moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο Μάρκο Σίλβα και τα «διαμάντια» του!

Ο Μάρκο Σίλβα και τα «διαμάντια» του

Ο Μάρκο Σίλβα και τα «διαμάντια» του!
Είτε στον πάγκο της Σπόρτινγκ, είτε σε αυτόν της Εστορίλ ο Μάρκο Σίλβα στη μικρή του παρουσία στους πάγκους έχει καταφέρει να «φτιάξει» την καριέρα παικτών του. Το sport-fm.gr έχει τις λεπτομέρειες.
Ένα από τα στοιχεία που... υποχρέωσαν τους πάντες στην Ελλάδα να αναγνωρίσουν την προπονητική αξία του Μίτσελ ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να "ανεβάσει" αρκετούς παίκτες.
Αγωνιστικά, βελτιώνοντάς στοιχεία στο παιχνίδι τους και ως αποτέλεσμα αυτού και την αξία τους. Περίτρανο παράδειγμα ο Σάμαρης, ο οποίος μέσα από μία χρονιά συνεργασίας με τον Ισπανό τεχνικό κατάφερε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ και να πάρει μεταγραφή στην Μπενφίκα εκτοξεύοντας τις... μετοχές του.
Αυτή τη δυνατότητα των προπονητών την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους οι υπεύθυνοι των ομάδων όταν καλούνται να επιλέξουν. Και αυτή έλαβαν και εκείνοι του Ολυμπιακού όταν κατέληξαν στην περίπτωση του Μάρκο Σίλβα...
Ο Πορτογάλος στη σύντομη παρουσία του στους πάγκους (σσ. έχει μόλις τρεις ολόκληρες σεζόν) έχει καταφέρει να βελτιώσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και κάποιοι από τους αυτούς να πάρουν μεταγραφή.

Το sport-fm.gr αναζήτησε τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βελτιώθηκαν όντας υπό τις εντολές του Σιλβα... Το πιο τρανό παράδειγμα είναι αυτό του Ουίλιαμ Καρβάλιο.

Ο πορτογάλος μέσος επέστρεψε το καλοκαίρι του 2013 από την Σερκλ Μπριζ που είχε δοθεί δανεικός και πραγματοποίησε μια αρκετά καλή σεζόν. Στον πάγκο της Σπόρτινγκ τότε ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ωστόσο, η επόμενη σεζόν, δηλαδή αυτή που ολοκληρώθηκε, ήταν ομολογουμένως η καλύτερη στην καριέρα του. Με τον Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι της ομάδα της Λισαβόνας ο Καρβάλιο βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και έστρεψε επάνω του ακόμη περισσότερο τα βλέμματα των ομάδων από το εξωτερικό.
Ο Αρσέν Βενγκέρ θέλει σαν τρελός να τον αποκτήσει στην Άρσεναλ αλλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα!
 Η αξία του; Μετά και την τελευταία χρονιά με τον Μάρκο Σίλβα ο Καρβάλιο κοστολογείται περισσότερο από 27 εκατομμύρια ευρώ!


Ο Αντρέ Καρίγιο μεταγράφηκε από την Αλιάνσα στη Σπόρτινγκ με ένα ποσό το οποίο ξεπερνούσε ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην πορτογαλική ομάδα η πορεία του ήταν ανοδική. Ειδικότερα όμως με τον Μάρκο Σίλβα όλοι παραδέχονται ότι έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να ανεβάσει κατά πολύ την αξία του. Υπολογίζεται ότι οι υπεύθυνοι της Σπόρτινγκ τον κοστολογούσαν περίπου στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ πέρσι το καλοκαίρι και τώρα σε ηλικία 23 ετών αξίζει περισσότερο από 8-9 εκατομμύρια! Ποσό ίσως μικρό εάν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι φέτος ο Περουβιανός εξτρέμ είχε 46 παιχνίδια με επτά γκολ και 18 (!!!) ασίστ!

inner

Το 2013 η Σπόρτινγκ αγοράζει τον Σλιμανί! Ο Αλγερινός επιθετικός κάνει καλή σεζόν και -όπως και οι συμπαίκτες του που προαναφέραμε- με τον Μάρκο Σίλβα είχε μια πολύ καλή παρουσία. Σε 33 παιχνίδια σκόραρε 15 φορές και έδωσε πέντε ασίστ, με την αξία του να φτάνει -αυτή την στιγμή- τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ! Πόσο αποκτήθηκε από την άγνωστη Μπελουιζντάντ; Περίπου 200.000 ευρώ!

inner

Αντίστοιχη, περίπτωση είναι και αυτή του Αντριέν Σίλβα. Στα 26 του πια, ο πορτογάλος μέσος εκτιμάται ότι αξίζει περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ μετά και την εφετινή σεζόν, όταν πριν από τέσσερα χρόνια είχε επιστρέψει από τον δανεισμό του από την Κοϊμπρα με την αξία του να εκτιμάται πως είναι μικρότερη από δύο εκατομμύρια ευρώ!

Και εάν οι προηγούμενοι παραμένουν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Σέντρικ Σοάρες δεν θα είναι πια μέλος της. Έχει ήδη κλείσει στην Σαουθάμπτον με ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από πέντε εκατομμύρια ευρώ μόλις σε ηλικία 23 ετών!

inner

"Αποδείξεις" για το έργο του Μάρκο Σίλβα υπάρχουν και πριν την... μετακόμισή του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας όταν ήταν στον πάγκο της Εστορίλ! Μάλιστα, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο είχε και στις δύο ομάδες. Ο Τζέφερσον Νασιμέντο, ή Τζέφερσον όπως είναι περισσότερο γνωστός, ανέβασε πολύ τις μετοχές του στην πρώτη σεζόν του Μάρκο Σίλβα στην Εστορίλ, όντας δανεικός από την Ντεπορτίβο Μπραζίλ. Η Εστορίλ δεν κατάφερε να τον κρατήσει και εκείνος επέστρεψε στην Βραζιλία για να πάρει μεταγραφή για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία τον ξεχώρισε από την παρουσία του με τα χρώματα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα.

Όντας προπονητής της Εστορίλ, ο Μάρκο Σίλβα κατάφερε να "στείλει" παίκτες του στην Πόρτο! Οι σκάουτερ των "δράκων" ξεχώρισαν τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, τους οποίους απέκτησαν. Πρόκειται για τον Λουίς Κανέιρο (πορτογάλος περιφερειακός επιθετικός, 26 ετών), τον Κάρλος Εντουάρντο (μέσος, 25 ετών) και τέλος τον Εβάντρο (μέσοεπιθετικός, 28 ετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: