moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τι ειπαν οι αντιπαλοι προπονητες για τον Ολυμπιακο (video)

Τι ειπαν οι αντιπαλοι προπονητες για τον Ολυμπιακο (video)


Ενω ο Ιτουδης παραδεχτηκε το ερυθρολευκο μεγαλειο και οτι ο Ολυμπιακος ειναι ενας μεγαλος αντιπαλος,ο Ζελικο το εφερνε γυρω-γυρω και δεν ανεφερε καν το ονομα του Ολυμπιακου ,αυτο κατεμε δειχνει φοβο και ηττοπαθεια,ασε που εχει ριξει εδω και καιρο την βομβα αποχωρησης του απο την Φενερ.
Ιδου οι συνεντευξεις Ιτουδη και Ζελικο 

Ομπράντοβιτς: «Πάντα είναι δύσκολο να στεφθείς πρωταθλητής»

Η Φενέρμπαχτσε για πρώτη φορά στην ιστορία της θα είναι παρούσα σε Φάιναλ Φορ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να στεφθεί πρωταθλήτρια.
Ο πολυνίκης Σέρβος κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε αλλά και το πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια. Αναλυτικά μίλησε για:
Για τη θητεία του στην τουρκική ομάδα: «Αποφάσισα να έρθω στη Φενέρμπαχτσε, επειδή καταλαβαίνω πως είναι μία ομάδας με φιλοδοξίες, τις ίδιες που έχω σε όλη μου τη ζωή. Πάντα είναι ενδιαφέρον να αρχίζεις μία νέα δουλειά με νέους ανθρώπους και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος κάθε ημέρα».
Για τον παράγοντα «έδρα» σε Φάιναλ Φορ, καθώς το 2007 ήταν ο τελευταίος που τον αξιοποίησε με τον Παναθηναϊκό: «Θυμάμαι εκείνη τη χρονιά με τον Παναθηναϊκό πως ο κόσμος έλεγε από την αρχή πως πρέπει να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Και μετά πως πρέπει να κερδίσουμε τον τίτλο λόγω του κόσμου, λόγω της έδρας μπλα μπλα μπλα. Στον καθένα μας αρέσει ν’ αγωνίζεται στην έδρα του, όπου ξέρεις κάθε γωνιά, όπου ξέρεις κάθε τι σημαντικό. Ξέρεις, η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση πάντα θα εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα. Αν κερδίσεις, όλοι θα λένε πως ήταν ένα προφανές πλεονέκτημα. Αν χάσεις, θα λένε πως υπήρχε πίεση. Αλλά, ξέρεις, πιστεύω πως οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο όλος ο κόσμος εκεί έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και στο κάτω-κάτω πιστεύω πως είναι πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούν στη Μαδρίτη μπροστά στο κοινό τους, επειδή σίγουρα θα έχουν αρκετό κόσμο να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει. Εχω διατελέσει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω πόσο τους αρέσει το μπάσκετ εκεί και πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν στεφθεί Πρωταθλητές. Επομένως σίγουρα θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για αυτό, όχι μόνο απέναντί μας, αλλά μέχρι τέλους. Η απάντηση θα έρθει το βράδυ της 17ης Μαΐου».
Για το αν είναι δυσκολότερο να κατακτήσει τώρα τη διοργάνωση, καθώς είναι ο πολυνίκης προπονητής: «Εχω κερδίσει μαζί με τις ομάδες μου και τους συνεργάτες μου. Όχι μόνος μου. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα. Κατά δεύτερον, όπως ήταν παλιά, είναι και τώρα. Ήταν πολύ δύσκολο. Ξέρεις, το μπάσκετ έχει αλλάξει και δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια, αλλά πάντα ήταν δύσκολο. Το να στεφθείς Πρωταθλητής σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι πολύ δύσκολο κι απαιτούνται πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, ώστε να είσαι σε θέση να παλέψεις για τον τίτλο. Επομένως, αυτό δεν αλλάζει ποτέ».
Για το πώς αισθάνεται για την επιστροφή του σε Φάιναλ Φορ: «Η Φενέρμπαχτσε είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα Φάιναλ Φορ. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Αισθάνομαι πώς το ζει ο κόσμος εδώ, πώς ήταν μετά την τελευταία αναμέτρηση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι. Πρόκειται για κάτι μεγάλο, ξέρεις. Το να είσαι μία φορά σε Φάιναλ Φορ είναι καλό, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις συνέχεια και να παλεύεις κάθε χρόνο για αυτό είναι κάτι που μπορεί κάνει όλους χαρούμενος».
Για τι έχει αλλάξει στην Ευρωλίγκα: «Εχει καλύτερη οργάνωση. Ολα είναι καλύτερα τώρα. Υπάρχει μία τέλεια οργάνωση με πολλές καλές ομάδες, πολλούς καλούς παίκτες και ελπίζω να συνεχίσει για πολλά χρόνια γιατί είναι μία σπουδαία ευκαιρία για τους νέους να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Εκτός αυτού, είναι φανερό πως σε κάθε παιχνίδι έχουμε πολλούς φιλάθλους και τώρα είναι εύκολο να δεις τους αγώνες σε πολλές χώρες. Οπότε η βελτίωση είναι πραγματικά μεγάλη».

 

Ιτούδης: «Μεγάλη ομάδα και μεγάλος αντίπαλος ο Ολυμπιακός»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπολογίζει απόλυτα τον Ολυμπιακό και με βάση την προϊστορία των τελευταίων ετών θα πρέπει να πάει ως… αουτσάιντερ στον ημιτελικό του Final 4, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη!
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ενόψει του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Έλληνας κόουτς χαρακτήρισε «μεγάλο αντίπαλο» τους «ερυθρόλευκους», ενώ τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο για την ομάδα του να έχει το… ρόλο του αουτσάιντερ στον ημιτελικό βάσει της παράδοσης των τελευταίων ετών!
«Πιστεύω πως τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά ήμασταν καλοί. Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, ήμασταν η καλύτερη ομάδα και προκριθήκαμε γιατί ήμασταν γενικά καλύτεροι», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Δημήτρης Ιτούδης αναφερόμενος στα προημιτελικά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο TOP 16 της Ευρωλίγκας: «Λοιπόν, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει πάει πέντε φορές τα τελευταία επτά χρόνια σε Final 4. Ο κορμός της ομάδας είναι σχεδόν ίδιος, όπως και η φιλοσοφία. Σίγουρα έχουν και κάποια καινούρια πράγματα, αλλά έχουν παίξει καλά, αποδεικνύοντας παράλληλα πως άξιζαν να βρίσκονται στο Final 4. Και οι τέσσερις το άξιζαν. Κυριάρχησαν και απέκλεισαν τους αντιπάλους τους και γι’ αυτό αν θες να κατακτήσεις το τρόπαιο, τότε θα πρέπει να νικήσεις μεγάλες ομάδες με μεγάλους παίκτες».

Για το πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση του Σπανούλη και για το γεγονός πως ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν έχει χάσει σε Final 4: «Σε ένα από αυτά τα Final 4 ήταν μαζί μου. Τότε ήμουν βοηθός στον Παναθηναϊκό και πλέον μιλάμε για διαφορετικές ομάδες και διαφορετικά Final 4. Ο Σπανούλης είναι μεγάλος παίκτης. Αλλά αν είναι να μιλήσουμε για τις αναμετρήσεις ΤΣΣΑ-Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, τότε θα ήταν καλύτερο για εμάς να πάμε ως αουτσάιντερ. Είναι πάντα καλό να πηγαίνεις ταπεινά και ως αουτσάιντερ. Είδα τους παίκτες μου να πανηγυρίζουν για την πρόκριση στο Final 4, αλλά πολλοί από εκείνους, όπως και εγώ έχουμε πάει αρκετές φορές εκεί. Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια και δύο νίκες. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Είναι δύσκολο και πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και ένας μεγάλος αντίπαλος. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και είναι ένας από τους παράγοντες που βρίσκεται εκεί, αλλά δεν είναι μόνο εκείνος. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και είναι στο Final 4. Όπως και η ΤΣΣΚΑ έπαιξε καλά».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει η προϊστορία των δύο ομάδων τον ημιτελικό: «Δεν χρειάζεται να μιλάμε γι’ αυτά, γιατί δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ο Κάιλ (Χάινς) έχει πολλούς φίλους στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Τεόντοσιτς έχει αγωνιστεί εκεί. Όταν, όμως, ξεκινήσει το παιχνίδι αυτό που κοιτάς είναι να βοηθήσεις την ομάδα σου και να κάνεις το καλύτερο ώστε να παίξεις 100% και αυτό θα κάνουν οι παίκτες μου. Έχουμε παίξει δύο φορές φέτος ως αντίπαλοι, αλλά δεν ήταν με φουλ ρόστερ κανείς από τους δύο. Τώρα θα είναι κάτι διαφορετικό. Καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο του TOP 16, αλλά το γεγονός πως οι τρεις ομάδες του γκρουπ βρίσκονται στο Final 4, αυτό τα λέει όλα για τον όμιλο που ήμασταν. Πιστεύω πως το δικό μας γκρουπ ήταν πιο δύσκολο από το άλλο. Από τις οκτώ ομάδες, θα μπορούσαν να προκριθούν οι έξι και θα είχαν πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο».

Για το τι σημαίνει για εκείνον πως στο Final4 θα είναι και ο παλιός του συνεργάτης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι κάτι ξεχωριστό. Έχουμε πάει μαζί σε οκτώ Final 4 και έχουμε κατακτήσει τα πέντε, εκείνος ως προπονητής και εγώ ως βοηθός στον Παναθηναϊκό. Ήταν κάτι ξεχωριστό, ένδοξες μέρες και τώρα είναι το πρώτο του Final 4 με τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και το πρώτο μου με την ΤΣΣΚΑ. Η ζωή παίζει… παιχνίδια! Θα είναι ωραίο που θα συναντηθούμε εκεί, όπως και οι οικογένειές μας. Ως επαγγελματίες θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας και να πρώτα ο Θεός παίξουμε στον τελικό μαζί, τότε θα είναι κάτι πολύ ωραίο».

Για το αν νιώθει «rookie» ως πρώτος προπονητής στο Final 4: «Είμαι “rookie” ως πρώτος προπονητής στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν νιώθω έτσι. Είμαι χρόνια στη δουλειά! Έχω αρκετή εμπειρία, καθώς όπως είπα και πριν έχω πάει σε οκτώ Final 4 με τον Ζέλικο και τον Παναθηναϊκό, ενώ ήμουν παλιότερα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ. Νιώθω ευγνώμων στους παίκτες που έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι τώρα. Έχουν κίνητρο και είναι συγκεντρωμένοι και εκείνοι μας έκαναν προπονητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: