moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3 (pics&video)

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3 (pics&video)

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας ανετα στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 0-3, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ντοσεβί με δύο γκολ (21', 57'), ενώ βρήκε δίχτυα και ο Χάρα (26').
 Διαδικαστικό χαρακτήρα αναμένεται να έχει η ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας", Ριζούπολη
Χωρητικότητα: 14.200 θέσεις
Γκολ: 21', 57' Ντοσεβί, 26' Χάρα (Ολυμπιακός)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Πινέιρο (78' Χατζής), Σουάνης, Λαγός (71' Καραδέμητρος), Ανγκούλο, Μπαμ Μπαμ (52' Άρσιτς), Ψιάνος.
Αναπληρωματικοί: Πασάι, Χατζής, Λίτσης, Γεωργίου, Καραδέμητρος, Άρσιτς, Φουκαράς.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά (71' Διαμαντάκος), Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκες (70' Φορτούνης), Χάρα (60' Φουστέρ), Μπενίτες..
Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Βούρος, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Φουστέρ, Λάτσι, Μπουχαλάκης.

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)
Βοηθοί διαιτητές: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)
1ος βοηθός: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
2ος βοηθός: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Τέταρτος διαιτητής: Κούλα Χασάν (ΕΠΣ Ξάνθης)
Παρατηρητής διαιτησίας: Δημήτριος Νταμπώσης (ΕΠΣ Πιερίας)
Κίτρινες κάρτες: 21' Μπαμ Μπαμ, 35' Κοτσώνης (Απόλλων Σμύρνης), 36' Μποτία, 63' Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες: -

 Πως παραταχθηκαν οι ομαδες
Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με σύστημα 4-3-3.
Την εστία υπερασπίστηκε ο Ταΐρης.
Ο Βασιλαντωνόπουλος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Γκόλιας το αριστερό. Οι Κύργιας και Κοτσώνης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Ο Ψιάνος αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, με τον Πινέιρο σε ρόλο δεξιού εσωτερικού μέσου και τον Λαγό ως αριστερό εσωτερικό μέσο.
Ο Σουάνης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ανγκούλο την αριστερή, με τον Μπαμ Μπαμ στην κορυφή της επίθεσης.

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 και μόλις μία αλλαγή στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ στα Ιωάννινα (5/4, 3-1).
 Ο Μπενίτες πήρε θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Φορτούνη.
Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο.
 Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού.
Οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ντομίνγκες την αριστερή.
Οι Μπενίτες και Χάρα αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ο κόσμος στο γήπεδο της Ριζούπολης ήταν ελάχιστος, μετά την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού.
Μία απόφαση που πάρθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
Έτσι, μόλις χίλιοι οπαδοί του Απόλλωνα Σμύρνης έδωσαν το "παρών" στο γήπεδο, σε μία σημαντική ημέρα για την ομάδα της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", που δεν παίζει και συχνά ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο "Τσόρι" ουσιαστικά έπαιζε αριστερός εσωτερικός μέσος και όχι στο αριστερό "φτερό".
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση: στο 4ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής.
 Ο Εντινγκά πάτησε την μπάλα στον Ντομίνγκες, ο οποίος σούταρε δυνατά με το δεξί, με τον Ταΐρη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, με ωραία επέμβαση.
Από την αρχή της αναμέτρησης, οι ερυθρόλευκοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν την κατοχή μπάλας, συντριπτικά με το μέρος τους.

Στο 17' ο Μαζουακού έβγαλε μία επικίνδυνη μπαλιά από τα αριστερά, αλλά κανείς ερυθρόλευκος δεν κατάφερε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας εντός περιοχής.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι Πειραιώτες έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Χάρα, ο οποίος τροφοδότησε με τη μία τον Ντομίνγκες.
Ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 21', όμως, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ!
Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με το δεξί. Η άμυνα του Απόλλωνα δεν κατάφερε να απομακρύνει μακριά την μπάλα και ο Ντοσεβί με αριστερό σουτ εντός περιοχής την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα! Οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με 1-0, σχετικά νωρίς, βάζοντας τις βάσεις για μία εύκολη επικράτηση.

Στο 26' η ομάδα του Βίτορ Περέιρα διπλασίασε τα τέρματά της.
Ο Ντοσεβί έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με στόχο τον Μπενίτες στο δεύτερο δοκάρι.

 

Ο Παραγουανός κοντρόλαρε την μπάλα και επιχείρησε να προσπεράσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.
Δεν κατάφερε να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Χάρα με αριστερό πλασέ σε ουσιαστικά κενή εστία "έγραψε" το 2-0.
Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε σε δεύτερο χρόνο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του συμπαίκτη του.



Ο Απόλλων είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από τη σέντρα του αγώνα.
 Χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει σε ένα σκορ ασφαλείας. Μπενίτες και Χάρα έκαναν διαρκώς διαγώνιες κινήσεις στην επίθεση.
Στο 41' ο Λαγός εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Πινέιρο έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά δεν έδωσε δύναμη στην μπάλα και ο Ρομπέρτο μπλόκαρε εύκολα.
Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο.
Στο 44' ο Ντοσεβί έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ταΐρη να μπλοκάρει σταθερά.
Στο 45' ο Ανγκούλο σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Έτσι, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται άνετα και απλά με σκορ 2-0.

Στο 51' ο Χάρα βρήκε ελεύθερο πεδίο εκτός περιοχής και δοκίμασε το δεξί του πόδι, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 52' ο Άρσιτς πήρε τη θέση του Μπαμ Μπαμ στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο. Άλλωστε, η διαφορά ποιότητας, αλλά και κατηγορίας, ήταν αισθητή στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης.
 Το τρίτο γκολ ήρθε στο 57'.
 Ο Ολυμπιακός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με τον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει την κάθετη πάσα στον Μπενίτες.
Η μπάλα, όμως, έφτασε στον Ντοσεβί, ο οποίος σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα συστημένη στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ταΐρη.
 Εντυπωσιακό γκολ από τον εξτρέμ των Πειραιωτών, ο οποίος ήταν με διαφορά ο πιο ορεξάτος παίκτης του γηπέδου.

Στο 60' ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Χάρα.
Στο 61' ο Σουάνης ξεπέρασε τον Μποτία, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Στο 67' ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Εντινγκά έπιασε την πρώτη κεφαλιά, με τον Φουστέρ να πλασάρει με το αριστερο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από την αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας.
Ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις τρεις αλλαγές του, με τον Φορτούνη να αντικαθιστά τον Ντομίνγκες στο 70' και τον Διαμαντάκο να παίρνει τη θέση του Εντινγκά στο 71'.

Στο ίδιο λεπτό, ο Καραδέμητρος αντικατέστησε τον Λαγό.

Στο 75' ο Μπενίτες πάτησε περιοχή και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς πρέπει να γίνουν απίθνα πράγματα στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.
Στο 78' ο Χατζής πήρε τη θέση του Πινέιρο. Στο 81' ο Ολυμπιακός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, με τον Ντοσεβί από το χώρο του κέντρου να βγάζει έξοχη κάθετη πάσα στον Διαμαντάκο.
 Ο Έλληνας επιθετικός, όμως, έχασε το κοντρόλ και το γύρισμά του προς τον Μπενίτες δεν ήταν το ενδεδειγμένο.
 Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φουστέρ πάτησε περιοχή και σούταρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι, με τον Ταΐρη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 83' ο Σουάνης κατέβασε ωραία την μπάλα, αλλά την ώρα που ετοιμαζόταν να εκτελέσει μέσα από την περιοχή, ο Μποτία του πήρε την μπουκιά από το στόμα, με εκπληκτικό τάκλιν.Η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στο 84' ο Ντοσεβί έχασε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του εν Ελλάδι χατ-τρικ. Σε αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στα πόδια του εντός περιοχής, αλλά είδε το δεξί πλασέ του να καταλήγει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.
Το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε μέχρι το τέλος και οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο MVP της αναμετρησης: Ματιέ Ντοσεβί

Ο εξτρέμ από το Τόγκο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Με δύο γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Είχε διάθεση και διαρκή κίνηση πάνω στο χορτάρι. Και ειδικά το 3-0 ήταν ένα εκπληκτικό γκολ απίστευτης ομορφιάς. Λίγο έλειψε ο 27άχρονος ακραίος μεσοεπιθετικός να σημειώσει και το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο 84'.

Pregame του Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

 

Το βίντεο με τα γκολ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: