moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Εκπληκτική ατμόσφαιρα»

«Εκπληκτική ατμόσφαιρα»

 Με πολύ καλά λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του ο Μίρον Μάρκεβιτς
Ο προπονητής της Ντνίπρο, Μίρον Μάρκεβιτς, πανηγύρισε για δεύτερη σερί φορά μία πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού στο θεσμό του Europa League, καθώς είχε προηγηθεί η επιτυχία ως τεχνικός ηγέτης της Μέταλιστ πριν από τρία χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίρον Μάρκεβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

Το παιχνίδι φάνηκε εύκολο. Ήταν έτσι;

"Φάνηκε εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Εμάς μας έβαλαν ένα πολύ γρήγορο γκολ, ευτυχώς ισοφαρίσαμε και μετά έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς. Ο Ολυμπιακός βεβαίως δεν χαρίζεται. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε εναντίον του. Κυρίως παίξαμε με πολύ μεγάλη θέληση γιατί δεν είχαμε πρωτάθλημα και κάναμε μόνο παιχνίδια προετοιμασίας. Για αυτό τον λόγο κάναμε αρκετά λάθη στο παιχνίδι".

Συγχαρητήρια που περάσατε στην επόμενη φάση μετά από 30 χρόνια. Γιατί η Ντνίπρο έκανε τόσα πολλά λάθη;

"Θα μπορούσε να βάλει και αρκετά γκολ, αλλά και να χάσει με μεγάλο σκορ. Τα φιλικά είναι φιλικά. Όσο και να παίζεις φιλικά δεν θα αποκτήσεις την φόρμα που επιθυμείς και το Γιουρόπα απαιτεί άλλο επίπεδο. Κάναμε λάθη στην επίθεση, θα μπορούσαμε κι άλλα γκολ, αλλά δεν κάναμε σωστές πάσες, δεν είχαμε καλά τελειώματα. Κάναμε λάθη επειδή είχαμε μόνο φιλικά παιχνίδια. Τώρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα".

Φαίνεται ότι όσο πιο δυνατά οι φίλαθλοι του αντιπάλου υποστηρίζουν την ομάδα τους, "γεμίζει" με αυτοπεποίθηση την Ντνίπρο;

"Κάθε παίκτης κάνει τα καλύτερά του όταν υπάρχει τέτοια στήριξη, τα πόδια τρέχουν από μόνα τους και σε αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα δεν θέλει ο παίκτης παραπάνω κίνητρο. Εμείς θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσει το παιχνίδι και μας βγήκε".

Πώς θα σχολιάσετε αυτό που έκανε ο Ματέους; Θα τιμωρηθεί;

"Όχι, δεν θα τιμωρηθεί. Ξέχασε ότι είχε κάρτα και μετά μου ζήτησε συγγνώμη. Μ' αρέσει που ο παίκτης δεν θέλει να γίνεται αλλαγή".

Πώς είδατε τον Ολυμπιακό σε αυτά τα δύο παιχνίδια, έχοντας πλέον σχηματισμένη άποψη μετά από δύο 90λεπτα. Θα υπερηφανεύστε ότι σε μία έδρα που έχουν χάσει μεγάλες ομάδες, εσείς με την Μέταλιστ και την Ντνίπρο έχετε φύγει αήττητος;

"Παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό επειδή έπαιξα αρκετές φορές εναντίον του. Είναι πολύ σοβαρή ομάδα κέρδισε την Ατλέτικο, την Γιουβέντους και τη Μάλμε στην έδρα του. Αυτό που έχασε στην Σουηδία, αυτό του στέρησε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από αυτά, είναι και τα τρία γκολ που έβαλε στην Ατλέτικο. Δείχνει ικανότητα και δεν είναι καθόλου εύκολο. Όσον αφορά σε εμένα, ο Ολυμπιακός δεν είναι και τόσο τυχερός όταν με συναντάει".

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ αν δεν περάσει στην επόμενη φάση, υπάρχει η πιθανότητα η Ντνίπρο να πάει να παίξει στο Λβιβ;

"Δύσκολο να πω γιατί δεν εξαρτάται αυτό από εμένα. Εγώ εύχομαι στην Σαχτάρ να περάσει στην επόμενη φάση. Εγώ σκέφτομαι μόνο το ματς στην επόμενη αγωνιστική στην Ουκρανία".
Με πολύ καλά λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του ο Μίρον Μάρκεβιτς. «Φάνηκε εύκολο αλλά ήταν έτσι; Τίποτα δεν ήταν εύκολο. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ κι ευτυχώς ισοφαρίσαμε. Τότε έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για μας. Είχαμε μεγάλη θέληση, διότι δεν έχουμε πρωτάθλημα, κάνουμε μόνο προετοιμασία. Γι’ αυτό κάναμε αρκετά λάθη, αλλά θα βελτιωθούμε», δήλωσε ο προπονητής της Ντνίπρο. Για το πρόβλημα της έλλειψης επίσημων παιχνιδιών: «Όσα φιλικά και να παίξεις δεν θα βρεις τη φόρμα που θέλεις . Το Europa League απαιτεί άλλο επίπεδο. Σήμερα θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ, όμως είχαμε πρόβλημα στο τελείωμα. Αυτό για μένα αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν είχαμε επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας. Ο κάθε παίκτης δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όταν υπάρχει τέτοια στήριξη, τέτοια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ένας παίκτης δεν θέλει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Αλλά εμείς θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και μας βγήκε».
Για τον Ολυμπιακό: «Παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό επειδή έπαιξα αρκετές φορές εναντίον του. Είναι πάρα πολύ σοβαρή ομάδα και νίκησε Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάλμε στην έδρα του. Η ήττα στη Σουηδία του στέρησε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλλον ο Ολυμπιακός δεν είναι… τυχερός απέναντί μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: