moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μάντζαρης: «Αν δεν είχα πάει στον Ολυμπιακό…»

Μάντζαρης: «Αν δεν είχα πάει στον Ολυμπιακό…» 

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του SPORTIT TV και μίλησε για την φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού, την δική του εξέλιξη στην ομάδα, τον Κώστα Σλούκα και την Εθνική ομάδα.
Ο Ελληνας γκαρντ των πρωταθλητών «ερυθρολεύκων» δήλωσε χαρούμενος με τις επιλογές του και ευχήθηκε ακόμα περισσότερους τίτλους με τον Ολυμπιακό.

«Δόξα το Θεό, θα λέω κι εγώ στα παιδιά μου ότι είχα την τύχη και την τιμή να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα. Ελπίζω οι επιτυχίες να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμη και να γραφτεί στην ιστορία μια «κόκκινη» εποχή», είπε αρχικά για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
«Αν μου έλεγε κάποιος όταν ήμουν 20χρονών στο Περιστέρι ότι την επόμενη χρονιά θα ήμουν βασικός στον Ολυμπιακό και θα έπαιζα στην Κωνσταντινούπολη και θα σήκωνα ευρωπαϊκό τρόπαιο θα τον έλεγα τρελό. Αλλά ήταν και θέμα συγκυριών. Μου δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξα», πρόσθεσε.
Οσο για τη χημεία της ομάδας του «Είμαστε τυχεροί γιατί οι προπονητές επέλεξαν παίκτες που είναι όμως και καλά παιδιά! Ο μόνος λίγο πιο… ιδιαίτερος, αλλά καλό παιδί, τα τελευταία χρόνια, ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ».
«Ο κόουτς Σφαιρόπουλος το άξιζε 100%. Είναι από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω συνεργαστεί», είπε για τον προπονητή του Ολυμπιακού.
«Η φιλοσοφία είναι να παραμείνει ο κορμός. Γι΄αυτό και όλοι θέλουν να μείνει ο Κώστας Σλούκας», είπε για τα πλάνα της ομάδας.
Οσο για το γεγονός πως ο Σλούκας βρίσκεται περίπου στην ίδια θέση με εκείνον το περασμένο καλοκαίρι (πρόταση από τον Παναθηναϊκό), ανέφερε: «Εύχομαι να μην περάσει ούτε τα μισά από όσα πέρασα εγώ. Ηταν πολύ δύσκολο εκείνο το καλοκαίρι, δεν είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα… Ηταν δύσκολα. Πολλά πράγματα έγιναν για «πειράξουν» το κλίμα στην ομάδα και τον κόσμο».
«Αν δεν είχα πάει Ολυμπιακό δεν θα είχα αυτή την εξέλιξη. Ότι επιλογές έχω κάνει θέλω να τις στηρίζω», επισήμανε.
«Στο Κύπελλο ίσως φταίει ότι είχαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και χαλαρώσαμε. Προηγηθήκαμε 8-9 πόντους και μετά κατεβάσαμε ταχύτητα γιατί θεωρήσαμε ότι είναι δικό μας παιχνίδι», είπε για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
Για την επιρροή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό και το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει χωρίς αυτόν, τόνισε: «Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας αλλά έχουμε δείξει πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην απουσία του. Η αξία του όμως είναι αναμφισβήτητη. Το λέει και ο ίδιος, θέλει να παίρνουμε και οι υπόλοιποι χρόνο στην ομάδα.
Είναι εγωιστής αλλά με την καλή έννοια. Θέλει να είναι ο καλύτερος στην προπόνηση, ο καλύτερος σε ό,τι κάνει αλλά για όφελος πάντα της ομάδας. Αυτό είναι που τον έχει κάνει και κορυφαίο παίκτη».
Για όσους υποστήριξαν πως το sweep ήρθε εύκολα λόγω των απουσιών του Παναθηναϊκού, είπε: «Συμφωνώ πως ο Παναθηναϊκός είχε φέτος απουσίες στους τελικούς, αλλά όταν εμείς χάσαμε με 3-0 τους τελικούς το 2013 κανείς δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός. Δεν λέω πως θα άλλαζε το αποτέλεσμα, αλλά κανείς δεν ξέρει…»
«Στον τελικό με την Ρεάλ βλέπαμε πως όσο πλησιάζαμε στο σκορ αυτοί πανικοβάλλονταν και πιστέψαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε το ματς», ανέφερε για τον τελικό της Ευρωλίγκα.
Σε ερώτηση για το αν συμβαίνει το ίδιο με τον Ολυμπιακό όταν παίζει στο ΟΑΚΑ «Δεν ξέρω, ίσως και να συμβαίνει το ίδιο. Μπορεί να το παθαίναμε κι εμείς αυτό».
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δήλωσε πως «Ο Γιάννης είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Εχει πολύ μέλλον στο ΝΒΑ. Ταιριάζει απόλυτα εκεί. Στην Ευρώπη θα δυσκολευόταν περισσότερο».
Για την Εθνική ομάδα και το προσεχές Ευρωμπάσκετ «Η φετινή Εθνική σαν υλικό πιστεύω πως θα είναι από τις καλύτερες ομάδες. Μακάρι αυτό να μεταφραστεί και σε μια μεγάλη επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: