moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions και Europa League

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions και Europa League

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν και Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα δύο σούπερ ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για τους "4" του Champions League που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας.


Δύο μεγάλα ζευγάρια -όπως αναμενόταν άλλωστε- ανέδειξε η η κλήρωση των ημιτελικών του Champions League που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας, με τη Μπαρτσελόνα να τίθεται αντιμέτωπη με τη Μπάγερν Μονάχου (πρώτο ματς στο "Camp Nou") και τη Γιουβέντους με τη Ρεάλ Μαδρίτης (πρώτη αναμέτρηση στο "Juventus Stadium").
Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου είχαν αναμετρηθεί ξανά στα ημιτελικά του θεσμού πριν από δύο χρόνια, με τους Βαυαρούς του Γιουπ Χάινκες να σαρώνουν με συνολικό σκορ 7-0 (4-0 εντός και 3-0 εκτός, η πιο ευρεία νίκη ομάδας σε ημιτελικά CL) τους Καταλανούς και να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του "Γουέμπλεϊ" όπου κατέκτησαν το τρόπαιο εις βάρος της Ντόρτμουντ.
Φέτος φυσικά υπάρχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο ζευγάρι καθώς ο Πεπ Γουαρδιόλα επιστρέφει στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα μετά το 2012 όταν και αποχώρησε από το σύλλογο.

Επιπλέον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η μάχη των πάγκων, μιας που Λουίς Ενρίκε και Πεπ Γουαρδιόλα ήταν επί χρόνια συμπαίκτες στη Μπαρτσελόνα!


Από το 1996 και μετά, οι δύο ομάδες έχουν δώσει οκτώ παιχνίδια μεταξύ τους, με τον απολογισό τους να είναι: 1 νίκη η Μπαρτσελόνα, 2 ισοπαλιες και 5 νίκες η Μπάγερν Μονάχου.

  Στο άλλο ζευγάρι, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φυσικά ως μεγάλο στόχο την "Undecima" (11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών) που θα την κάνει την πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν (1989, 1990) που θα έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές το βαρύτιμο τρόπαιο ενώ η αντίπαλός της Γιουβέντους βρίσκεται σε ημιτελικό για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.


  Το εντυπωσιακό είναι πως το 2003 που είχε φτάσει τελευταία φορά στους "4", η "γηραιά κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε αποκλείσει τους "μερένγκες", πριν φτάσει στον τελικό του "Old Trafford" και χάσει το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Μίλαν.



Πέρυσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League (2-2 στο Τορίνο, νίκη με 2-1 για τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο) ενώ η διασημότερη μάχη τους δόθηκε στον τελικό του 1998 στο Άμστερνταμ, όταν οι "μερένγκες" είχαν επικρατήσει 1-0 με το χρυσό γκολ του Μιγιάτοβιτς.


  Όσον αφορά στο συνολικό ρεκόρ στις ευρωπαϊκές μάχες της Γιουβέντους με τη Ρεάλ, η ιταλική ομάδα έχει 7 νίκες και η ισπανική 8 ενώ υπάρχει και 1 ισοπαλία μεταξύ τους.

  Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα να δούμε το "Clasico" στον τελικό του Champions League, εφόσον η Ρεάλ ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα της Μπάγερν, με το συγκεκριμένο ζευγάρι να μην έχει εμφανιστεί ποτέ μέχρι τώρα σε τελικό στα 58 χρόνια ιστορίας του θεσμού.



Όσον αφορά στον τελικό, εκεί τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης, με τυπικά φιλοξενούμενο να είναι ο νικητής του Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου.
Σημειώνεται πως η Γιουβέντους θα υποδεχτεί στις 6 Μαΐου τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τορίνο, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 12 Μαΐου στην Μαδρίτη. Αντίστοιχα, ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου στο "Camp Nou", ενώ ο

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Εuropa League

Νάπολι-Ντνίπρο και Σεβίλλη-Φιορεντίνα είναι τα δύο ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα για τα ημιτελικά του Europa League. Αποφευχθηκε ο ιταλικός εμφύλιος.
Η αναμέτρηση της Σεβίλλης με τη Φιορεντίνα είναι το μεγάλο ζευγάρι που έβαλε η κλήρωση των ημιτελικών του Europa League που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, με τους φιλόδοξους φέτος "βιόλα" του Βιτσέντο Μοντέλα να αντιμετωπίζουν την περσινή κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη, η οποία μάλιστα έχει κατακτήσει τρεις φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο την τελευταία δεκαετία (2006, 2007, 2014).
Εντυπωσιακό είναι πάντως το αρνητικό ρεκόρ που έχει η ομάδα της Ανδαλουσίας απέναντι σε ιταλικές ομάδες καθώς αγνοεί τη χαρά της νίκης: σε σύνολο 4 αγώνων έχει απολογισμό 1 ισοπαλία και 3 ήττες.


  Στο άλλο ζευγάρι, η Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ (πρώτη εμφάνιση των "παρτενοπέι" σε ευρωπαϊκό ημιτελικό μετά από 26 ολόκληρα χρόνια) έχει θεωρητικά το πάνω χέρι στην αναμέτρησή της με τη Ντνίπρο (παρθενική παρουσία στα ημιτελικά της διοργάνωσης), η οποία είχε αποκλείσει στη φάση των "32" τον Ολυμπιακό.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν ευχάριστες θύμησες από αναμετρήσεις τους με ιταλικές ομάδες αφού σε σύνολο 8 αγώνων μετρούν: 1 νίκη-1 ισοπαλίες-6 ήττες.
Όσον αφορά στον τελικό της Βαρσοβίας, εκεί τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Νάπολι-Ντνίπρο με τυπικά φιλοξενούμενο τον νικητή του ζευγαριού Σεβίλλη-Φιορεντίνα.


Τα πρώτο ματς των ημιτελικών του Europa League θα γίνουν στις 7 Μαΐου και τα δεύτερα στις 14 του ίδου μήνα ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 27 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: