moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εφυγε ο Μπαμπης Δροσος-Η συληπητηρια ανακοινωση ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Συνδεσμου Βετερανων Ποδοσφαιριστων Ολυμπιακου

Εφυγε ο Μπαμπης Δροσος-Η συληπητηρια ανακοινωση  ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Συνδεσμου Βετερανων Ποδοσφαιριστων Ολυμπιακου

Σε ηλικία 88 χρόνων “έφυγε” από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής Μπάμπης Δρόσος. Ο σπουδαίος επιθετικός της δεκαετίας του ’50 έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την θητεία του στην Εθνική Ελλάδας και τον Ολυμπιακό, την φανέλα του οποίου φόρεσε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1949 σε αγώνα με αντίπαλο την Γαλλική Νις. Μέρος της ζωής του ο ηπειρώτης στην καταγωγή (από χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου) που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927, το πέρασε στην Λευκάδα από όπου κατάγονταν η σύζυγός του (Ασπασία Κοψιδά (Κομπίτση)).
Ποιος ήταν
Γεννήθηκε στο Θησείο και μεγάλωσε στο Περιστέρι . Ήταν το τελευταίο από τα πέντε ( άλλα 2 αγόρια & 2 κορίτσια ) παιδιά του Σπύρου και της Ευτέρπης Δρόσου. Στα τριάντα του γνώρισε στη Λευκάδα την γυναίκα του Ασπασία Κοψιδά ( Κομπίτση), την οποία παντρεύτηκε και πήρε μαζί του στην Αθήνα. Μαζί έκαναν ένα γιό, τον Σπύρο, ο οποίος δυστυχώς δεν ζει πια.
Μαζί με τον Γιώργο Βρεττό (Κοπρίτη) στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου
Προσθήκη λεζάντας
  Μαζί με τον Γιώργο Βρεττό (Κοπρίτη) στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου              

Τίτλοι

Με τους «ερυθρόλευκους» από το 1948 έως το 1958 κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα ενώ αγωνίστηκε και 8 φορές στην Εθνική Ελλάδας.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (25/2) έξω από το Ναύπλιο.
  • Πρωτάθλημα Ελλάδος:1951,1952,1954,1955 και 1956
  • Κύπελλα Ελλάδος:1951,1952,1953,1954 και 1956
  • Πρωταθλήματα Πειραιά:1950,1951,1952,1953,1954,1955και 1956
Η συληπητηρια ανακοινωση  ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Συνδεσμου Βετερανων Ποδοσφαιριστων Ολυμπιακου

«Αντίο» στον Μπάμπη Δρόσο

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μπάμπη Δρόσο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη Δρόσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν χρυσή ιστορία με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Σύσσωμη η «ερυθρόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ιστορίας του Θρύλου.
Ανακοίνωση, όμως, εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού, τονίζοντας:
Ο Μπάμπης Δρόσος βρίσκεται στο πάνθεον των ηρώων της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον ουρανό του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Έγραψε σελίδες δόξας την δεκαετία του ’50, δίδοντας στον Ολυμπιακό το προσωνύμιο «Θρύλος», μαζί με τους μεγάλους συμπαίκτες του, κατακτώντας πρωταθλήματα, Κύπελλα και νταμπλ, ενώ προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες σαν προπονητής στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα την ιστορική εποχή της δεκαετίας του ‘60 μαζί με τον Μάρτον Μπούκοβι. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.
Τιμή και δόξα στον θρυλικό Μπάμπη Δρόσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: