moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

O Ευρωπαιος Θρυλος σαρωσε την Αρμανι στο Μιλανο (video)

O Ευρωπαιος Θρυλος σαρωσε την Αρμανι στο Μιλανο (video)

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 74-83

Στην πρωτεύουσα της μόδας, ο Ολυμπιακός φόρεσε το καλό του ευρωπαϊκό κουστούμι, κυριάρχησε στο Μιλάνο, είχε το προβάδισμα από την αρχή έως το τέλος του αγώνα και κέρδισε την Αρμάνι με σκορ 74-83. Μόνοι πρώτοι οι Πειραιώτες στον όμιλο τους και πάνε φουλ για πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Ξεχώρισαν οι Σπανούλης (14π, 8ασ), Χάντερ (14π, 6ρ), Ντάνστον (12π, 6π) και Πρίντεζης (13π, 7ρ).



Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον Πρίντεζη να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να γράφει το 3-0. Ο Ντάνστον έβγαζε καλές άμυνες και έκλεβε μπάλες από τον Σάμουελς, με τον Σπανούλη στη συνέχεια να του βγάζει έξοχη ασίστ ((2-7). Ο Ντάρντεν ήταν εύστοχος στις προσπάθειες που έπαιρνε από το low-post (4-9), με τους Ιταλούς να βγάζουν νευρικότητα στο παιχνίδι τους, κάνοντας αρκετά λάθη, με τον Σπανούλη να βγάζει στον Ντάνστον μία ακόμη υπέροχη ασίστ, με τους φιλοξενούμενους να αυξάνουν το προβάδισμα τους στο +7 (4-11). Ο Ντάνστον είχε κυριαρχήσει στο "ζωγραφιστό" στο πρώτο πεντάλεπτο, κερδίζοντας όλες τις μάχες απέναντι στον Σάμουελς, φτάνοντας τους έξι πόντους από νωρίς, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με σκορ 4-15 (+11) στο 5', ύστερα από ένα καταπληκτικό μπάσιμο του Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι, με την Αρμάνι Μιλάνο να είναι αρκετά άστοχη, αλλά ο Μπρουκς με την είσοδο του μείωσε με σουτ από την περιφέρεια (7-15). Ο Λοτζέσκι αντικατέστησε τον Ντάρντεν, ο οποίος ολοκλήρωσε άψογα τον ερυθρόλευκο αιφνιδιασμό (9-17), ενώ ακολούθως έδωσε έξυπνη ασίστ στον Πρίντεζη, με τους Πειραιώτες να φέρνουν την διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (9-19). Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν μπόλικη ενέργεια στο παρκέ, είχαν βρει ρυθμό και ύστερα από κάθε καλή άμυνα έτρεχαν σφαίρα στον αιφνιδιασμό, αξιοποιώντας την δυνατότητα για εύκολο καλάθι στο τρανζίσιον, με τον Μάντζαρη να δίνει τρομερή ασίστ στον Ντάνστον που κάρφωσε, με την ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου να προηγείται με σκορ 9-21 στο 8'. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν άναρχο μπάσκετ, έχοντας εγκλωβιστεί στη καλή ελληνική άμυνα, αλλά ο Μπρους με ένα δύσκολο καλάθι μείωσε σε 12-22. Το σχήμα στη συνέχεια χαμήλωσε (Λαφαγιέτ, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Ντάρντεν, Χάντερ), με το 12-22 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Αντέδρασε το Μιλάνο, έδωσε πνοή ο Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο συνέχισε με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα, Λοτζέσκι, Ντάρντεν και Χάντερ, με την Αρμάνι να κάνει γρήγορα ένα σερί 4-0 (16-22) και τον Σφαιρόπουλο να καλεί γρήγορα τάιμ-άουτ. Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι στην επίθεση σε εκείνο το σημείο, έχασαν τον ρυθμό τους, οι Ιταλοί μείωσαν σε 18-22, με τον Χάντερ να δίνει... ανάσα στην ομάδα του, σκοράροντας ύστερα από τρία λεπτά (18-24). Η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε αρχίσει να γίνεται ευάλωτη (20-24), ο Ντάρντεν έφτασε τους 7 πόντους, όντας αποτελεσματικός όποτε σούταρε (20-26), με τον Πρίντεζη να αντικαθιστά τον Ντάρντεν και τους ερυθρόλευκους να έχουν πρόβλημα στις αλλαγές στην άμυνα (23-26).

Οι Ιταλοί είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν, με τον Τσερέλα να μειώνει στον πόντο (25-26) στο 16', αλλά ο Μάντζαρης απάντησε με ελεύθερο τρίποντο (25-29). Ο Ολυμπιακός άρχισε να ψάχνει μέσα στο καλάθι τον Χάντερ (27-31), Σπανούλης-Λαφαγιέτ επέστρεψαν στο παρκέ, αλλά οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν στη δεύτερη περίοδο να έχουν πρόβλημα στην επίθεση, με τον αρχηγό να δέχεται δυνατά φάουλ κάθε φορά που πήγαινε για μπάσιμο. Με ένα... έμμεσο τρίποντο έφερε τους ερυθρόλευκους στο +8 (27-35) και ακολούθως με δική του alley-oop ασίστ έδωσε τη δυνατότητα στον Χάντερ να καρφώνει, φέρνοντας την διαφορά και πάλι στο +10 (27-37) στο 18', δίνοντας νέα πνοή στην ομάδα του (10π και 4ασ στο πρώτο μέρος). Η Αρμάνι μείωσε γρήγορα σε 32-37, ο Σφαιρόπουλος προχώρησε και πάλι με σχήμα με τρία γκαρντ (Λαφαγιέτ, Σπανούλης, Σλούκας, Πρίντεζης, Χάντερ), ο Χάντερ συνέχισε να αξιοποιεί τις ασίστ του Σπανούλη (32-41), με τον Πρίντεζη να στέλνει τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με σκορ 32-42.

Νεύρα στο ξεκίνημα, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα, με τον Παπαπέτρου να ντεμπουτάρει

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τη βασική του πεντάδα, με τον Ντάνστον να έχει μία μικρή αψιμαχία με τον Χάκετ, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή, φτάνοντας τα 3 φάουλ, επιστρέφοντας γρήγορα στον πάγκο. Ο Σάμουελς ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε για πρώτη φορά στο ματς (37-42), ο Μάντζαρης απάντησε με τρίποντο (37-45), με τους παίκτες των ερυθρολεύκων να χρεώνονται γρήγορα με αρκετά φάουλ. Ο Λοτζέσκι επέστρεψε στο παρκέ, ο Μάντζαρης έκανε και εκείνος τρίτος φάουλ, με τον Λαφαγιέτ να τον αντικαθιστά. Οι Πειραιώτες δεν πλησίαζαν μέσα στη ρακέτα στην επίθεση, έψαχναν σκορ κυρίως από την περιφέρεια, αλλά τα σουτ δεν έμπαιναν, ο Τζεντίλε μείωσε σε 42-45, αλλά ο Πρίντεζης απάντησε γρήγορα με τον Πρίντεζη από το low-post (42-47). Οι Ιταλοί πήγαιναν συχνά σε επιθέσεις ένας εναντίον ενός, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα, η οποία κυκλοφορούσε τη μπάλα, επιδιώκοντας να βγάλει συνεργασίες και ελεύθερα σουτ, με τον Σπανούλη να σπάει την άμυνα ζώνης με ασίστ στον Χάντερ, κάνοντας το σκορ 43-49 στο 25'.

Ο Σπανούλης με τρίποντο, όντας υπό πίεση, "έγραψε" το 46-52, ενώ στη συνέχεια αφού έκλεψε την μπάλα έδωσε στον αιφνιδιασμό την 6η του ασίστ στον Πρίντεζη (46-54). Στο 27' ο Σφαιρόπουλος έριξε στη μάχη για πρώτη φορά στη τρέχουσα σεζόν τον Παπαπέτρου, στο "3", με τον νεαρό φόργουορντ να "εκτελεί" από την περιφέρεια στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (48-57). Οι Ιταλοί πραγματοποίησαν γρήγορα ένα σερί 6-0 (54-57), ο Σλούκας που μόλις είχε επιστρέψει στο παρκέ έβαλε μεγάλο σουτ (54-59), το ίδιο έκανε και ο Μπρουκς (56-59), με τον Σπανούλη στη συνέχεια να παίρνει... φωτιά, "πυροβολώντας από την περιφέρεια (56-62). Στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου ο Σλούκας έτρεξε στον αιφνιδιασμό και έδωσε ασίστ αλά... Κωνσταντινούπολη στον Πρίντεζη, ο οποίος με το "πεταχτάρι" του από τα αριστερά διαμόρφωσε το 56-66, το οποίο ήταν και το σκορ στο 30'.

Μόνος πρώτος!

Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Ντάρντεν και Χάντερ. Ο Σλούκας με ένα δυναμικό ντράιβ αξιοποίησε το γκολ-φάουκλ που κέρδισε, φέρνοντας την ομάδα του στο +13 (58-71). Ο Τζεντίλε έδειχνε ασταμάτητος στην επίθεση (60-71), με τον Παπαπέτρου να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του παίζοντας σκληρή άμυνα πάνω του. Ο Κλέιζα με τρίποντο μείωσε σε 65-73, με τον Σλούκα να κρατά κυρίως εκείνος την μπάλα στα χέρια του, οργανώνοντας το παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Σπανούλης, Πρίντεζης και Ντάνστον επέστρεψαν στο παρκέ, με τον υπαρχηγό να τελειώνει την φάση στον αιφνιδιασμό, "γράφοντας" το 65-75 στο 35'.

Ο Σπανούλης ήταν καταπληκτικός στο πως διάβαζε το παιχνίδι του αντιπάλου, συνεχίζοντας να μοιράζει με αριστουργηματικό τρόπο ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον Ντάνστον να καρφώνει με μανία (65-77). Ο Ολυμπιακός έλεγχε τον ρυθμό το παιχνιδιού, με την πιεστική του άμυνα ανάγκαζε την Αρμάνι να υποπίπτει σε λάθη, με τους Ιταλούς να αρχίζουν να εκνευρίζονται, κάνοντας φάουλ. Το Μιλάνο μείωσε σε 70-78 στα δύο λεπτά πριν το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν λίγο βιαστικά, επιδιώκοντας κυρίως να σουτάρουν τρίποντα από τη περιφέρεια. Αφού έχασαν μπόλικα, ο Λοτζέσκι στη συνέχεια "πυροβόλησε", κάνοντας το 70-81. Οι Πειραιώτες πλέον έπαιζαν και με τον χρόνο, ο Ντάρντεν πήγε στις βολές στα 36'' πριν το τέλος, με τον Σπανούλη να κρατάει τη μπάλα στα χέρια του μέχρι το τέλος του χρόνου, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 74-83, παραμένοντας μόνος πρώτος στη κορυφή του ομίλου του.


Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83
Ανά δεκάλεπτο: 12-22, 20-20, 24-24, 18-17

Tα highlights της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: