moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το σχέδιο του Ντάλας, του Βασάρα και των μελών της ΚΕΔ για το καλοκαίρι

Το σχέδιο του Ντάλας, του Βασάρα και των μελών της ΚΕΔ για το καλοκαίρι

Θεωρείται δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στη διαιτησία. 
Μία από τις πιο σημαντικές θα αφορά τον πίνακα των διαιτητών. 
Όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και την μορφή που θα έχει.
Γράψαμε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Χιου Ντάλας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ ότι ήδη υπάρχει μαύρη λίστα με τους ρέφερι που πρέπει να αντικατασταθούν. Σήμερα όμως θα παραθέσουμε και άλλα σημαντικά στοιχεία. Όλα δείχνουν ότι πάμε για πίνακα 18 διαιτητών. Όμως μην βιάζεστε. Δεν θα είναι οι μόνοι που θα έχουν δικαίωμα να σφυρίξουν στη Σούπερ Λίγκα. Η κατηγορία που θα διαμορφωθεί με τους 18 θα ονομάζεται ελίτ. Μετά θα υπάρχει η πρέμιερ στην οποία θα βρίσκονται 6 ακόμη.
 Αυτοί θα ορίζονται σε αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ. 

Ανάλογα με την πορεία τους θα ανεβαίνουν μετά από ένα εξάμηνο στην ελίτ ή θα υποβιβάζονται στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Από κάτω θα υπάρχει η τρίτη διαιτητική κατηγορία που θα σχετίζεται με την Σούπερ Λίγκα. Θα απαρτίζεται από 15 ρέφερι της Φούτμπολ Λιγκ που θεωρούνται ταλέντα. Αυτοί θα ορίζονται σπάνια σε παιχνίδια της ανώτερης κατηγορίας. Όταν θα συμβαίνει αυτό θα ασκούν κυρίως τα καθήκοντα του τέταρτου διαιτητή.  Όμως θα έχουν στόχο να ανέβουν στην πρέμιερ για να βρεθούν στο κατώφλι της ελίτ. Η πρέμιερ κατηγορία δεν θα ανακοινωθεί επισήμως. Θα την γνωρίζουν μόνο τα μέλη της ΚΕΔ και οι υπόλοιποι θα την ανακαλύψουμε σταδιακά από τους ορισμούς που θα γίνουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Η επιτροπή διαιτησίας θα δημιουργήσει πίνακα τριών ταχυτήτων (έτσι τον ονομάζει) στη Σούπερ Λίγκα γιατί θέλει οι διαιτητές της να έχουν κίνητρο. Ανόδου στην ελίτ και παραμονής σε αυτή. Όποιος δεν πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις θα πέφτει κατηγορία και το κενό του θα αναπληρώνεται από άλλον. Συνεπώς όταν τον Αύγουστο ανακοινωθεί πίνακας με τη συμμετοχή 23 ή 24 διαιτητών θα εμπεριέχει τις κατηγορίες ελίτ και πρέμιερ.

Δεύτερη ευκαιρία
Αυτή τη στιγμή στον πίνακα διαιτητών της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν 29 διαιτητές από τους οποίους δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια ο Γιάννης Τοπούζης (Θράκης) καθώς δεν πέρασε τα αγωνιστικά τεστ. Οι 18 ρέφερι που θα μπουν στην κατηγορία ελίτ δεν θα είναι όλοι από όσους αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην ανώτερη κατηγορία. Κάποιοι θα προέρχονται από τη Φούτμπολ Λίγκ. Μπορεί όμως να σωθούν ορισμένοι μπαίνοντας στην πρέμιερ. Θα έχουν ουσιαστικά μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσουν την άνοδό τους μετά από έξι μήνες στην ελίτ. Συνεπώς η μαύρη λίστα του Ντάλας ισχύει αλλά για κάποιους που βρίσκονται σε αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή. Πρόβλημα θα έχουν όσοι δεν παραμείνουν στην ελίτ ή δεν ενσωματωθούν στην πρέμιερ. Σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό είναι να τερματιστεί απότομα η διαιτητική τους καριέρα γιατί πλέον θα είναι δύσκολο να υποβιβαστούν στη Φούτμπολ Λιγκ. Αν κριθεί ότι δεν κάνουν για την ελίτ ή την πρέμιερ τότε καληνύχτα. Οι διαιτητές πρέπει να δώσουν προσοχή σε ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε από το ρεπορτάζ. Στην ελίτ κατηγορία του πίνακα της Σούπερ Λίγκας θα μπουν οι διαιτητές βάσει της απόδοσής τους την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή αυτή που διανύουμε. Στην πρέμιερ θα γίνονται αλλαγές βάσει της πορείας τους κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν. Όλοι πλέον θα περνούν από κόσκινο και θα αξιολογούνται διαρκώς.

Σχέδιο για επιπρόσθετους
Πάμε τώρα στον δεύτερο λόγο που ο Ντάλας, τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ και ο Βασάρας σχεδιάζουν τη δημιουργία πίνακα διαιτητών τριών ταχυτήτων για τη Σούπερ Λίγκα. Εκτός από το κίνητρο που θέλουν να έχουν οι ρέφερι, επιθυμούν να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν οι επιπρόσθετοι διαιτητές στους εγχώριους αγώνες. Το επόμενο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με 16 ομάδες που σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική θα διεξάγονται οκτώ παιχνίδια. Με τα τωρινά δεδομένα χρειάζονται δύο διαιτητές σε κάθε ματς. Αυτός που σφυρίζει το ματς και ο τέταρτος. Ωστόσο η ΟΥΕΦΑ θέλει και προωθεί το σύστημα των επιπρόσθετων διαιτητών. Δίνει και την ανάλογη επιδότηση στις ομοσπονδίες που το εφαρμόζουν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα χρήματα φτάνουν για περίπου ένα γύρο. Αν τελικά η ομοσπονδία ανάψει το πράσινο φως, πράγμα που μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, μπορεί να γίνουν παιχνίδια με επιπρόσθετους διαιτητές  στον δεύτερο του επόμενου πρωταθλήματος, στα ημιτελικά του κυπέλλου και στον τελικό της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που αυτό γίνει πράξη θα χρειάζονται πλέον 4 ρέφερι σε κάθε αγώνα. Επιπρόσθετοι θα μπορούν να οριστούν οι διαιτητές της πρέμιερ κατηγορίας αλλά και εκείνοι που θα είναι στην τρίτη, δηλαδή τα ταλέντα. Ωστόσο οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σε συγκεκριμένο χρόνο για να γίνουν και τα απαραίτητα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είδατε πως έδεσε το γλυκό; Τίποτα δεν θα γίνει τυχαία. Ο σχεδιασμός υπάρχει, σας τον παραθέτουμε και σε λίγους μήνες θα τον δείτε σε πράξη. Όσο για τα ονόματα των διαιτητών που θα κοπούν από την ΚΕΔ είναι πολύ νωρίς ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: