moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που η πολιτεία βάλει λουκέτο στο ποδόσφαιρο

Τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που η πολιτεία
βάλει λουκέτο στο ποδόσφαιρο

Τα σοβαρά επεισόδια στη Λεωφόρο στο κυριακάτικο ντέρμπι των “αιωνίων”, αλλά και τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Super League είναι πιθανό να οδηγήσουν την πολιτεία σε… λουκέτο των Πρωταθλημάτων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Τουλάχιστον αυτό “βγαίνει” από το υφυπουργείο αθλητισμού εν όψει της σημερινής συνάντησης του κυρίου Κοντονή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ας δουμε ποια ειναι τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός κατεβάσει τα ρολά, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν:
1) Η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει στην αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να αποφοριστεί το κλίμα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και μετά τη δολοφονία του οπαδού του Εθνικού στην Αλικαρνασσό.
2) Η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει στην αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι να κατατεθεί ο νέος αθλητικός νόμος, κάτι που σημαίνει ότι η αγωνιστική δραστηριότητα θα “παγώσει” για έναν με δύο μήνες. Όπερ σημαίνει ότι τα Πρωταθλήματα θα συνεχιστούν τον… Μάιο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, ενώ τα πλέι οφ θα γίνουν τον Ιούλιο!
3) Η κυβέρνηση αποφασίσει στην αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε όλα τα μέτωπα. Μέχρι να κατατεθεί ο νέος αθλητικός νόμος (ενδεχομένως να περιλαμβάνει και κλείσιμο των συνδέσμων) και συγχρόνως να “ξεδιαλύνει” η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Σε αυτή την περίπτωση το διάστημα του λουκέτου πραγματικά είναι απροσδιόριστο, αφού μπορεί να πάρει και… χρόνια, όπως συμβαίνει σε όλες τις δικαστικές υποθέσεις.
Για παράδειγμα ακόμη και για την ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που ήταν δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με ταχύτατα βήματα η διαδικασία, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τις συλλήψεις, ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμως!
Άρα σε αυτή την περίπτωση μιλάμε τουλάχιστον για μια διετία – τριετία χωρίς καμία δραστηριότητα!
Σε αυτό το σενάριο προφανώς δεν θα ισχύσουν τα φετινά Πρωταθλήματα – ακόμη και η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να παραμείνει στη Β’ Εθνική – ενώ δεν θα μάς εκπροσωπήσει καμία ομάδα στην Ευρώπη.
3+1) Στα ενδεχόμενα που έχουν ακουστεί είναι ακόμη και ο αποκλεισμός των ομάδων από την Ευρώπη, όπως είχε κάνει η Θάτσερ στην Αγγλία μετά το Χέιζελ, το οποίο θα μπρούσε να “κολλήσει” σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω σενάρια.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα των διοργανώσεων, αφού τόσο η NOVA όσο και ο OTE έχουν ρήτρες στα συμβόλαιά τους με τις λίγκες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ) και εάν ζητήσουν τα χρήματά τους, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη πλειοψηφία των ομάδων! Προφανώς θα μιλάμε για κραχ…
Άλλωστε η ΠΑΕ θα εξακολουθούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους (συμβόλαια), αλλά αντί για έσοδα, θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στα κανάλια το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχουν πάρει…
Επίσης άγνωστο είναι πως θ’ αντιδράσει η UEFA, αφού υπάρχει το περιβόητο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, οπότε η μπάλα θα πάρει και την Εθνική ομάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: