moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Tα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Tα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Σεβίλλη - Φιορεντίνα 3-0


Ο Ουνάι Έμερι έβαλε δεξί μπακ τον Αλέις Βιδάλ και ο άλλοτε άσος του Πανθρακικού με 2 γκολ και μία ασίστ οδήγησε την Σεβίλλη σε νίκη με 3-0 επί της Φιορεντίνα
 
Σκόρερς: 17' και 52' Αλέις Βιδάλ, 75' Γκαμεϊρό
Γήπεδο: "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", Σεβίλλη
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Ο Ουνάι Έμερι πήρε... την ταυτότητα του Βιντσέντζο Μοντέλα και η Σεβίλλη νίκησε με 3-0 την Φιορεντίνα στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", έτσι βρίσκεται πολύ κοντά στον 4ο ευρωπαϊκό τελικό της και για 2η φορά 2ο συνεχόμενο!


 

Ο Έμερι λοιπόν έβαλε τον Αλέις Βιδάλ, Ισπανό εξτρέμ που έχει περάσει από τον Πανθρακικό, να παίξει δεξί μπακ. Ο 25άχρονος έκανε... πλάκα στους Ιταλούς στην πλευρά, πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και έκανε την ασίστ στο 3-0 από τον Γκαμεϊρό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

 
Μάριο Γκόμεθ (5') και Κάρλος Μπάκα (11') απείλησαν πρώτοι τις εστίες, το σκορ όμως άνοιξε για την Σεβίλλη ο άλλοτε άσος του Πανθρακικού, Αλέις Βιδάλ.
Ο Ισπανός εξτρέμ που έπαιξε δεξί μπακ έκανε το 1-0 στο 17' με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση από πάσα του Μπάκα, ενώ στο 19' παραλίγο να απαντήσει η Φιορεντίνα, αλλά ο Ματίας Φερνάντες έχασε τεράστια ευκαιρία, αστοχώντας μόνο από το ύψος της μικρής περιοχής.
Ξανά ο Ματίας Φερνάντες απείλησε στο 23' και απέκρουσε ο Σέρχιο Ρίκο, όπως έκανε και στο 25' σε νέα τρομερή ευκαιρία, αυτήν την φορά του Σαλάχ, ο οποίος ανατράπηκε στο 30' στην περιοχή από τον Τρεμουλινάς, αλλά ο Φέλιξ Μπριχ δεν έδωσε το πέναλτι.
Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 52' ξανά με τον Αλέις Βιντάλ, ανέβηκε από δεξιά, η ιταλική άμυνα τον ξέχασε και το πλήρωσε, καθώς ο 25άχρονος τροφοδοτήθηκε από τον Βιτόλο και με χαμηλό δεξί σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε για το 2-0 τον Νέτο, ο οποίος φέρει φυσικά ευθύνη.
Στο 75' ο Κάρλος Μπάκα άφησε την θέση του στον Κεβέν Γκαμεϊρό και ο Γάλλος στράικερ στην πρώτη του επαφή με την πλάσαρε από κοντά και έκανε το 3-0, έπειτα από ασίστ του Αλέις Βιδάλ!

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Εμ'Μπιά, Μπανέγα, ΧΑ Ρέγες (58' Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (75' Γκαμεϊρό).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς (46' Μάικα Ρίτσαρντς), Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Αλόνσο, Μπάντελ (68' Νταβίντ Πισάρο), Ματίας Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Μάριο Γκόμεθ (80' Ίλιτσιτς).




Νάπολι - Ντνίπρο 1-1


Με γκολ του Σελεζνιόβ στο 81' από θέση οφ-σάιντ η Ντνίπρο πήρε ισοπαλία από τη Νάπολι στο "Σαν Πάολο" και ελπίζει στο θαύμα του τελικού
Σκόρερς: 49' Νταβίντ Λόπεθ / 81' Σελεζνιόβ
Γήπεδο: "Σαν Πάολο", Νάπολι
Διαιτητής: Σβεν Όντβαρ Μόεν (Δανία)
Η Ντνίπρο συνεχίζει τα θαύματα, καθώς κατάφερε να πάρει ισοπαλία με 1-1 από τη Νάπολι στο "Σαν Πάολο", έτσι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League στην Βαρσοβία.
Το γκολ πάντως το Σελεζνιόβ στο 81', ένα λεπτό μετά την είσοδό του, δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ήταν σε θέση οφ-σάιντ ο σκόρερ.
Νωρίτερα ο Μπόικο είχε σταματήσει 4 φορές τον Ιγκουαΐν, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Νταβίντ Λόπεθ στο 49', έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς... συγκινήσεις.


 
Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία της Ντνίπρο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο και είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχε μία καλή ευκαιρία, το μακρινό σουτ του Λορέντσο Ινσίνιε που πέρασε λίγο άουτ.
Δεν ήταν όμως ανάλογη η αμυντική συγκέντρωση των Ουκρανών στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και το πλήρωσαν στο 49', όταν ο Νταβίντ Λόπεθ άνοιξε το σκορ για τη Νάπολι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε από αριστερά.
Η απόδοση της Νάπολι ανέβηκε και η Ντνίπρο επέλεξε να παραμείνει προσεκτική στην άμυνα για να μην δεχτεί άλλο γκολ.
Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έψαχνε το γκολ, είχε αρκετές καλές ευκαιρίες, αλλά σε όλες τον σταμάτησε ο Μπόικο με κορυφαίες επεμβάσεις αυτές στο 73ο και το 78ο λεπτό.
Τις χαμένες ευκαιρίες τις πλήρωσε η Νάπολι, καθώς στο 80' ο Σελεζνιόβ μπήκε στο ματς στο 81' ισοφάρισε σε 1-1, όμως το γκολ κακώς μέτρησε, καθώς ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφ-σάιντ.

ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Νταβίντ Λοπεθ (71' Γκαργκάνο), Χάμσικ, Καγιεχόν (77' Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε (82' Μέρτενς), Ιγκουαΐν.
ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (69' Μπέζους), Φεντορτσούκ, Ροτάν, Λουτσκέβιτς (57' Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (80' Σελεζνιόβ).


 

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:


Πέμπτη
Νάπολι - Ντνίπρο 1-1
Σεβίλλη - Φιορεντίνα 3-0 
*ρεβάνς σε μία εβδομάδα, τελικός 27/5 στην Βαρσοβία

Ο πίνακας των σκόρερς


8 γκολ
Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)
Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)
7 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
6 γκολ
Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)
Γκιγιόμ Οαρό (Γιούνγκ Μπόις)
Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)
Λίορ Ρεφαέλοβ (Μπριζ)
Λουσιάνο Βιέτο (Βιγιαρεάλ)
5 γκολ
Ραούλ Ρουσέσκου (Στεάουα)
Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)
Αντρέι Κράμαριτς (Ριέκα)
Κλαουντιό Μποβού (Γκινγκάμπ)
Ντεμπά Μπα (Μπεσίκτας)
Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: