moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η αδιαπραγμάτευτη θέση της UEFA και η στάση Κοντονή

Η αδιαπραγμάτευτη θέση της UEFA και η στάση Κοντονή


Καμία συμφωνία δεν υπάρχει μεταξύ UEFA και Κοντονή για το νομοσχέδιο μια μέρα πριν υποβληθεί στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν διαπραγματεύεται τις αλλαγές που έχει ζητήσει να υπάρξουν στο σχέδιο νόμου και παρά το ταξίδι του Υφυπουργού Αθλητισμού στην Ελβετία  και την συνάντηση που είχε με τον Άγγελο Ρηγόπουλο, ο οποίος είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας και όχι αξιωματούχος της UEFA, υπήρξε και επίσημη ενημέρωση στην ΕΠΟ για το τι περιμένει FIFA και UEFA εστί ώστε να αποφευχθεί το GREXIT.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία διαβεβαίωσε πως δεν έλαβε από το Υπουργείο επίσημη μετάφραση του σχεδίου νόμου στην ολότητα του και οι προτάσεις της βασίζονται σε μετάφραση της ΕΠΟ.

Τα τέσσερα σημεία που πρέπει να αλλάξουν στο νομοσχέδιο για να αποφευχθεί το GREXIT...και θα αλλάξουν!

Συγκεκριμένα οι αλλαγές που ζητούν FIFA και UEFA εστιάζονται σε τέσσερα βασικά σημεία τα οποία και δεν διαπραγματεύονται.
Πρώτον, οι διεθνείς ομοσπονδίες  ακόμα και σε ακραία περιστατικά βίας δεν δέχονται να υπάρχει δυνατότητα του εκάστοτε υπουργού να αποκλείει για προληπτικούς λόγους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη επεισοδίων ομάδες από τις διοργανώσεις τους. Αντίθετα δεν διαφωνούν για το ίδιο δικαίωμα στις εγχώριες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της ΔΕΑΒ και της ΕΠΟ.

Δεύτερον,  για την στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων αμιγώς με τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, προτείνει τα πρόσωπα αυτά να επιλέγονται και να ορίζονται από την ΕΠΟ και όχι με κλήρωση από το Συμβούλιο Εφετών όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ δεν συμφωνεί και με το σημείο οι αποφάσεις των Πειθαρχικών επιτροπών να δημοσιεύονται το αργότερο μέχρι και 10 ημέρες.

Τρίτον, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζητάει να καταργηθεί τελείως στο άρθρο 5 παρ. 5 που επιβάλλει ανταποδοτικό τέλος, το οποίο αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού μετά από γνώμη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, ανερχόμενο σε 1% έως 3% επί των εισιτηρίων των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων για την κάλυψη της κρατικής δαπάνης συμμετοχής των δικαστικών λειτουργών σε πειθαρχικές επιτροπές.
Και τέταρτον, στη διάταξη για το αυτοδιοίκητο (άρθρο 15 παρ 2) η UEFA δέχεται την εναρμόνιση του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ με το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά προτείνει διατύπωση που δίνει δικαίωμα στην ΕΠΟ να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA και UEFA.

Η υιοθέτηση και εφαρμογή του σχεδίου νόμου χωρίς αυτές τις απαραίτητες τροποποιήσεις θα αντέβαινε στην αρχή σύμφωνα με την οποία όλες οι ομοσπονδίες FIFA και UEFA πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή τρίτων, αναφέρει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία θεωρεί είχε την πεποίθηση ότι το σχέδιο νόμου θα προσαρμοστεί αναλόγως πριν κατατεθεί στη Βουλή, ιδιαιτέρως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η UEFA τέλος ζητάει να ενημερωθεί για τις αλλαγές πριν από την υποβολή του νομοσχεδίου την Τετάρτη (6/5) στη Βουλή.
Ο Σταυρός Κοντονής από την πλευρά του από τη στιγμή που θεωρεί πως οι αλλαγές που ζητάει η UEFA δεν αλλάζουν και το πνεύμα του νόμου θα κάνει ένα βήμα πίσω, όπως άλλωστε διαρρέει πως έκανε ένα βήμα πίσω και η ΕΠΟ στο θέμα των τακτικών δικαστών όπου συμφώνησε να βγαίνει μια λίστα από το Πρωτοδικείο και η ομοσπονδία να επιλέγει τους δικαστικούς που θα στελεχώσουν τις επιτροπές της.
Για το θέμα αναμένεται, επίσημη τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή μέσω ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: