moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τα αποτελεσματα της Super League (pics&videos)

Τα αποτελεσματα της Super League (pics&videos)

Σπουδαιες και δυνατες αναμετρησεις ειχε η 30η αγωνιστική. 
Ο Πλατανιάς πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Βέροιας, ενώ ο Αστέρας αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε σε 2-2.
Την Κυριακή ο Πανιώνιος διέλυσε με 3-0 τον Παναιτωλικό, ενώ ο Εργοτέλης πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Πανθρακικού και έμεινε ζωντανός στην παραμονή. Ο ΠΑΟΚ αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης.
Για την 30η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στα βροχερά Γιάννινα με σκορ 3-1, προβληματίζοντας με την κακή αγωνιστική του εικόνα, αλλά και με τις αδυναμίες του στην άμυνα, πληρώνοντας τα ατομικά λάθη του.
Η αυλαια της 30ης αγωνιστικης θα πεσει την Δευτερα με την αναμετρηση
Ατρόμητος - Κέρκυρα 6/4 19:30 (NS1)
Αναλυτικα ολα τα αποτελεσματα

Πλατανιάς - Βέροια 1-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών"
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Χρήστος Μαγιάνης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Νέπλιακ, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (92' Δημήτρης), Γκαβιλάν (62' Κουλιμπαλί), Κάσιο (71' Μιλούνοβιτς), Τόρες.
ΒΕΡΟΙΑ (Χριστοφορίδης): Καντιμοίρης, Μαλόν (87' Ναζλίδης), Μαραγκός, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Βεργώνης, Τάτος (57' Καμπαγιέρο), Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (70' Ντουμίτρου).

Γκολ: 21' Τόρες
Κάρτες: 33' Μαραγκός, 39' Μπαλάφας, 54' Χινάρ, 67' Βεργώνης, 87' Μενδρινός, 89' Τετέ, 92' Τόρες, 93' Ολιμπά
Με γκολ του Τόρες στο 21ο λεπτό, ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 της Βέροιας και έφτασε τους 34 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την "Βασίλισσα του Βορρά". Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες, κακώς ακυρώθηκε γκολ του Κάμπορα για οφσάιντ.
Νίκη και μόνο νίκη επιζητούσε ο Πλατανιάς στον αγώνα με την Βέροια, αν ήθελε να μη μείνει πολύ πίσω στη μάχη της παραμονής και τα κατάφερε. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, επικράτησε με 1-0 στα "Περιβόλια", έφτασε τους 34 βαθμούς, μειώνοντας στους τρεις την διαφορά από την "Βασίλισσα του Βορρά".
"Χρυσός" σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Τόρες, ο οποίος στο 21' κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου, ο οποίος άφησε με (δικαιολογημένα) παράπονα τους φιλοξενούμενους για το ακυρωθέν γκολ του Κάμπορα στο 62', υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μπεν στο ξεκίνημα της φάσης.
Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, που δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο ματς (23 τελικές προσπάθειες συνολικά), αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που δίνει για να παραμείνει στα "μεγάλα σαλόνια" και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

O αγώνας

Μπορεί η Βέροια να ήταν αυτή που μπήκε πιο ζωηρά και να είχε τα πρώτα "αχ" στο ματς, αλλά ο Πλατανιάς είχε την ουσία. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 5', όταν ο Μπεν πήγε να εκμεταλλευτεί το κακό γύρισμα του Μαχαμάτ στον Ολιμπά, αλλά κέρδισε απλά ένα κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η κεφαλιά του Βεργώνη κατέληξε άουτ.

Η απάντηση για τον Πλατανιά ήρθε στα επόμενα λεπτά, πρώτα με το σουτ του Γκαβιλάν (9') που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καντιμοίρη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της Βέροιας αντέδρασε εξαιρετικά στο κοντινό πλασέ του Τόρες. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 21', όταν ο Αναστασόπουλος γύρισε από δεξιά στον Ισπανό φορ και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες της "Βασίλισσας του Βορρά", προσπάθησαν να αντασυνταχθούν και να ισοφαρίσουν και είχαν δυο καλές στιγμές με τους Βεργώνη (37') και Τάτο (42'), δίχως όμως να καταφέρουν να... πληγώσουν τα δίχτυα του Ολιμπά. Το 1-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, όλα πάντως ήταν ανοιχτά ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς. Στο 52', ο Μπεν θα μπορούσε να πετύχει ένα πανέμορφο τέρμα με μονοκόμματο αριστερό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Κάμπορα σούταρε άουτ από καλή θέση.

Αυτό ήταν το πρώτο... καμπανάκι κινδύνου για την εστία του Πλατανιά, ο οποίος στο 62' θα μπορούσε να έχει δεχτεί την ισοφάριση, αν ο βοηθός δεν σταματούσε (κακώς) για οφσάιντ τον Μπεν σε κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ολιμπά, με τον Κάμπορα να πλασάρει σε άδεια εστία. Λίγα λεπτά μετά (71'), ο Ντουμίτρου (είχε περάσει αλλαγή στο 70') δεν έκανε καλό τελείωμα, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Πλατανιά να διώξει μακριά.

Ο Πλατανιάς βρήκε χώρους στην συνέχεια, καθώς οι παίκτες της Βέροιας είχαν ανέβει ψηλά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Μιλούνοβιτς, ο οποίος στο 81' είδε τον Καντιμοίρη να τον νικάει, ενώ στο 89' έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας επενέβη και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία φάση του ματς.

Η φάση του αγώνα

Το ακυρωθέν γκολ του Κάμπορα στο 62', με το οποίο η Βέροια θα μπορούσε να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Στο ξεκίνημα της φάσης, ο Μπεν πιάνει την κεφαλιά-πάσα, αλλά δεν ήταν εκτεθειμένος και δεν έπρεπε να σηκώσει το σημαιάκι ο βοηθός.

Τα highlights της αναμετρησης



Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Λεωφόρου Αλεξάνδρας"
Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κ. Χασάν (Ξάνθης)
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης (24' Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (62΄Δώνης), Μπεργκ.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83' Κουρμπέλης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μάσα, Μουνάφο (71' Μουνάφο), Ρόλε, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (87' Πάρα), Μπαράλες
Γκολ: 6'-45' Μπεργκ/68'-72' Μπαράλες
Κίτρινες: 53' Πράνιτς, 66' Ταυλαρίδης, 71' Σίλντενφελντ/43' Ιγκλέσιας, 73' Σανκαρέ
Κόκκινες:-
Σε ένα παιχνίδι που ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στην διάρκεια του αγώνα μοιράστηκε τους βαθμούς με τον Παναθηναϊκού με το ισόπαλο 2-2 ενώ οι πράσινοι προβλημάτισαν και πάλι με την εμφάνιση ενώ οι Αρκάδες μπορούν να είναι απογοητευμένοι από το "X" στην Λεωφόρο.

Απογοητευμένος από την ισοπαλία στην Λεωφόρο με 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ο Αστέρας Τρίπολης με τους Αρκάδες να βλέπουν μια πολύ καλή και μεστή τους εμφάνιση να μην συνδυάζεται από την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Μάλιστα ακόμα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 με την λήξη του πρώτου 45λεπτου το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί.

Και αυτό γιατί σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό που πέρα από τα δυο γκολ του Μπεργκ και άλλη μια ευκαιρία του Σουηδού δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Αρκάδες. Οι οποίοι την ίδια στιγμή πλην των δυο γκολ του Μπαράλες είχαν και ένα δοκάρι με τον Γιαννιώτα ενώ σε όλο το παιχνίδι ήταν κυρίαρχοι.
Κάτι που δείχνουν και οι 23 τελικές έναντι 7 του Παναθηναϊκού κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Λεωφόρο αλλά και η κατοχή της μπάλας που ήταν υπέρ τους.

Είχε τον Μπεργκ και τα γκολ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στην Λεωφόρου όταν στο 3' σε σέντρα του Λούι από τα δεξιά ο Μπαράλες έκανε την προβολή και ο Στιλ ο οποίος είχε αρχίσει να πέφτει έδιωξε με το αριστερό πόδι σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 5' όταν ο Σίλντενφελντ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή είδε ωραία τον Ζέκα στα δεξιά και του έκανε την βαθιά μπαλιά. Ο Πορτογάλος την γύρισε προς τον Κλωναρίδη ο οποίος σούταρε με την μία με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει και στην επαναφορά τον επιθετικό των πράσινων να μην μπορεί να βρει την μπάλα και την άμυνα του Αστέρα να απομακρύνει.

Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι πήρε το προβάδισμα όταν μετά από ένα ωραίο ένα-δυο των Χουχούμη-Πράνιτς από τα αριστερά ο Κροάτης γύρισε παράλληλα προς τον Κλωναρίδη αυτός έκανε την πάσα στον Μπεργκ ο οποίος πέρασε υπέροχα τον Παντελιάδη και με ένα ωραίο σουτ έκανε το 1-0.


 Το γκολ του Παναθηναϊκού δεν επηρέασε το παιχνίδι του Αστέρα που συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και αρκετά καλή κυκλοφορία στην Λεωφόρο. Μάλιστα στο 14' η μπάλα έφτασε στον Παντελιάδη ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να πηγαίνει προς την εστία με τον Στιλ όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Το τριφύλλι μετά το 1-0 είχε δώσει χώρο στους Αρκάδες και δεν έβγαζε τόση πίεση όση στα προηγούμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από την εστία του Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 30' όταν ο Μπεργκ μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τον Θεοδωρόπουλο να πιάνει την μπάλα.

Ο Αστέρας απείλησε και πάλι στο 38' όταν ένα πολύ καλό σουτ του Ιγκλέσιας έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ. Ενώ στο 42΄οι φιλοξενούμενοι και πάλι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μάσα πέρασε πολύ όμορφα τον Ζέκα και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει και πάλι λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει προηγούμενος με 2-0 στα αποδυτήρια όταν στο 45' ο Ζέκα έκανε μια πολύ ωραία μπαλιά ο Μουνάφο έκανε το λάθος και ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0 για το τριφύλλι.

Ανέβασε και άλλο την απόδοση του ο Αστέρας
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε ακόμα πιο φουριόζος και με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του. Ήταν το 55' όταν σε ένα διώξιμο σε κόρνερ η μπάλα έφτασε τον Γιαννιώτα ο οποίος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.
Στο επόμενο λεπτό ο Μάσα ήταν αυτός που απείλησε με την κεφαλιά του να περνάει έξω αλλά δίπλα από το δοκάρι του Άγγλου πορτιέρο. Ο Αστέρας είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 63' όταν ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Στιλ μπλόκαρε.
Η μόνη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 65' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Ταυλαρίδης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Δυο γκολ ο Μπαράλες
Στο 68' ήρθε η μείωση του σκόρ για τον Αστέρα Τρίπολης όταν ο Παντελιάδης από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Μπαράλες πήδηξε πιο ψηλά από Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ και νίκησε και τον Στιλ σε ένα παλικαρίσιο γκολ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και σε ένα λάθος διώξιμο του Παναθηναϊκού ο Μπαράλες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και ο Σίλντενφελντ τον ανέτρεψε. Ο Γιάχος έδωσε το πέναλτι και ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα νίκησε από τα 11 βήματα τον Στιλ για να ισοφαρίσει σε 2-2.
Αμέσως μετά το γκολ ο Γιάννης Αναστασίου έβγαλε από το παιχνίδι τον Μπεργκ και έριξε στην θέση του τον Καρέλη επειδή ο Σουηδός φαινόταν λίγο κουρασμένος αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήταν πιο απειλητικοί και πίεσαν περισσότερο για την νίκη και στο 84' ο Μπαράλες είχε την ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή αλλά ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του.
Tα highlights της αναμετρησης 

Πανιώνιος - Παναιτωλικός 3-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Γεώργιος Σταυρουλάκης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Φούντας, Χατζηϊσαΐας, Κόρμπος, Κολοβός (88' Σιώπης), Μπουμάλ (86' Καθάριος), Μπακασέτας (66' Γιάννου).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν (63' Ρουσκουγιέδα), Λαζάρ, Φωτάκης (75' Θεοδωρίδης), Μαρτίνες, Κάπελ, Βιγιαφάνιες, Μορένο (75' Άλβες).

Γκολ: 47', 84' Κολοβός, 71' Γιάννου
Κάρτες: 15' Λάζαρ, 17' Κολοβός, 45' Κάπελ, 58' Μαλεζάς, 66' Μπακασέτας, 73' Φούντας, 73' Μπεχαράνο, 78' Μητρόπουλος

Τρεις βαθμούς με τριάρα έβαλε στο σακούλι του ο Πανιώνιος, ο οποίος έκανε μεγάλο βήμα παραμονής στη Super League.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ισοπεδωτική απέναντι στον Παναιτωλικό, επιβλήθηκε με το εμφατικό 3-0 στη Νέα Σμύρνη και έφτασε τους 38 πόντους μετά και το πέρας της 30ης αγωνιστικής της Super League.
Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για να μπουν στα πλέι οφ και σε καμία των περιπτώσεων δεν φάνηκε στο χορτάρι ότι έχουν αντίθετο στόχο από τους Νεοσμυρνιώτες που παλεύουν για την επιβίωσή τους.
Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι στο 28' σε ανατροπή του Μπουμάλ από τον Ράφαελ και ο Παναιτωλικός για το πρώτο γκολ του Κολοβού στο 47', ο οποίος ήταν (πολύ) εκτεθειμένος, προτού σκοράρει με ψύχραιμο δεξί πλασέ.
Ο διεθνής άσος των "κυανέρυθρων", πέτυχε ένα ακόμη τέρμα στο 84', διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, ενώ στο 71' έκανε τακουνάκι-πάσα για τον Γιάννου, ο οποίος σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε ο αγώνας, με τις δυο ομάδες να είναι επιφυλακτικές και να έχουν ελάχιστες "επισκέψεις" στην αντίπαλη εστία. Η πρώτη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 16' με τον Λάζαρ, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ, αλλά το ματς συνέχισε να κινείται στη μετριότητα.
Ο Πανιώνιος αδυνατούσε να φτιάξει φάσεις μπροστά στην εστία του Ράφαελ, ενώ η ομάδα του Αγρινίου είχε δεύτερη τελική με τον Βιγιαφάνιες (27'), με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα άουτ.
Ένα λεπτό μετά, οι "κυανέρυθροι" ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Μπουμάλ προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, φάνηκε να υπάρχει επαφή (σίγουρα δεν ακουμπάει μπάλα ο Ράφαελ), αλλά ο Μήτσιος άφησε το ματς να εξελιχθεί, προκαλώντας αντιδράσεις.
Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, στο 40' ο Μαρτίνες έκανε γύρισμα από τα αριστερά, ο Οικονόμου έκανε στραβοκλωτσιά στην προσπάθεια να διώξει, η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε κόρνερ. Στο 44', οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Φούντα από τα αριστερά, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Ράφαελ κατάφερε να αποκρούσει.
Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Πανιώνιο, καθώς στο 47' ο Κολοβός δέχτηκε πάσα όντας ακάλυπτος, ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι του, ο διεθνής άσος μπήκε στην περιοχή και με το δεξί έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0. Το μομέντουμ είχε... βαφτεί πλέον "κυανέρυθρο". Δίκαιες οι διαμαρτυρίες από πλευράς Χάβου και παικτών Παναιτωλικού.
Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει πλέον τα πάνω τους και κυριάρχησαν στο χορτάρι. Στο 71', έγινε το 2-0 με τον Γιάννου, ο οποίος είχε περάσει πέντε λεπτά νωρίτερα στο ματς.
Ο Κολοβός έκανε υπέροχο τακουνάκι στον διεθνή φορ και εκείνος με το δεξί νίκησε τον Ράφαελ, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν αδειάσει ψυχολογικα.
Σα να μην έφτανε αυτό, στο 84' ο Φούντας γύρισε υπέροχα την μπάλα από τα αριστερά και ο Κολοβός με δεξί πλασέ σκόραρε εκ νέου, φτάνοντας τα δυο γκολ στο ματς και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Καλλονή στο Αγρίνιο και ο Πανιώνιος θα πάρει τρεις ξεκούραστους πόντους με τον ΟΦΗ που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Tα highlights της αναμετρησης



Εργοτέλης - Πανθρακικός 2-1

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Μποε - Καν, Καζναφέρης (72' Ουλά), Καλέ (78' Σολάρι), Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (62' Γιουσούφ), Τζίλας
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μ. Ρόκα): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζάνης (86' Μπαλδά), Ρομέου (63' Μάρτινς), Μελίσσης, Τσουμάνης (47' Ίγκορ)

Γκολ: Χαλκιαδάκης (22'), Τζίλας (84') - Μεχία (67')
Κάρτες: Καζναφέρης (26'), Καλέ (58'), Ολαϊτάν (61'), Πίτσος (68'),Τζίλας (85') - Εμπόου (37'), Ντιγκινί (74')
Κόκκινη: Γιουσούφ (82')
Ο Εργοτέλης έμεινε στο 82' με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Γιουσούφ) και στο 84' έδωσε τη χαριστική βολή στον Πανθρακικό, κάνοντας το 2-1 στο Παγκρήτιο. Ελπίζει, έτσι, στο θαύμα της παραμονής.
Επιτακτική ήταν για τον Εργοτέλη η νίκη στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού. Οι Ηρακλειώτες έδειξαν πίστη και πάθος και παρότι στο 82' έμειναν με παίκτη λιγότερο, ενώ το σκορ ήταν 1-1, κατάφεραν να σκοράρουν στο 84' με τον Τζίλας και να πάρουν τη νίκη.
Έτσι η ομάδα του Ηρακλείου διατηρεί ελπίδες παραμονής, παρότι γνωρίζει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Ο Πανθρακικός, από την άλλη, που γνώριζε ότι με νίκη θα έκανε άλμα παραμονής, δεν μπόρεσε να κρατήσει έστω την ισοπαλία, ενώ βρέθηκε να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα. Μια ήττα που ίσως κοστίσει στην ομάδα της Κομοτηνής.


O αγώνας

Με ένα καλοτραβηγμένο σουτ του Καλέ στο 2', που πέρασε άουτ, ξεκίνησε το ματς στο Παγκρήτιο ανάμεσα σε Εργοτέλη με τον Πανθρακικό. Οι Θρακιώτες απάντησαν στο 16' με τον Ρομέου, ο οποίος σούταρε με δύναμη, αλλά ο Καβουσάκης είδε τη μπάλα να περνά άστοχα εκτός. Στο 22' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χαλκιαδάκη. Εξαιρετικό γκολ. Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε τον Τσουμάνη, σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Δίχως αξιοσημείωτες φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος, με τελευταία την άστοχη κεφαλιά του Γκορκς, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καζναφέρη.



Στο 51' το σουτ του Τζανακάκη έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Μπαϊκαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Κρητικού γκολκίπερ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Τούρκος πέτυχε στο 67' ο Μεχία με ένα πανέμορφο γκολ μέσα από την περιοχή! Ο Τζίλας απείλησε για τον Εργοτέλη στο 73', αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση απέκρουσε ο Αθανασιάδης.
Τα δεδομένα άλλαξαν στο 82', όταν ο Γιουσούφ αποβλήθηκε, αφήνοντας τον Εργοτέλη με δέκα παίκτες. Οι Κρητικοί, ωστόσο, ισοφάρισαν δύο λεπτά μετά, με το σουτ του Τζίλας μέσα από την περιοχή. Ο Πανθρακικός αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά στα λεπτά που απέμεναν την εστία του Εργοτέλη.

 Tα highlights της αναμετρησης


ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 2-1

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης (46' Νομπόα), Μακ (75' Κίτσιου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (68' Γκολάσα), Αθανασιάδης
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Παπάζογλου, Γούτας, Γκομσί (46' Μπέρτος), Παπαστεριανός (46' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (66' Ράνος)
Γκολ: 21', 54' Παπαδόπουλος, 73' Κλέιτον
ΚΑΡΤΕΣ: 26' Μακ, 28' Καπετάνος, 87' Βασιλακάκης, 90'+1' Αθανασιάδης, 90'+2' Μπέρτος, 90'+2' Μπαξεβανίδης, 90'+4' Σολτάνι
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης χάρη σε δυο γκολ του Παπαδόπουλου, μειώνοντας στους δυο βαθμούς την διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Μείωσε ο Κλέιτον για την ομάδα της Θράκης, που έμεινε στους 46 βαθμούς.
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του και πάει στην διακοπή του Πάσχα με νίκη επί της Ξάνθης. Σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με ένταση που δεν  την προμήνυε η εξέλιξη του ματς, ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε την καλή μέρα του εκτελεστή Παπαδόπουλου και πήρε μία άνετη νίκη, παρότι δεν φαίνεται από το τελικό σκορ.
Οι γηπεδούχοι ήταν συμμαζεμένοι στην ανασταλτική λειτουργία τους-εξαίρεση το προσωπικό λάθος του Τζαβέλλα που ξανάβαλε τους Ξανθιώτες στο ματς στο τέλος- δεν είχαν κενά διαστήματα στην απόδοσή τους και κατάφεραν με ορθολογικες επιθέσεις και με γκολ από εκτέλεση πλάγιο να πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους ανεβάζουν βαθμολογικά. Παράπονα για την διαιτησία του Βοσκάκη, κυρίως στο φινάλε, εξέφρασαν οι φιλοξενούμενοι.

Φάσεις με το καλησπέρα

Μόλις στο 4' είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα με τον Ρατς να σεντράρει, και την κεφαλιά του Αθανασιάδη να περνάει άουτ. Στο 8' απείλησε για πρώτη φορά η Ξάνθη. Ο Λουσέρο βρήκε τον Σολτάνι, εκείνος "έσπασε" την μπάλα στον Κλέιτον, το σουτ του οποίο έφυγε ψηλά άουτ.
Γκολ ο "Παπ"
Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει, αφού οι παίκτες του δεν είχαν ρυθμό και δεν μπορούσαν να βγουν στην επίθεση με σωστό τρόπο. Ωστόσο, ευτύχησε στο 21' να ανοίξει το σκορ με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κάτσε και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυριακίδη. Ένα λεπτό νωρίτερα η Ξάνθη που μέχρι το 1-0 έπαιζε με ψυχραιμία, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο με τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος πέρασε σαν σταματημένους, Τζαβέλλα και Κάτσε, αλλά δεν σούταρε, ούτε πάσαρε στον αμαρκάριστο, Σολτάνι, κι έτσι η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους Ακρίτες.
Κακός ρυθμός, απείλησε ο ΠΑΟΚ
Από το γκολ του Παπαδόπουλου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε φάσεις στο παιχνίδι. Η απόδοσης της Ξάνθης έπεσε κατακόρυφα, αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε με ευκολία να δημιουργήσει φάσεις, αφού... τα έκανε θάλασσα στην τελική πάσα. Εξαίρεση η φάση του 42' με ένα σουτ του Περέιρα.
Ο Αργεντίνος, αν και αμαρκάριστος και έχοντας την μπάλα στο καλό του πόδι, το αριστερό, βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ καλά για τους γηπεδούχους. Στο 52' ο Μακ έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Ρατς, ο Ρουμάνος μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Περέιρα, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο οποίος σούταρε, αλλά και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο της Ξάνθης έδιωξε την μπάλα.
Δεύτερο ο Παπαδόπουλος Στο 54', όμως, η κατάληξη δεν ήταν ίδια για την ομάδα της Ξάνθης.
Ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε πλάγιο, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο πέναλτι, ο Μακ πέρασε την μπάλα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος αν και είχε πλάτη στο τέρμα, σούταρε και έκανε το 2-0.
Κράτησε ο Ιτάνζ
Η Ξάνθη μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Αυτό, έφερε μία μεγάλη φάση για αυτήν μετά από αρκετή ώρα. Στο 65' ο Σολτάνι σέντραρε από τα δεξιά, ο Λουσέρο έπιασε μία πολύ ωραία και δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Σαρλ Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το 2-0 για την ομάδα του.
Τι κάνει ο Τζαβέλλας;
Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι στην Τούμπα στο 73' της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε ένα τραγικό λάθος γυρνώντας την μπάλα στον Ιτάνζ εντελώς λάθος. Ο Κλέιτον, όπως ήταν λογικό, την έκλεψε, "κρέμασε" τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και μείωσε σε 2-1.
Πήγε να... εξιλεωθεί, αλλά...
Στο 84' ο Τζαβέλλας στην τελευταία φάση του αγώνα προσπάθησε να σβήσει το λάθος που έκανε 11 λεπτά νωρίτερα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Ξάνθης, επιχείρησε "ψαλιδάκι", αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ένταση στο τέλος
Στις καθυστερήσεις ο Βοσκάκης απέβαλλε από τον πάγκο της Ξάνθης τον τιμ μανατζερ της ακριτικής ομάδας, Γιώργο Καζναφέρη

 Tα highlights της αναμετρησης 

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 3-1

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, προβληματίζοντας με την αγωνιστική του εικόνα. Τα γκολ οι Ίλιτς (32'), Μανιάς (42'), Μιλιβόγεβιτς (69') και Ακόστα (74'). 

Για την 30η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στα βροχερά Γιάννινα με σκορ 3-1, προβληματίζοντας με την κακή αγωνιστική του εικόνα, αλλά και με τις αδυναμίες του στην άμυνα, πληρώνοντας τα ατομικά λάθη του. Άνοιξε το σκορ ο Ίλιτς (32'), στη συνέχεια σκόραρε ο Μανιάς (42'), μείωσε το σκορ στο 69' ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Ακόστα (74'). Οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στις αντεπιθέσεις, με τους φιλοξενούμενους να μην είναι αποτελεσματικοί στις τελικές φάσεις που δημιούργησαν, όντας άστοχοι.
Έτσι ξεκίνησαν:

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βελλίδης. Ο Ντάσιος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Στρούνα το αριστερό. Οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ. Οι Χαρίσης και Τσουκαλάς ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ακόστα στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Τσάβες στην αριστερή. Οι Ίλιτς και Μανιάς συνέθεσαν ο δίδυμο στη γραμμή κρούσης των γηπεδούχων.

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και μόλις μία αλλαγή στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στην Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (22/3, 3-0). Κι αυτή αναγκαστική, καθώς ο Ελαμπντελαουί είναι τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Σαλίνο. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Φορτούνη την αριστερή. Ο Ντομίνγκες ήταν ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, με τον Χάρα να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος.


 
Η ανασκόπηση του αγώνα:

Το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" είχε πολύ κόσμο και των δύο ομάδων, παρά τον βροχερό καιρό στην πόλη. Περίπου 200 ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κοντά στις 4.000 αυτοί του ΠΑΣ Γιάννινα. Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ να έχει ένα επιθετικό σχήμα με δύο παίκτες στη γραμμή κρούσης και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη κλασική ευκαιρία σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, με τον Ντομίνγκες να χάνει μία απίστευτη φάση για γκολ. Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Μιλιβόγιεβιτς και ο "Τσόρι" τροφοδότησε τον Ντοσεβί, ο οποίος έφυγε στην κόντρα επίθεση. Μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά και έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Ντομίνγκες να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Έκανε... τσαφ ο Ντομίνγκες και στη συνέχεια ο Ντάσιος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 8' ο "Τσόρι" εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Χάρα, στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του Αργεντινού επιθετικού ήταν αδύναμο και ο Βελλίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Στο 11' ήρθε η απάντηση του ΠΑΣ στις κλασικές χαμένες ευκαιρίες: ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Τσάβες ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Ρομπέρτο να διώχνει την μπάλα με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, αν και δεν έσφυζε από ποιότητα. καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η δυνατή βροχή δυσκόλευαν τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, με το ποσοστό να φτάνει το 35%-65%, την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν κυρίως τις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις για να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Ένα σουτ του Τσάβες εκτός περιοχής στο 20' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο, καθώς το χτύπημα ήταν δυνατό και η μπάλα πήρε υψηλή τροχιά. Στο 23' ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Ντομίνγκες, ο οποίος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο "Τσόρι" σούταρε με το δεξί, αλλά ο Βελλίδης βρήκε την μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τους γηπεδούχους να παίζουν μαζική άμυνα και να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στη μεσοαμυντική τους γραμμή. Στο 31' οι Ντομίνγκες και Χάρα άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, που έφτασε στον Ντοσεβί. Ο εξτρέμ από το Τόγκο σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 32' ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε λάθος πάσα στον Εντινγκά, έκλεψε την μπάλα ο Ακόστα, αυτός έβγαλε κάθετη πάσα στον Ίλιτς, ο οποίος με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για το 1-0 του ΠΑΣ. Η μπάλα αρχικά χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Με μία πάσα ουσιαστικά, μετά το λάθος του Σέρβου μέσου, η ομάδα των Ιωαννίνων έγινε απειλητική και πήρε προβάδισμα στο σκορ.


 
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να χάνει τις ευκαιρίες... Στο 37' ο Ντομίνγκες επιχείρησε την μπαλιά προς την περιοχή, ευρισκόμενος λίγο έξω από το ημικύκλιο. Ο Μιχαήλ έδιωξε άσχημα την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Φορτούνη, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε άστοχα με το αριστερό, από το ύψος του πέναλτι. Μόνος του απέναντι στον Βελλίδη έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση, χάνοντας μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ήρθε κι ένα δεύτερο σοκ για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός έχανε τα γκολ και ο ΠΑΣ τα έβαζε. Στο 42' ο Τσάβες με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Ίλιτς στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας. Ο Σέρβος επιθετικός έχασε το κοντρόλ σε πρώτο χρόνο, αλλά κατάφερε να στρώσει την μπάλα στον Μανιά, ο οποίος βρισκόταν σε θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής. Ο Έλληνας σέντερ φορ σούταρε με το αριστερό και αιφνιδίασε απόλυτα τον Ρομπέρτο, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, από τη δεξιά γωνία την οποία και θεωρητικά φύλαγε. Κακή εκτίμηση από τον Ισπανό τερματοφύλακα και ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με 2-0, εκμεταλλευόμενος μία δεύτερη στιγμή αδράνειας των παικτών του Ολυμπιακού, που είχε 6 τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, με 3 εξ αυτών στο στόχο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μέτρησε 4 τελικές προσπάθειες, οι 3 εκ των οποίων στο στόχο. Η κατοχή της μπάλας ήταν 33%-67% υπέρ των ερυθρόλευκων, που είχαν να... ανέβουν ένα βουνό στο δεύτερο ημίχρονο.


 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ναδάλες πήρε τη θέση του Ντάσιου, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ο αγωνιστικός χώρος είχε βαρύνει ακόμα περισσότερο λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει ξεκάθαρα υπέρ του την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΠΑΣ ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις δικές του καλές στιγμές στο ματς. Ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Φορτούνη στο 52'. Ο Παραγουανός επιθετικός έπαιζε στο πλάι του Χάρα, ενώ ο Ντοσεβί έπαιζε ουσιαστικά στον άξονα, με τους Σαλίνο και Μαζουακού να έχουν τις δύο πλευρές μόνοι τους. Δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Η διάταξη είχε μετατραπεί σε 4-2-2-2. Στο 56' ο Ακόστα επιχείρησε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Ρομπέρτο.

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά με το μέρος του Ολυμπιακού στην επανάληψη: 29%-71%. Και 32%-68% γενικά στο ματς. Ο ΠΑΣ, όμως, ήταν αυτός που είχε πετύχει τα δύο γκολ στο παιχνίδι. Στο 60' δεν μέτρησε γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ. Σωστά, γιατί ο Ίλιτς σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι από θέση οφσάιντ, μετά το γύρισμα από τα αριστερά. Στο 62' ο Μπενίτες σούταρε με το δεξί από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 65' ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Ντομίνγκες και ο Κασάμι του Εντινγκά. Ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις τρεις αλλαγές. Οι ερυθρόλευκοι είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτή η υπεροχή δεν είχε "μεταφραστεί" σε ευκαιρίες και γκολ. Στο 68', όμως, ήρθε η μείωση του σκορ σε 2-1. Ο Μιλιβόγιεβιτς βρήκε ανοιχτό πεδίο μπροστά του και επιχείρησε ένα δεξί σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Βελλίδη, ο οποίος έμεινε "στήλη άλατος". Είχε πολλά φάλτσα το δεξί σουτ του Σέρβου μέσου, ο οποίος πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ.


 
Στο 70' ο Τσάβες σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν στη σωστή θέση ο Ρομπέρτο και μπλόκαρε την μπάλα. Στο ίδιο λεπτό ο Ίλιτς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα την μπάλα και όχι πειστικά. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά λεπτά μπροστά του για να κυνηγήσει πρωτίστως την ισοπαλία και στη συνέχεια την ανατροπή. Στο 72' ο Ντοσεβί σούταρε στην κίνηση με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, καταλήγοντας κόρνερ. Στο 73' ο Ντοσεβί έστρωσε την μπάλα στον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος σούταρε ξανά με το δεξί από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ. Ο Φουστέρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κασάμι έπιασε την κεφαλιά, με τον Στρούνα να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Μπενίτες σε θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής. Ο Παραγουανός σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πήρε παράλληλη τροχιά και πέρασε από όλα τα πόδια, με τον Μιχαήλ να διώχνει την μπάλα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην κόντρα επίθεση και ο Ακόστα στο 74' "έγραψε" το 3-1. Ο Ντοσεβί δεν κατάφερε να μαρκάρει σωστά τον μεσοεπιθετικό των Ιωαννίνων, με τον Ακόστα να μένει όρθιος και να πλασάρει σωστά με το δεξί μέσα στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ρομπέρτο.

Στο 77' ο Μπενίτες σούταρε εκτός περιοχής και ο Βελλίδης μπλόκαρε σταθερά. Στο ίδιο λεπτό ο Μπέριος αντικατέστησε τον Μανιά. Στο 80' ο Μιλιβόγιεβιτς εκτέλεσε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να παρακολουθεί απλά την πορεία της μπάλας, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του. Στο 81' ο Χάρα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Βελλίδης. Στο 89' ο Ακόστα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και αποβλήθηκε. Στο 90' ο Σαπαλίδης πήρε τη θέση του Ίλιτς. Το τελικό 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη με 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στους 67 βαθμούς έναντι 59 του Παναθηναϊκού, με τους πράσινους να έχουν παίξει 30 αγώνες και τους Πειραιώτες 29. Πρέπει να... αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός για να χάσει αυτό το Πρωτάθλημα, όπως και να 'χει.

Η φάση που σημάδεψε το ματς: 
Στο 7' και το 37', Ντομίνγκες και Φορτούνης έχασαν γκολ που σπάνια χάνονται. Με το αποτέλεσμα στο 0-0 και το 1-0 αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός στα Ιωάννινα και το πλήρωσε με ήττα.
Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Μπράνα Ίλιτς 
Με την ταχύτητά του, ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού. Πέτυχε το πρώτο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο. Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Μπράνα Ίλιτς, έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση. 
Tι κρατάμε:
Είδαμε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και τέσσερα γκολ.
Ο ΠΑΣ έπαιξε με δύο επιθετικούς από την αρχή του ματς και κυνήγησε τις όποιες πιθανότητες είχε πριν από την έναρξη του ματς.
Έδωσε πολύ χώρο στον Ολυμπιακό και εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος των παικτών του Περέιρα, με τον Γιάννη Πετράκη να στήνει πολύ καλά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο και να τη βλέπει να πετυχαίνει τρία γκολ κόντρα στους κορυφαίους του Πρωταθλήματος. 
Τι δεν κρατάμε:
Ο Ολυμπιακός, βάσει της εικόνας του στο ματς, δεν άξιζε αυτό το βαρύ αποτέλεσμα.
Δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και έδειχνε σε κάποιες στιγμές του ματς να μην είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση πάνω στο χορτάρι. Τρία γκολ, όμως, παθητικό είναι πολλά για τους Πειραιώτες σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι του ελληνικού Πρωταθλήματος, έστω κι αν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ειδικά εντός έδρας παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της φετινής σεζόν, είναι μία πολύ καλή ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα λάθη και την αστοχία τους.

Τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Το βίντεο με τα γκολ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: