moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κλήρωση ημιτελικών σε Champions League και Europa League

Κλήρωση ημιτελικών σε Champions League και Europa League


Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Γιουβέντους στο Champions League, Νάπολι, Φιορεντίνα, Σεβίλλη και Ντνίπρο στο Europa League. Η κλήρωση για τα ημιτελικά στη μία το μεσημέρι...


Στη μία το μεσημέρι (Παρασκευή, 24/04) διεξάγεται στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση των ημιτελικών του Champions League και εν συνεχεία αυτή του Europa League.
Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους είναι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, ενώ στην 4άδα του Europa League είναι οι Νάπολι, Φιορεντίνα, Σεβίλλη και Ντνίπρο.
Συνολικά λοιπόν στα ημιτελικά των δύο διοργανώσεων είναι 3 ισπανικές ομάδες, 3 ιταλικές, μία γερμανική και μία ουκρανική. Δηλαδή εκπροσώπους έχουν μόνο 4 χώρες!

Στοιχεία Champions League

*Η Γιουβέντους είναι στους "4" για 10η φορά στην ιστορία της, η Μπάγερν για 17η, η Μπαρτσελόνα για 20ή και η Ρεάλ για 26η (ρεκόρ).
*Στα ημιτελικά μετά από 12 χρόνια η "γηραιά κυρία". Την τελευταία φορά είχε φτάσει στον τελικό το 2003 και είχε χάσει στο Μάντσεστερ από τη Μίλαν στην διαδικασία των πέναλτι.
*Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπάγερν είναι στα ημιτελικά για 4η συνεχόμενη χρονιά και η Ρεάλ για 2η φορά στην ιστορία της είναι για 5η σερί χρονιά στα ημιτελικά. Η πρώτη βέβαια ήταν όταν είχε πάρει τα 5 σερί τρόπαια (1956-60), ενώ... για την ιστορία, τις περισσότερες σερί παρουσίες στους "4" τις έχει η Μπαρτσελόνα με 6, από το 2008 μέχρι το 2013!
*Τα πρώτα ματς στις 5/6 Μαΐου και οι ρεβάνς στις 12/13 Μαΐου, ενώ ο τελικός διεξάγεται στο "Ολίμπιασταντιον" του Βερολίνου στις 6 Ιουνίου.

Στοιχεία Europa League

*Το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα: Αυτός που θα κατακτήσει το Europa League 2014-15 κερδίζει αυτόματα θέση στους ομίλους του Champions League 2015-16. Ο κανονισμός λέει πως για να πάρει μία από τις 22 θέσεις που αυτόματα οδηγούν στους ομίλους θα πρέπει αυτός που θα κατακτήσει το CL να εξασφαλίζει και πρόκριση απευθείας στους ομίλους από την χώρα του και αυτό ήδη είναι δεδομένο με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Γιουβέντους στα ημιτελικά.
*Η Σεβίλλη θα παίξει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 4η φορά στην ιστορία της. Και τις τρεις προηγούμενες έχει κατακτήσει το τρόπαιο. Και τις τρεις ήταν η συγκεκριμένη διοργάνωση, ως UEFA Cup το 2006 και το 2007, ως Europa League το 2014 (πάει ξανά για 2ο σερί δηλαδή).
*Η Ντνίπρο βρίσκεται φυσικά για πρώτη φορά στους "4" ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Νάπολι για 3η και η Φιορεντίνα για 7η.
*Η Νάπολι έχει παίξει σε έναν τελικό και κατέκτησε το UEFA Cup 1989, ενώ η Φιορεντίνα έχει παίξει 4 τελικούς. Κατέκτησε το κυπελλούχων το 1961 και το έχασε το 1962, ενώ έχασε το UEFA Cup το 1990 και Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1957.
*Τα πρώτα ματς στις 7 Μαΐου και οι ρεβάνς στις 14 Μαΐου, ενώ ο τελικός διεξάγεται στο "Στάντιον Ναροντόβι" της Βαρσοβίας στις 27 Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: