moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Tα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Tα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Γράφει ιστορία η Ντνίπρο

Γράφει ιστορία η Ντνίπρο λυτρώθηκε από τον Σακχόφ και υποχρεώνοντας την Μπριζ στην πρώτη ήττα της (1-0) στη διοργάνωση, πανηγύρισε την παρθενική της πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League!

Πρώτη και… φαρμακερή!
Ίσα που επιβίωσε από τη φάση των ομίλων. Σχεδόν κανείς δεν περίμενε να προχωρήσει μακριά στη διοργάνωση. Κι όμως η Ντνίπρο ζει το δικό της παραμύθι στην Ευρώπη!

Ούτε η -μέχρι την αποψινή αναμέτρηση ανίκητη- Μπριζ δεν κατάφερε να της σταθεί εμπόδιο. Έπειτα από πολλές απέλπιδες προσπάθειες για το γκολ που θα έκρινε την πρόκριση ήρθε ο Σακχόφ να το πάρει πάνω του.

Με προσωπική ενέργεια και υποδειγματικό τελείωμα έγραψε το 1-0 στο 82' και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα η ουκρανική ομάδα πήρε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, για πρώτη φορά στην ιστορία της!



Ετοιμαζει βαλίτσες για τους «4

Ακόμη και για τις αμυντικές ανορθογραφίες είχε προνοήσει. Η νίκη στην Γερμανία (4-1) κράτησε όρθια τη Νάπολι, που παρά την άρνηση της Βόλφσμπουργκ να παραδοθεί (2-2) στην Ιταλία τσέκαρε το εισιτήριο.

Τα είχε μελετήσει όλα!
Τις βαλίτσες της για το ταξίδι στους «4» του Europa League μπορεί να ετοιμάσει η Νάπολι με κάθε επισημότητα. Οι «παρτενοπέι» ήταν αυτοί που έπρεπε κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, που παρότι γύρισε από το 2-0 στο «Σαν Πάολο», 2-2, δεν τους «πλήγωσε».
Το όπλο του 4-1 στο πρώτο ματς της Γερμανίας αποδείχτηκε τεράστιο για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και χάρη σ’αυτό δεν τιμωρήθηκαν τα αμυντικά της κενά.
Μπορεί η ομάδα του Χέκινγκ να μην είχε ελπίδες έπειτα από την βαριά ήττα στην έδρα της, όμως αυτό δεν την εμπόδισε και «χτύπησε» στα ίσα το παιχνίδι στην Ιταλία. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαξε το γκολ, όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα, ενώ απ’ την άλλη δημιουργούσαν κινδύνους με τις αντεπιθέσεις τους.
Με την δοκιμασμένη συνταγή «χτύπησαν» με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Μπενίτεθ, με τον Καγεχιόν να στέκεται τυχερός και να βλέπει την μπάλα να του κάνει το χατίρι και έπειτα από την κόντρα στο 50’ να καταλήγει στα δίχτυα. Ξανά τα… ίδια και ένα τέταρτο αργότερα, με τον Μέρτενς να κάνει με διπλή προσπάθεια το 2-0 (65’). Η Βόλφσμπουργκ ακόμη κι έτσι στάθηκε στο ύψος της και πάλεψε μέχρι τέλους. Εν τέλει, η προσπάθειά της δικαιώθηκε αφού πρώτα μείωσε με τον Κλόσε στο 71’ κι εν συνεχεία (73’) έκανε το 2-2 «τσακ-μπαμ» με τον Πέρισιτς.

Στα ημιτελικά, ύστερα από 7 χρόνια, η Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα, ολοκλήρωσε τη δουλειά που είχε αρχίσει στο Κίεβο με το εκτός έδρας 1-1, αφού επικράτησε 2-0 απέναντι στην Ντιναμό με γκολ των Γκόμεζ και Βάργκας και πέρασε στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά, ύστερα από 7 χρόνια, η Φιορεντίνα
Με γκολ των Γκόμεζ (43') και Βάργκας (94') η Φιορεντίνα επικράτησε της Ντιναμό Κιέβου 2-0 και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League. Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε η ουκρανική ομάδα, που έπαιξε για 50 λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Λενς. Δικαιότατη η πρόκριση της ομάδας του Μοντέλλα που είχε δύο δοκάρια. H Φιορεντίνα, έφτασε στην ημιτελική φάση σε ευρωπαϊκό Κύπελλο, μετά από επτά χρόνια, αφού την τελευταία φορά που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο, ήταν το 2008, όταν είχε φτάσει στην τετράδα και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Ρέιντζερς, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Το ματς
H ιταλική ομάδα άρχισε από νωρίς το σφυροκόπημα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου με τον Μάρκος Αλόνσο, να έχει δοκάρι σε αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 10ο λεπτό. Στο 22ο ήταν η σειρά του Μάριο Γκόμεζ ν’ απειλήσει και να χάσει καλή ευκαιρία, αφού ο Σοβκόφσκι εξουδετέρωσε το σουτ του, ενώ ο Ουκρανός πορτιέρο είχε απάντηση και σε ευκαιρία του Σάβιτς στο 37ο λεπτό.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, κρίθηκε το ματς στη συνέχεια, αφού ο Λενς είδε την άγουσα προς τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40ο λεπτό και στο 43ο μετά από παράλληλη σέντρα του Χοακίν, ο Γκόμεζ με το γόνατο άνοιξε το σκορ, για να δώσει προβάδισμα στους «βιόλα» σε ένα κρίσιμο σημείο.

Η Φιορεντίνα συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και είχε δοκάρι με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 49ο λεπτό, ενώ ο Φερνάντεζ είχε άλλη μια εξαιρετική στιγμή στο 59ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης στο 84ο, είδε τον Σοβκόφσκι να του στερεί την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βάργκας, μπήκε από αριστερά και με ένα σουτ στην απέναντι εσωτερική πλευρά των διχτυών, σφράγισε το εισιτήριο των «βιόλα» για τα ημιτελικά.



Στο 85 στους «4» η Σεβίλλη

Με ένα τέρμα του στο 85ο λεπτό ο Γκαμέιρο ισοφάρισε σε 2-2 την Ζενίτ στο ματς στην Αγία Πετρούπολη και έστειλε την Σεβίλλη στους «4» του Europa League.

Ο Γκαμέιρο την έστειλε στους «4»
Εφτάψυχη αποδεικνύεται η Σεβίλλη… Στο πρώτο ματς κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πάρει τη νίκη πετυχαίνοντας δύο γκολ. Σήμερα πήρε την πρόκριση στους «4» του Europa League με ένα τέρμα λίγο πριν το τέλος κόντρα στη ροή του αγώνα.
Το γκολ του αγώνα το πέτυχε ο Γκαμέιρα στο 85ο λεπτό την στιγμή που η Σεβίλλη είχε καθηλωθεί στην άμυνα με την Ζενίτ να… σφυροκοπά και να αναζητά ένα ακόμη γκολ ακόμη για να πάρει την πρόκριση χωρίς την παράταση.
Η Σεβίλλη είχε ανοίξει το σκορ αρκετά νωρίς. Στο 6ο λεπτό ο Χουλκ έχασε την μπάλα και οι Ισπανοί έβγαλαν αντεπίθεση με τον Νέτο να παραχωρεί πέναλτι. Ο Μπάκα το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0.
Στο 48ο λεπτό ο Ρόντον ισοφάρισε σε 1-1 μετά από λάθος του τερματοφύλακα με την Ζενίτ να αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεσή της προς την εστία της ισπανικής ομάδας.
Οι «καρποι» της πίεσης αυτής ήρθαν στο 72ο λεπτό με τον τερματοφύλακα να μην διώχνει καλά την μπάλα σε ένα μακρινο σουτ του Σμόλνικοφ και τον Χουλκ να κάνει το 2-1 με σουτ από κοντα.
Η Ζενίτ συνέχισε να πιέζει αλλά οι παίκτες της είδαν το έδαφος να χάνεται από τα πόδια τους στο 85ο λεπτό με τον Γκαμέιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: