moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0 (pics&video)

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0 (pics&video)

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ''Γκρουπάμα Αρένα''
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ
Βοηθοί: Άντον Αβεριάνοβ, Τίκον Καλούγκιν
4ος: Νικολάι Γκολούμπεβ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Παλ Ντάρνταϊ): Κίραλι, Φιόλα, Κάνταρ, Γιούχας, Λεάντρο, Έλεκ (70' λ. τρ. Πίντερ), Τόζερ, Γκέρα, Στίμπερ, Τζούτζακ, Σάλαϊ (68' Νίκολιτς).
ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Αθανασιάδης. 
Γκολ: -
Κάρτες: Λεάντρο (13'), Έλεκ (54'), Πίντερ (79') - Κονέ (64'), Φετφατζίδης (65')


Η Εθνική Ελλάδος, με ριζικά διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, πίεσε ασφυκτικά τους Ούγγρους στη Βουδαπέστη, αλλά το γκολ δεν ήρθε (0-0). Το πάλεψαν μέχρι τέλους οι διεθνείς μας, που έδειξαν ψυχή και πάθος.
Η εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στη Γκρουπάμα Αρένα απέναντι στην Ουγγαρία δεν θύμισε τίποτα σε σχέση με την εικόνα των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016.
Στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν ομοψυχία, πάθος και ψυχή, πίεσαν πολύ τους Μαγυάρους, αλλά κατέστη ανέφικτο να σκοράρουν.

Ελλάδα - Ουγγαρία

Ειδικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι ποδοσφαιριστές της ''γαλανόλευκης'' έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Ούγγρους, οι οποίοι κατάφεραν να ισορροπήσουν μονάχα μετά το 70'. Πάντως οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα και αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν τη ''ζημιά'' και να πάρουν αυτοί τη νίκη.


Με τον βαθμό η Εθνική μας μπορεί να μένει πίσω στη βαθμολογία και να μειώνονται οι ελπίδες πρόκρισης, αλλά το εισιτήριο ακόμη δεν έχει χαθεί οριστικά. Παράταση αγωνίας για την ομάδα μας, η οποία θα πρέπει στον δεύτερο γύρο να ''τρέξει'' πάση πάση θυσία σερί νικηφόρων παιχνιδιών για να ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταλάβει έστω την τρίτη θέση.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Ρουμανία 13 (7-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (8-4)
3. Ουγγαρία 8 (4-3)
4. Φινλανδία 4 (5-7)
5. Νήσοι Φαρόε 3 (2-7)
6. Ελλάδα 2 (1-5)

Ανασκόπηση αγώνα

Αποφασισμένοι μπήκαν στο ματς οι Έλληνες διεθνείς, που απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Κίραλι στο 4ο λεπτό. Ο Τοροσίδης πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, δεν το πολυσκέφτηκε, σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι των Ούγγρων, οι οποίοι από δυνατά μαρκαρίσματα... άλλο τίποτα. Έμπαιναν με δύναμη σε κάθε μονομαχία και ξάπλωναν διαρκώς στο έδαφος τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Και δεύτερη τελική για την Ελλάδα, στο 11', όταν από εκτέλεση φάουλ του Κονέ ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης σημάδεψε άστοχα, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στην εστία του Καρνέζη στο 13'.



Ο Τζούτζακ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σάμαρης έχασε τον Σάλαϊ, ο οποίος για καλή μας τύχη έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο. Ο ''καπετάνιος'' της Εθνικής Ουγγαρίας, που... μάλωνε με τον ''Τόρο'' σαν τα... κοκόρια, έστειλε τις καρδιές μας στην Κούλουρη, μια και στο 19' λίγο έλειψε να σκοράρει. Αφού ντρίμπλαρε τον Σάμαρη, επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω και αριστερά από τη μεγάλη περιοχή της Εθνικής, ο Καρνέζης έπεσε και έδιωξε πολύ δύσκολα στη δεξιά του γωνία! Στο 23' ο Φετφατζίδης ''χόρεψε'' τη μαγυάρικη άμυνα, έσπασε στον Κλάους που παραμόνευε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του 26χρονου στράικερ κόντραρε στον Κάνταρ.



Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση στο ίδιο λεπτό και σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Λανθασμένος υπολογισμός από τον Μανωλά μετά τη σέντρα του Σάλαϊ από δεξιά, ο Γκέρα σούταρε από θέση βολής μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Η δεύτερη φορά που ο Ορέστης Καρνέζης αναγκάστηκε να επέμβει ήταν στο 38', οπότε και το σουτ του Στίμπερ από το όριο της μεγάλης περιοχής και δεξιά εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ της Εθνικής. Στο ίδιο λεπτό ο Κίραλι μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του δραστήριου Φετφατζίδη. Ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος, με τους Έλληνες διεθνείς ναι μεν να έχουν κοντά τις γραμμές, αλλά να μη ρισκάρουν.



Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα ήταν καταιγιστική. Στο 48' η κεφαλιά του Κονέ από την καλοτραβηγμένη σέντρα του Σταφυλίδη πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Κονέ και πάλι κεφαλιά, αδύναμη αυτή τη φορά, στο 50', στη σωστή θέση του ο Κίραλι. Στο ίδιο λεπτό η εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά δεν αξιοποιήθηκε από τον Αθανασιάδη, ο οποίος προσπάθησε από το πρώτο δοκάρι να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν τη βρήκε καν. Στο 51' το δυνατό σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ούγγρου γκολκίπερ. Ήταν αδύνατο για τους Μαγυάρους να κρατήσουν μπάλα. Καθολική υπεροχή για τη ''γαλανόλευκη'', που πίεζε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.



Στο 69' ο Αθανασιάδης επιχείρησε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά την εξαιρετική σέντρα του Σταφυλίδη, αλλά δεν πρόλαβε να τη βρει. Μέχρι και το 70' οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πολιόρκησαν τα μετόπισθεν των αντιπάλων, που άντεχαν στο ασφυκτικό πρέσινγκ και επεδίωκαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. Στο 83' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, ο Μανωλάς πάτησε γερά, ήταν έτοιμος να ''καρφώσει'', αλλά την τελευταία στιγμή ο Κάνταρ έβαλε το κεφάλι και έδιωξε σε κόρνερ. Όσο το ματς όδευε προς το φινάλε σημάδια κόπωσης έκαναν την εμφάνισή τους στους παίκτες της Εθνικής μας, με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο μοναδικές ευκαιρίες.



Η πρώτη στο 87', όταν το τρομερό σουτ του Πίντερ έξω από την περιοχή έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Καρνέζης, και η δεύτερη στο 88', οπότε και ο Κάνταρ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το σουτ, που πέρασε πολύ ψηλά πάνω από το δοκάρι. Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στην Ελλάδα. Ο Τοροσίδης από τη δεξιά πτέρυγα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έσπασε στον αμαρκάριστο Κατσουράνη, ο οποίος δεν έπιασε το σουτ όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ο Κίραλι να πέσει στην αριστερή του γωνία και να ''μαζέψει'' σταθερά.

Η φάση του αγώνα



Μπορεί η Εθνική μας να είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η Ουγγαρία ''κοψοχόλιασε'' τους Έλληνες στο φινάλε. Το πολύ δυνατό σουτ του Πίντερ στο 87' έξω από την περιοχή πήρε φάλτσα, αλλά ο Καρνέζης είχε την ψυχραιμία να διώξει τη μπάλα. Μια δύσκολη απόκρουση, άσχετα αν η μπάλα δεν πήγε σε γωνία. Θα πρέπει να σταθούμε και στη φάση του επόμενου λεπτού, όταν η ελληνική άμυνα αδράνησε, ο Κάνταρ βρέθηκε αφύλαχτος στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πήγε ψηλά πάνω από το δοκάρι. Εκεί οι Μαγυάροι θα μπορούσαν να σκοράρουν και να μας ''διαλύσουν''.

Ο διαιτητής

Ο Καράσεβ τα πήγε πολύ καλά. Ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις και όποτε χρειάστηκε έβγαλε σωστά κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Το μοναδικό λάθος που μπορεί να καταλογιστεί στη διαιτησία του αγώνα στη Βουδαπέστη, ήταν ότι ο Νίκολιτς στο 82' δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην άμυνα της Ελλάδας. Ο Ούγγρος έφυγε από κανονική θέση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Γιάννης Φετφατζίδης. Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην αναμέτρηση της ''Γκρουπάμα Αρένα''. Πήρε μπάλες, επιχείρησε ουκ ολίγες φορές να ''τρυπήσει'' την άμυνα της Ουγγαρίας και τις περισσότερες φορές τα κατάφερε, άσχετα αν στο τέλος οι δικές του προσπάθειες, αλλά και οι πάσες που έβγαλε, δεν απέδωσαν καρπούς.

Μας άρεσε



Μια ψυχωμένη, βελτιωμένη Εθνική ομάδα.
Κόντρα στους Ούγγρους η Ελλάδα απέδειξε ότι δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει. Αυτή τη φορά, τουλάχιστον, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έκαναν πολλές φάσεις, πίεσαν τον αντίπαλο και θα μπορούσαν να φύγουν με το ''διπλό'' από τη Βουδαπέστη.

Δεν μας άρεσε



Είναι σαφές ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει θέμα στο γκολ. Σε πέντε παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο ένα τέρμα (του Καρέλη στη Φινλανδία), για αυτό και είναι στην τελευταία θέση του ομίλου. Θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στην τελική προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε πρόκριση,

Ο δρόμος της Εθνικής μας προς το EURO


Η ολοκλήρωση του α' γύρου του 6ου ομίλου, βρίσκει την Εθνική στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη. Ούτε με θαύμα η απευθείας πρόκριση, στόχος μόνο η τρίτη θέση. Δείτε το πρόγραμμα που απομένει.
Η Ελλάδα προσπάθησε απέναντι στην Ουγγαρία, είχε σαφέστατα καλύτερη εικόνα από την εποχή Ρανιέρι αλλά έμεινε και πάλι χωρίς νίκη. Το 0-0 της Βουδαπέστης διατήρησε την Εθνική στην τελευταία θέση και σε συνδυασμό με τις νίκες Ρουμανίας και Βορείου Ιρλανδίας, η απευθείας πρόκριση δεν μπορεί να έρθει ούτε με θαύμα.
Αν πάρει και τα 5 παιχνίδια η Ελλάδα στον β' γύρο, θα φτάσει τους 17 βαθμούς, με τη Ρουμανία να βρίσκεται ήδη στους 13 και την Βόρειο Ιρλανδία στους 12. Μοιάζει κάτι παραπάνω από απίθανο σενάριο η κατάληψη μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, με τον ρεαλιστικό στόχο πλέον να είναι η 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.
Η Ελλάδα υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Ουγγαρία και φυσικά μόνο με νίκη θα ελπίζει στην τρίτη θέση. Γιατί αν έχει καλύψει στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, τρεις βαθμούς από τους Μαγυάρους, τότε θα τους φτάσει και θα υπερτερεί στην ισοβαθμία.
Για να καλυφθεί αυτή η διαφορά, χρειάζεται φυσικά και η νίκη επί της Φιλανδίας στο Καραϊσκάκης- με την οποία την προσπερνάμε- όπως και το διπλό στα Φαρόε στις 13 Ιουνίου. Όπως διαπιστώνετε, όλα τα παραπάνω μόνο εύκολα δεν μοιάζουν, αλλά η εικόνα της Εθνικής του Μαρκαριάν σε σχέση με το ναυάγιο-Ρανιέρι, κρατάει ζωντανή την ελπίδα.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Ρουμανία 13 (7-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (8-4)
3. Ουγγαρία 8 (4-3)
4. Φινλανδία 4 (5-7)
5. Νήσοι Φαρόε 3 (2-7)
6. Ελλάδα 2 (1-5)

Το πρόγραμμα του Β' Γύρου

6η αγωνιστική (13/6)
Νήσοι Φαρόε - Ελλάδα
Φινλανδία - Ουγγαρία
Βόρειος Ιρλανδία - Ρουμανία

7η αγωνιστική (4/9)
Ελλάδα - Φινλανδία
Ουγγαρία - Ρουμανία
Νήσοι Φαρόε - Βόρειος Ιρλανδία

8η αγωνιστική (7/9)
Ρουμανία - Ελλάδα
Βόρειος Ιρλανδία - Ουγγαρία
Φινλανδία - Νήσοι Φαρόε

9η αγωνιστική (8/10)
Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα
Ουγγαρία - Νήσοι Φαρόε
Ρουμανία - Φινλανδία

10η αγωνιστική (11/10)
Ελλάδα - Ουγγαρία
Νήσοι Φαρόε - Ρουμανία
Φινλανδία - Βόρειος Ιρλανδία


Τα highlights της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: