moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-3 (pics&video)

Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-3 (pics&video)


Κάνοντας μία από τις καλύτερες και πιο πειστικές εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Πανθρακικό με 3-1 στην Κομοτηνή και χρειάζεται ακόμα τρεις βαθμούς για να κατακτήσει μαθηματικά το 42ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Χωρητικότητα: 6.198 θέσεις
Εισιτήρια: ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών
Γκολ: 12' Μπαϊκαρά (Πανθρακικός) - 9' Μπενίτες, 10' Χάρα, 41' Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανθρακικός (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα Κάσες): Αθανασιάδης, Μεχία (71' Ηλιάδης), Ρομέου, Κάσες (63' Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ιγκόρ (74' Μπάλντα), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε, Ποτουρίδης.
Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Τζάνης, Χασομέρης, Μπάλντα, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Χρήστου.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Μπενίτες, Εντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί (67' Φορτούνης), Ντομίνγκες (79' Μπουχαλάκης), Χάρα (67' Φουστέρ).
Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Φορτούνης, Αυλωνίτης, Φουστέρ, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Διαμαντάκος.
*Εκτός 18άδας έμεινε ο Γιαννιώτης.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί διαιτητές: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών), Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Αθανάσιος Βέλλιος (ΕΠΣ Ξάνθης)
Κίτρινες κάρτες: 4' Ποτουρίδης, 79' Τζάνης (Πανθρακικός), 31' Μαζουακού, 54' Σιόβας, 60' Εντινγκά, 69' Μπενίτες, 86' Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες: -

 

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπενίτες, που πέτυχε ένα γκολ (9'). Οι Χάρα (10') και Μιλιβόγιεβιτς (41') τα άλλα δύο ερυθρόλευκα γκολ, ενώ για τους γηπεδούχους είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 με τον Μπαϊκαρά (12').
Το ματς στο Δημοτικό Στάδιο της Κομοτηνής διεξήχθη στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Πανθρακικός και Ολυμπιακός δεν είχαν αγωνιστεί στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία εξαιτίας της ακαταλληλότητας του τερέν, που ήταν αδύνατο να φιλοξενήσει το ματς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν πλήξει την πόλη.
 Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την απόφαση που ήταν σε ισχύ όταν επρόκειτο να διεξαχθεί το παιχνίδι, δηλαδή στις 8 Μαρτίου.
Το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε τρία (!) τέρματα, δύο για τον Ολυμπιακό (Μπενίτες, Χάρα) και ένα για τον Πανθρακικό (Μπαϊκαρά).
Ο Μιλιβόγιεβιτς στο 41' σημείωσε το 1-3 του ημιχρόνου, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι παρά τις ευκαιρίες που είχαν και οι δύο ομάδες.
Πλέον, οι ερυθρόλευκοι με νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό την προσεχή Κυριακή (19/4, 19:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κατακτούν και μαθηματικά το 42ο τίτλο στην ιστορία τους!

Ο αγώνας
 Ο Μανουέλ Ρόκα παρέταξε τον Πανθρακικό με σύστημα 4-4-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης.
Ο Βιγιαφάνε κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Τσουμάνης το αριστερό.
Οι Εμπόου και Ποτουρίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Οι Μεχία και Ρομέου ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Μπαϊκαρά να καλύπτει τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ντιγκινί την αριστερή.
Οι Κάσες και Ιγκόρ συνέθεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 και μόλις μία αλλαγή στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ στα Ιωάννινα (5/4, 3-1).
 Ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Φορτούνη στο αρχικό σχήμα.
Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο.
Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού.
Οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Χάρα την αριστερή.
Ο Ντομίνγκες αγωνίστηκε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Ντοσεβί αριστερά, με τους Χάρα και Μπενίτες να παίζουν ως δίδυμο στη γραμμή κρούσης των Πρωταθλητών Ελλάδας.
Ο Παραγουανός επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός σε αγώνα Πρωταθλήματος, επί εποχής Περέιρα.

  Το ξεκίνημα στην αναμέτρηση της Κομοτηνής ήταν εντυπωσιακό, με τρία γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών!
Από το 9' μέχρι το 12'! Στο 9' ο Ντομίνγκες ελίχθηκε από τα αριστερά και έκανε πάσα για τον Μπενίτες, αυτός άδειασε υπέροχα τον Εμπόου, πλάσαρε με το δεξί εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Αθανασιάδη.
Εντυπωσιακό γκολ από τον Παραγουανό επιθετικό, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (0-1).
 Στο αμέσως επόμενο λεπτό (10'), ο Θρύλος διπλασίασε τα τέρματά του!
Ο Χάρα σούταρε με το αριστερό από το ημικύκλιο της περιοχής και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη.
Στο 11' οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να μειώσουν: ο Τσουμάνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ιγκόρ έπιασε ανενόχλητος το αριστερό βολ πλανέ και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Πανθρακικός μείωσε το σκορ σε 2-1, στο 12'.
 Ο Ρομπέρτο με τα χέρια δεν βρήκε συμπαίκτη, αλλά τον Ιγκόρ.
 Ο Βραζιλιάνος επιθετικός τροφοδότησε τον Μπαϊκαρά, ο οποίος "άδειασε" υπέροχα τον Μποτία, στη συνέχεια και τον Σιόβα, και βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο.
Με ψύχραιμο δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ο Τούρκος μεσοεπιθετικός "έγραψε" το 1-2, κάνοντας ένα εκπληκτικό "σλάλομ", με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι απούσα στη συγκεκριμένη φάση.

  Στο 40' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Μαζουακού για φάουλ στον Μπαϊκαρά, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες ο Μιλιβόγιεβιτς με εντυπωσιακό άλμα νίκησε την αεροπορία του Πανθρακικού και τον Αθανασιάδη για το 1-3, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με 3(1)-8(6) τελικές προσπάθειες και 42%-58% κατοχή της μπάλας.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι βγήκαν με πιο επιθετική διάθεση στο γήπεδο, αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
 Στο 47' από ολέθριο λάθος του Μιλιβόγιεβιτς, ο Κάσες βγήκε φάτσα με τον Ρομπέρτο που άπλωσε το κορμί του και έδιωξε σε κόρνερ, στερώντας από τον Πανθρακικό μία τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με το "καλημέρα" στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευχέρεια να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα και κύριο μέλημα του ήταν να διαχειριστεί σωστά τα 45 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Μπενίτες και Χάρα εξακολουθούσαν να είναι ορεξάτοι, αλλά όχι και το ίδιο αποτελεσματικοί μπροστά από την αντίπαλη εστία.
Οι δύο προπονητές σταδιακά χρησιμοποίησαν τις αλλαγές τους στο ματς, με τον Φουστέρ στο 70' να φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά τον Εμπόου να σώζει προ της γραμμής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή επέμβαση δεν επέτρεψε στον Μπενίτες να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Κομοτηνή, ψάχνοντας πλέον ένα ακόμα τρίποντο για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο.
 Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν με την αγωνία και στα ματς που ακολουθούν θα ψάξουν πλέον τους βαθμούς της παραμονής.

 Τα στατιστικά του αγώνα:
Τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League.


Το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα:



 



Οι δηλώσεις του κ. Περέιρα

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό.



Είστε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας σας;

«Θέλαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι με σοβαρότητα και σιγουριά και αυτό ακριβώς πράξαμε. Πετύχαμε τρία γκολ και είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα. Με τη νίκη αυτή αυξήσαμε τη διαφορά μας από τη δεύτερη θέση στους έντεκα βαθμούς και θα έχουμε την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική να φτάσουμε στο στόχο μπροστά στους φιλάθλους μας».

Στα τελευταία παιχνίδια επιλέγετε το δίδυμο των Μπενίτες και Χάρα. Πως σχολιάζετε τη συνύπαρξή τους;

«Είναι λογικό οι αλλαγές που επιλέγουμε στα παιχνίδια να γίνονται με στόχο να δούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια αυτών των δυο παικτών στο παιχνίδι αυτό και θα δούμε αν θα επαναλάβουμε τις ίδιες επιλογές και στο επόμενο παιχνίδι». 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Διαβάστε τις δηλώσεις των παικτών μας μετά την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.


 
Νταβίντ Φουστέρ:
Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό:
«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά την αναμέτρηση. Καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ πολύ γρήγορα. Εκείνοι μειώσανε με το γκολ που βάλανε, αλλά εμείς σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο, θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ. Παρόλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα».
Για το κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό:
«Είμαστε σίγουροι πως όλος ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας, για να μπορέσει να δει από κοντά την ομάδα μας να παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του τίτλου».
Για το συμβόλαιο του:
«Θα μου άρεσε πάρα πολύ να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, να συνεχίζω να παίρνω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Είμαι εδώ και πέντε χρόνια στην ομάδα, από τα καλύτερα της καριέρας μου. Φυσικά θα μου άρεσε να τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

Φράνκο Χάρα:
Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό:
«Η ομάδα σήμερα είχε πειστεί πως έπρεπε να ξεκινήσει πολύ επιθετικά και πως έπρεπε να κατοχυρώσει τη νίκη κι έτσι ξεκινήσαμε μ' αυτόν τον τρόπο, τα καταφέραμε βάλαμε δύο γρήγορα γκολ. Πιστεύουμε πως εκτός από το γκολ που δεχθήκαμε η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια της κι έτσι κατακτήσαμε τη νίκη».
Για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό την Κυριακή:
«Όλη η ομάδα ανυπομονεί να έρθει η Κυριακή για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το σημαντικό, όμως, είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια ένταση, με τον ίδιο τρόπο που παίζουμε μέχρι τώρα και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε καλά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: