moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ολυμπιακός - Εθνικη Κατάρ 1-1 (pics&video)

Ολυμπιακός - Εθνικη Κατάρ 1-1 (pics&video)


Ισόπαλος με σκορ 1-1 ήρθε ο Ολυμπιακός με την εθνική Κατάρ στη Ζυρίχη, αντιμετωπίζοντας αμυντικά προβλήματα. 
Ο Σιόβας το γκολ των Πειραιωτών, ντεμπουτο του Καμπιάσο.
Αν τα φιλικά προετοιμασίας γίνονται για να διορθώνονται τα κακώς κείμενα μιας ομάδας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της, τότε σίγουρα είχε μεγάλη χρησιμότητα για τον Μάρκο Σίλβα το παιχνίδι με το Κατάρ στη Ζυρίχη, που έληξε με σκορ 1-1.
Ο Πορτογάλος προπονητής σίγουρα είδε πράγματα που δεν του άρεσαν και θα προσπαθήσει να τα βελτιώσει στην συνέχεια, όπως οι αμυντικές αδυναμίες που εμφάνισε η ομάδα του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
 Δεν θα πρεπει ομως να παραβλεψουμε το γεγονος οτι η ομαδα ακομα προσπαθει να δεσει και εχει ακομα ελειψεις στο ροστερ ,και να επισημανουμε πως εκτος απο τα βαρια ποδια που εχουν απο την προετοιμασια οι ποδοσφαιριστες και η ωρα του φιλικου δεν ηταν και η...καταληλη με τοση ζεστη.
Ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο 45λεπτο για να κρατήσει το μηδέν, αν και φέρει ευθύνη για την έξοδό του στο γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο 81' από τον Χασάν, αν και ενήργησε λάθος όλη η αμυντική γραμμή των Πειραιωτών.
 Η έλευση ενός στόπερ που θα κάνει την διαφορά, κρίνεται επιβεβλημένη και είναι θέμα που θέλει άμεσα να διευθετήσουν οι "ερυθρόλευκοι".
Ο Δημήτρης Σιόβας  έσωσε την παρτίδα με κεφαλιά στο 88' από ωραία σέντρα του Ντοσεβί και διατήρησε το αήττητο στα τελευταία πέντε φιλικά, αφού η ελληνική ομάδα προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες.
Από 'κει και πέρα, το ντεμπούτο του Εστέμπαν Καμπιάσο δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά, αφού πρόκειται για την πιο δυνατή κίνηση του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι στο μετεγγραφικό παζάρι.
Ο Ολυμπιακός είχε τις καλές και τις κακές του στιγμές στο φιλικό με το Κατάρ που έγινε στο πλαίσιο φιλανθρωπικού σκοπού για την UNICEF, ολοκλήρωσε τα καλοκαιρινά φιλικά του και πλέον φουλάρει για το πρώτο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στο Φάληρο.
Ως τότε, θέλει να έχει "κλείσει" το θέμα του στόπερ και του αριστερού εξτρέμ, ενώ περιμένει την επάνοδο του Ντομίνγκες και του Φορτούνη, που του έλειψαν απόψε, μιας και είναι εκείνοι που μπορούν να οργανώσουν όσο κανείς άλλος το παιχνίδι της ομάδας.

Αν κάτι προβλημάτισε σίγουρα τον Μάρκο Σίλβα από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η αμυντική λειτουργία της.
 Οι Πειραιώτες είχαν μπόλικα ζητήματα στο ανασταλτικό κομμάτι και αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο και η αστοχία των παικτών του Κατάρ, σίγουρα θα είχε "γράψει" το κοντέρ.
Ειδικά από τα αριστερά, ο Μαζουακού αντιμετώπισε προβλήματα, με τον Αλχάβντος να δημιουργεί ρήγματα από την πλευρά του, ενώ αν υπήρξε κάτι θετικό, ήταν η παρουσία του Βούρου, ο οποίος κερδίζει "πόντους" παιχνίδι με το παιχνίδι.
 Πως ξεκινησε η αναμετρηση και το στησιμο του Ολυμπιακου
Ο Ρομπέρτο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ήταν ο Ελαμπντελαουί, αριστερό ο Μαζουάκου και στόπερ οι Σιόβας και Βούρος.
Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Μιλιβόγιεβιτς και Μπουχαλάκης, ο Φουστέρ πίσω από τον Φινμπόγκασον και στα άκρα οι Πάρντο (δεξιά) και Ντουρμάζ (αριστερά).
Η απουσία του Ντομίνγκες και του Φορτούνη από τη μεσαία γραμμή ήταν εμφανής, αφού δεν υπήρχε ο παίκτης που θα άπλωνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αν και ο Φουστέρ ήταν δραστήριος.
 Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε τρεις πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, δίχως να μπορέσει να βρει στόχο σε κάποια απ' αυτές, με αποκορύφωμα το πλασέ του στο 42' μετά το ωραίο γύρισμα του Φινμπόγκασον, ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε.
Φάσεις έβγαλε και ο Ντουρμάζ, η πρώτη στο 5' που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Αμίν και η δεύτερη στο 38' όταν ο Μαζουακού γύρισε πολύ όμορφα στον αμαρκάριστο Σουηδό, αλλά εκείνος από πολύ καλή θέση σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι του Αμίν.
 Όσο για το Κατάρ, είδε τον Ρομπέρτο να ενεργεί άριστα σε τρεις περιπτώσεις, με τους Αλχάβντος και Φαντλάλα να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του και εκείνος να ανταποκρίνεται άριστα.
 Σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση κάποιες καλές στιγμές, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν ιδιαιτέρως θετική στο πρώτο 45λεπτο.
 Η αναμετρηση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Φινμπόγκασον να ψάχνει το γκολ και να θέλει να δώσει συνέχεια μετά το πρώτο τέρμα με την Μπεσίκτας.
Στο 48' σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά μπλόκαρε ο Αμίν, ενώ στο 53' ο Πάρντο έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε αριστερό φαλτσαριστό σουτ, σημαδεύοντας το απέναντι "παραθυράκι" του Αμίν, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
Ο Ισλανδός φορ είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 62', ώστε να ανοίξει το σκορ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ρομπέρτο ενήργησε και πάλι αποτελεσματικά στο σουτ του Μουντάρι.


Στο 66' έγιναν μαζεμένες αλλαγές από τον Σίλβα. Βγήκαν οι Μπουχαλάκης, Βούρος, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο, Ντουρμάζ και Ομάρ, μπήκε ο Σαλίνο και τοποθετήθηκε δεξιά στην άμυνα, ο Καμπιάσο στο πλάι του Κασάμι ως αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Ντοσεβί και αριστερά ο Πουλίδο, ενώ ο Αυλωνίτης ήταν ο παρτενέρ του Σιόβα στα στόπερ. Στην συνέχεια, μετά την είσοδο των Μανιάτη και Χάρα αντί των Φουστέρ και Φινμπόγκασον, ο Κασάμιτοποθετήθηκε ως δεκάρι.
 Η είσοδος του Καμπιάσο ήταν αναμφίβολα το γεγονός του ματς, αφού είχε τα πρώτα του τρεξίματα ως παίκτης του Ολυμπιακού.
Στο 81', ο Σαλίνο έχασε τον αντίπαλό του, έγινε παράλληλη πάσα από τα αριστερά, ο Ρομπέρτο έκανε κακή έξοδο, όλη η άμυνα σάστισε και ο Χασάν με πλασέ σε άδεια εστία έκανε το 1-0. Στο 88' μετά την σέντρα του Ντοσεβί, ο Σιόβας έπιασε κοντινή κεφαλιά και ισοφάρισε 1-1, γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα. Πάντως, το τελευταίο που ενδιαφέρει σε τέτοια ματς είναι το τελικό σκορ και περισσότερο η εικόνα της ομάδας και το αν βελτιώνει τις αδυναμίες της.

Παντου ειναι Πειραιας....
Ακομα και στην Ελβετια δεν ελειψε η συμπαρασταση  των γαυρων οπαδων.
Βρεθηκαν στις κερκιδες και υποστηριξαν με σθενος την μεγαλη τους αγαπη.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (66' Σαλίνο), Μαζουακού, Σιόβας, Βούρος (66' Αυλωνίτης), Μιλιβόγεβιτς (66' Καμπιάσο), Μπουχαλάκης (66' Κασάμι), Φουστέρ (74' Μανιάτης), Πάρντο (66' Ντοσεβί), Ντουρμάζ (66' Πουλίδο), Φινμπόγκασον (74' Χάρα).

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡ: Αμίν, Αλί, Φαντλαλά, Σιντίκ, Μουφτάχ, Αλ Χαιντός, Αντάμ, Μοχαμέντ, Τρέσορ, Μουνταρί, Αμπντελραχμάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: