moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η Αδριατική λίγκα, στα χέρια της FIBA

Η Αδριατική λίγκα, στα χέρια της FIBA


Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, την Αδριατική λίγκα θα διοργανώνουν η FIBA σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.  
Ακολουθεί συνάντηση του Μπάουμαν, με Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία.
Άπαξ και η FIBA αποφάσισε πως ήλθε η ώρα να διαταράξει το εύρυθμο της σχέσης που έχει με τη Euroleague, με απώτερο στόχο να αναλάβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, σε συλλογικό επίπεδο, έπρεπε να ξεκινήσει από κάπου.
Κατ' αρχάς, παραβίασε τη συμφωνία... καλής γειτονιας, όταν ανακοίνωσε πως από το 2017, οι εθνικές ομάδες θα παίζουν μέσα στην αγωνιστική περίοδο.

Μετά, έβαλε στόχο την Αδριατική λίγκα -που είναι αναγνωρισμένη από τη Euroleague.
Ζήτησε έγγραφα που να αποδεικνύουν το νόμιμο της λειτουργίας της (πως δεν έχει άμεση εξάρτηση από χορηγούς ομάδων), προειδοποιώντας ότι αν δεν παρασχεθούν, η FIBA θα προχωρούσε στην παύση της διοργάνωσης.
Στις 9/3, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε πως οι διοικούντες την ΑΒΑ δεν έκαναν τα δέοντα και άρα από τη σεζόν 2015-16 θα παύσει να υφίσταται και μετά πέρασε στο παρασύνθημα.
Σήμερα λοιπόν, ο Πάτρικ Μπάουμαν, γενικός γραμματέας της FIBA κάλεσε τις ομοσπονδίες των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στη Γενεύη και στη συνάντηση αυτή -σύμφωνα με πληροφορίες από την Κροατία- εν πολλοίς αποφασίστηκε να διοργανώσουν οι εν λόγω ομοσπονδίες και η FIBA, μια νέα λίγκα.

Τι θα γίνει από τη νέα σεζόν; 
Περί τις 12 ομάδες των συγκεκριμένων εθνών, θα συνθέσουν τη νέα πραγματικότητα. Όποια ομοσπονδία διαφωνήσει, θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή άλλες διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της FIBA, εξαιρουμένου του επικείμενου Eurobasket.
Oι υπεύθυνοι αυτών των ομοσπονδιών, έχουν ένα μήνα να δηλώσουν την πρόθεση τους.
 
Τι θα κάνει το ΝΒΑ 
 Ο Μπάουμαν περιμένει εν τω μεταξύ, τη Μ. Πέμπτη (9/4) στη Γενεύη, τις ομοσπονδίες της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας (πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιες εξ αυτών των ομοσπονδιών, έχουν δεσμευθεί την απόλυτη ανταπόκριση των ομάδων τους, στο νέο εγχείρημα της Euroleague -κάτι που μένει να αποδειχθεί), προκειμένου να καταλήξουν στο πώς θα κινηθούν.

  Ποιος ειναι ο Μπαουμαν
 
Θα ενημερώσει πως έχει την υποστήριξη του ΝΒΑ (όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτάθηκε και η Euroleague, με τη FIBA να είναι ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς έβαλε στην Κεντρική Επιτροπή εκπρόσωπο από την αμερικανική λίγκα -τον άμεσο συνεργάτη του Άνταμ Σίλβερ) και το πιθανότερο είναι να υπάρξει η πρώτη παραδοχή του ότι η FIBA θέλει τη Euroleague, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: