moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

«Θέμα» στη Βουλή το χάρισμα των χρεών του Μελισσανίδη

«Θέμα» στη Βουλή το χάρισμα των χρεών του Μελισσανίδη

«Θέμα» στη Βουλή το χάρισμα των χρεών του Μελισσανίδη
Πολλές απορίες γεννώνται για το θέμα που προέκυψε για το χάρισμα των χρεών του Δημήτρη Μελισσανίδη, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ!
 Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως έγινε και επερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών!
Αναλυτικά:
 «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο φύλλο της 6-6-2015 στην σελίδα 27, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτω, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς ακύρωσε  πρόστιμο 11.000.000 € που είχε επιβληθεί ατομικά σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, λόγω ακυρότητας της επίδοσης της πράξης επιβολής του συγκεκριμένου προστίμου από την ΦΑΕ Πειραιώς.
Επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί από το  Μονομελές Πλημ/κειο Πειραιώς για το ποινικό σκέλος της ίδιας υπόθεσης σε φυλάκιση 5 ετών. Αν αληθεύει το ρεπορτάζ όσον αφορά το σκέλος της απαλλαγής του εν λόγω επιχειρηματία από το πρόστιμο με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι και να τους αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες για τις πράξεις τους και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην απώλεια 11.000.000 € για το Δημόσιο.

Ερωτάται σύμφωνα με τα παραπάνω ο Υπουργός  Δικαιοσύνης:
Ελέγχτηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ο φάκελος  που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς, ούτως ώστε να μην προκύπτει θέμα ακυρότητας της επιδόσεως της πράξης επιβολής του προστίμου?

Αν ελέγχτηκε ο φάκελος και  διαπιστώθηκε το παράτυπο της επίδοσης, πότε διαπιστώθηκε χρονικά ακριβώς η παρατυπία και μετά την διαπίστωση αυτή, έγιναν από την πλευρά του ΝΣΚ και από τον χρεωθέντα Δικηγόρο την συγκεκριμένη υπόθεση οι απαραίτητες ενέργειες για την θεραπεία αυτής της επίδοσης?

Διαβιβάστηκε και πότε κάποιο έγγραφο από το ΝΣΚ προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Οικονομικών που να επισημαίνει τον τεράστιο κίνδυνο απώλειας 11.000.000 € από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της διαπιστωθείσας παρατυπίας, παρατυπία που σίγουρα αναφέρθηκε στο δικόγραφο της ανακοπής που κατέθεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας ?

Ελέγχτηκε η νομική βασιμότητα της σκέψης του Δικαστή που τον οδήγησε στην απαλλαγή τον εν λόγω επιχειρηματία για τυπικούς λόγους?

Υπάρχει η δυνατότητα προσβολής της απόφασης αυτής με ένδικα μέσα και τις έχει κάνει  ο δικηγόρος του Δημόσιου που έχει χρεωθεί την υπόθεση?

Όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης
α) έχει ασκηθεί έφεση από τον επιχειρηματία
β) αν έχει ασκηθεί έφεση  θα παρασταθεί δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου στην κατ΄ έφεση δίκη?
Ερωτάται σύμφωνα με τα παραπάνω ο Υπουργός Οικονομικών
Ελέγχτηκε ποτέ ο Προϊστάμενος  της Δ.Ο.Υ. Πειραιώς για την παράλειψη του να εντοπίσει την ακριβή διεύθυνση του Δ. Μελισσανίδη και να επανακοινοποιήσει εμπρόθεσμα την πράξη επιβολής προστίμου στην σωστή διεύθυνση, με δεδομένο ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας πρωταγωνιστεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι την τελευταία 20ετια και είναι πανεύκολη η ανεύρεση του για επίδοση εγγράφων?

Θα αναζητηθούν από την πλευρά του Υπουργείου οι ευθύνες τόσο του Προϊσταμένου της εν λέγω Δ.Ο.Υ. και των υφιστάμενων του,  όσο και του επιδόσαντος οργάνου την πράξη επιβολής προστίμου?».

Δεν υπάρχουν σχόλια: