moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Τα αποτελεσματα του Copa America

Τα αποτελεσματα του Copa America

Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2

Το Εκουαδόρ νίκησε με 2-1 το Μεξικό για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, το απέκλεισε ενώ διατηρεί για το ίδιο ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Copa América.
Σκόρερς: 64' πεν.  Ραούλ Χιμένες / 26' Μπολάνιος, 57' Ενέρ Βαλένσια
Γήπεδο: "Εστάδιο Ελ Τενιέντε", Ρανκάγουα
Διαιτητής: Χοσέ Αργκότε (Βενεζουέλα)
Φθάσαμε στο τελευταίο ματς του ομίλου για να δείξει το Εκουαδορ το καλό του πρόσωπο. Με τον μέσο του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, στη σύνθεσή της, η "τρικολόρ" νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη του Μεξικού, αλλά μάλλον είναι... αργά. Διατηρεί, ωστόσο, ελάχιστες ελπίδες προκειμένου να κάνει το "θάυμα" και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

 
Η νίκη του Εκουαδόρ, είχα ως αποτέλεσμα τη μαθηματική πρόκριση των Χιλής και Βολιβίας από τον πρώτο όμιλο και Αργεντινής και Παραγουάης από το δεύτερο. Όλων, δηλαδή, των ομάδων που έχουν τέσσερις βαθμούς.


  Από την άλλη το σύνολο του εκκεντρικού Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα - ο οποίος αποβλήθηκε - παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε Μπολάνιος κι Ενέρ Βαλένσια να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Εξάλλου στόχος του Μεξικού, αντικειμενικά, δεν ήταν το Copa América της Χιλής - από το οποίο αποκλείστηκε και μαθηματικά - αλλά το Gold Cup, που ξεκινά προσεχώς.


  Η αναμέτρηση στη Ρανκάγουα ξεκίνησε με ευκαιρία. Από την πλευρά του Εκουαδόρ, όταν δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μπολάνιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε σωστά το σώμα του προς το τέρμα αλλά το σουτ δεν πήγε σε γωνία κι ο Κορόνα απέκρουσε με το πόδι.
Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα στο "Εστάδιο Ελ Τενιέντε", ο Αγιοβί εκτέλεσε το φάουλ αλλά η προσπάθεια του, δεν είχε επιτυχές για τον ίδιο αποτέλεσμα.
Το Μεξικό έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 24ο λεπτό, όταν ο Βουόσο άδειασε την Εκουαδόρια άμυνα με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ, πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι της εστίας του Αλεσάντερ Ντομίνγκες.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 26', το Εκουαδόρ άνοιξε το σκορ με τον Μιλέρ Μπολάνιος της Εμελέκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο την αμυντική αδράνεια των Μεξικάνων και με προβολή έστειλε την μπάλα, στα δίχτυα.

  Το υπόλοιπο τέταρτο μέχρι και το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, ολοκληρώθηκε χωρίς φάσεις μπροστά από τις εστίες των Χοσέ Κορόνα και Αλεσάντερ Ντομίνγκες.
Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο.
Στο 57ο λεπτό το Εκουαδόρ έφθασε στο δεύτερό του γκολ. Ο Μπολάνιος έδωσε την ασίστ και ο Βαλένσια πλάσαρε με άνεση, μην αντιμετωπίζοντας καμία αντίσταση από την πελαγοδρομούσα μεξικάνικη άμυνα.

  Ωστόσο η απάντηση από το Μεξικό, δεν άργησε παρά μόνο πέντε λεπτά. Ο Ατσιλιέρ υπέπεσε πέναλτι, ο Ραούλ Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση στο 62ο λεπτό και το έκανε εύστοχα.
Με το μέσο του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, να ανεβάζει την απόδοσή του το Εκουαδόρ, έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

  Όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι Ενέρ Βαλένσια και Μπολάνιος καταχράστηκαν τις ευκαιρίες τους, ήταν φλύαροι και δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν για τρίτη φορά, την εστία του του Χοσέ Κορόνα.
Στο 71ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μεξικανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα. Τον θυμάστε κι από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Οι διαμαρτυρίες του, δεν έγιναν ανεκτές από το διαιτητή της αναμέτρησης, Χοσέ Αργκότα.
Τρία λεπτά αργότερα, οι Εκουαδόριοι ζήτησαν πέναλτι το οποίο δεν ήταν, ενώ παρά τις προσπάθειες των επιθετικών τους στα τελευταία λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε.
Με το Μεξικό να έχει αποκλειστεί και μαθηματικά, το Εκουαδόρ ζητά ένα θαύμα, μία "καραμπόλα" αποτελεσμάτων για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Copa América 2015, ως δεύτερη καλύτερη τρίτη ομάδα.

ΜΕΞΙΚΟ: Χοσέ Κορόνα, Φλόρες, Βαλενσουέλα, Αγιάλα, Ντομίνγκες, Βελάρδε (46' Ακίνο), Μεδίνα, Γκουέμες (52' Μάρκο Φαμπιάν), Χεσούς Κορόνα (62' Εντουάρντο Ερέρα), Ραούλ Χιμένες, Βουόσο

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες, Μίνα, Ατσιλιέρ, Ουάλτερ Αγιοβί, Νομπόα, Λάστρα, Ιμπάρα (78' Κασάρες), Μπολάνιος, Χέφερσον Μοντέρο (92' Φιντέλ Μαρτίνες), Ενέρ Βαλένσια

Χιλή - Βολιβία 5-0

Η Χιλή συνέτριψε με 5-0 τη Βολιβία, προκρίθηκε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο του Copa América 2015 και θα αντιμετωπίσει το δεύτερο καλύτερο τρίτο. Η "βέρντε" θα παίξει με το δεύτερο του 3ου ομίλου. 
Σκόρερς: 3', 66' Αράνγκις, 38' Αλέξις Σάντσες, 78' Μεδέλ, 86 αυτ. Ραλδές
Γήπεδο: "Εστάδιο Νασιονάλ Χούλιο Μαρτίνες Πράδανος", Σαντιάγκο
Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)
Η νίκη του Εκουαδόρ επί του Μεξικού, είχε εξασφαλίσει την πρόκριση τόσο της Χιλής όσο και της Βολιβίας στην επόμενη φάση του Copa América 2015. Ωστόσο, έμελλε να κριθεί ποια εκ των "ρόχα" και "βέρντε" θα προκρινόταν ως πρώτη και ποια, ως δεύτερη.
Και για να ποντάρετε για την τρίτη αγωνιστική του 3ου ομίλου...

  Τελικά η διοργανώτρια Χιλή παίζοντας το καλύτερο ματς της, μέχρι τώρα, συνέτριψε με 5-0 τη Βολιβία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτη ομίλου.
Προκρίθηκε ως πρώτη και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 24 Ιουνίου το δεύτερο καλύτερο τρίτο. Η Βολιβία προκρίθηκε ως δεύτερη και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 25 Ιουνίου το δεύτερο του τρίτου ομίλου, στον οποίο μετά από δύο αγωνιστικές Βραζιλία, Βενεζουέλα, Περού και Κολομβία ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς.


Η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα τη Χιλής, Σαντιάγκο, ξεκίνησε με πανηγυρισμούς για τη "ρόχα" στο "Εστάδιο Νασιονάλ" μόλις τέσσερα λεπτά, μετά την έναρξη της αναμέτρησης.
Ο Μεδέλ είχε την έμπνευση και την ευφυΐα να δει τον Εντουάρντο Βάργκας να προωθείται, εκείνος κατέβασε μαεστρικά την μπάλα, έδωσε στην ασίστ στον Αράνγκις, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Ρομέλ Κινιόνες κι άνοιξε το σκορ, για τη οικοδέσποινα του Copa América 2015.

Με τον Αρτούρο Βιδάλ να είναι εκτός κλίματος - μετά το ατύχημα που είχε και τα όσα επακολούθησαν - αλλά την τριάδα Εντουάρντο Βάργκας - Βαλδίβια - Αλέξις Σάντσες να κρύβει και να εμφανίζει κατά διαστήματα την μπάλα, η "ρόχα" απειλούσε συνεχώς τη "βέρντε", η οποία μοιραία είχε περιοριστεί σ' ένα παθητικό αμυντικά ρόλο.
Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Αλέξις Σάντσες εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να μπει στα δίχτυα, καθώς βρήκε εμπόδιο στο δοκάρι της εστίας του Ρομέλ Κινιόνες.

Μπορεί να μην έγινε στο 31', αλλά έγινε στο 38' μ' ένα γκολ που έφερε την υπογραφή του Αλέξις Σάντσες. Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, την "έσπασε" δεξιά στον Βαλδίβια, εκείνος έκανε τη σέντρα, και ξανά ο ίδιος με γυριστή κεφαλιά, ανάγκασε τον Βολιβιανό γκολκίπερ να τη μαζέψει για δεύτερη φορά, από τα δίχτυα της εστίας του.

Εντουάρντο Βάργκας και Μποσεζούρ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 40ό και το 42ο λεπτό, αντίστοιχα, προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμα της Χιλής, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τόσο ο εξαφανισμένος του πρώτου Βιδάλ όσο και ο κορυφαίος αυτού Αλέξις Σάντσες αποχώρησαν, για να ξεκουραστούν.
Στο 49ο λεπτό, ο Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο θα κάνει το σουτ, αναγκάζοντας τον Κλαούντιο Μπράβο να απομακρύνει την μπάλα, στην καλύτερη προσπάθεια της Βολιβίας.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Εντουάρντο Βάργκας έχασε ακόμη μία ευκαιρία να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, του "Εστάντιο Νασιονάλ" και μαζί το τρίτο γκολ της "ρόχα".
Το δεύτερη κατέστη δυνατό πέντε λεπτά αργότερα, στο 65', με τον Τσάρλες Αρανγκίς να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η Χιλή δεν σταμάτησε στα... τρία, καθώς σκόραρε και τέταρτο γκολ. Απέναντι σε μία διαλυμένη αμυντική γραμμή της "βέρντε" ο Γκάρι Μεδέλ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμπληρώσει το καρέ τερμάτων της "ρόχα".

Κι όταν σταμάτησε η "ρόχα", ανέλαβαν δράση οι ίδιοι οι Βολιβιανοί. Ο Ρόναλντ Ράλδες - ακουσίως - πέτυχε ένα θεματικό αυτογκόλ στο 86ο λεπτό, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει, Ρομέλ Κινιόνες. Σπάνιο αυτογκόλ από το Βολιβιανό αμυντικό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

  Δεν αγωνίστηκε καθόλου, ο Βολιβιανός μέσος του Παναιτωλικού, Ντάνι Μπεχαράνο, ο οποίος είχε παίξει και στα δύο προηγούμενα ματς της "βέρντε" κόντρα σε Μεξικό και Εκουαδόρ.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα (70' Νταβίντ Πισάρο), Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (46' Ματίας Φερνάντες), Βαλδίβια, Αλέξις Σάντσες (46' Ενρίκες), Εντουάρντο Βάργκας

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ρομέλ Κινιόνες, Ροντρίγκες (46' Μάρβιν Μπεχαράνο), Ραλδές, Κοΐμπρα, Μοράλες, Ουάλτερ Βεϊσάγκα (46' Νταμίρ Μιράντα), Τσουμασέρο, Σμέντμπεργκ-Ντάλενσε, Πεδριέλ, Εσκομπάρ (61' Λίσιο), ΜΜ Μορένο

Δεν υπάρχουν σχόλια: