moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

«Εμφύλιοι»στο Champions League?

«Εμφύλιοι»στο Champions League?

Θα γίνουν έξι οι «εμφύλιοι»;
Ρεάλ και Μπαρτσελόνα φιλοδοξούν να κοντραριστούν ξανά σε τελικό. Αυτήν τη φορά στο Champions League. 
Αν τα καταφέρουν, θα είναι η έκτη φορά όπου θα αναμετρηθούν για τον τίτλο ομάδες από την ίδια χώρα.
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων τον τελικό που ονειρεύονται όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουμε φέτος, εάν καταφέρουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα να κάνουν το… χρέος τους.
Να αποκλείσουν δηλαδή στους ημιτελικούς τη Γιουβέντους και την Μπάγερν Μονάχου και να πάρουν το εισιτήριο για την αναμέτρηση της 6ης Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
Ωστόσο, στην περίπτωση που προκριθούν οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ομάδες από την ίδια χώρα θα «μονομαχήσουν» στον τελικό του Champions League, αφού έχει συμβεί πέντε φορές στο παρελθόν κάτι ανάλογο.

Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν το 2000, όταν η Ρεάλ υπέταξε τη Βαλένθια στο Παρίσι με 3-0. Τρία χρόνια αργότερα στο Μάντσεστερ η Μίλαν νίκησε τη Γιουβέντους στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2, καθώς στα πρώτα 120 λεπτά οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν το στόχο.
Με τον ίδιο τρόπο κρίθηκε και ο τελικός στη Μόσχα το 2008 ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν με 6-5 στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, μετά το 1-1 στην παράταση.
Το 2013 η Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύτηκε, αλλά στο τέλος έκαμψε την αντίσταση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-1 στο Λονδίνο, ενώ πέρυσι η Ρεάλ επικράτησε της Ατλέτικο στην παράταση με 4-1 στη Λισαβώνα.

Πλέον περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου την έκβαση των δύο ημιτελικών ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου, χωρίς να αποκλείεται να επαληθευτεί ξανά το παραπάνω σε σενάριο και να δούμε το «clasico» στον τελικό του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: