moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κανει 23.000 ευρω?

Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κανει 23.000 ευρω?
 
Ενταξει..τωρα τι αλλο να πουμε?
Εκτος απο την ξεφτυλα ,υπαρχει και ενα ποινικο αδικημα κακουργηματικου χαρακτηρα ετσι?
Οταν λες οτι μια ΚΑΕ εκατομυριων κοστιζει ΜΟΝΟ 23.000 ευρω,εκτος του οτι την ξεφτυλιζεις τελειως αυτην και τους οπαδους της,υποβαθμιζεις την οικονομικη και συναισθνματικη αξια,και κανεις ψευδη οικονομικη δηλωση κατι που υεωρειται κακουργημα και τιμωρειται με φυλακιση,και προστιμο μεγαλο.
Εδω υπαρχει ηθικο αλλα και ζητημα φοροδιαφυγης αλλα και ψεδους οικονομικης δηλωσης και πρεπει καποιος απο το Κρατος αλλα και απο την Δικαιοσυνη να επεμβει.
Ιδου...διαβαστε μονοι σας και βγαλτε τα συμπερασματα σας.
Αποκάλυψη: Τα στοιχεία που κατέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟ στην ΕΕΑ!

Συμβολαιογραφική πράξη της αγοράς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Μάνο Παπαδόπουλο έναντι 23.000 ευρώ προσκόμισε ο Παναθηναϊκός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην οποία βρέθηκαν οι «πράσινοι» για την ακρόαση που είχε ορίσει η ΕΕΑ, ύστερα από καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Πρεμιέρα για τον Μπαλτάκο, κέρδη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους «πράσινους» φέτος. «Νομικά αβάσιμη» η καταγγελία του Ολυμπιακού σύμφωνα με το «τριφύλλι». Το SDNA έχει το ρεπορτάζ της συνάντησης.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει καταγγελία μέσω της οποίας ανέφεραν πως η μεταβίβαση των μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο είναι εικονική και πως έγινε ώστε ο πρώην ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» να αποφύγει τις ποινές του Αθλητικού Δικαστή. Μάλιστα, μαζί με την καταγγελία υπήρξαν συνοδευτικά έγγραφα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αφορούσαν δηλώσεις του Γιαννακόπουλου και φωτογραφίες του στις οποίες του απονεμήθηκε μετάλλιο στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ΕΕΑ, λοιπόν, εξέτασε για δεύτερη φορά την υπόθεση και κάλεσε τους Παπαδόπουλο και Γιαννακόπουλο, ωστόσο ο δεύτερος δεν παρευρέθηκε. Όπως ισχυρίστηκε ο νυν πρόεδρος των «πρασίνων», ο πρώην ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού απουσίαζε καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.

Το σημείο, πάντως, που χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι η... πρεμιέρα του Τάκη Μπαλτάκου στην «πράσινη» ΚΑΕ. Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου μαζί με άλλη μία συνάδελφό του και τον Παπαδόπουλο εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό. Όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα από το «τριφύλλι», ο Μπαλτάκος ανέλαβε χρέη νομικού συμβούλου και στελέχους της διοίκησης της ομάδας. Το SDNA σας είχε ενημερώσει πρώτο για την επιστροφή του στο... υπουργικό συμβούλιο των «πρασίνων».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού προσκόμισαν έγγραφα, προκειμένου να δείξουν πως η μεταβίβαση των μετοχών είναι αληθινή και όχι εικονική όπως ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός και πως έγινε σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο νόμος.

Έναντι 23.000 ευρώ η πώληση στον Μάνο Παπαδόπουλο

Η συμβολαιογραφική πράξη της αγοράς της «πράσινης» ΚΑΕ έγραφε «23.000 ευρώ». Αυτό είναι το ποσό με το οποίο ο Μάνος Παπαδόπουλος αγόρασε τις μετοχές του «τριφυλλιού» από τον Γιαννακόπουλο - καθώς σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν - δεν έβρισκε άλλον αγοραστή και ήθελε να απεμπλακεί από τα κοινά των «πρασίνων» λόγω φόρτου εργασίας.

Κι αυτό γιατί η μετοχή των «πρασίνων» είχε εκμηδενιστεί, αφού η ΚΑΕ είχε αρνητικά κεφάλαια με συνεχείς ζημιές. Έτσι, η πώληση έγινε σε αυτό το χαμηλό ποσό, πράγμα που συμβαίνει συχνά στον χώρο των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια βέβαια, ακολουθεί συνήθως Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου...

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης έγιναν πολλές ερωτήσεις από την ΕΕΑ με τον πρόεδρο των Κυπελλούχων Ελλάδας να δίνει διευκρινιστικές απαντήσεις. Βέβαια, υπήρξαν φορές που ο Μπαλτάκος επενέβη και είπε στον Παπαδόπουλο πως δεν χρειάζεται να απαντήσει. Μάλιστα, ο Παπαδόπουλος χαρακτήρισε φήμες τα σενάρια που ήθελαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δίνει το «παρών» στις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της FIBA, Ουράσιο Μουρατόρε, στις αρχές Μαΐου, όταν ήρθε στην Αθήνα. Θυμίζουμε πως ο Μουρατόρε συναντήθηκε με ανθρώπους της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Κέρδη ενός εκ. ευρώ φέτος η ΚΑΕ

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΑΕ παρουσίασε οικονομικά στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν πως το business plan που είχε προαναγγείλει ο Μάνος Παπαδόπουλος στις 5/12/2014 τηρείται κατά γράμμα και ο Παναθηναϊκός έχει για την σεζόν 2014-2015 κέρδη που «αγγίζουν» το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ακόμα, οι «πράσινοι» υποστήριξαν πως η καταγγελία του Ολυμπιακού είναι νομικά αβάσιμη.

Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την τιμωρία όσων εμπλέκονται στην μεταβίβαση των μετοχών, την οποία θεωρούν εικονική, σύμφωνα με το άρθρο 69, παράγραφος 12 του Αθλητικού Δικαίου. Όμως, το θέμα της εικονικότητας βρίσκεται στην παράγραφο 14 του ίδιου άρθρου και η θέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει πως η καταγγελία του ΟΣΦΠ δεν έχει νομική βάση και είναι εξ' ολοκλήρου λάθος.

Όπως και να ΄χει, μετά το τέλος της ακρόασης ορίστηκε διάσκεψη των μελών της Επιτροπής την Τετάρτη (24/6), προκειμένου να βγει η απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: