moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση (videos)

Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση (videos)


Σε δηλωσεις προεβησαν αμεσως μετα την μεγαλη αυτη αναμετρηση οι προεδροι του Ολυμπιακου και οι παικτες του αλλα και ο προπονητης και οι παικτες της ΤΣΣΚΑ οπου ιπποτικα υποκλιθηκαν στο μεγαλειο του Ολυμπιακου και του Βασιλη Σπανουλη.
Δειτε τις δηλωσεις των πρωταγωνιστων

Π. Αγγελόπουλος: «Άρχισαν να τρέμουν τα χεράκια τους»

Πανευτυχής ήταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μετά την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ. H ατάκα του για το τρομερό come-back των «ερυθρολεύκων»!

Π. Αγγελόπουλος: «Άρχισαν να τρέμουν τα χεράκια τους»
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν έχασε σε καμία στιγμή την πίστη του στον Ολυμπιακό και εμφανίστηκε βέβαιος πως θα γίνει η ολική επαναφορά όταν η διαφορά μάζεψε στο -4 (63-59).

Διαβάστε τι δήλωσε στην κάμερα της Nova ο εκ των ιδιοκτητών των Πειραιωτών μετά τον δραματικό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη νίκη (70-68) που έφερε την σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής:

«Υπήρχε η ελπίδα ότι θα γυρίσει το ματς, ότι θα έπεφτε η διαφορά και πως θα μπει ο Βασίλης να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει. Αλλά είναι θέμα όλη της ομάδας. Ο Κιριλένκο για παράδειγμα που απ’ ό,τι ξέρω αποσύρεται, έμαθε καλά τι σημαίνει Παπαπέτρου. Η ΤΣΣΚΑ είναι η πιο δυνατή ΤΣΣΚΑ που έχουμε αντιμετωπίσει ως υλικό και ομοιογένεια. Όταν τους φτάσαμε στους τέσσερις πόντους, όμως, άρχισαν να τρέμουν τα χεράκια τους».

Για τους φίλους της ομάδας που την τελευταία στιγμή θα επιδιώξουν να βρεθούν στη Μαδρίτη: «Μακάρι να μπορέσουν να έρθουν και να βρουν εισιτήρια. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Μπορεί πάντως να βρουν κάποιους απογοητευμένους, ανάλογα και με το τι θα γίνει στον άλλη ημιτελικό».

Για το αν έχουν προτίμηση μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε: «Να ηρεμήσουμε πρώτα και θα έρθουμε να δούμε τον άλλο ημιτελικό. Είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες. Δεν έχουμε προτίμηση. Πρέπει να ηρεμήσουν οι παίκτες μας και μετά να προετοιμαστούν για τον τελικό της Κυριακής. Τρελαινόμαστε δυο τρεις ώρες και μετά ηρεμούμε». 

Γ. Αγγελόπουλος: «Εγινε αυτό που έπρεπε…»

aggelopouloi madrid

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του μετά την σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ του Ολυμπιακού και τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ότι έγινε ότι έπρεπε να γίνει.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος :
Για το ματς:

«Ακόμα δεν ηρεμήσαμε! Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν την ομάδα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Κυριακή».
Για τον κόσμο:
«Θα έρθει κι άλλος κόσμος. Ήταν καταπληκτικός σήμερα και θα βοηθήσει και στον τελικό Περιμένουμε το Κύπελλο πια, μην κοροϊδευόμαστε. Γι’ αυτό ήρθαμε και αυτό θα κάνουμε. Ζούνε μοναδικές στιγμές, ανεπανάληπτες,. Όποιος είναι εδώ μέσα ζει απίστευτες στιγμές».
Για το αν αποτελεί προσωπική δικαίωση:
«Δεν είναι για να δικαιωθούμε εμείς, εδώ μιλάμε για άλλα πράγματα».
Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι:
«Στα τρία λεπτά ήταν καθοριστικό εκείνο το σημείο».


Σφαιρόπουλος: «Ο Σπανούλης ειναι ο ηγέτης ενός σπουδαίου συνόλου»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ύμνησε μόνο τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την ομαδική λειτουργία και το χαρακτήρα του Ολυμπιακού μετά το νέο άθλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Σφαιρόπουλος: «Ο Σπανούλης ηγέτης ενός σπουδαίου συνόλου»
Μόνο εγκώμια είχε για την ομάδα του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τον άθλο επί της ΤΣΣΚΑ.

«Νικήσαμε έναν σπουδαίο αντίπαλο, μια ομάδα με μεγάλη παράδοση και εξαιρετικό υλικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό ότι η δική μας ομάδα δεν τα παράτησε στη διάρκεια του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ στο μεγαλύτερο διάστημα είχε το προβάδισμα, αλλά οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία.

Κερδίσαμε έναν μεγάλο αγώνα δείχνοντας πνευματική σκληράδα κι αυτό μας έδωσε το ματς στο τέλος. Κρατήσαμε την ΤΣΣΚΑ χαμηλά στο σκορ, είναι πολύ σημαντικό αυτό απέναντι στην καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας. Έτσι μείναμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Συνεχάρην όλους τους παίκτες στα αποδυτήρια, αλλά τους είπα πως πρέπει να ηρεμήσουμε και να είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη παιχνίδι, τον τελικό της Κυριακής»
, ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη και τη μεταμόρφωσή του στα τελευταία λεπτά, είπε: «Ο Σπανούλης είναι ηγέτης και δεν μπορείς να βρεις εύκολα τέτοιους παίκτες πλέον. Τέτοιον παίκτη μπορείς να βρεις έναν κάθε πάρα πολλά χρόνια. Όταν είσαι ηγέτης, όλη η άμυνα είναι προσαρμοσμένη πάνω σου. Αυτό έκανε η ΤΣΣΚΑ σε όλο το ματς. Αυτό που προσπάθησα να του πω στο ημίχρονο είναι να ηρεμήσει, να μην έχει άγχος. Ο ίδιος βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη.

Η ομάδα μας όμως δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε και κάποιους άλλους ταλαντούχους παίκτες, που παίζουν ο ένας για τον άλλο σαν ομάδα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι, έχουμε τον ηγέτη μας, αλλά το παιχνίδι μας χαρακτηρίζεται επιθετικά και αμυντικά από τη συνολική λειτουργία. Είμαστε ομάδα με όλη την έννοια της λέξης»
.

Ερωτηθείς από Ρώσο δημοσιογράφο αν ο Ολυμπιακός κατέφυγε σε τρίποντα για να πλησιάσει στο τέλος, απάντησε: «Αυτό που λέτε χαρακτηρίζει την τακτική μας ως της απελπισίας, αλλά δεν συμφωνώ. Εμείς παίξαμε στα τελευταία 6-7 λεπτά με χαμηλό σχήμα. Κάναμε το ίδιο και απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Άρα δεν είναι κίνηση απελπισίας, αλλά κομμάτι του παιχνιδιού». Σε ερώτηση για την πνευματική σκληράδα που διατηρεί ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές, είπε: «Αυτό το πνεύμα παραμένει, παρά τις αλλαγές. Είναι σημαντικό ότι ένας σημαντικός αριθμός παικτών παραμένει στην ομάδα εδώ και χρόνια. Έτσι ενσωματώνονται και οι άλλοι κάθε χρόνο. Αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χτίζεται χρόνο με το χρόνο».

Σλούκας: «Τι να πούμε για τον Βασίλη»

Τεράστιο παίκτη χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη ο Κώστας Σλούκας μετά την συνεισφορά του στην πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας.
Στην υπερπροσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού και στην συνεισφορά του Βασίλη Σπανούλη στάθηκε ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας πως όλη η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον αρχηγό των «ερυθρόλευκων».

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ήμασταν πίσω, δεν ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά είχαμε ψυχή. Ο Βασίλης έβαλε τεράστια σουτ, ενώ δεν ήταν καλός στην αρχή. Όλη η άμυνα της ΤΣΣΚΑ ήταν πάνω του. Τι να πούμε για τον Βασίλη; Είναι τεράστιος παίκτης και χαρακτήρας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».


Λοτζέσκι: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός»

Στην μαχητικότητα και το πνεύμα που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός απέδωσε τη νέα μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ο Ματ Λοτζέσκι, μιλώντας στο www.sportfm.gr.

Λοτζέσκι: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός»
Δε μπόρεσε να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό λόγω της ασθένειάς του χθες (γαστρεντερίτιδα), όμως στα αποδυτήρια πανηγύρισε σα μικρό παιδί για την πρόκριση. Ο Ματς Λοτζέσκι, στην πρώτη του συμμετοχή σε Final Four κατάφερε να προκριθεί σε τελικό και μίλησε στο sport-fm.gr για το που κρίθηκε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, τις δυνατότητες της ομάδας να παίξει ακόμα καλύτερα και προέβλεψε… Ρεάλ Μαδρίτης.

-Άλλη μία τρομερή ανατροπή για σας Ματ και μεγάλη πρόκριση..
«Πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι. Κανείς ίσως να μην περίμενε αυτή την εξέλιξη, εκτός από εμάς που ήμασταν μέσα και ποτέ δεν το παρατήσαμε. Οι παίκτες, οι προπονητές μας κυρίως που μας έδωσαν εκπληκτικές οδηγίες και μας ηρεμούσαν παρότι δεν πήγαινε τίποτα καλά επιθετικά για εμάς».

-Περίμενες τέτοια εξέλιξη όταν έγινε το 63-54;
«Ήταν σκληρό παιχνίδι και το ξέραμε, αλλά είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος και εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που μας δόθηκε. Η άμυνά μας ήταν κάτι παραπάνω από καλή, κόντρα σε μία ομάδα που σκοράρει 90 πόντους μέσο όρο στην διοργάνωση».

-Τι άλλαξε τα τελευταία τρία λεπτά;
«Όλοι γίναμε πιο επιθετικοί στην άμυνα και κάναμε κατάθεση ψυχής. Ο Βασίλης είναι πολύ μεγάλος παίκτης και το πίστευα πως κάποια στιγμή θα βάλει ένα-δύο μεγάλα σουτ, το θέμα είναι το τι θα κάναμε και οι άλλοι για να τον βοηθήσουμε. Είναι σαν όνειρο αυτή η ανατροπή. Αλλά έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

-Για τον τελικό είτε παίξετε με την Ρεάλ ή την Φενέρ, θεωρείς πως πρέπει να παίξετε καλύτερα;
«Φυσικά και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και πρέπει. Ειδικά αν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει και το πλεονέκτημα έδρας με το μέρος της, δεν θα πρέπει ποτέ να την αφήσουμε να ελέγξει τον ρυθμό και να μας ξεφύγει στο σκορ γιατί θα πάρει έξτρα ενέργεια από το γήπεδό της».

Που αποδίδεις τις ανατροπές;
«Στο πνεύμα μαχητή που έχουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παλέψουμε κάθε φάση και κάθε μπάλα ξεχωριστά, ακόμα και αν είμαστε πίσω στο σκορ. Ίσως η ΤΣΣΚΑ να πίστεψε πως όλα τελείωσαν στο -9, αλλά στο μπάσκετ και με τον Ολυμπιακό, ποτέ μη λες ποτέ.. (σ.σ γέλια)
. Εσύ θα είσαι καλύτερα; Σε επηρέασε το πρόβλημα υγείας;
«Πιστεύω πως ναι θα είμαι καλύτερα. Δεν ένιωθα και πολύ καλά μετά την περιπέτεια χθες ,αλλά την Κυριακή θα είμαι σε θέση να βοηθήσω περισσότερο». 

Χάντερ: «Δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο»

Για ανεπανάληπτη επιτυχία έκανε λόγο ο Οθέλο Χάντερ στον ΣΠΟΡ 94.6 μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας με το 70-68 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη.

Χάντερ: «Δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο»
Στην άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός, στα ριμπάουντ που πήρε, αλλά και στην ποιότητα του Βασίλη Σπανούλη στάθηκε ο Οθέλο Χάντερ στον ΣΠΟΡ FM 94.6 μετά τη νίκη (70-68) επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρόκρισης στον τελικό της Ευρωλίγκας του Final-4 της Μαδρίτης.

«Είναι ανεπανάληπτη επιτυχία. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ήμασταν καλοί στην άμυνα και δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού», ανέφερε ο σέντερ των «ερυθρόλευκων», ο οποίος σε 7’38’’ είχε δύο πόντους, ένα ριμπάουντ και μια τάπα.

Αγραβάνης: «Ο Βασίλης δεν τα παρατά ποτέ»

Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης στη θέση του θα τα ‘χε παρατήσει μετά τα 0/11 σουτ. Ο Βασίλης Σπανούλης ποτέ, όπως ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Αγραβάνης που έδωσε σύνθημα για την κούπα την Κυριακή.

Αγραβάνης: «Ο Βασίλης δεν τα παρατά ποτέ»
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αγραβάνη στην κάμερα της NOVA

«Αξίζουν σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια. Δώσαμε τα πάντα στο παρκέ, δώσαμε όση ενέργεια είχαμε και δεν είχαμε. Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης δεν τα έβαζε, αλλά στο δεύτερο έβαλε τρομερά καλάθια όταν έπρεπε. Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης στην θέση του θα τα ‘χε παρατήσει, αυτός όμως όχι. Ήμουν σίγουρος πως θα το γυρίζαμε το ματς, όταν ο Βασίλης έβαλε το πρώτο απ’ τη γωνία και μείωσε την διαφορά».

Όσο για το τι να περιμένουμε την Κυριακή… «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε ένα ματς ακόμα. Ο κόσμος μας να περιμένει από εμάς πως θα δώσουμε τα πάντα. Να είναι σίγουρος πως θα παλέψουμε για 40 λεπτά για να πάρουμε την κούπα».

Μάντζαρης: «Δεν το κάνουμε επίτηδες…»

Στην πίστη που δείχνει ο Ολυμπιακός μέχρι να ακουστεί η... κόρνα στάθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολιάζοντας μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.«Έχουμε μεγάλη πίστη στην ομάδα», ανέφερε.

Μάντζαρης: «Δεν το κάνουμε επίτηδες…»
Η άμυνα δίνει τη νίκη στα μεγάλα ματς και τους τίτλους, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη που μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την επικράτηση (70-68) του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως υπάρχει μεγάλη πίστη στην ομάδα και αστειεύτηκε για τον τρόπο παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι» τα κρίσιμα παιχνίδια.

«Το πιστεύαμε μέχρι να ακουστεί η κόρνα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η εικόνα μας ήταν καλή. Τα μεγάλα ματς και τους τίτλους τους παίρνεις από την άμυνα. Θέλαμε πιο πολύ το ματς και η άμυνα που παίξαμε ήταν εκπληκτική. Δεν το κάνουμε επίτηδες μη νομίζετε. Δεν υπάρχει σχέδιο (σ.σ. γέλια). Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός και οι άλλες δύο ομάδες είναι σπουδαίες, εμείς πάμε να νικήσουμε και πιστεύουμε στην ομάδα μας», σχολίασε ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Παπαπέτρου: «Ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός»

Τους εφιάλτες που ξύπνησε ο Ολυμπιακός στην ΤΣΣΚΑ κατονόμασε ως τον κυριότερο λόγο της μεγάλης ανατροπής ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Παπαπέτρου: «Ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός»
Στην πίεση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στην ΤΣΣΚΑ και στις άσχημες αναμνήσεις που της ξύπνησε μέσα στο παιχνίδι απέδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου τη μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας.
Ο νεαρός φόργουορντ σημείωσε ότι οι Ρώσοι «ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός» και αφού δήλωσε περήφανος για την ομάδα, έδωσε το σύνθημα για τον τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαπέτρου

Για το δραματικό φινάλε: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Βασίλης το έχει κάνει πολλές φορές αυτό. Είναι ο ηγέτης μας, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, δώσαμε όλοι και τη ψυχή μας και αυτό είναι το μυστικό του Ολυμπιακού».

Για τις σκέψεις τους όταν έχαναν με εννέα πόντους: «Η σκέψη μας ήταν να το γυρίσουμε. Όσο βάζαμε καλάθια η πίεση ήταν πάνω τους, έβλεπες ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, έχουμε άλλο ένα ματς, θα χαρούμε λίγο αυτή τη νίκη και μετά συγκεντρωμένοι στον τελικό».

Για το πρόσωπο της ΤΣΣΚΑ όταν πίεσε ο Ολυμπιακός: «Όταν ο Ολυμπιακός έβγαζε αυτή την ψυχή και έπαιζε αυτή την άμυνα, βάζαμε την πίεση στη ΤΣΣΚΑ. Ξέρουν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός, το έχουν ξαναζήσει και φάνηκε όταν τους πιέσαμε».

Για την προσωπική του εμφάνιση: «Αυτό είναι δευτερεύον. Πρώτα η ομάδα, ξεκίνησα εγώ καλά, άλλοι συνέχισαν. Είμαστε περήφανοι».

Για τον Σπανούλη: «Τα λόγια είναι περιττά, είναι ο ηγέτης μας».

Για τον ποιον θα ήθελε στον τελικό: «Θα ήθελα την Φενέρ, από εκεί και πέρα όποιος περάσει στον τελικό θα είμαστε έτοιμο να τον αντιμετωπίσουμε και όπως έχουμε πει είμαστε εδώ για να το πάρουμε».

Ιτούδης: «Μας πονά πολύ…»

Η κλάση του Σπανούλη και τα λάθη της ΤΣΣΚΑ έκριναν τον ημιτελικό υπέρ του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ιτούδης: «Μας πονά πολύ…»
Εμφανώς απογοητευμένος από την ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας.

«Προφανώς για μας είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα και μια άσχημη ήττα. Αρχίσαμε το ματς ελέγχοντας το ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και πήρε το προβάδισμα, στο τρίτο δεκάλεπτο ξεφύγαμε και φτάσαμε στο +9. Στο φινάλε μεγάλα σουτ του Σπανούλη και κάποιες άλλες λεπτομέρειες έκριναν το ματς. Αν και τα στατιστικά είναι πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα, το ranking ήταν υπέρ μας. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, έφτασε στον τελικό δίκαια. Έχουμε έναν ακόμη αγώνα να δώσουμε, αλλά με όλο το σεβασμό στη διοργάνωση θα είναι πολύ δύσκολο και μετά θα στραφούμε στις υποχρεώσεις μας στη VTB League. Δεν θα πω ψέματα, περιμέναμε περισσότερα, να πάμε στον τελικό και να πάρουμε την κούπα. Όμως όλοι μαζί νικάμε κι όλοι μαζί χάνουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο μας για το ταξίδι που έκαναν για να μας υποστηρίξουν. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να τους δώσουμε λίγη χαρά στο μέλλον», ανέφερε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας.

Ερωτηθείς για το κλίμα στα αποδυτήρια, απάντησε: «Οι παίκτες είναι στενοχωρημένοι. Δεν θα σας πω τι είπαμε ακριβώς. Νιώθουμε το μαχαίρι να φτάνει βαθιά, μέχρι το κόκκαλο. Όμως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα».

Για την άμυνα στον Σπανούλη: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, αλλά πολλά ξεκινούν και καταλήγουν σε αυτόν. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα πάνω του, αλλά τα τελευταία του σουτ, αν και σε άμυνα, ήταν εύστοχα. Αυτή είναι η κλάση του».

Μιλώντας για την τελευταία επίθεση, είπε: «Είχαμε σχεδιάσει πράγματα για κάθε σενάριο, αλλά καθυστερήσαμε πολύ. Δεν κρίθηκαν όλα στην τελευταία φάση. Θα πρέπει να μιλήσουμε κυρίως για ό,τι έγινε πριν από αυτό. Ήμασταν στο +9, είχαμε το μομέντουμ, αλλά δεν τα παράτησαν. Το ξέραμε αυτό, έβαλαν μεγάλα σουτ και μας νίκησαν. Δεν χαλαρώσαμε θεωρώντας πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ποτέ δεν παίζουμε με αλαζονεία».

Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Τεόντοσιτς, είπε: «Ξεκίνησε με κάποια λάθη, όταν ήρθαν άλλοι παίκτες από τον πάγκο πήγε καλά. Όταν επέστρεψε στο δεύτερο μέρος πέτυχε κάποιους πόντους από μακρινά σουτ. Ποτέ δεν κερδίζεις ή χάνεις ένα ματς στο τέλος».

Υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό ο Κιριλένκο

Το… καπέλο όχι μόνο στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και στους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλε ο Αντρέι Κιριλένκο μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό ο Κιριλένκο!
Βαθιά… υπόκλιση στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και γενικά σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού έκανε ο Αντρέι Κιριλένκο μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέι Κιριλένκο:


«Νομίζω κάναμε κάποια λάθη στο τέλος. Λάθος αποφάσεις που πήγαν το ματς στα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος το χρησιμοποίησε. Ήμασταν μπροστά με οκτώ πόντους τρία με τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και τους επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολα καλάθια δύο ή τρεις φορές. Αμυντικά τα πήγαμε καλά, καθώς ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι μέσα στη ρακέτα. Τους ήταν δύσκολο να σκοράρουν, αλλά τους κάναμε φάουλ, με αποτέλεσμα να σκοράρουν με βολές, ενώ πέτυχαν και ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό. Αυτοί οι έξι πόντοι μας έβαλαν σε δύσκολη θέση. Και μετά ο Σπανούλης πέτυχε τα τρίποντα. Είναι ένας μεγάλος παίκτης, αλλά δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη δουλειά των υπολοίπων. Κρατούσαν το παιχνίδι στον πόντο, μέχρι να πάρει… μπρος ο Σπανούλης. Για 37 λεπτά οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν σπουδαία δουλειά, καθώς πάλεψαν να μείνουν κοντά μέχρι το τέλος. Όπως είπα και πριν, αυτά τα δύο-τρία τελευταία λεπτά ήταν πολύ κρίσιμα για εμάς. Ήταν μεγάλα τα σουτ του Σπανούλη, αλλά εμείς δεν θα έπρεπε να φτάσουμε το ματς σε εκείνο το σημείο».  

«Είναι σκληρό να τελειώνει έτσι…»

Απογοητευμένος με την αρνητική τροπή που πήρε για την ΤΣΣΚΑ ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Νάντο Ντε Κολό ενώ στάθηκε στα κρίσιμα καλάθια που πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ντε Κολό: «Είναι σκληρό να τελειώνει έτσι…»
Διαφορετικά είχε ονειρευτεί την παρουσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final-4 ο Νάντο Ντε Κολό.

«Είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέχεια τους επιτρέψαμε να πετύχουν κάποια εύκολα καλάθια. Ο Σπανούλης αισθάνθηκε σίγουρος για τον εαυτό του και έβαλε μερικά μεγάλα σουτ. Είχαμε την τύχη στα χέρια μας, αλλά κάναμε λάθη με συνέπεια να επιστρέψουν στο παιχνίδι», δήλωσε απογοητευμένος ο Γάλλος γκαρντ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό:

«Δουλέψαμε σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, προπονηθήκαμε σκληρά και ξέραμε από πριν ότι αυτό το παιχνίδι θα ήταν καθοριστικό. Η σεζόν στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και είναι σκληρό να τελειώνει έτσι…», κατέληξε.

Ουίμς: «Βγάζουμε το καπέλο στον Σπανούλη»

Βαθιά υπόκλιση στον Βασίλη Σπανούλη έκανε μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό ο Σόνι Ουίμς.

Ουίμς: «Βγάζουμε το καπέλο στον Σπανούλη»
Την αξία και τον ηγετικό χαρακτήρα του Βασίλη Σπανούλη αναγνώρισε μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό (70-68) ο Σόνι Ουίμς.

Ο Αμερικανός τόνισε ότι η ομάδα του δεν ήταν συγκεντρωμένη στην τελευταία περίοδο και παραδέχθηκε ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητος.

«Τους επιτρέψαμε να γυρίσουν στο παιχνίδι και αυτό είναι το κυριότερο. Τους αφήσαμε να επιστρέψουν στο ματς στην τέταρτη περίοδο, κάνοντας πολλά λάθη», είπε αρχικά ο Ουίμς.

Κι αφού σημείωσε ότι «τους δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, πάρα πολλά», κατέληξε χαρακτηριστικά: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην τέταρτη περίοδο και προφανώς ο Σπανούλης έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω τι να πω…»

Τζάκσον: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι τι έγινε στο τέλος»

Ακόμα δεν έχει… πιστέψει ο Άαρον Τζάκσον, τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό.

Τζάκσον: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι τι έγινε στο τέλος»
«Θολωμένος» είναι ακόμα ο Άαρον Τζάκσον μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ παραδέχθηκε το μεγαλύτερο λάθος των Ρώσων, που ήταν πως δεν υπολόγισαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παρατούν ποτέ…

«Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι τι έγινε στο τέλος. Τώρα όλα είναι… θολά. Είχαμε πάρει μία καλή διαφορά στο ματς, αλλά επιτρέψαμε στους αντιπάλους να επιστρέψουν. Στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάνοντας ανόητα λάθη και έτσι ο Ολυμπιακός μας νίκησε. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός δεν τα παρατά ποτέ και αυτό έγινε», ήταν τα λόγια του Άαρον Τζάκσον.
Aλλα και αλλοι παικτες υποκλιθηκαν στο μεγαλειο του Ολυμπιακου και του Βασιλη Σπανουλη στα social media

Αποθεώνει τον Σπανούλη και ο Λάκοβιτς

Τα εύσημα στον Βασίλη Σπανούλη για τα κατορθώματά του στη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας απένειμε ο παλιός του συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό, Γιάκα Λάκοβιτς.

Αποθεώνει τον Σπανούλη και ο Λάκοβιτς
Τη… μιλιά του έχασε ο Γιάκα Λάκοβιτς με όσα παρακολούθησε να κάνει ο Βασίλης Σπανούλης στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο πρώην συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό δε μπορούσε να μην παραδεχθεί τη σπουδαία εμφάνιση του αρχηγού του Ολυμπιακού που οδήγησε από το… χεράκι τους Πειραιώτες και με διαδοχικά καλάθια στο τέλος τους οδήγησε στη νίκη-πρόκριση με 70-68 επί των Ρώσων.

Εντυπωσιασμένος με Σπανούλη ο Τζινόμπιλι

Υποκλίθηκε στον Βασίλη Σπανούλη για τα όσα έκανε προς το φινάλε του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Μανού Τζινόμπιλι.

Εντυπωσιασμένος με Σπανούλη ο Τζινόμπιλι

Ακόμη και ο Μανού Τζινόμπιλι σχολίασε την αρχηγική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη προς το φινάλε της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο «Kill-Bill» ήταν κακός και άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς (70-68), αλλά στα δύσκολα ήταν καθοριστικός και ο 37χρονος μπασκετμπολίστας, που πέρυσι… κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς έδειξε εντυπωσιασμένος.

«Εντυπωσιασμένος από Σπανούλη. Φοβερός», ανέφερε στο twitter.


Δεν υπάρχουν σχόλια: