moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 73-57 (pics&videos)

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 73-57 (pics&videos)


Ο Ολυμπιακός κράτησε σχετικά χαμηλά στο σκορ την Μπαρτσελόνα, αλλά στην επίθεση υστέρησε σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στον πρώτο προημιτελικό της Euroleague από την ισπανική ομάδα με 73-57. Φανερά ανέτοιμος ο Σπανούλης, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι Πρίντεζης και Ντάνστον.

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στον πρώτο προημιτελικό της Euroleague, καθώς γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 73-57 στο "Παλάου Μπλαουγκράνα".
 Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν σε γενικές γραμμές καλή άμυνα, αλλά "προδόθηκαν" από τα ποσοστά τους στην επίθεση.
 Φανερά ανέτοιμος ο Βασίλης Σπανούλης, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να δει το περισσότερο ματς από τον πάγκο.
Για εφτά λεπτά δίχως σκορ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον.
Οι Πειραιώτες στην άμυνα έπαιζαν συνεχώς με αλλαγές στα σκριν, με τον Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό να ανοίγει στο σκορ ύστερα από καλή κίνηση του Ντάρντεν.
 Ο Σπανούλης έβγαζε συνεχώς πικ-εν-ρολ με τον Ντάνστον, ο Πρίντεζης βρήκε στόχο με το «πεταχτάρι» του από το low-post (3-6), με τους φιλοξενούμενους παράλληλα να κάνουν και λάθη στην επίθεση, χάνοντας ευκαιρίες ώστε να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά, με τον Λαφαγιέτ να αντικαθιστά τον Μάντζαρη και τον Τόμιτς να δίνει το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 5’ (7-6). Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εξαιρετικά απέναντι σε μία αγχωμένη Μπαρτσελόνα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Οι ερυθρόλευκοι ακολούθως παρουσίασαν αδυναμία στο να ασφαλίζουν τα ριμπάουντ, δίνοντας δύο επιθετικά στους Καταλανούς, οι οποίοι πλέον έπαιζαν με δίδυμους πύργους (Τόμιτς, Λάμπε).
 Ο Λοτζέσκι πέρασε και εκείνος στο παρκέ στο «2», ο Ολυμπιακός έβγαζε ελεύθερα σουτ αλλά οι παίκτες του ήταν άστοχοι, με την Μπαρτσελόνα παράλληλα να φέρνει την διαφορά στο +5 (11-6) στο 7’.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κολλήσει στο σκορ , καθώς πραγματοποιούσαν κακές επιθέσεις, με τον Χάντερ να παίρνει και εκείνος θέση στο παρκέ.
Ο Παπαπέτρου στο «3» ήταν άστοχος σε προσπάθεια του για ντράιβ, με τον Σατοράνσκι να «πυροβολεί» από την περιφέρεια, κάνοντας το σκορ 14-6 στο 9’.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν δίχως σκορ για 7 (!) λεπτά, με τον Αγραβάνη να δίνει ανάσα στην ομάδα του (14-8) και την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους Καταλανούς να προηγούνται με 20-8.

Η Μπαρτσελόνα πήρε 12 επιθετικά ριμπάουντ, άστοχοι οι Πειραιώτες

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Σλούκα, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χάντερ, με τον Αμερικανό σέντερ να χάνει την πάσα του Σλούκα, με αποτέλεσμα στον αιφνιδιασμό η Μπαρτσελόνα να εκτοξεύσει την διαφορά στο +14 (22-8) και στο +15 (25-10), με το τρίποντο του Νάχμπαρ.
Οι Πειραιώτες δεν πατούσαν καλά στο παρκέ και ο Σφαιρόπουλος προσπαθούσε με αλλαγές να βρει την ιδανική πεντάδα που θα δώσει ρυθμό.
Ο Μάντζαρης ακολούθως σημείωσε το πρώτο τρίποντο για τους φιλοξενούμενους στο ματς, ενώ στη συνέχεια ο Πέτγουεϊ που πέρασε στο παρκέ μείωσε σε 25-15.
Ο Αμερικανός φόργουορντ βρήκε και πάλι στόχο από την περιφέρεια (27-18), αλλά το ζητούμενο ήταν η άμυνα, η οποία είχε προβλήματα με τις αλλαγές στην άμυνα, με τον γιγαντόσωμο Πλάις να δημιουργεί συνεχόμενα προβλήματα μέσα στην ρακέτα, τόσο με το σκορ, όσο και με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε, με τον Λάμπε ειδικά να μαζεύει το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο.

Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να κυριαρχεί επιθετικά με τους ψηλούς της μέσα στο «ζωγραφιστό» (31-22), με τον Σφαιρόπουλο ακολούθως να χρησιμοποιεί ένα σχήμα με τρία γκαρντ (Μάντζαρη, Σλούκα, Σπανούλη, Πρίντεζη, Ντάνστον), ρίχνοντας ξανά στη μάχη τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο 17’. Ο Σπανούλης δεν είχε τα πατήματα που θα ήθελε στο παρκέ, δείχνοντας επηρεασμένος από την αποχή του, όντας και άστοχος, με τους Πειραιώτες να έχουν σπάσει τα καλάθια στην επίθεση με τα ελεύθερα σουτ που έβγαζαν.
 Οι Πειραιώτες επέμεναν στις αλλαγές στην άμυνα, αν και δεν τους έφερνε αποτέλεσμα, εξακολουθώντας να δίνουν ριμπάουντ στον αντίπαλο, με τους Καταλανούς να μαζεύουν 12 (!) επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο βρήκε τους Ισπανούς να προηγούνται με σκορ 35-26, με τον Λοτζέσκι να μειώνει στον αιφνιδιασμό.

Η Μπαρτσελόνα το κουμάντο στο ματς

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον Ναβάρο να σημειώνει ένα δύσκολο τρίποντο, ενώ από το ίδιο σημείο ευστόχησε και ο Σατοράνσκι, φέρνοντας την διαφορά και πάλι στο +15 (41-26). Ο Ντάρντεν μείωσε με μακρινό σουτ, ο Λοτζέσκι αντικατέστησε τον Σπανούλη που είχε νεύρα με τους ρέφερι, ενώ στο ματς πέρασε και ο Πέτγουεϊ αντί του Πρίντεζη.
Ο Λοτζέσκι σκόραρε ύστερα από ώρα με σουτ από τα 6.75 μέτρα (41-31), ο Σατοράνσκι κέρδισε στην άμυνα τον Ντάνστον, με τον Χάντερ να επιστρέφει στο παρκέ και τον Ναβάρο να συνεχίζει να εκτελεί από την περιφέρεια (46-31) στο 26’.

Οι Πειραιώτες ήταν εκτός ρυθμού και είχαν ανάγκη από ένα αγωνιστικό ξέσπασμα, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έφερε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της (48-32) με βολές του Πλάις, με τους Καταλανούς παράλληλα να έχουν κυριαρχήσει στα ριμπάουντ. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο ύστερα από ντρίμπλα μείωσε σε 48-35, με το σκορ να «κολλάει» για αρκετή ώρα σε εκείνο το σημείο, με τους Πειραιώτες να αγωνίζονται με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Ντάνστον, με τον Αγραβάνη με τρίποντο να μειώνει σε 50-38 στο 30’.

Τα τρίποντα του Νάχμπαρ «σκότωσαν» τον Ολυμπιακό

Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Αγραβάνη, με τον Σλούκα να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό ντράιβ, ενώ ακολούθως ο Παπαπέτρου με εύστοχο σουτ μείωσε σε 52-42.
Οι Πειραιώτες είχαν βρει ένα καλό μομέντουμ, αλλά ο Τόμιτς έδωσε τέλος σε αυτό το μικρό σερί, νικώντας στον αέρα τον Τόμιτς (55-42). Στη συνέχεια πήρε φωτιά το χέρι του Νάχμπαρ, ο οποίος με δύο σερί τρίποντα εκτόξευσε την διαφορά στο +19 (61-42) στο 35’, «σκοτώνοντας» ουσιαστικά τους ερυθρόλευκους με αυτά τα σουτ.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε μία άλει-ουπ ασίστ στον Χάντερ (61-44), με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά να μην τα καταφέρνουν εύκολα, καθώς τους έκοβαν με φάουλ οι Καταλανοί.
Το παιχνίδι στη συνέχεια είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους ερυθρόλευκους να μην δείχνουν να έχουν και το κουράγιο ώστε να αντιδράσουν, με την διαφορά να έχει φτάσει στο +19 (67-48) στο 38’.
 Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κρατήσει χαμηλά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, κυριαρχώντας επιθετικά μέσα στη ρακέτα, αξιοποιώντας τα μεγάλα της κορμιά, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των playoffs, κερδίζοντας το ματς με σκορ 73-57.

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 35-26, 50-38, 73-57.

Ανά δεκάλεπτο: 17-8, 18-18, 15-12, 23-19.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2), Σατοράνσκι 9 (2), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3), Τόμιτς 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης 4 (1), Λαφαγέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).


Ta highlights της αναμετρησης


 

Σφαιρόπουλος: "Είχαμε κακές αποφάσεις, δεν παίξαμε ομαδικά"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέδωσε την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα στις κακές επιθετικές αποφάσεις, την αστοχία, αλλά και τα χαμένα ριμπάουντ.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (73-57):

"Θέλω να συγχαρώ την Μπαρτσελόνα γιατί άξιζαν τη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο τρίλεπτο παίξαμε σωστά και επιθετικά και αμυντικά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν κάναμε όσα σχεδιάσαμε πριν το ματς και το γεγονός ότι δεν σκοράραμε, μας στοίχισε, δεν είχαμε συγκέντρωση ούτε στην άμυνα μετά από αυτό. Επίσης χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, βρεθήκαμε πίσω με διψήφια διαφορά, αλλά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι.
 Στη συνέχεια βελτιώσαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι, αλλά συνεχίσαμε να μην διαβάζουμε σωστά το παιχνίδι, είχαμε κακές αποφάσεις, δεν παίξαμε ομαδικά και πρέπει τώρα να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη “μάχη”. 
Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, είχε πρόβλημα ο Σπανούλης και ο Χάντερ και μέσα στο παιχνίδι τραυματίστηκε και ο Ντάνστον. Πιστεύω και ελπίζω να μην είναι σοβαρό. Εμείς έχουμε 17 παίκτες και τους πιστεύουμε όλους και υπολογίζουμε σε όλους.

Ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να είναι καλύτερα οι τραυματίες μας, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις από μακρά περίοδο αποχής λόγω τραυματισμού. 
Το ριμπάουντ είναι ο συνδυασμός του ύψους, αλλά και του πόσο θες να πάρεις το ριμπάουντ, πρέπει τώρα να βελτιώσουμε τη θέλησή μας για να πάρουμε το ριμπάουντ. 
Στο δεύτερο ημίχρονο επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να πάρουν μόνο τρία επιθετικά ριμπάουντ και αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παλεύουν στο αμυντικό ριμπάουντ.
 Επίσης είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ευστοχία στην επίθεση, αυτό παίζει ρόλο και στο ριμπάουντ μιας και όταν είσαι άστοχος στην επίθεση, αυτό σου κοστίζει και στο μαχητικό σου πνεύμα στην άμυνα. Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι".

Τόμιτς: "Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση"


Ο Μίλαν Τόμιτς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρία, ενώ στάθηκε στο επιθετικό πρόβλημα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στον πρώτο προημιτελικό της Euroleague με την Μπαρτσελόνα.
Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στη Βαρκελώνη:
"Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση. Σίγουρα όταν χάνεις δεν χαίρεσαι. Έχουμε μια μέρα για να δούμε τα λάθη μας και να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι.
 Είναι απλώς το 1-0, η σειρά είναι μεγάλη και πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Πιστεύω πιο πολύ έφταιξε η δική μας επίθεση, όχι τόσο πολύ τα επιθετικά ριμπάουντ και η άμυνά μας.
 Στο πρώτο ημίχρονο, παρά τα 12 επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα, δεχτήκαμε 35 πόντους. 
Το πρόβλημά μας ήταν κυρίως επιθετικό. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε στο μυαλό των παικτών, να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία. Πρέπει να υπάρχει καλύτερο διάβασμα από την επίθεσή μας. 
Οι παίκτες μας μπορούν να το κάνουν, γιατί είναι επαγγελματίες και σε υψηλό επίπεδο μπορούν να το καταφέρουν".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: