moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 3-1(pics&video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 3-1(pics&video)

Για την 30η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στα βροχερά Γιάννινα με σκορ 3-1, προβληματίζοντας με την κακή αγωνιστική του εικόνα, αλλά και με τις αδυναμίες του στην άμυνα, πληρώνοντας τα ατομικά λάθη του. Άνοιξε το σκορ ο Ίλιτς (32'), στη συνέχεια σκόραρε ο Μανιάς (42'), μείωσε το σκορ στο 69' ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Ακόστα (74').
 Οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στις αντεπιθέσεις, με τους φιλοξενούμενους να μην είναι αποτελεσματικοί στις τελικές φάσεις που δημιούργησαν, όντας άστοχοι.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
Χωρητικότητα: 7.652 θέσεις
Εισιτήρια:
Γκολ: 32' Ίλιτς, 42' Μανιάς, 74' Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα) - 68' Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77' Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46' Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης.
Αναπληρωματικοί: Σωτηρίου, Αυγενικού, Ναδάλες, Μπέριος, Σαπαλίδης, Γιάκος, Ηλιάδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Φορτούνης (52' Μπενίτες), Εντινγκά (65' Κασάμι), Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκες (65' Φουστέρ), Χάρα.
Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Κασάμι, Φουστέρ, Μπενίτες, Σαντάνα, Γιαννούλης, Διαμαντάκος.
*Εκτός 18άδας έμεινε ο Μέγκιερι.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Τέταρτος διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Γεράσιμος Μαζαράκης (ΕΠΣ Κεφαλληνίας - Ιθάκης)
Κίτρινες κάρτες: 15' Μιχαήλ, 34' Τσουκαλάς, 79' Ακόστα, 82' Τσάβες (ΠΑΣ Γιάννινα), 16' Σαλίνο, 90' Χάρα (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες: 89' Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα, δεύτερη κίτρινη κάρτα)
Πως ξεκίνησαν:
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βελλίδης. Ο Ντάσιος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Στρούνα το αριστερό. Οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ. Οι Χαρίσης και Τσουκαλάς ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ακόστα στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Τσάβες στην αριστερή. Οι Ίλιτς και Μανιάς συνέθεσαν ο δίδυμο στη γραμμή κρούσης των γηπεδούχων.

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και μόλις μία αλλαγή στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στην Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (22/3, 3-0). Κι αυτή αναγκαστική, καθώς ο Ελαμπντελαουί είναι τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Σαλίνο. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Φορτούνη την αριστερή. Ο Ντομίνγκες ήταν ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, με τον Χάρα να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος.

 
Η ανασκόπηση του αγώνα:

Το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" είχε πολύ κόσμο και των δύο ομάδων, παρά τον βροχερό καιρό στην πόλη. Περίπου 200 ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κοντά στις 4.000 αυτοί του ΠΑΣ Γιάννινα.
 Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ να έχει ένα επιθετικό σχήμα με δύο παίκτες στη γραμμή κρούσης και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή.
Η πρώτη κλασική ευκαιρία σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, με τον Ντομίνγκες να χάνει μία απίστευτη φάση για γκολ.
Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Μιλιβόγιεβιτς και ο "Τσόρι" τροφοδότησε τον Ντοσεβί, ο οποίος έφυγε στην κόντρα επίθεση.
Μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά και έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Ντομίνγκες να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Έκανε... τσαφ ο Ντομίνγκες και στη συνέχεια ο Ντάσιος έδιωξε σε κόρνερ.
 Στο 8' ο "Τσόρι" εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Χάρα, στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του Αργεντινού επιθετικού ήταν αδύναμο και ο Βελλίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Στο 11' ήρθε η απάντηση του ΠΑΣ στις κλασικές χαμένες ευκαιρίες: ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Τσάβες ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Ρομπέρτο να διώχνει την μπάλα με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, αν και δεν έσφυζε από ποιότητα. καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η δυνατή βροχή δυσκόλευαν τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.
Ο Ολυμπιακός είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, με το ποσοστό να φτάνει το 35%-65%, την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν κυρίως τις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις για να απειλήσουν τον Ολυμπιακό.
Ένα σουτ του Τσάβες εκτός περιοχής στο 20' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο, καθώς το χτύπημα ήταν δυνατό και η μπάλα πήρε υψηλή τροχιά. Στο 23' ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Ντομίνγκες, ο οποίος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του στο ύψος της μεγάλης περιοχής.
Ο "Τσόρι" σούταρε με το δεξί, αλλά ο Βελλίδης βρήκε την μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τους γηπεδούχους να παίζουν μαζική άμυνα και να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στη μεσοαμυντική τους γραμμή.
Στο 31' οι Ντομίνγκες και Χάρα άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, που έφτασε στον Ντοσεβί.
Ο εξτρέμ από το Τόγκο σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 32' ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε λάθος πάσα στον Εντινγκά, έκλεψε την μπάλα ο Ακόστα, αυτός έβγαλε κάθετη πάσα στον Ίλιτς, ο οποίος με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για το 1-0 του ΠΑΣ.
Η μπάλα αρχικά χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Με μία πάσα ουσιαστικά, μετά το λάθος του Σέρβου μέσου, η ομάδα των Ιωαννίνων έγινε απειλητική και πήρε προβάδισμα στο σκορ.

 
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να χάνει τις ευκαιρίες... Στο 37' ο Ντομίνγκες επιχείρησε την μπαλιά προς την περιοχή, ευρισκόμενος λίγο έξω από το ημικύκλιο.
Ο Μιχαήλ έδιωξε άσχημα την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Φορτούνη, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε άστοχα με το αριστερό, από το ύψος του πέναλτι.
Μόνος του απέναντι στον Βελλίδη έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση, χάνοντας μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για τους Πειραιώτες.
Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ήρθε κι ένα δεύτερο σοκ για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός έχανε τα γκολ και ο ΠΑΣ τα έβαζε.
Στο 42' ο Τσάβες με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Ίλιτς στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας. Ο Σέρβος επιθετικός έχασε το κοντρόλ σε πρώτο χρόνο, αλλά κατάφερε να στρώσει την μπάλα στον Μανιά, ο οποίος βρισκόταν σε θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής.
Ο Έλληνας σέντερ φορ σούταρε με το αριστερό και αιφνιδίασε απόλυτα τον Ρομπέρτο, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, από τη δεξιά γωνία την οποία και θεωρητικά φύλαγε.
Κακή εκτίμηση από τον Ισπανό τερματοφύλακα και ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με 2-0, εκμεταλλευόμενος μία δεύτερη στιγμή αδράνειας των παικτών του Ολυμπιακού, που είχε 6 τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, με 3 εξ αυτών στο στόχο.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μέτρησε 4 τελικές προσπάθειες, οι 3 εκ των οποίων στο στόχο. Η κατοχή της μπάλας ήταν 33%-67% υπέρ των ερυθρόλευκων, που είχαν να ανέβουν ένα βουνό στο δεύτερο ημίχρονο.

 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ναδάλες πήρε τη θέση του Ντάσιου, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.
 Ο αγωνιστικός χώρος είχε βαρύνει ακόμα περισσότερο λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει ξεκάθαρα υπέρ του την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ο ΠΑΣ ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις δικές του καλές στιγμές στο ματς.
Ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Φορτούνη στο 52'. Ο Παραγουανός επιθετικός έπαιζε στο πλάι του Χάρα, ενώ ο Ντοσεβί έπαιζε ουσιαστικά στον άξονα, με τους Σαλίνο και Μαζουακού να έχουν τις δύο πλευρές μόνοι τους.
Δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.
Η διάταξη είχε μετατραπεί σε 4-2-2-2. Στο 56' ο Ακόστα επιχείρησε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Ρομπέρτο.

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά με το μέρος του Ολυμπιακού στην επανάληψη: 29%-71%. Και 32%-68% γενικά στο ματς.
Ο ΠΑΣ, όμως, ήταν αυτός που είχε πετύχει τα δύο γκολ στο παιχνίδι. Στο 60' δεν μέτρησε γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ.
Σωστά, γιατί ο Ίλιτς σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι από θέση οφσάιντ, μετά το γύρισμα από τα αριστερά. Στο 62' ο Μπενίτες σούταρε με το δεξί από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 65' ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Ντομίνγκες και ο Κασάμι του Εντινγκά.
Ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις τρεις αλλαγές.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτή η υπεροχή δεν είχε "μεταφραστεί" σε ευκαιρίες και γκολ.
Στο 68', όμως, ήρθε η μείωση του σκορ σε 2-1.
 Ο Μιλιβόγιεβιτς βρήκε ανοιχτό πεδίο μπροστά του και επιχείρησε ένα δεξί σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Βελλίδη, ο οποίος έμεινε "στήλη άλατος".
 Είχε πολλά φάλτσα το δεξί σουτ του Σέρβου μέσου, ο οποίος πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ.

 
Στο 70' ο Τσάβες σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν στη σωστή θέση ο Ρομπέρτο και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο ίδιο λεπτό ο Ίλιτς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα την μπάλα και όχι πειστικά. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά λεπτά μπροστά του για να κυνηγήσει πρωτίστως την ισοπαλία και στη συνέχεια την ανατροπή.
Στο 72' ο Ντοσεβί σούταρε στην κίνηση με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, καταλήγοντας κόρνερ.
Στο 73' ο Ντοσεβί έστρωσε την μπάλα στον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος σούταρε ξανά με το δεξί από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ.
Ο Φουστέρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κασάμι έπιασε την κεφαλιά, με τον Στρούνα να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Μπενίτες σε θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής.
Ο Παραγουανός σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πήρε παράλληλη τροχιά και πέρασε από όλα τα πόδια, με τον Μιχαήλ να διώχνει την μπάλα.
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην κόντρα επίθεση και ο Ακόστα στο 74' "έγραψε" το 3-1.
Ο Ντοσεβί δεν κατάφερε να μαρκάρει σωστά τον μεσοεπιθετικό των Ιωαννίνων, με τον Ακόστα να μένει όρθιος και να πλασάρει σωστά με το δεξί μέσα στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ρομπέρτο.

Στο 77' ο Μπενίτες σούταρε εκτός περιοχής και ο Βελλίδης μπλόκαρε σταθερά.
Στο ίδιο λεπτό ο Μπέριος αντικατέστησε τον Μανιά. Στο 80' ο Μιλιβόγιεβιτς εκτέλεσε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να παρακολουθεί απλά την πορεία της μπάλας, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του.
Στο 81' ο Χάρα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Βελλίδης. Στο 89' ο Ακόστα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και αποβλήθηκε.
 Στο 90' ο Σαπαλίδης πήρε τη θέση του Ίλιτς. Το τελικό 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη με 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό.
 Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στους 67 βαθμούς έναντι 59 του Παναθηναϊκού, με τους πράσινους να έχουν παίξει 30 αγώνες και τους Πειραιώτες 29.
Πρέπει να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός για να χάσει αυτό το Πρωτάθλημα, όπως και να 'χει.

Η φάση που σημάδεψε το ματς: 
Στο 7' και το 37', Ντομίνγκες και Φορτούνης έχασαν γκολ που σπάνια χάνονται. Με το αποτέλεσμα στο 0-0 και το 1-0 αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός στα Ιωάννινα και το πλήρωσε με ήττα.
Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Μπράνα Ίλιτς 
Με την ταχύτητά του, ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού. Πέτυχε το πρώτο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο. Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Μπράνα Ίλιτς, έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση. 
Tι κρατάμε:
Είδαμε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και τέσσερα γκολ.
Ο ΠΑΣ έπαιξε με δύο επιθετικούς από την αρχή του ματς και κυνήγησε τις όποιες πιθανότητες είχε πριν από την έναρξη του ματς.
Έδωσε πολύ χώρο στον Ολυμπιακό και εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος των παικτών του Περέιρα, με τον Γιάννη Πετράκη να στήνει πολύ καλά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο και να τη βλέπει να πετυχαίνει τρία γκολ κόντρα στους κορυφαίους του Πρωταθλήματος. 
Τι δεν κρατάμε:
Ο Ολυμπιακός, βάσει της εικόνας του στο ματς, δεν άξιζε αυτό το βαρύ αποτέλεσμα.
Δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και έδειχνε σε κάποιες στιγμές του ματς να μην είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση πάνω στο χορτάρι. Τρία γκολ, όμως, παθητικό είναι πολλά για τους Πειραιώτες σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι του ελληνικού Πρωταθλήματος, έστω κι αν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ειδικά εντός έδρας παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της φετινής σεζόν, είναι μία πολύ καλή ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα λάθη και την αστοχία τους.

Το βίντεο με τα γκολ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: