moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ετσι γλενταει ο Πειραιας

Ετσι γλενταει ο Πειραιας

Εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που παρουσίασε στο πρώτο ματς έδειξε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 σετ του Φοίνικα Σύρου και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague.
Με τον Χριστοφιδέλη να έχει πάρει «φωτιά», αλλά και τους Ντιάτσκοφ και Κόιστρα να είναι άξιοι συμπαραστάτες, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να συνέρχονται απ’ την ήττα στο πρώτο ματς και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στη Σύρο για τη συνέχεια της σειράς, για το ματς που θα γίνει την Παρασκευή (17/4) στις 19.00.
Από την άλλη, ο Φοίνικας προσπάθησε να πιέσει την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη, όμως ο Ντόκιτς ήταν ο μοναδικός που -επιθετικά- βγήκε «ζωντανός» από το σημερινό παιχνίδι.
Συγκλονιστική ήταν η ροή του πρώτου σετ.
Με ελαφρά υπεροχή ο Ολυμπιακός κρατούσε τα ηνία στη μεγαλύτερη διάρκεια.
Το δυνατό μπλοκ του Φοίνικας κρατούσε τη διαφορά στον πόντο μέχρι τα μέσα του σετ, δίνοντάς του για πρώτη -και μοναδική- φορά το προβάδισμα στο 16-17.
Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άμεσα και ανέκτησαν τα ηνία, με ένα σερί 6-1 -και τον φοβερό Αντρέι Ντιάτσκοφ να κυριαρχεί στην επιθετική δραστηριότητα- κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Τη διαφορά, από κει και πέρα, έκανε ο Χριστοφιδέλης.
Ο Ντιάτσκοφ -που «καθάρισε» ουσιαστικά το πρώτο σετ- κλείστηκε απ’ τον Φοίνικα και έμεινε χωρίς πόντο μέχρι το 22-18.
Ο έμπειρος ακραίος όμως, πήρε πάνω του την επιθετική λειτουργία της ομάδας, με συμπαραστάτες τους Γιούρισιτς και Κόιστρα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχε και ο Μαρούλης.
 Παράλληλα, το ανεβασμένο μπλοκ των «ερυθρόλευκων» δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην υποδοχή του «Πειρατικού», με τον Ντόκιτς να είναι ο μοναδικός που παλεύει στην επίθεση.

Το δεύτερο σετ ήταν ντέρμπι μέχρι το 15-15, με ένα σερί 3-0 να δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Ο Φοίνικας προσπάθησε να πιέσει, κυρίως με προσπάθειες του Ντόκιτς, αλλά και εκμεταλλευόμενος λάθη των γηπεδούχων, όμως αυτοί δεν άργησαν να κάνουν το 2-0 με τον Χριστοφιδέλη να «καθαρίζει».
Ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένος στο τρίτο σετ, πήρε γρήγορα προβάδισμα και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες για το 3-0 σετ, με τον Κόιστρα αυτή τη φορά να είναι ο «μαέστρος».
Η πρόκριση στον τελικό της Volleyleague κρίνεται στις τρεις νίκες.
Η ισοφάριση του Ολυμπιακού σημαίνει πως θα διεξαχθούν και τα δύο παιχνίδια στην έδρα του Φοίνικα, ενώ σε περίπτωση που δεν έχει κριθεί ακόμα ο νικητής, θα γίνει και πέμπτο παιχνίδι στο κλειστό του Ρέντη.

Τα σετ: 25-21, 25-22, 25-18

Δεν υπάρχουν σχόλια: