moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τα αποτελεσματα απο τις αναμετρησεις του Σαββατου και η αναβολη (video)

Τα αποτελεσματα απο τις αναμετρησεις του Σαββατου και η αναβολη (video)

Σπουδαία νίκη ο Εργοτέλης επι της Βέροιας
 Ακόμα ζωντανός (video)

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Εργοτέλης, ο οποίος επικράτησε της Βέροιας εκτός έδρας με 1-0. Ο Γκοργκς στο 14' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Ολαϊτάν. Η "βασίλισσα του βορρά" μόνο στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε απειλητική, με τους Κρητικούς να νοιώθουν πίεση μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Με το τρίποντο αυτό ο Εργοτέλης έφτασε τους 25 βαθμούς και απέχει δύο βαθμούς από Πλατανιά και τρεις από Πανθρακικό, Πανιώνιο. Πλέον περιμένει στραβοπάτημα από αυτές τις ομάδες προκειμένου αυτές οι διαφορές να παραμείνουν και στο τέλος της αγωνιστικής. Αντίθετα η Βέροια με τη δεύτερη σερί της ήττα έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί ψηλότερα στο βαθμολογικά πίνακα, ωστόσο μπορεί να πέσει από την ένατη θέση μόνο αν η Καλλονή επιβληθεί του Πανιωνίου την Κυριακή.


Τα αρχικά πλάνα

Ο Γκρανέρο επέλεξε να παρατάξει τη Βέροια με 4-2-3-1. Ο Τζινάρι υπερασπίστηκε την εστία της ομάδος του με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Νέτο, Βέρτζος, Καλί και Ραούλ Μπράβο. Βάσκες και Βεργώνης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ντουμίτρου στα αριστερά, τον Καλτσά στα δεξιά και τον Καμπαλέρο πίσω από τον Κάμπορα.

Με 4-3-3 ο Εργοτέλης του Ταουσιάνη. Ο Σαράνοφ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρέντζα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Πίτσο στο αριστερό και τον Γκοργκς μαζί με τον Λουβιόν ανάμεσα τους. Κοζορώνης, Καζναφέρης και Γκέντσογλου η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης και τους Χαλκιαδάκη, Ουλά στα άκρα.

Πρώτη ευκαιρία και γκολ

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα η Βέροια κρατούσε τα ηνία και προσπαθούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Οι παίκτες του Γκρανέρο κυκλοφορούσαν ανούσια την μπάλα, καθώς δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα λιγοστά κενά που είχε αφήσει η άμυνα του Εργοτέλη. Οιθ φιλοξενούμενοι όλοι πίσω από τη μεσαία γραμμή προσπαθούσαν να κλέψουν και να βγουν στην αντεπίθεση, χωρίς αποτέλεσμα.

Χρειάστηκαν να περάσουν 14 λεπτά για να έχουμε την πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, ωστόσο αυτή ήταν αρκετή για να πανηγυρίσουν οι Κρητικοί το 1-0. μετά από εκτέλεσε κόρνερ ο Γκέντσογλου "ανάγκασε" τον Τζινάρ σε δύσκολη επέμβαση, με τον Γκοργκς στη συνέχεια της φάσης να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ ο Εργοτέλης κλείστηκε στην περιοχή του, με αποτέλεσμα η Βέροια να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές της. Η συντριπτική κατοχή της Βέροιας δεν προσκόμισε τίποτα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Σαράνοφ, όποτε χρειάστηκε επενέβη και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Οι σημαντικότερες ευκαιρίες των γηπεδούχων ήταν το σουτ του Καλτσά στο 17', το φάουλ του Νέτο στο 26 και η κεφαλιά του Ντουμίτρου στο 34'. Ολες τις φορές ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πανηγυρίσουν. Μόνο μία φορά νικήθηκε ο Σαράνοφ, αλλά ο Λιαχούδης σωστά δε μέτρησε το γκολ που πέτυχε ο Βεργώνης με το χέρι στο 26'. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με γεμίσματα των παικτών της Βέροιας, τα οποία δεν ανησύχησαν την άμυνα των Κρητικών.

Ανούσια κατοχή

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το ίδιο με αυτό του πρώτου με τη μοναδική διαφορά πως ο Εργοτέλης είχε ακόμα καλύτερη αμυντική λειτουργία. Η Βέροια προσπαθούσε από τα άκρα να ανοίξει την άμυνα, αλλά οι καλά... οχυρωμένοι Κρητικοί δεν της άφηναν περιθώρια για δράση. Η μπάλα πήγαινε από τη μία πτέρυγα στην άλλη και η φάση τελείωνε με σέντρα είτε από το Νέτο, είτε από τον Ραούλ Μπράβο.

Ο Γκρανέρο έβαλε στο ματς τον Ναζλίδη στη θέση του Κάμπορα, ο οποίος δε βοήθησε την ομάδα. Αργότερα έριξε στη... μάχη και τον Τάτο με σκοπό ο τελευταίος να βοηθήσει στη δημιουργία του παιχνιδιού. Αντίθετα ο Ταουσιάνης προσπάθησε να δώσει ταχύτητα στην επίθεση του Εργοτέλη με τον Ολαϊτάν. Ο άσος του Εργοτέλη ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και περιόρισε τα ανεβάσματα των Νέτο, Ραούλ Μπράβο. Μάλιστα,  στο 76' θα μπορούσε να είχε σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Η Βέροια είχε το πρώτο της σουτ στο δεύτερο ημίχρονο στο 83' με τον Ραούλ Μπράβο να προσπαθεί να ισοφαρίσει από μακρινή απόσταση. Στα εναπομείναντα λεπτά η μπάλα βρισκόταν στην περιοχή του Σαράνοφ, ο οποίος ανησύχησε μόνο στο 86' από το πλασέ του Βέρτζου. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι ο Εργοτέλης πέτυχε μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία...

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης
Κίτρινη κάρτα: Βεργώνης, Ραούλ Μπράβο, Καλί - Καζναφέρης

Βέροια (Γκρανέρο): Τζινάρ, Καλί, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης (77' Μπαργκάν), Βάσκες (66' Τάτος), Ντουμίτρου, Πέρες, Καλτσάς, Κάμπορα (58' Ναζλίδης).

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Πίτσος, Ρέντζας, Καζναφέρης, Γκέντσογλου (84' Χαντί), Χαλκιαδάκης (65' Ολαϊτάν), Ούλα, Λουβιόν, Κοζορώνης, Γκοργκς, Σολάρι (75' Τζίλας).

Αστέρας Ευρώπης 

Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ του συνήθη ύποπτου Μπαράλες, επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου, παρέμεινε αήττητος στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και έκανε αποφασιστικό βήμα για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Αρκάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν ανώτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες και τελικά χάρη στο τέρμα του Μπαράλες, το 13ο φετινό του στη Σούπερ Λιγκ, πήραν το «τρίποντο» και παρέμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, ο Ατρόμητος μετά την 6η  φετινή ήττα (όλες εκτός έδρας) του παρέμεινε στην 7η θέση με 37 βαθμούς.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Λούι, στο αριστερό ο Παντελιάδης και σέντερ μπακ ο Γκοϊάν με τον Ζησόπουλο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μουνάφο με τον Ιγκλέσιας, δεξιά τους και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Ρόλε, αριστερά ο Πάρα και πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες ο Μάσα.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε σύστημα 4-3-3 για τον Ατρόμητο με τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Κούρος και κεντρικό δίδυμο ο Κατσουράνης με τον Φυτανίδη. Αμυντικό χαφ ήταν ο Αγκουαζί, ενώ δίπλα του κινούνταν ο Δημούτσος (δεξιά) με τον Μπρίτο (αριστερά). Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ουμπίδες, αριστερό ο Ναπολεόνι και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Παπάζογλου.

Γκολ και κορυφή ο Μπαράλες
Οι δύο ομάδες μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, βρήκαν τα πατήματα τους στο γήπεδο, με τον Ατρόμητο να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 10' με τον Ναπολεόνι. Από εκεί και πέρα, ωστόσο ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε τους φιλοξενούμενους και μέχρι το πρώτο ημίωρο δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Μάσα (23', 26'), Πάρα (24') και Μπαράλες (30').

Η... αντεπίθεση των Αρκάδων πάντως δεν σταμάτησε εκεί. Με τους Ρόλε, Μάσα και Πάρα να συνεργάζονται εξαιρετικά στην επίθεση, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τελικά, τη λύση έδωσε ο συνήθης ύποπτος, Μπαράλες με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου. Ύστερα από σέντρα του Λούι, ο Αργεντινός νίκησε στον αέρα τον Κιβρακίδη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 13ο φετινό του γκολ στη Σούπερ Λιγκ, το οποίο τον έφερε στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Απειλήθηκε ελάχιστα, πήρε το «τρίποντο»

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και έτσι ο Νίκος Νιόπλιας αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μαρσελίνιο θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Ατρόμητος όντως κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του σε σχέση με το πρώτο μέρος, πήρε μέτρα στο γήπεδο, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Βραζιλιάνου (66') δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους και με την είσοδο του Γιαννιώτα επιχείρησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Και τα κατάφερε. Ο νεαρός εξτρέμ δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και σε δύο περιπτώσεις (86', 87') θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως τα σουτ που επιχείρησε κατέληξαν άουτ και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης
(Στάικος Βεργέτης):
Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (90+1' Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε (77' Κουρμπέλης), Πάρα (64' Γιαννιώτας).
Στον πάγκο: Μπαντής, Μπαντιμπανγκά, Σανκαρέ, Φερνάντες.

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κούρος (87' Γεωργίου), Φυτανίδης, Κατσουράνης, Αγκουαζί, Δημούτσος, Μπρίτο (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Ουμπίδες, Παπάζογλου (66' Καράσκο).
Στον πάγκο: Μπάρκας, Νάστος, Κοντοές, Μπάλλας.

Διαιτητής: Α. Παππάς
Βοηθοί: Χ. Ακρίβος, Χ. Κούλα
Τέταρτος: Χ. Καλογερόπουλος


 Πανθρακικος-Ολυμπιακος (αναβολη)

Αναβολή λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Αναβλήθηκε το ματς του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.
Ο διαιτητής Δελφάκης και οι βοηθοί του επιθεώρησαν τρεις φορές τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κομοτηνής, με την τελευταία λίγο πριν την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το ματς και με τους δύο αρχηγούς, Μπαϊκαρά, Μανιάτη, παρόντες.
 

 Ωστόσο, η μπάλα δεν αναπηδούσε στα περισσότερα σημεία και με τη δυνατή βροχή να συνεχίζει να πέφτει, αποφασίστηκε το παιχνίδι να μη διεξαχθεί .

Πλέον,η αποφαση που παρθηκε ειναι να διεξαχθει  σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί από τη Σούπερ Λιγκ,λογω του οτι αναμενεται επιδεινωση των καιρικων συνθηκων στην περιοχη για τις επομενες ημερες.
Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:
Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 1 (α) του Κ.Α.Π., κατόπιν της προ ολίγου αναβολής του αγώνα "Πανθρακικός - Ολυμπιακός" και αφού ελήφθη υπόψη η τεχνική έκθεση της εταιρείας συντήρησης του αγωνιστικού χώρου που κατηγορηματικά αποκλείει τη διεξαγωγή του αγώνα όχι μόνο για την επόμενη ημέρα, αλλά για μακρότερο χρονικό διάστημα (ακόμη και για την περίπτωση που βελτιωθούν άρδην οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες), ο εν λόγω αγώνας δε θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, την ίδια ώρα, αλλά θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή.  

 Δειτε το βιντεο απο τους διαιτητες που εξετασαν τον αγωνιστικο χωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: