν" στο μεγάλο λιμάνι τον αριστερόχειρα σουτέρ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και το κλίμα δείχνει πως οι δύο πλευρές δεν θα δυσκολευτούν να έρθουν σε συμφωνία. Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών της ομάδας την τελευταία τετραετία και σε καμία περίπτωση οι Πειραιώτες δεν θέλουν να τον χάσουν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε συνέντευξη του στον SPORT24RADIO 103,3, είπε τα εξής για τον Κώστα Σλούκα: "Ο Κώστας έχει έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ήδη τον είχε φέτος. Είναι παίκτης που κάθε φορά που έπαιζε έδινε το κάτι παραπάνω. Έδινε ρυθμό, ενέργεια. Έβγαζε το φίδι από την τρύπα. Έκανε μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη ημέρα που ήλθα, γιατί του το είχα ζητήσει, να βελτιωθεί στην άμυνα.  Πιστεύουμε σε αυτόν. Θέλουμε να συνεχίσει για πολλά χρόνια στην ομάδα. Και εκείνος θέλει. Σε λίγες ημέρες θα πάνε όλα καλά και θα έχουμε την τελική συμφωνία".

Το ρίσκο με Ντάνστον

Μετά το θέμα του Κώστα Σλούκα, η διοίκηση θα ασχοληθεί με την περίπτωση του Μπράιαντ Ντάνστον. Εδώ ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να έχει ρισκάρει με την συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν επεδίωξε να του ανανεώσει νωρίτερα το συμβόλαιο, όπως για παράδειγμα έπραξε με τον Ματ Λοτζέσκι, αλλά αυτό συνέβη τόσο επειδή ο Αμερικανός σέντερ επέστρεψε το καλοκαίρι με παραπανίσια κιλά με αποτέλεσμα να κάνει κακό ξεκίνημα στη σεζόν, όσο και γιατί είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση στη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον, στη πρώτη του χρονιά στο μεγάλο λιμάνι, ήταν εξαιρετικός, αλλά στη σεζόν που τέλειωσε δεν ήταν εξίσου καλός, κάτι που φαίνεται και από την πτώση στα στατιστικά του. Βέβαια, πέρα από τη δική του κατάσταση, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως είχε και έναν αξιόλογο και ισάξιο συμπαίκτη στο "5", τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ικανοποίησε με την απόδοση του, κερδίζοντας λεπτά συμμετοχής.

Οι Πειραιώτες, γενικότερα, ήταν σκεπτικοί και συγκρατημένοι με την περίπτωση του Μπράιαντ Ντάνστον. Ναι μεν είχαν (και έχουν) μία καλή άποψη για τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του παίκτη, έχοντας "δέσει" και με την ομάδα, αλλά ήθελαν να περιμένουν να δουν το πως θα τελειώσει την σεζόν ώστε να ασχοληθούν μαζί του. Ο ατζέντης του παίκτη πλησίασε την ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της σεζόν, μίλησε για το θέμα με την διοίκηση,  αλλά οι ερυθρόλευκοι του ξεκαθάρισαν πως θα ασχοληθούν με τον αθλητή όταν ολοκληρωθεί η χρονιά.

Κάποια στιγμή προέκυψε και ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κάιλ Χάινς και το θέμα Ντάνστον "πάγωσε". Στον Ολυμπιακό, όμως, όντας και ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αμερικανού σέντερ στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό (συν ότι έχει ταιριάξει με την ομάδα, έχοντας ανεβάσει την απόδοση του, διαθέτοντας και καλό χαρακτήρα), καταστάλαξαν και αποφάσισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του παίκτη, έχοντας βέβαια πάρει και το "ΟΚ" από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος τον θέλει στην ομάδα της νέας σεζόν.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον από την πλευρά του, βλέποντας τον Ολυμπιακό να... καθυστερεί και να μη δείχνει σίγουρος για εκείνον, μέσω του ατζέντη του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, άρχισε τις συζητήσεις και με άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Η Αναντολού Εφές ενδιαφέρεται "ζεστά" για την περίπτωση του κορυφαίου αμυντικού στη Euroleague τα τελευταία δύο χρόνια, του δίνει λεφτά που δεν πρόκειται να τα ματσάρουν οι Πειραιώτες , οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, κάτι για το οποίο είναι ενήμεροι οι ερυθρόλευκοι.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, θα επιδιώξουν σύντομα να μιλήσουν με τον 29χρονο σέντερ, συζητώντας το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, καταθέτοντας επίσημη πρόταση στον Μπράιαντ Ντάνστον, με αυξημένες οικονομικές απολαβές, αλλά σε καμία περίπτωση ισόποση με την αντίστοιχη της Εφές. Όλα πάντως δείχνουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πως ο αθλητής θα προτιμήσει τα δολάρια των Τούρκων, εκτός και αν αλλάξει μυαλά και τρόπο σκέψης τις τελευταίες μέρες, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, στην ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ενδεχομένως η συνάντηση με την διοίκηση να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς αυτή τη στιγμή η... ζυγαριά δείχνει Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε τα εξής για τον Μπράιαντ Ντάνστον στον SPORT24RADIO 103,3: "Θέλουμε να μείνει ο Ντάνστον. Έκανε καλά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Είναι παίκτης που θέλουμε να μείνει. Θα δούμε όλες τις ιδιαιτερότητες. Ό,τι υπάρχει. Σας ειπα. Δεν θέλουμε να αλλάξει η ομάδα".

Ο Κατσίβελης σε συζητήσεις με την ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Κατσίβελης έχει μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και ο παίκτης έχει την διάθεση να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής. Έχει σε εκτίμηση τον πειραϊκό σύλλογο, δεν ξεχνάει τα όσα έχει ζήσει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά θέλει να πάει σε ένα κλαμπ που θα έχει ενεργό ρόλο, καθώς τις τελευταίες δύο σεζόν ο ρόλος του είχε περιοριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ έχει πλησιάσει τον 24χρονο γκαρντ, θέλει να τον έχει στο ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν και οι συζητήσεις τους είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: