moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η Ευρώπη παιζει μπαλλα...

Η Ευρώπη παιζει μπαλλα...

Πρωταθλητές Τσέλσι, Γιουβέντους και Σέλτικ, τελικός ολλανδικού κυπέλλου, "8άρα" από Μπαρτσελόνα και χατ-τρικ από Κριστιάνο Ρονάλντο.
Δείτε συγκεντρωμένα όλα τα αποτελεσματα

Όλα τα videos από την Ευρώπη

KNVB Beker - Τελικός

H Χρόνινχενκατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-0 της Τσβόλε στον τελικό του Ρότερνταμ. 

Μεγαλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άλμπερτ Ρούσκαν, καθώς ο Σλοβάκος μέσος πέτυχε και τα δύο του ματς, στο 64ο λεπτό και στο 75ο.

Ανάλογες στιγμές είχε ζήσει πέρσι η Τσβόλε, κατακτώντας το πρώτο της τρόπαιο στον τελικό με τον Άγιαξ. Έπαιξε δηλαδή δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό, όχι όμως και ο Θανάσης Καραγκούνης που είναι τραυματίας σχεδόν από την αρχή της σεζόν.
 
Τσβόλε - Χρόνινχεν 0-2



Premier League

Η Τσέλσι αναδείχθηκε για 5η φορά πρωταθλήτρια Αγγλίας, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο της Premier League νικώντας την Κρίσταλ Πάλας με το... ριμπάουντ του Αζάρ (videos)
Πρωταθλήτρια Αγγλίας αναδείχθηκε η Τσέλσι το μεσημέρι της Κυριακής, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το τρόπαιο έπειτα από τη νίκη της με 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στο "Στάμφορντ Μπριτζ".
Ο Εντέν Αζάρ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 45', σκοράροντας με κεφαλιά παίρνοντας το... ριμπάουντ σε εκτέλεση πέναλτι που απέκρουσε ο Σπερόνι.
Η εκτέλεση του Βέλγου ήταν κακή και μάλιστα ο διεθνής άσος έχασε για πρώτη φορά πέναλτι στην Premier League, καθώς μετρούσε "9 στα 9" μέχρι σήμερα.
Το πρωτάθλημα για 4 συνεχόμενα χρόνια πήγαινε στο Μάντσεστερ, δύο φορές για την Γιουνάιτεντ και δύο για την Σίτι, όμως η Τσέλσι επέστρεψε στον... θρόνο μετά από 5 χρόνια.
Αυτή είναι η 5η φορά που οι "μπλε" αναδεικνύονται πρωταθλητές, με τις 4 πρώτες να είναι το 1955, το 2005, το 2006 και το 2010.
Αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα του Ζοζέ Μοουρίνιο με την Τσέλσι (2005, 2006, 2015), με τον Πορτογάλο να έχει επίσης δύο με την Πόρτο (2003, 2004), δύο με την Ίντερ (2009, 2010) και ένα με την Ρεάλ (2012). Σύνολο δηλαδή 8 πρωταθλήματα!
Όταν πάντως στο 85' έβαλε τον Κουρ Ζουμά αντί του Ουίλιαν, οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας φώναζαν το σύνθημα..."βαρετή Τσέλσι".



Serie A

Προσπέραση η Ρόμα, νέο δράμα για Μίλαν

Η Ρόμα νίκησε την Τζένοα και ανέβηκε στην 2η θέση, καθώς προσπέρασε την Λάτσιο που έχασε βαθμούς στην έδρα της Αταλάντα. Η Νάπολι νίκησε 3-0 τη Μίλαν 

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 0-1

Ρόμα - Τζένοα 2-0

Αταλάντα - Λάτσιο 1-1

Νάπολι - Μίλαν 3-0

Φιορεντίνα - Τσεζένα 3-1

Ίντερ - Κιέβο 0-0

Βερόνα - Ουντινέζε 0-1

Σασουόλο - Παλέρμο 0-0

 

Primera División

 Εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Σεβίλλης από την Ρεάλ η Βαλένθια και νικώντας με 3-1 την Έιμπαρ είναι πλέον με +3 στην 4η θέση

Κόρδοβα - Μπαρτσελόνα 0-8

Σεβίλλη - Ρεάλ 2-3

  Ατλέτικο - Μπιλμπάο 0-0

Βαλένθια - Έιμπαρ 3-1

Μάλαγα - Έλτσε 1-2

  Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1

Χετάφε - Γρανάδα 1-2

  Ντεπορτίβο - Βιγιαρεάλ 1-1

  Σοθιεδάδ - Λεβάντε 3-0

 

Bundesliga

Η ανάσταση του Αμβούργου

Το Αμβούργο, η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί από την Bundesliga, πήρε "διπλό" στο 87' από τη Μάιντς και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού (videos)
Με γκολ του Γκόικο Κάτσαρ στο 87' το Αμβούργο πήρε μεγάλο "διπλό" επί της Μάιντς (1-2), έτσι βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού.
Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ενώ θυμίζουμε πως προερχόταν από 5 σερί ήττες και συνολικά 9 αγωνιστικές χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες, 7 ήττες).
Το Αμβούργο θυμίζουμε πως είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Bundesliga.
Όσον αφορά στην Γκλάντμπαχ, επίσης με 2-1 και λύτρωση στα τελευταία λεπτά (85') πήρε σπουδαίο "διπλό" με την Χέρτα στο Βερολίνο και επέστρεψε στην 3η θέση.

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-0

Βόλφσμπουργκ - Ανόβερο 2-2
Μάιντς - Αμβούργο 1-2

Χέρτα - Γκλάντμπαχ 1-2

Σάλκε - Στουτγκάρδη 3-2
Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 1-1
Άουγκσμπουργκ - Κολωνία 0-0

Βέρντερ - Φρανκφούρτη 1-0

Φράιμπουργκ - Πάντερμπορν 1-2

 

Ligue 1

  Στην κορυφή με +3 από τη Λιόν διατηρήθηκε η Παρί Σεν-Ζερμέν, καθώς νίκησε 2-0 τη Ναντ στο "Μποζουάρ", ενώ η Μονακό με "4άρα" είναι στην 3η θέση με +5 από Μαρσέιγ και Σεντ-Ετιέν

Ναντ - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-2

Λιόν - Εβιάν 2-0

Μονακό - Τουλούζ 4-1

Μετς - Μαρσέιγ 0-2

Μπαστιά - Σεντ-Ετιέν 1-0
Λιλ - Λανς 3-1
Γκινγκάμπ - Ρεμς 2-0
Λοριάν - Μπορντό 0-0
Μονπελιέ - Ρεν 0-0
Νις - Καέν 1-1
 

Primeira Liga

Tις λίγες της ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος διατήρησε η Πόρτο, καθώς νίκησε 2-0 στην έδρα της Σετούμπαλ.
Οι "δράκοι" διατηρήθηκαν στο -3 από την Μπενφίκα, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, όμως επειδή οι "αετοί" υπερτερούν στην ισοβαθμία θα πρέπει για να χάσουν το πρωτάθλημα να κάνουν τουλάχιστον δύο... γκέλες.
Οι "δράκοι" διατηρήθηκαν στο -3 από την Μπενφίκα, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, όμως επειδή οι "αετοί" υπερτερούν στην ισοβαθμία θα πρέπει για να χάσουν το πρωτάθλημα να κάνουν τουλάχιστον δύο... γκέλες.

Ζιλ Βισέντε - Μπενφίκα 0-5

Σετούμπαλ - Πόρτο 0-2

Σπόρτινγκ - Νασιονάλ 2-0
Γκιμαράες - Εστορίλ 2-0
 

SüperLig

Μεγάλη νίκη για την Μπεσίκτας, καθώς επικράτησε με 2-0 της Τράμπζονσπορ μέσα στην Τραπεζούντα και επέστρεψε στην κορυφή.
Ο Ντεμπά Μπα άνοιξε το σκορ στο 58' με το 17ο φετινό του τέρμα, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του (!) και ο Μουσταφά Πεκτεμέκ στο 95' διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Τράμπζονσπορ - Μπεσίκτας 0-2

 Φενέρμπαχτσε - Μπαλικέσιρσπορ 4-3

 

Pro League

Κόρτραϊκ - Γάνδη 0-1




Σταντάρ Λιέγης - Μπριζ 1-0

 

Σαρλερουά - Άντερλεχτ 0-1

 

Scottish Premier League

Σέλτικ - Νταντί 5-0


 
Νταντί Γιουνάιτεντ - Αμπερντίν 1-0

 
Σεντ Τζόνστοουν - Ινβερνές 1-1


  Κιλμάρνοκ - Χάμιλτον 2-3


 
Μάδεργουελ - Ρος Κάουντι 1-1

 
Πάτρικ Θισλ - Σεντ Μίρεν 3-0

 

Κύπρος

 Η Ανόρθωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ερμή στο "Αμμόχωστος", έτσι και μαθηματικά πλέον δεν έχει ελπίδες τίτλου.

Είναι 9 βαθμούς μακριά από το ΑΠΟΕΛ, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, όμως υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Η "κυρία" έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει την Ομόνοια, έτσι παρέμεινε στην 5η θέση και θα δώσει "μάχη" για έξοδο στο Europa League.

ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 3-2

 
ΑΕΚ - Απόλλων 2-0


  Ερμής - Ανόρθωση 1-1


  Δόξα - Οθέλλος 3-3

 
Αγία Νάπα - ΑΕΛ 1-0

 

Εθνικός - Νέα Σαλαμίνα 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: