moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προς έξοδο από τη NOVA (Στο καλο και απο το πεζοδρομιο....)

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προς έξοδο από τη NOVA (Στο καλο και απο το πεζοδρομιο....)


13 ομάδες ψήφισαν υπέρ της επέκτασης με το συνδρομητικό κανάλι

 Το πρώτο επεισόδιο της προσπάθειας διάλυση της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ γράφτηκε πλέον και με επίσημο τρόπο.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Απριλίου στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ για την επέκταση της σύμβασης με την NOVA για ακόμα δυο χρόνια (2017-2019), οι «πράσινοι» με την απουσία τους επιβεβαίωσαν τις φήμες που τους ήθελαν να προσπαθούν να βάλουν βόμβα στα θεμέλια της διοργανώτριας αρχής, με τον ΠΑΟΚ να στέλνει τον Μάκη Γκαγκάτση που δεν είχε δικαίωμα ψήφου, ο οποίος όμως παρουσίασε επιστολή υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο Ιάκωβο Αγγελίδη με την οποία γινόταν σαφές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν συμφωνούν με την πρόταση επέκτασης του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της συνεργασίας με το συνδρομητικό κανάλι με 13 ομάδες να ψηφίζουν υπέρ, την SKODA Ξάνθη κατά, τον Παναθηναϊκό να είναι απών και τον ΠΑΟΚ να ξεκαθαρίζει πως διαφωνεί.
ΟΦΗ και Νίκη Βόλου λόγω της αποχώρησης τους από το πρωτάθλημα δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Πάντως δεν αποκλείεται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να αλλάξουν στάση και τελικά να παραμείνουν και το 2017-2019 στη NOVA, αφού και στην προηγούμενη επέκταση διαφωνούσαν όμως όταν ήρθε η ώρα και δεν υπήρχαν έσοδα από άλλες πηγές το «όχι» έγινε «ναι».
Όσον αφορά στη νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ, προτάθηκε η σύσταση μιας επιτροπής, η οποία θα κληθεί να εξετάσει όλες τις παραμέτρους προτού φέρει το θέμα προς ψήφιση.
Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι ομάδες που απαρτίζουν την επιτροπή που θα συζητήσει τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και για το ασυμβίβαστο όσων αφορά την ΑΕΚ.
 Για το αίτημα του Εργοτέλη σχετικά με την αναδιάρθρωση η Λίγκα παρέπεμψε τους Κρητικούς στην ΕΠΟ, τονίζοντας τους ότι υπάρχει προκήρυξη για του χρόνου με 16 ομάδες η οποία έχει εγκριθεί.

 Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε: «Σε δύσκολους καιρούς η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συνεννοηθεί και όλες οι ομάδες να είναι μαζί. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι.
 Είναι λογικό στην προσπάθεια αυτή να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά πιστεύω πως οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί σε αυτά τα ζητήματα και αυτό θα το αντιληφθούν αργά ή γρήγορα άπαντες. Και στην προηγούμενη επέκταση τηλεοπτικής συμφωνίας υπήρχαν ομάδες που ήταν απέξω και μπήκαν στην πορεία.
 Η ισχύουσα συμφωνία είναι μέχρι το 2017.
Μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν», ανέφερε. Όσο για το θέμα του ΟΠΑΠ, ανέφερε : 
«Η Ξάνθη διατήρησε επιφυλάξεις μέχρι να ενημερωθεί περαιτέρω και ο ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση διαφώνησε γιατί θέλει να δει τι θα γίνει με το ιντερνετικό στοίχημα και το αντίτιμο. Θα επιχειρηθεί μια συνάντηση με τον ΟΠΑΠ για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη νέα σύμβαση».

 Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε ο Παναθηναϊκός για το ηχητικό ντοκουμέντο της επεισοδιακής συνεδρίασης που έγινε μετά το ντέρμπι, είπε: 
«Ο Παναθηναϊκός έκανε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία άλλος δικαστής τα είχε απορρίψει και σήμερα άλλος δικαστής τα έκανε δεκτά. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές. Τα πρακτικά δόθηκαν, αλλά εδώ μιλάμε για το ηχητικό.
Κάθε ομάδα μπορεί να προσφύγει για τα συμφέροντά της όταν αυτό είναι απαραίτητο».

Τέλος, αναφορικά με το αίτημα της ΠΑΕ Εργοτέλης για μείωση των ομάδων που υποβιβάζονται φέτος σε δύο και την παραπομπή του στην ΕΠΟ, είπε: 
«Υπάρχει μια προκήρυξη που αφορά 16 ομάδες για του χρόνου. Ο καθένας μπορεί να θέσει ένα θέμα και αντιμετωπίζεται δημοκρατικά από το ΔΣ, αλλά είναι θέμα της ΕΠΟ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 
 1/ Επί δεκατεσσάρων (14) ΠΑΕ που ήταν παρούσες στο Δ.Σ. της Super League, οι δεκατρείς (13) ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης της Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης για δύο επιπλέον αγωνιστικές περιόδους (2017-18 και 2018-19), ενώ διαφώνησε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

 Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία δεν παρέστη τυπικώς στο Δ.Σ , δια επιστολής της σημείωσε ότι «διαφωνεί στην επέκταση της συνεργασίας τη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες συνθήκες».
 Η ΠΑΕ Πλατανιάς η οποία επίσης δεν παρέστη στο ΔΣ, δια επιστολής της συμφώνησε με την ως άνω επέκταση.

 2/ Αποφασίστηκε καταρχήν, όπως το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2015-16 ξεκινήσει στις 22-23 Αυγούστου 2015.

 3/ Ο Τελικός του Πρωταθλήματος Υποδομών της Super League Κ-15 θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου στo γήπεδο της ΠΑΕ Πλατανιάς (Περιβόλια Χανίων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: